Mes uzvakar grizom is Tuniso
Pirmiausia apie viesbuti. Buvome Azur plaza****, kadangi as buvau Egipte **** viesbutyje tai palyginus Tunisiskas viesbutis daug prastesnis Pirma diena maistas buvo siaubingas , nuo salotu su baklazanais vos neapsivemiau. Be druskos, be prieskoniu, prikrauni visko i lekste ir ragauji ar ymanoma ka nors suvalgyti. Tai va pirma diena valgem tik bulves fri. Kas pries tai gyveno savaite pasiskunde ir jau kitos dienos mastas pasidare valgomas. Numeriai kaip numeriai, feno nera, rankslosciai seni, patalines nekeicia tik pakloja tapacia patalyne, kilimu nesiurbia, ant paklodziu buvo nemazai smelio Kadangi mes buvom su vaiku 11men, mes be eiles gavom kambari nu galvojau bus pats geriausias, kur ten dave paciam gale su daug laiptu, atsibodo vezima kilnoti pirmin atgal. Vaikiska lovyte atnese medine ir visa aptaskyta dazais, po vienos nakties lovyte suluzo gerai kad nupirkom 4litrus alejaus po apacia pastatem, kad laikytu. Pakeist nebandem, bet musu draugai norejo kambari pakeisti tai sake ateiti rytoj , tuniseciai niekur neskuba. Ai dar musu kamaryje buvo telikas be pulto, jei ijungi rode tik viva, perjungti kanala buvo neimanoma, nes migtukai buvo sulauzyti ir kondiska neveike, uztat buvo nemaza skylute langu profilyje , ir nakti buvo nelabai fainai miegoti kai viejas svilpe ar masinos vaziuoja. (Bet cia buvo tik musu kambaryje). Viesbutyje, ir toks jausmas, kad visame Tunise daugumoje atvaziuoja lenkai, visi uzrasai lanku kalba. Kur nepraeini "den dobryj". Mieste pirmas zodis "polska?"
Dar kas nepatiko, kad maza teritorija, pasivaikscioti su vezimu nebuvo kur o dar ir laipteliai visur. Rankslosciu prie baseino ir prie juros nieks neduoda, geriau savo atvezti.
Is pliusu nebloga animacija, 4 berniukai animatoriai ir vidinis baseinas (bet temp. buvo apie 40 laipsniu, net vaikams per karstas buvo).
Nors minusu buvo daugiau, negu pliusu gyventi viesbutyje galima tik reikia nusiteikti, kad cia toli grazu ne ****.
Isejus is viesbucio teritorijos nera ka veikt isskyrus prie juros . Reikia vaziuoti i miesta apie 6km (4DN). Hammameto medina nedidele, bet grazi.
Dar buvom Nabeule nelabai patiko.
Pirkom braskiu niam-niam prisivalgem (3-4lt) labai dideles ir skanios.
Papildyta:
Is ekskursiju emem viena - i Sahara. Iki keliones visi musu atkalbinejo vaziuoti su vaiku, tipo bus per sunku, bet aciu D. kad nepaklausem ir nuvaziavom. Nieko sudetingo as nepastebejau. Autobuse vaikas arba miega arba zaidzia visi tik stebejosi kokia rami musu mergyte (kad butu visada tokia ). Pirma diena buvo 5 sustojimai: amfiteatras, berberu kaimas, vieta, kur buvo filmuojami "Zvaigzdziu karai", pietus kaime, sahara ir viesbutis. (ir trumpi sustojimai prie kavines). Baisu buvo tik saharoj, toks stiprus viejas buvo su smeliu, kad nieko nesimate. Mus "supokavo" aprenge drabuzais pasodino i bricka, bet vaikas issigando, kad nieko nemato, nes uzdengiau skara ir mes pabegom atgal i pastata. Nos esu ekstremaliu pajuciu megeja, bet buvau labai laiminga, kad nereikejo tam karstyje su smeliu akyse ten trankytis. Baisu buvo net per langa ziureti. O dar gera gide ir pinigus grazino nors ir nenorejau imti Vyras sake"nieko ipatingo nepamate" tai as nieko ir nepraradau, o su kupronugarias jojom Egipte.
