Įkraunama...
Įkraunama...

Skambiname pianinu

labas:)...
bandau išmokti groti pianinu. Radau keleta video su pamokomis. Štai viena iš jų:
http://video.lyga.lt...ka/eb47ab45a614
kaip manote ar iš video išmokčiau?smile.gif...
Atsakyti
QUOTE(mete @ 2008 11 24, 19:26)
labas:)...
bandau išmokti groti pianinu. Radau keleta video su pamokomis. Štai viena iš jų:
http://video.lyga.lt...ka/eb47ab45a614
kaip manote ar iš video išmokčiau?smile.gif...

PRAmokt įmanoma, bet IŠmokt visiškai - tikrai ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Justelė @ 2008 11 25, 17:43)
PRAmokt įmanoma, bet IŠmokt visiškai - tikrai ne  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos visos, 4u.gif isilieju i pianino gerbeju gretas wub.gif gal kuri zinot Jurgos-prie zalio vandens natas? Man ta daina tokia grazi, taip noreciau ja pagroti wub.gif
Atsakyti
O gal turit kas kur groja pianinu gražiai seriale "Neskubėk gyventi"?
Atsakyti
labukas smile.gif prisijungsiu ir aš prie jūsų būrio 4u.gif prieš 4 metus baigiau muzikos mokyklą (vos vos, nes labai nepatiko mokytoja) dar pora metelių grojau pagal senas natas, bet kiek jau galima doh.gif šiuo metu jau seniai teko groti, 12 klasė, nėra laiko be to ir kūrinių gražių neturiu, bandžiau siųstis iš interneto - labai jau primityvūs kūrinėliai ax.gif na bet vis dėlto einu pabandysiu ką nors prasigrot lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
dukra perKaledas gavo rimta sintezatoriu.Lanko plaukima tai kitiems bureliams laiko nera. Parsiunčiau iš interneto terminus, akordus, pradžiamoksli, tik nerandu lengvų vaikams įveikiamų natų.Randu užsienietiškas daineles.O pvz. kelio į žvaigždes yratik gitaros akordai, o po vieną natąnerandu.Radau dvi eilutes GAGE DDBCCG. Mums labai reiktu ko nors panašaus. Gal kas turit, o gal galit patarti? 4u.gif Natu skaityti nemokame (nu tik kiek mokykloje mokežinau antpenklines kur do o kur re blush2.gif ) Jei turit gal galit į AŽ.Prašau.
Atsakyti
Oi, ir aš sergu pianino liga, ir, pastebiu, kuo toliau tuo labiau tongue.gif Esu baigusi paprastą mokyklą, turiu visai nemuzikinę profesiją. Tik ilgus metus lankiau chorą ir kelis metelius mokiausi groti pianinu, tik neiškenčiau iki galo. Atsimenu neblogai sekėsi, nes pianino mokytoja siūlė pereiti į Čiurlionkę. Tai kai pasiūlė, aš dar tokia nelabai dičkė, pamąsčiau apie savo ateitį, kad visai nenoriu būti muzikantė ir iš viso mečiau grojimą smile.gif Ir neprašoviau, labai džiaugiuosi, kad turiu tokį fainą hobį thumbup.gif.
Atsakyti
laba vakareli, niekaip nerandu temos kur galeciau rasti pianinu derintojus, gal kokiu zinote Kaune, pianianas jau nederintas turbut kokia 15 metu visai, laikas butu ir suderinti hehe... vis karkartemis atsiranda noras pagroti smile.gif tik va natos pjaunasi tarpusavi ir ausyje spengia :)didelis butu dekui jei ka galetumet patarti smile.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į tikras pianistes(tiksliau tas,kurios baigę/lanko muzikos mokyklą), nes aš, kaip savamokslė, noriu sužinoti vieną dalyką - kaip teisingai, pagal visas taisykles, elgtis su pedalu(tuo, kuris legato daro). Kada jį reikia spausti ir kada atleisti? Aš išmąsčiau, kad reikia spausti prasidedant taktui ir atleisti pasibaigus ar nebūtinai? Ir iš viso, jei neparašyta, kad reikalingas pedalas, gal jo net nereikia naudoti? Nors man kažkaip su juo gražiau skamba biggrin.gif O gal aš,kaip neprofesionalė, nesugebu sugroti taip, kad ir nepanaudojus pedalo garsas gražiai "eitų"? rolleyes.gif Šiaip nesu visiška pradinukė-natas pažįstu, tiek boso, tiek smuiko raktą, ritmus suprantu, tik vat apie grojimo techniką ir kai kuriuos simbolius, naudojamus pianino natose, nelabai suprantu. Dar prie to paties, noriu paklaust ką reiškia toks ženklas viršum kelių taktų: 8va------------------- ? Gal tuomet reikia groti per vieną oktavą žemiau?
Iš anksto dėkui už pagalbą 4u.gif

p.s. Jei nesunku, paaiškinkit visų trijų pedalų naudojimą ax.gif
Atsakyti
Su pedalais reikia elgtis taip, kaip parasyta natose, juk nurodyta, kada pedaliu paspausti, kada atleisti biggrin.gif Gi buna vidury takto koks nors stakato ar pauze, tai savaime aisku, kad atleisti ta garso uzlaikyma, na nebent tau grazu kitaip, negu atrodo autoriui smile.gif
O zenklas, kai desini pedaliu paspausti reikia, tai apacioj parasyta Ped. takto pabaigoj as atleidziu paprastai, nebent matau, kad nereikia. Buna kartais nurodyta ant idomesniu kurineliu "ped. ad lib" - tai spaudyk, kai tau grazu- man taip labiausiai ir patinka biggrin.gif

O kur pasidaro is forte i piano, tai jeigu greitai tuo metu groji ir nelabai speji susvelninti smugio i klavisa ir islaikyti tempa (na man cia tokios problemos vis pasitaiko), tai pritildai su pedalium ir grazus perejimai gaunasi.

O jeigu groji tik savo malonumui, tai juos ir naudok tada, kai tau grazu. As ne tik pedaliu paspaudimus keiciu, o ir melodija bei akordus "patobulinu" bei pauzes "uzgroju", kad man maloniau ausiai butu arba tam tikrais atvejais lengviau mazoms rankytems mirksiukas.gif O 8va --- reiskia groti oktava auksciau.

O ka trecias pedalas daro? Pas mane tik 2 smile.gif vienas uztempia garsa, kitas pritylina blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skirte: 13 sausio 2009 - 00:12
Gal galėtų kas nors man atsiųsti Giminių natas morastukas@gmail.com? Būčiau labai dėkinga aciuks.gif
Atsakyti