Tęsiu toliau.
14. Ačiū kažkuriai forumietei, rekomendavusiai San Remo piceriją. Pavalgėm tikrai skaniai. Vyras valgė lazaniją, aš rinkausi makaronus-kaspinėlius su jūros bjaurybėm. VISAS maistas gaminamas pagal individualų užsakymą. Lazaniją atneįė spec. indelyje iškeptą, o ne mikrobangėj pašildytą, mano kaspinėliai, tiesa, buvo gerokai pervirti, bet porcija - nerealiai didelė, tad aš jų praktiškai net ir nevalgiau, o "žvejojau" jūsų bjaurybes, kurių ten buvo neįprastai (lyginant su Lietuvos kabakais) daug. Tiek, kad išėjau soti. Nenustebkit, kad - kol laukiat savo patiekalo - atneša užkandžių (tai gali būti alyvos, duona, harisa (jų aštrus padažas), kazkoks daržovių troškinys), už tai papildomai mokėti nereiks.
15. Alyvuogės visur pasitaikė gan aštrios, bet nuo to ne mažiau skanios. Alus kabakuose - tik nealkoholinis. "Rimtame" restorane nebuvom, tai nieko negaliu pasakyti.
16. Vaisių minėtoje Magazine Generale nėra. Tenka pirkti gatvėse arba turguje. Mes pirkom medinoje esančiame turguje (a la Kalvarijų), ten, nusileidus kauoptaias apačion, yra ir žuvies prekystaliai, ir vaisiais - daržovėmis prekiauja. Kvapai (smarvė) nerealūs, bet vaizdai verti apsilankymo. Jei sugebėsiu, įmesiu nuotraukas. Vieną kartą pirkom pirmoj dienos pusėj, kitą kartą - popiet, antrąsyk mokėjom ~40 proc. mažiau už tą patį. Pirkom persikus, abrikosus ir nežinotus iki tol vaisius, kurie panašūs į suplotus persikus (odelė tokia pat, tik jie ne apvalūs, o suploti). Tai pastarieji pasirodė fantastiško skonio. Rekomenduoju.
17. Paplūdimio rankšluosčius vežtis reikia. Nes, jei nešitės viešbučio į paplūdimį, visų pirma, jų negalės pakeisti, o antra, - savom akim mačiau, kaip paplūdimio Securite juos atiminėja. Kainuoja jie ten nerealiai brangiai - viešbučio teritorijoje esančiame "kioske" - apie 30 TDN (60 Lt). Maximoj LT už tokią sumą galima įsigyti 6 vnt. (AČIŪ forumietei Pelei, kad pasufleravo).
18. Plaukų džiovintuvą (kas naudoja) vežtis reikia. Nes asmeniškai aš nemanau, kad verta įšaldyti pinigus (už visus nuomojamus daiktus reik palikt depozitą) ir paskutinę dieną juos vėl keisti į valiutą.
19. Viešbučių kavą išties sunkoka pavadinti gera. Prisiskaičiusi turėjau įsimetusi ir kavos, ir spiralę vandeniui šildyti. Labai pravertė, kai teko keltis anksti į eksursiją ir negalėjom papusryčiauti, nes dar nedirbo restoranas. Iš vakaro nusipirkom kruasanų ir džemo MG bei vaisių turguje.
20. Labai patiko tai, kad nėra pinigų prašinėjančių vaikų, įkyriai lendančių į akis. Jie prašo pinigų, bet ne išmaldos, o "už kažką". Tai gali būti kad ir nuskintas nuo krūmo žiedas. Ar iš jazminų žiedų suverti karoliai ant paprasto siūlo, ar susukta jų puokštelė. SVARBU - neimkit nieko į rankas, nes teks už tai mokėti. Atgal įbrukti yra labai sunku. Todėl raiškiai mojavau rankomis "ačiū, nereikia" ir ėjau pro šalį nesustodama. Vienintelėje vietoje - Kairuane priėję vaikai prašė pinigų už nieką, tiesiog taip.
Ta pati taisyklė galioja ir ant kupriaus nujojus į dykumą. Patarimas - pasiimkit savo vandens buteliuką ir tik nulipę nuo kupriaus dykumoj čiupkit į rankas, nes net nepajausit, kaip jose gali atsidurti vietinių siūloma kola, už kurią pareikalaus 3 Tdn (6 Lt). Jūsų gali paprašyti tiesiog "palaikyti buteliuką", bet po to nė už ką neims jo atgal, o reikalaus pinigų. Tokiu atveju reik tiesiog padėti ant smėlio ir eit šalin.
21. Taxi nuo Tour Khalef'o iki MG - 2 Tdn, iki medinos - 3 Tdn. Nepatariu važiuoti pagal skaitliuką (iki medinos sumokėjom net 5 Tdn), geriau tartis. Nuo viešbučio iki Port el Kantaujo - 3 Tdn, atgal vežė už 5 Tdn (tipo, naktinis tarifas, bet tingėjom ginčytis).
22. Į Port el Kantaujį verta važiuoti vakare, jei norit pasigrožėti "šokančiais" fontanais. Šou prasideda 20.30 val. labai patiko, kad einant gatve yra daug miestelio žemėlapių, kur viskas aiškiai matosi. Yra zoo sodas, atrakcionia (matėm, eidami pro šalį). Daugiau - nesidomėjau.
23. Apie maitinimą galiu pasakyti tik tiek, kad esu dėkinga draugei, atkalbėjusiai nuo AI (viskas įskaičiuota). Paskutinėmis dienomis pietus atstojo mineralinis ir vaisiai, nes noro valgyti nebuvo jokio..
Apie maitinimą mūsų viešbutyje. Kontinentiniai pusryčiai prasideda de jure 6.30, realiai, 6-6.10. Jie plastiškai pereina į normalius pusryčius (tai yra, kai patiekiami karšti pusryčių patiekalai), kurie turėtų prasidėti 7.30, bet realiai - 7-7.10. Vakarienė turėtų prasidėti 19 val. , bet restoranas pilnas jau nuo 18.30. Vaklarienei skiriama tik viena valanda, todėl prie maisto - eilės. Nachalus iš Rusijos, (tiesa, paskutinę dieną atsirado ir viena tokia pat lietuvė
) tenka vaikyti į eilės galą. Tuščias lėkštes keičia pilnomis, maistas tikrinamas vietinio higienisto. Man buvo skanu. Ypač tunas keptas ant grotelių ar orkaitėje. Gabalais pjaustytos keptos mėsos nerekomenduočiau, nes primena sovietmečio šašlykus "draugystė", t.y. pakramtei, perduok pakramtyti kitam.
Vakarienės metu verta padavėjo paprašyti gėrimų meniu. Itin patogus vyno išfasavimas - pusė normalaus butelio. Pats gazas dviem žmonės. Baltas patiekiamas atšaldytas. Ko nepasakyčiau apie mineralinį - buteliai konkretūs, t.y. pasiskandinimui, o ne atsigėrimui. Tenka neštis likučius su savimi..
Ilgai prisiminsiu per pusryčius patiekiamą abrikosų konfitiūrą.. MMMMM.. Figų - labai saldus, obuolių ir slyvų, ačiū, turim savo, o abrikosų...
Kol kas tiek, nes vaikai trepsi už nugaros. Tęsinys bus.