Viesbutis *** bet labai fainas, mieli padavejai, skanus maistas, grazi aplinka
Labiausiai patiko antra diena, pirmas sustojimas drusku ezeras, paskui su smirdanciais arkliukais linksmai vaziavome i oaze , pavaiksciojom oazeje ir su dzipais vaziavom i Atlaso kalnus, vaizdai superiniai , paskui kriokliai, kanjonas prie Alziro sienos, pietus ir paskutinis sustojimas prie mecetes ir namo.
Taigi keliaukit su vaikais ir nieko nebijokit, vaikai tikrai "nepomeha".
Kaip jau daug kas rase i Tunisa sugrizti nesinori, "atsizimejom" ir varysim kur nors kitur. Buvom Kroatijoj, Egipte, Kryme, Tunise kur dabar?
O kaip oras pasitaikė ar nešalta ar nelyjo, koks Jūroje vanduo?
QUOTE(ausytė @ 2007 05 10, 11:44)
O kaip oras pasitaikė ar nešalta ar nelyjo, koks Jūroje vanduo?
Oras buvo panasus kaip musu Palangoj vasara, pora dienu trumpai palijo. Juroje vanduo apie 20 laipsniu maudytis galima . Seip degintis galima saule ima, bet silumos visgi pritruko.
Keleta nuotrauku is keliones idejau i Makaliu fotareportaza.
[quote=Lidija:),2007 05 10, 12:2
Papildyta:
Is ekskursiju emem viena - i Sahara. Iki keliones visi musu atkalbinejo vaziuoti su vaiku, tipo bus per sunku, bet aciu D. kad nepaklausem ir nuvaziavom. Nieko sudetingo as nepastebejau. Autobuse vaikas arba miega arba zaidzia visi tik stebejosi kokia rami musu mergyte (kad butu visada tokia ). Pirma diena buvo 5 sustojimai: amfiteatras, berberu kaimas, vieta, kur buvo filmuojami "Zvaigzdziu karai", pietus kaime, sahara ir viesbutis. (ir trumpi sustojimai prie kavines). Baisu buvo tik saharoj, toks stiprus viejas buvo su smeliu, kad nieko nesimate. Mus "supokavo" aprenge drabuzais pasodino i bricka, bet vaikas issigando, kad nieko nemato, nes uzdengiau skara ir mes pabegom atgal i pastata. Nos esu ekstremaliu pajuciu megeja, bet buvau labai laiminga, kad nereikejo tam karstyje su smeliu akyse ten trankytis. Baisu buvo net per langa ziureti. O dar gera gide ir pinigus grazino nors ir nenorejau imti Vyras sake"nieko ipatingo nepamate" tai as nieko ir nepraradau, o su kupronugarias jojom Egipte.
Labiausiai patiko antra diena, pirmas sustojimas drusku ezeras, paskui su smirdanciais arkliukais linksmai vaziavome i oaze , pavaiksciojom oazeje ir su dzipais vaziavom i Atlaso kalnus, vaizdai superiniai , paskui kriokliai, kanjonas prie Alziro sienos, pietus ir paskutinis sustojimas prie mecetes ir namo.
Kaip jau daug kas rase i Tunisa sugrizti nesinori, "atsizimejom" ir varysim kur nors kitur. Buvom Kroatijoj, Egipte, Kryme, Tunise kur dabar?
Dabar laukia Turkija!!!
Papildyta:
Dabar laukia Turkija!!!
QUOTE(Ajuni @ 2007 05 10, 14:38)
O man va Lidijos aprasytos braskes sudomino nezinau,prigasdino nieko nepirkti is gatves, bet jei nuplovus? labai jau apetitiskos
As tai pirkciau Svarbiausia gerai nuplaut po tekanciu vandeniu, ir tiek. Nuodeme buti tokioj saly, ir neparagauti vaisiu ir uogu...
Lidija,dar norėju paklaust:
1 ar su azis turu važiavot?
2. kiek kartų maitino?
3. su kuria firma į sacharą važiavot?
4. Kaip maitinai savo lelių ten?
5. pamperius vežeisi?
2. kiek kartų maitino?
5. pamperius vežeisi?
[quote=marinulia,2007 05 10, 14:35]
Dabar laukia Turkija!!!
[/quote]
Nu vot nezinau kazkodel Turkija netraukia, gal del to kad daug is pazystamu ten jau buvo , rytoj musu draugai ten skrenda
[quote=Ajuni,2007 05 10, 14:38]
O man va Lidijos aprasytos braskes sudomino nezinau,prigasdino nieko nepirkti is gatves, bet jei nuplovus? labai jau apetitiskos
[/quote]
Pirkom daug kartu, pora suvalgem neplautu (labai jau norejosi ) ir vaikai valge nieko nenutiko. O skonis ir didis koks ....
