Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų nesolidarumas

QUOTE(litavkasam @ 2007 05 23, 14:19)
Bet jeigu nepasitikiu savimi dėl to, kad mano vaikas sirgs ir ir kad į darbą negalėsiu ateiti? Čia jau mažo vaiko imunine sistema aš nelabai pasitikiu g.gif TIesiog, kaip įtikinti save, kad tai, jog vaikas serga yra NORMALU, ir kad dėl to, jog kartą per porą mėn tarkim savaitę nebūni darbe, netampi prastesne darbuotoja už tuos, kurie visą laiką dirba tvarkingai be jokiu pertraukų g.gif Bet tai jau turbūt tikrai tiesiog mamos su vaiku problema ir feminizmas tik už tas kur be vaikų rolleyes.gif

O tu pagalvok apie tokią situaciją: tu esi jauna vieniša mama su vaiku ant rankų. Ir privalai dirbti, bo nebus iš kur imti pinigų vaikui maisto nupirkti. Ir dar gerokai pasidraskyti dėl visų tavo teisių ir laisvių. Nelinkiu to jokiais būdais, bet pats geriausias mokytojas yra gyvenimas, kai žmogų įspraudžia į kampą. Oi, kaip tada greit išmokstama už save pakovoti. Ir atsidurti ten, kur nė neįsivaizdavai.
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 05 23, 13:19)
Bet jeigu nepasitikiu savimi dėl to, kad mano vaikas sirgs ir ir kad į darbą negalėsiu ateiti? Čia jau mažo vaiko imunine sistema aš nelabai pasitikiu g.gif TIesiog, kaip įtikinti save, kad tai, jog vaikas serga yra NORMALU, ir kad dėl to, jog kartą per porą mėn tarkim savaitę nebūni darbe, netampi prastesne darbuotoja už tuos, kurie visą laiką dirba tvarkingai be jokiu pertraukų g.gif Bet tai jau turbūt tikrai tiesiog mamos su vaiku problema ir feminizmas tik už tas kur be vaikų rolleyes.gif

Paskaityk pati ką rašai. Tu turi įtikinti save. O feminizmo sąvoka toli gražu ne įtikinti save. Tai visuomeninis judėjimas, kai tavo atveju-individualu.
Atsakyti
QUOTE(Dee Dee @ 2007 05 23, 15:41)
Todėl kad moterys sutinka eiti dirbt už tokį atlyginimą  mirksiukas.gif

Už kurį nesutinka dirbti save gerbiantis vyras. mirksiukas.gif
Pažįstu nemažai vadinamų karjeros moterų, taigis, kaip taisyklė, joms darbas yra pirmoje vietoje, o paskui jau šeima, vaikai. g.gif Arba jos neturi vaikų, nes pasirenka karjerą. Nemanau, kad moteris gali tobulai suderinti abi sritis, nes darbo rinka mūsų visuomenėje yra pritaikyta ir subalansuota...vyrams. Taigi, jei nori padaryti karjerą vyriškame pasaulyje, reikia ir elgtis pagal vyriškus standartus t.y. taip lyg neturėtum šeimos ir vaikų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 05 23, 11:40)
OK, bet anais laikais buvo dėl ko kovoti. O dėl ko kovoti dabar? Vardan ko burtis? Nematau šiuo metu jokio svarbaus visuomeninio tikslo. Tegu tik išmoksta normaliai moterys pasinaudoti tų tikslų vaisiais, kurie jau yra pasiekti.

iš dalies sutinku. šiais laikais moteris gali tapti ir prezidente (kaži ar Freiberga jaučiasi itin diskriminuojama). bet pagal statistiką, tikrai ne itin daug prezidenčių, stambių verslininkių, taip pat garsių mokslininkių lyginant su vyrais.
kai lygioms galimybėms priešinasi vyrai, tas dar suprantama.
bet dažnai moterys kaišioja pagalius į ratus viena kitai. ir kai kelios moterys išdrįsta pareikalauti lygesnių galimybių su vyrais (ne tik darbe), tai kitos pradeda purkštaut.
gal atsimenat garsų filmą "Eilinė Džein"? toks labai tipiškas pavyzdys, kai moteriškė pritapo grynai vyriškam reikale ir kompanijoj, bet tada ją nusodint pasistengė moterys.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 05 23, 15:20)
Kas objektyviai trukdo pačioms moterims juos keisti?

