Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas II d.

Birzelio menesi salta nebus schmoll.gif
Nei diena, nei vakarais ax.gif
Bet! Del viso pikto pasiimkit, juk nedaug vietos teuzima, nes visko gali but mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

dėka Makaliaus iškalbingumo ir jaunatviško entuziazmo thumbup.gif ir mes nusprendėm važiuoti į Tunisą biggrin.gif Važiuosim keturiese (2 šeimos, vaikus paliksim namie ax.gif ) rugsėjo pradžioje.
Man labai patiko ši programa:

http://www.oasistour...x.php/pageid/30

gal kas važiavote, gal bus kokių komentarų 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Atra @ 2007 05 20, 14:17)
klausimuks man dar toks atsirado, kiek kainuoja pvz taxi? tarkim nuo azur plazos iki miesto doleriais?

Ten takso kainos nedideles thumbup.gif , vienas kilas 1 dinaras, kaina butina susitart sedant i automobili, deretis visur ir visada. Pvz. nuo musu viesbucio marhaba salem iki Suso yra apie 3kl, tai ir mokedavom apie 3 dinarus. Sekmes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(djoka @ 2007 05 21, 11:13)
Ten takso kainos nedideles thumbup.gif , vienas kilas 1 dinaras, kaina butina susitart sedant i automobili, deretis visur ir visada. Pvz. nuo musu viesbucio marhaba salem iki Suso yra apie 3kl, tai ir mokedavom apie 3 dinarus. Sekmes.  smile.gif

Viena skilas 1dinke? blink.gif tikrai schmoll.gif !
Taj rdar l.daug mokedavot...
Tarp Hamameto ir Nabeulio miestu-medinu mes gyvenom pusiaukelej ir viena ir i kita gala apie 6-7 km.Mes mokedavom 3-4 dinkes! cool.gif
Atsakyti
QUOTE(djoka @ 2007 05 21, 11:13)
Ten takso kainos nedideles thumbup.gif , vienas kilas 1 dinaras, kaina butina susitart sedant i automobili, deretis visur ir visada. Pvz. nuo musu viesbucio marhaba salem iki Suso yra apie 3kl, tai ir mokedavom apie 3 dinarus. Sekmes.  smile.gif

Susuko jus kaip ziogus doh.gif
Mes iki Port El Kantau mokejom 3dinarus,kitakart 4...
O iki to jusu Marhabos 2...
O gal cia tas ant to ir iseina g.gif
Kiek km tarp Sousso ir Port El Kantaui,mmm?
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2007 05 21, 16:46)
Viena skilas 1dinke? blink.gif  tikrai  schmoll.gif !
Taj rdar l.daug mokedavot...
Tarp Hamameto ir Nabeulio miestu-medinu mes gyvenom pusiaukelej ir          viena ir i kita gala apie 6-7 km.Mes mokedavom 3-4 dinkes! cool.gif

Jo, ten viskas priklauso nuo derybu meno, o gal toliau nuo Suso ir kainos mazesnes. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2007 05 21, 17:00)
Susuko jus kaip ziogus doh.gif
Mes iki Port El Kantau mokejom 3dinarus,kitakart 4...
O iki to jusu Marhabos 2...
O gal cia tas ant to ir iseina g.gif
Kiek km tarp Sousso ir Port El Kantaui,mmm?

Apie 6kl. nuo Suso iki Port...
Atsakyti
Ai va, paziurejau, kad nuo Suso iki Port El Kantaujo 5 km...
Tai tas ant to ir gaunas, zurnaluose raso kad moket 4 dinarus uz taksa...
Atsakyti
QUOTE(djoka @ 2007 05 21, 17:05)
Jo, ten viskas priklauso nuo derybu meno, o gal toliau nuo Suso ir kainos mazesnes. g.gif
Papildyta:

Apie 6kl. nuo Suso iki Port...

O musu Marhaba pusiaukelej
Atsakyti
QUOTE(djoka @ 2007 05 21, 16:09)
O musu Marhaba pusiaukelej

Mes iki jusu Marhabos kasdien pedindavom ax.gif
Arba su taksu wink.gif ciotkas papludimys ten...
Atsakyti
Šeštadienį ir aš iš Tuniso grįžau smile.gif labai fainos atostogos buvo. dėl taksų tai mes nesiderėdavom, o įjungdavo skaitliuką, tai kainos labai normalios. Galiu pasidaliti įspūdžiais:

1. Viešbutis. Gyvenom Marhaba Club, tai man toks šiaipsau pasirodė. Vaizdas buvo į milžiniškas statybas lotuliukas.gif Maistas gan vienodas. Visa laimė, kad pusryčiam blynus kepdavo, tai dvi savaites rytais vien tik tą ir valgiau biggrin.gif nes kiaušinių nemėgstu. Vaisių buvo labai mažai, tik vakarienei melionai ir visada apelsinai. Baseinas didelis, gultai mokami, 1 dinaras. Feno nebuvo, kondicienierius pradėjo veikti atostogų pabaigoje. Labai sukanduo uodai smile.gif

2. Oras. Kai atvažiavom buvo vėsu, o paskui pasitaisė ir laikėsi 30 laipsnių, o prieš išvažiuojant dvi dienas lijo ir vėl atvėso.