[quote=Atra,2007 05 10, 19:25]
2. kiek kartų maitino?
5. pamperius vežeisi?
[/quote]
Vaziavom su Oazes turu, maitinimas AI 3 kartus ir dar apie 17,00val prie baro atnesdavo koki piraga ar pica. Gerimai kaip ir visur "Yupi", alus man nieko, kitiems nelabai, degtine skiesta.
I sahara vaziavom su Egle is oazes turo, labai idomiai ir paprastai pasakoja apie gyvenima Tunise, apie vietine "fauna", zodziu gide l.gera
Vaikui nupirkom lietuvoje tyreliu su mesa po viena dienai ir kosiu. Is viesbucio duodavom bulves, virta vistiena. Ka nors surast galima, tuo labiau, kad viskas buvo beveik be druskos.
Pampersu emiau su savim, bet galima ir mieste nusipirkti (nuo viesbucio iki centro apie 6km)
Dabar laukia Turkija!!!
[/quote]
Nu vot nezinau kazkodel Turkija netraukia, gal del to kad daug is pazystamu ten jau buvo , rytoj musu draugai ten skrenda
[quote=Ajuni,2007 05 10, 14:38]
[/quote]
Pirkom daug kartu, pora suvalgem neplautu (labai jau norejosi ) ir vaikai valge nieko nenutiko. O skonis ir didis koks ....
[quote=Atra,2007 05 10, 19:25]
2. kiek kartų maitino?
5. pamperius vežeisi?
[/quote]
Vaziavom su Oazes turu, maitinimas AI 3 kartus ir dar apie 17,00val prie baro atnesdavo koki piraga ar pica. Gerimai kaip ir visur "Yupi", alus man nieko, kitiems nelabai, degtine skiesta.
I sahara vaziavom su Egle is oazes turo, labai idomiai ir paprastai pasakoja apie gyvenima Tunise, apie vietine "fauna", zodziu gide l.gera
Vaikui nupirkom lietuvoje tyreliu su mesa po viena dienai ir kosiu. Is viesbucio duodavom bulves, virta vistiena. Ka nors surast galima, tuo labiau, kad viskas buvo beveik be druskos.
Pampersu emiau su savim, bet galima ir mieste nusipirkti (nuo viesbucio iki centro apie 6km)
QUOTE(slimux @ 2007 05 10, 21:42)
paskaicius shita atsiliepima tai baisu pasidare ir vaziuoti i ta vieshbuti... toks jausmas kad ten dvi zvaigzdutes... ir shiaip viskas stovi ant ramsciu kad nesugriutu
Musu jau autobuse vaziuojant i viesbuti gide perspejo, kad zinot kiek mokejot, nesitikekit kad bus geras viesbutis, "neskaiciuokit zvaigzduciu, zvaigzdes tik danguje" Nuotaika jau tada pablogejo, o kai paragavom maista tai visai Niekada negalvojau, kad maistas gali buti ant tiek nevalgomas. Viena seima (kurie jau ten savaite gyveno ir mokejo uz ji daugiau) pakele skandala, ir jau kita diena maistas zymiai pagerejo. Seip ten lenku viesbutis, visi uzrasai lenku kalba, viena diena buvo "fliaki" nacionalinis lenku patekalas labai sudais smirdejo.
Sekmadieni buvo atvaziavus ansamblis moteriskes soke, vyrai grojo
Vaikam sokiai kiekviena vakara.
QUOTE(Lidija:) @ 2007 05 10, 23:39)
Musu jau autobuse vaziuojant i viesbuti gide perspejo, kad zinot kiek mokejot, nesitikekit kad bus geras viesbutis, "neskaiciuokit zvaigzduciu, zvaigzdes tik danguje" Nuotaika jau tada pablogejo, o kai paragavom maista tai visai Niekada negalvojau, kad maistas gali buti ant tiek nevalgomas. Viena seima (kurie jau ten savaite gyveno ir mokejo uz ji daugiau) pakele skandala, ir jau kita diena maistas zymiai pagerejo. Seip ten lenku viesbutis, visi uzrasai lenku kalba, viena diena buvo "fliaki" nacionalinis lenku patekalas labai sudais smirdejo.
bet kaip šlykštu, agentūroj kaip tik labai išgyrė viešbutį, tipo tik akcija paleista tokia nes pirmais metais kaip arabas ale akcininkas ar kaip ten dėl to ir kaina mažesnė....