pačios moterys trukdo keisti tuos rodiklius. Aukštesnės ir žemesnės padėties moterys. Tai daro dėl visų tavo anksčiau išvarintų priežasčių. smile.gif .
Savęs nusisodinimas reikalas jau iš visai kitos srities, ir priežasčių to reikia ieškoti tikrai ne feminizme.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 05 23, 16:23)
iš dalies sutinku. šiais laikais moteris gali tapti ir prezidente (kaži ar Freiberga jaučiasi itin diskriminuojama). bet pagal statistiką, tikrai ne itin daug prezidenčių, stambių verslininkių, taip pat garsių mokslininkių lyginant su vyrais.
kai lygioms galimybėms priešinasi vyrai, tas dar suprantama.
bet dažnai moterys kaišioja pagalius į ratus viena kitai. ir kai kelios moterys išdrįsta pareikalauti lygesnių galimybių su vyrais (ne tik darbe), tai kitos pradeda purkštaut.
gal atsimenat garsų filmą "Eilinė Džein"? toks labai tipiškas pavyzdys, kai moteriškė pritapo grynai vyriškam reikale ir kompanijoj, bet tada ją nusodint pasistengė moterys.

Būtent. Pačios moteriškės iš diedų daro šventas karves, o iš moteriškių viso labo "tiktai bobas".
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 05 23, 12:40)
OK, bet anais laikais buvo dėl ko kovoti. O dėl ko kovoti dabar? Vardan ko burtis? Nematau šiuo metu jokio svarbaus visuomeninio tikslo. Tegu tik išmoksta normaliai moterys pasinaudoti tų tikslų vaisiais, kurie jau yra pasiekti.

QUOTE(madam Taro @ 2007 05 23, 16:14)
Nemanau, kad moteris gali tobulai suderinti abi sritis, nes darbo rinka mūsų visuomenėje yra pritaikyta ir subalansuota...vyrams. Taigi, jei nori padaryti karjerą vyriškame pasaulyje, reikia ir elgtis pagal vyriškus standartus t.y. taip lyg neturėtum šeimos ir vaikų.  g.gif

Va cia as ir matau galimybes veiklai. mirksiukas.gif Mano supratimu dar truksta istatymu, kurie garantuotu moterims tas pacias salygas (pvz. valstybe galetu istatymiskai garantuoti visiems vaikams teise i vieta lopselyje, darzelyje, popietini uzimtuma mokykloje arba vaiku uzimtuma atostogu metu). Beja, as ne uz tai, kad moterys butu verciamos istisai dirbti, bet uz tai, kad moterys, kurios to nori, turetu mazdaug vienodas salygas su vyrais, nepaisant mums duotos privilegijos - vaiku gimdymo.
Ir kas liecia vyru ir moteru atlyginimu skirtumus - tai tikrai ne pavieniai atvejai, o bendra tendencija. Kad tai keistusi - manau dar daug teks pasidarbuoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sokoladuke @ 2007 05 23, 01:48)
Aš tai nesuprantu, ko gali pavydėti mama, mylinti savo šeimą ir turinti vaikų (gal net daug) karjeristei..

to, kad ana turi ir seima, ir vaiku, ir karjera padaryta. Ir yra gerbiama bei vertinama ne tik kaip mama, bet ir kaip gera darbuotoja.
Vaikai tikrai nera priezastis pamirsti viska, kas su jais nesusija
Papildyta:
QUOTE(Dee Dee @ 2007 05 23, 11:25)
A kodėl nekilo klausimo dėl kosmetikos ir liemenėlių?  bigsmile.gif Vyrus gi diskriminuojam?  bigsmile.gif

nzn, kad norint issirinkti padangas masinai, reikia nusirengti ir matuotis blink.gif cia apie apatini trikotaza, nors velgi ginekologas vyras normalu. Tik pas gydytoja eini, nes reikia, o apatini trikotaza perkant nori pajusti malonuma.

O vyras dirbantis kosmetikos skyriuje visai netrikdyti. gal net atvirksciai padetu isreiksta vyriska nuomone.
Papildyta:
QUOTE(litavkasam @ 2007 05 23, 13:57)
Ir daugiausia dėl to, kad turiu mažą vaiką. Nes juk tikrai mažiukė sirgs. Aš negalėsiu visada dirbti tiek, kiek tos/tie, kurie neturi vaikų arba jų vaikučiai didesni. Ir dėl to labai bijau darbo paieškų, nes kaip įrodyti darbdaviui, kad būsiu gera darbuotoja, jei pati kol kas tuo netikiu ?g.gif Man turbūt labai trūksta feministinio mąstymo - būtent, kad aš nesu prastesnė  rolleyes.gif

QUOTE(litavkasam @ 2007 05 23, 14:19)
TIesiog, kaip įtikinti save, kad tai, jog vaikas serga yra NORMALU, ir kad dėl to, jog kartą per porą mėn tarkim savaitę nebūni darbe, netampi prastesne darbuotoja už tuos, kurie visą laiką dirba tvarkingai be jokiu pertraukų g.gif