3. Maistas. mes nesuviduriavom, nors ir vaisius patys pirkom ir gatvės maistą valgėm, kaip tik įvyko atvirkčiai ir man ir draugui viduriai užkietėjo ax.gif o vaistus tai tik nuo viduriavimo nusipirkom doh.gif Saldumynai man nepatiko schmoll.gif o kuskusas (nacionalinis valgis) tai labai skanu, bet kitiems buvo per aštru.

4.Gėrimus tai pirkom raudoną vyną Magon, labai jau jis geras, o baltas skanus Ugni vadinasi. Datulių degtinė- Boukcha, tai draugas sakė samagoną primena, o aš tai neragavau.

5. Lankytinos vietos. Buvom sacharoje, labai super gidė pasitaikė, tiek daug info pripasakojo, Travelman atstovė Natalija. Kitą ekskursiją ėmėm į Tunisą- Kartaginą- Sidi bu saidas. Gidė Inesa, irgi nemažai info suteikė, tik Bardo muziejuje per mažai laiko buvo. Patys varėm su jų metro į Monastyrą, aplankėm Burgibos mauzoliejų ir Ribatą, labai patiko. Tada patys su traukiniu nuvarėm į Frigua zoo. Jei perkat bilietus traukinių, tai duoda nuolaidą į zoo. Man tai ten nelabai patinko, mažokas biškį. Jei kas norėsit tai galėsiu smulkau parašyti laikus ir pan.

6. Susas. Suse aplankėm Mediną, Ribatą, Archeologijos muziejų, katakombas, Alyvuogių muziejų, plaukėm piratų laivu, sekmadieninį turgų, DarEssid muziejų (tipiškas gyvenamasis namas, labai gražus muziejus). Nuvažiavom į Port Mariną. Ten tokia nebloga užeiga yra Golf Brau, kurioje alus labai geras, o jei užsisakai didesnį kiekį tai tokiose kolbose atneša įpiltą ir kraniukas yra padarytas, kur pats prisipili alaus.
Papildyta:
Jei dar kokios info reiks, tai klauskit, mielai pasidalinsiu.

Papildyta:
QUOTE(Harienė @ 2007 05 20, 17:04)
Skrendam į Tunisą 06.12 d. -  Pirmoji mūsų kelionė į šiltuosius kraštus. Kadangi patirties - visiškas 0, turiu klausimą apie rūbus - ar reikalingi ilgarankoviai (turiu omeny megztinį/švarką)?
ax.gif

Tikrai pasiimkit kokį megztuką, aš vieną vežiausi, tai rytais buvo šaltoka, praversdavo, ir dar vežiausi tokią ploną palaidinę ilgom rankovėm, tai kai nusvilau prie baseino irgi labai pravertė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Piranija @ 2007 05 19, 00:56)
Perskaiciau Makaliau tavo aprasymus apie Kroatija,Tunisa....Tu tikras saunuolis.Tavo tevams pasiseke,toks protingas vaikas,su tavim galima apie viska idomiai pakalbet....Turiu dukra kuriai tik 9 metai,bet irgi tokia suaugusio protingo zmogaus mastymo mergiote thumbup.gif
Dabar prie reikalo.Gal gali pasakyti ar ne per sunki kelione i sachara butu mano 9 metu dukrai,kuri siaip nelabai karscio megeja(kaip ir as)...Bet mes vyktume birzelio men.pradzioj arba vidury.
Ir-ar teko isvysti viesbuti Merhaba Salem? Mums ji persa agentura.Geriau butu AI viesbutis,bet vaziuojant savaitei,is kurios puse laiko pravazinet ketini tai tada kaip ir nebutina tas AI. 
O tau linkiu paciu geriausiu kelioniu ir ispudziu.Nuosirdziai zaviuosi tavimi thumbup.gif

Ištikrųjų tai labai nuo pačio vaiko priklauso. Mes kai važiamo, tai daug kas su vaikais į sacharą varė, ir dar mažesniais, bet man tai gaila kai kurių buvo, ir tėvų ir pačių vaikų. Mažesniems vaikams, tai tie pasakojimai neįdomūs ir nesupranta ką gidai pasakoja, todėl laksto visur, o tėvai juos gainioja ir irgi pusę info praleidžia. Viena mergaitė tai vemti pradėjo autobuse, kita mažytė tokia vaisai, tai nevalgė nieko ir verkė beveik visą laiką, tai nei patiems tėvams smagu nebuvo, nei visiems kitiems keleiviams. biggrin.gif bet čia tik mano nuomonė ir kaip jau sakiau labai nuo pačio vaiko priklauso, ar jis gyvybingas ir atvirkščiai.
Atsakyti
Kryyste, gal galetum placiau apie Susa 4u.gif kur rasti tas katakombas, ar smagu ir kiek kainuoja plaukti piratu laivu, ar matet delfinus, ir kas tas Port Marinas ir kaip ji atrasti unsure.gif Stai tiek klausimu pradziai blush2.gif
O kur uodai jus sukando? Suse? schmoll.gif mano mergina nusimins, nes ja uodai ir vidury dykumos suranda ir sukandzioja....
Atsakyti
blink.gif
Is kur jus tuos uodus istraukiat mastau.gif
Nei vieno nemaciau schmoll.gif
Beje dar del to El Hana Beach viesbucio... Na man jis galbut nepatinka del to, kad jis diiidelis labai (642 kambariai pagrindiniam bloke, yra dar 4* blokas), man mieli pigus viesbutukai, nes ten yra keliolika kambariu ir visi visus prisimena ax.gif
Bet zmones lieka patenkinti viesbuciu smile.gif
Atsakyti