Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų nesolidarumas

QUOTE(Dios @ 2007 05 22, 12:48)
iš vienos pusės (oficialios) kaip ir netrūksta...
bet neoficialiai kas darosi. kaip sunku išgyvendinti tokias problemas kaip seksualinis priekabiavimas darbe, nevienodi atlyginimai, o kur dar darbdavių nenoras samdyti jaunas mamas. vis dar kreivai žiūrima į moterį armijoje, aukštose verslo pareigose, ar netgi prie automobilio vairo.

o dėl priedermės gimdyti vaikus, tai nevisai sutinku. nevisos moterys gali/turi būti motinomis, kaip ir nevisiems vyrams skirta būti tėvais. juolab, kai žemėje ir taip žmonių perteklius.

pritariu, kad moterys yra diskriminuojamos..
tačiau..o vaikeli...vaiko išnešiojimas ir motinystės jausmas yra didžiausia dovana, neskirta vyrams wub.gif būtent moterys yra kūryba ir meilė wub.gif
taip, būna ir išsigimėlių, kaip Jonaitienė, bet tokių tikrai mažai mirksiukas.gif

QUOTE(Limcamca @ 2007 05 22, 13:41)
Ai, o man visai patinka būti gležna, silpna moterimi. Nesakau, kad be vyro neišgyvenčiau, išgyvenčiau, - bet nenoriu. Man gera, kai išsiverkti galiu ant vyro, o ne ant draugės peties. O kas čia blogo? Kas blogo mūsų moteriškume? Ir išvis kas jis toks ir ar jo belikę šiais feminizmo laikais?
Tiesą sakant dar nesu sutikusi feministės ar lesbietės, kurios atrodytų žavingai moteriškos.  blush2.gif

Gimdymas - kitas dalykas. Čia gamtos mums suteikta dovana, ir nė negalvoju, prašyti vyro dėkingumo už tai, kad pagimdžiau vaikus.

thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 29 gegužės 2007 - 15:02
Moterų ir vyrų priešprieša tęsiasi visą žmoniijos gyvavimo laikotarpį. Šiuo metu yra pati palankiausia moterims padėtis per visą buvusią istoriją. Kaip ten su tuo matriarchatu buvo tai dar klausimas. Tačiau dar prieš šimtmetį rimti vyrai aiškino apie moters nepilnavertiškumą. O antikos laikais didieji filosofai rimtu veidu dėstė, kad moteris- tik apsigimęs vyras.

Atskiro individo išsišokimai gali labai skirtis nuo bendros tendencijos.
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2007 05 29, 15:59)
tačiau..o vaikeli...vaiko išnešiojimas ir motinystės jausmas yra didžiausia dovana, neskirta vyrams wub.gif būtent moterys yra kūryba ir meilė wub.gif

Perskaitai ir pradedi spjaudytis: dėl tokių "kūrybų ir meilių" darbdaviai ir diskriminuoja visas likusias, mažiau į meilę ir kūrybą, bet daugiau į logiką ir kitokius "žaidimus" linkusias ph34r.gif

Atsakyti
aš ir galvoju,kad delfi skelbia atsakymus daugiau paaugliai todėl labai nereguoju,nes iš tikro perskaitau straipsnį,o komentarų nono.gif nono.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2007 06 10, 12:24)
Perskaitai ir pradedi spjaudytis: dėl tokių "kūrybų ir meilių" darbdaviai ir diskriminuoja visas likusias, mažiau į meilę ir kūrybą, bet daugiau į logiką ir kitokius "žaidimus" linkusias ph34r.gif

o po to pacios garsiausiai del diskriminacijos skundziasi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2007 05 22, 19:19)
Tarp moterų konkurencija yra daug didesnė. Moterys sureikšmina tuos dalykus, kuriems vyrai neskira tiek daug reikšmės - išvaizda, kurios rūbai gražesni... Sakyčiau kažkaip pasiduodam biologiniams instinktams - gaunasi vos ne konkurencija kuri patinui patiks labiau... Ai, nežinau, kažkaip visad su vyrais geriau sutariau  rolleyes.gif

Pritariu kiekvienam zodziui
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2007 05 23, 09:32)
Nepritariu ir aš, tiesiog visuomenėje nusistovėjęs stereoptipas, kad tiek įmonių vadovai,tiek įvairūs atsakingi pareigūnai, geresni yra vyrai. Ir gali šūkaliot, protestuot, bet.....
Iš dalies suprantu ir darbdavį, kur yra garantijos, kad ta moteris nepastos ir neišeis vaiko priežiūros atostogų. O dažnas vadovų keitimaisi įmonei ne į naudą.
Taip pat yra tekę girdėti darbdavio nuomonę, kad į atitinkamas pareigsa jam reikia būtent moters, nes jo nuomone ji būtų kruopštesnė rolleyes.gif

jo, vienoje įmonėje man irgi vienas vadovas yra sakęs, kad nenori į tas pareigas vyro, nes moterys yra pastabesnės (ypač tai aktualu kai bendraujama su klientais ir verslo partneriais). Bet faktas, kad pirmenybė moterims teikiama žemesnėms pareigoms. Toj pačioj įmonėj, bet kitas vadovas mums kalbantis pasakė, jog nemėgsta blondinės įvaizdžio (ir tik tuomet aš atkreipiau dėmesį, kad įmonėje nėra blondinių. viena tik- buhalterijoj). Nebuvo nei vienos merginos, kuri būtų aukštesnė (ūgiu) už vadovą. O vadovas nėra labai aukštas biggrin.gif
Tai vat, gali galvot, kad tave priims dėl tavo kvalifikacijos ir etc., bet gali netikt vien dėl ūgio ar plaukų spalvos (tokia atranka gali vykt ir pasąmoningai).

Jūs teigiat, jog stereotipas, kad vyrai geresni vadovai. Gal ir nelabai gerai, bet aš esu tokios nuomonės. Aš nesakau, kad visi, bet dažniausiai. Vyrai greičiau reaguoja, nebijo priimti svarbių strateginių sprendimų (moterys 10 kart prieš tai apgalvos), nebijo rizikuoti. O jei įmonės vadovei PMS..... doh.gif
Vyrai (ne visi, yra ir bobiškų vyrų) nesileidžia į kvailas intrigas dėl menkniekių. PLIUS vyrai kuria kitokią darbo atmosferą.
Vadovės moterys yra gerai tik jei jos jaunos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2007 05 26, 09:29)
Dėl to ir parašiau "diskriminacijos". Nes šiaip ten mus, merginas, lyg ir toleruoja. Bet kai buvo galimybė išvažiuot į užsienį, merginai užsiminus - norėčiau, tik reik su šeima pasitart, ir po kelių minučių vaikinui - nu gal neblogai būtų, spėkit, kas iškart buvo nusiūstas į raštinę formalumų tvarkyt? Juokingas toks atvejis, jei mergina būtų labai kovojusi, būtų ir jai leidę atrankoj dalyvaut, bet skatinamas ir palaikomas buvo vyrukas. Čia tas atvejis, kai moterys turi stengtis dėl to, ką vyrai gauna paprasčiau.

O kitas variantas dar juokingesnis - matematiką, kurios vienodai nemokėjo tiek vyrukai, tiek merginos, galiausiai pasirašė visom merginom - "nes jų ir taip čia mažai" lotuliukas.gif  Smagu, kad palengvino, iš kitos pusės - bet išmokt, tai vienodai galim.

O reali diskriminacija buvo kartą... ir moters dėstytojos pusės. Kuri per paskaitą pareiškė - nesuprantu, ką tos mergos čia veikia, joms tik vaikus gimdyt. Ir vertinimai aišku buvo atitinkami.

Prirašiau čia vėjų. Bet emė tokia - nenoriu, kad į mane žiūrėtų globėjiškai ir atlaidžiai. Nenoriu, kad mano klaidas suverstu lyčiai. Noriu dirbti kartu ir būti atitinkamai vertinama. Nes aš galiu. Tik pavargau nuolat tą įrodinėti.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kadangi esu purpsiaus grupioke, o skaitydama nepasziurejau i autoriaus nika, ta galvojau, nu blyn ir pas mus taip buvo......
Atsakyti
QUOTE(pompaduska @ 2007 06 12, 08:13)
Jūs teigiat, jog stereotipas, kad vyrai geresni vadovai. Gal ir nelabai gerai, bet aš esu tokios nuomonės. Aš nesakau, kad visi, bet dažniausiai. Vyrai greičiau reaguoja, nebijo priimti svarbių strateginių sprendimų (moterys 10 kart prieš tai apgalvos), nebijo rizikuoti. O jei įmonės vadovei PMS..... doh.gif
Vyrai (ne visi, yra ir bobiškų vyrų) nesileidžia į kvailas intrigas dėl menkniekių. PLIUS vyrai kuria kitokią darbo atmosferą.
Vadovės moterys yra gerai tik jei jos jaunos  biggrin.gif

Jau lipu i barikadas... biggrin.gif Jokiu budu nesutinku, kad vyrai - automatiskai geresni vadovai! Neapgalvotai priimami svarbus strateginiai sprendimai ir nesugebejimas ivertinti rizikos pasekmiu nera joks pranasumas. O tai, kad moterys vien tik kencia nuo PMS arba vis leidziasi i intrigas del menknekiu - yra tikrai stereotipinis mastymas. Pazystu ne viena moteri, sekmingau dirbacia vadovaujanti darba ir tikrai verta savo posto. Daugeliui vyru butu galima daug ko is tokiu moteru pasimokyti. Sugebejimas vadovauti - yra ir charakterio savybe ir moterims ji tikrai nera svetima.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 05 22, 08:38)
tai dalies moterų pasisakymai "aš ne feministė, nekenčiu feminizmo", ir dar iškoliodavo tokias, kurios garsiai pareikšdavo esančios feministės ir kad jų dabartinė moterų padėtis netenkina.
ką manote?

Ir vyrai, ir moterys sutinka, jog jie blogiausiai sutaria su moterimis.
Atsakyti
O kokia tema. Aš neesu feministė, bet joms prijaučianti. Prisipažinsiu, nepatinka skandinaviško feminizmo atmaina. Mano galva perlenkta lazda. Man patinka jaustis moterimi, girdėti komplimentus, jaustis lepinama. Nereikia iš abiejų lyčių atimti tarpusavio bendravimo ypatumų. Lai vyrai lieka vyrais, o moterys moterimi.

Bet tik tuo tas skirtumas ir baigtųsi, visose kitose gyvenimo sferose mes esame lygūs. Sakote moterys mėgsta paskalas, o mielosios, jei norite, kad kas greičiau sužinotų pasakykite tai vyrui, išbandyta, pusdienis visa firma bus informuota. Vyrai labai mėgsta ditirambus, kabinkite jiems makaronus ryte ir vakare, tuomet jų aštri mąstysena atbunka, gali daryti su juo ką nori. Maža to, pas juos yra mažas dalykėlis, kuris kartais pradeda vadovauti stipraus ir išmintingo vyro galvą, taip, kad žodžių nėra, lieka vienos raidės. Juk šimtai „kvailų moterų“ naudojasi stiprių vyrų silpnybėm, manipuliuoja jais.

Mes turime savo pliusus ir minusus, bet jie nėra esminiai. Mokykloje, universitetuose, kas geriau mokosi? Esmė yra tame, kad moteris laisva valia atsisako savo karjeros dėl vaikų, vyrų, šeimos. O vyrai, tuo tarpu, sistemingai gilinasi į profesiją, tobulinasi joje, kai moterys, tuo metu, rūpinasi vaikais, buitimi. Bet jei toms moterims sudaryti sąlygas dirbti, jos pasieks nemažiau nei vyrai.

Vyrų diskriminuojančiom mintim dažniausiai pritaria moterys, kurios tingi mokytis, dirbti, lavinti savo smegenys. Jos tuo dangstosi, kad pateisinti savo apsileidimą.

Pastebėjimas. Tik pas protingas moterys užauga protingi vaikai t.y. tie patys vyrai. Vadinasi viskas mūsų rankose.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 07 06, 21:53)
O kokia tema. Aš neesu feministė, bet joms prijaučianti. Prisipažinsiu, nepatinka skandinaviško feminizmo atmaina. Mano galva perlenkta lazda.

g.gif kas perlenkta? ar tai, kad vyrai ne gali, o privalo eiti tėvystės atostogų? ar tai, kad reta moteris dėl šeimos atsisako išsilavinimo ar darbo vietos? ar tai, kad valstybė neleidžia diskriminuoti moterų ir nepriimti į darbą po dekretinių?
beje, pas skandinavus, skirtingai nuo likusios Europos, gimstamumas neina į minusą.
Atsakyti