QUOTE(Atra @ 2007 05 10, 22:28)
ačiū labai už atsakymą
tai maistas nepatiko tik reik suprast dėl prieskonių ir druskos nebuvimo?
tai maistas nepatiko tik reik suprast dėl prieskonių ir druskos nebuvimo?
Nu zinok kad ne del druskos nebuvimo, pvz. pirma diena mesos kaip ir nebuvo. Vyras paeme keleta vistos sparneliu, tai sake "umerli svoej smertju" labai kudosir kietos, sriubines. Salotas su baklazanais ir pomidorais, pomidorai buvo suvyte. O ziediniu kopustu salotose kopustai prisigere salto vadens brr neskanu.
Pirma diena mes valgem tik bulves fri, o jau kitas dienas rasdavom ka nors ir skanaus.
Papildyta:
QUOTE(Atra @ 2007 05 10, 22:46)
bet kaip šlykštu, agentūroj kaip tik labai išgyrė viešbutį, tipo tik akcija paleista tokia nes pirmais metais kaip arabas ale akcininkas ar kaip ten dėl to ir kaina mažesnė....
Nu jo man irgi sita isiule, geriau buciau paemus Tour khalef ten nors aplinka didele, sodas
Man tai irgi ishgyre.. tipo labai fainas vieshbutis.. dabar kilo dilema ar cia vieno zmogaus negatyvi nuomone ar ishtikro ten lievas vieshbutis jau maziau nei po savaites patikrinsim.. turint omenyje kad ash praeitais metais irgi buvau tik suse. tai bus matyt kaip ten kas nereikia noreti uz tokia kaina nerealaus vieshbucio svarbu kad butu padorus maistas ir orai geri visvien pigiau gaunasi nei palangoje ilsetis gyvenant lushnoj be patogumu nors paziurejus oasis tours blonknota reklamini apie azur plaza vieshbuti tai butent parashyta kad skanus maistas didele aplinka, grazus sodas.. tinka poilsiui su sheimomis kazkaip paskaicius tai butent shie dalykai ir blogi ) idomu tai kas tada gero
O aš viešbučiams didelės reikšmės niekados nesuteikiu.
Aišku jei su leliuku važiuočiau (kurio dar neturiu) tuomet norėtusi, kad vaikas jaustusi gerai.
Tačiau man viešbutyje reikia tik maisto tinkamo žmonėms valgyti ir gero baseino, o kambarys dzin. Neimu AI nes laiką praleidžiama viešbutyje, dažniausiai pramiegu...
Na bet suprantu ir žmones kurie gali sau leisti mokėti ir moka daug už aukščiausios kokybės paslaugas bet to negauna, tuomet ir aš bučiau
P.S.: Lietuvoje vieną kartą teko apsistoti gerai žinomam viešbutyje, kur pasiėmiau rūkoma kambarį, tačiau ten buvo tokia smarvė, kad
O pasirodo, ten buvo sugedusi vedinimo sistema.
Bet kadangi į viešbutį atvykau naktį, visas nusivaręs nuo kojų, tai nebejieškojau kito kambario, nenorėjau tusytis iki paryčių, tad kritau iškart į lovą.
Aišku jei su leliuku važiuočiau (kurio dar neturiu) tuomet norėtusi, kad vaikas jaustusi gerai.
Tačiau man viešbutyje reikia tik maisto tinkamo žmonėms valgyti ir gero baseino, o kambarys dzin. Neimu AI nes laiką praleidžiama viešbutyje, dažniausiai pramiegu...
Na bet suprantu ir žmones kurie gali sau leisti mokėti ir moka daug už aukščiausios kokybės paslaugas bet to negauna, tuomet ir aš bučiau
P.S.: Lietuvoje vieną kartą teko apsistoti gerai žinomam viešbutyje, kur pasiėmiau rūkoma kambarį, tačiau ten buvo tokia smarvė, kad
O pasirodo, ten buvo sugedusi vedinimo sistema.
Bet kadangi į viešbutį atvykau naktį, visas nusivaręs nuo kojų, tai nebejieškojau kito kambario, nenorėjau tusytis iki paryčių, tad kritau iškart į lovą.