Visu pirma, tai siuo atzvilgiu tu tikrai esi prastesne darbuotoja uz ta, kuri i pirma vieta stato darba ir daug ka jam atiduoda.
Ir tai, kaip tu mastai nera gerai. Kad vaikai serga yra normalu. Kad butent tu nebusi darbe, kai vaikas serga yra nenormalu - vaikas turi du tevus ir jiems abiems yra suteikiamos lygios teises i vaiko prieziura. O tu iskart nuvertini savo pareigas ir pati menkini save kaip darbuotoja.
Antras dalykas - poziuris i pati darba. Vien del to, kad kazkuri laika nebuni darbe, tu netampi prastesniu darbuotoju - viskas priklauso nuo to, kaip tu elgiesi pries ir po nebuvimo. Bet jeigu manai, kad vaiko liga yra visagalis pasiteisinimas, tai tu labai klysti. Taip manydama niekada nebusi gera darbuotoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 23 gegužės 2007 - 17:07
Mano pamąstymai į temą:

Kodėl moterys pavydi viena kitai? Nes būtent moterys labiau analizuoja jausmus, emocijas - ne taip pažiūrėjo, ne taip pagalvojo... Tai ir konfliktų gaunasi daugiau. vyrams tokie dalykai nerūpi.

Feminizmo dar oi kaip reikia. Nes normalu moteris padangų parduotuvėj, o vyras apatinio trikotažo man netgi patiktų, bo jie gali patarti "iš savo pusės". Ir makiažo tas pats.

Aš asmeniškai esu inžinierė. Būsima dar, magistrą studijuoju. Ir esu mama. ir jau dabar jaučiu, kad teks susidurti su tam tikrom problemom. Jau dabar pasitaiko "diskriminacijos" atvejų, o pradėjus dirbti, tai jau bus rimta. Liūdna, kad vyrukams greičiau pasiūlomos įvairios galimybės, o merginos turi būti labai aktyvios, kad galėtų jomis pasinaudoti.
Atsakyti
apie magistra
studijuoju visais laikais buvusia "vyriska" specialybe, dabar tik ji patampa moteriska smile.gif
per patikrinimo etapa is pirmo karto prie galutinio gynimo buvo praleisti 3vyrukai ir viena mergina, viso grupeje yra 13 zmoniu : 10 merginu, 3 vyrukai, kazkaip neitiketina, kad cia taip atsitiktinai gavosi kad jie geriau moka smile.gif
komisijoje buvo ir senesniu ir jaunesniu zmoniu, man rodos tendencija vis dar akivaizdi
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2007 05 24, 20:37)
Aš asmeniškai esu inžinierė. Būsima dar, magistrą studijuoju. Ir esu mama. ir jau dabar jaučiu, kad teks susidurti su tam tikrom problemom. Jau dabar pasitaiko "diskriminacijos" atvejų, o pradėjus dirbti, tai jau bus rimta.

gal galetumei isvardinti konkrecius diskriminacijos pavyzdzius?
Daznai zmones megsta diskriminacija ispusti arba iszvelgti ja ten, kur jos visai nera.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2007 05 23, 10:47)
Na...Yra absurdiška vertinti žmogų pagal pavardę. Šiais laikais labai daug moterų ir ištekėjusios pasilieka savo prigimtinę mergautinę pavardę.

Papildyta:
O kodėl nenueiti į buhalteriją ir neužduoti šitų klausimų ten? Ir neišsiaiškinti, kame reikalas? Galbūt jie suklydo tau mažesnį koeficientą skirdami. Visada reikia nebijoti išsiklausinėti. Už tai iš darbo niekas neišmes. Ypač valstybės tarnyboj.

Kiek tau metu Jadzyte?
Ir kokia tavo pavardes galune?

Ismesti, tai neismes, bet oi kokias nepakeliamas salygas sudarys.... Patikekit, as valstybes tarnyboj dirbu jau 15 metu, tai zinau ka sakau.
O koeficienta skiria tikrai ne buhalterija ir ne kadrai.
Aisku, galima ieskot teisybes, dar veliau ir i teismus kreiptis. Bet kai tave priima i issvajota, prestizine vieta, tikrai ne tas galvoje. Tiesiog pagalvoji, kad uzteks ir tiek, kiek paskyre algos. O ilgainiui irodysiu, ko esu verta.

Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 23, 11:35)
Nu, kosmetikoje juk yra vyrų dirbančių. Pvz. grožio, masažo salonuose, kirpėjai, stilistai, modeliuotojai, dizaineriai.
O apatinius, kad pardavinėtų tai neteko matyti,  išskyrus Gariūnus  hihihi.gif

Uztat vyrai sekmingai igarsina tamponu ir paketu reklamas lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti