Įkraunama...
Įkraunama...

Moterų nesolidarumas

QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 18, 21:44)
. O, kad nesiskundziau, tai ar visi taip jau skundziasi??? Ne. Tikrai ne visi skundziasi ir tiesos iesko, nes:

Is tokiu darbu iseina, o jei jau isejai, tai nebeaktualu, ka palieki uz nugaros. Nebent esi teisybes ieskotojas is prigimties,bet dazniausiai jau rupiniesi savo uzdarbiu, seima ir kt reikalais.
O jei issikovoji, tai tokiam darbe nebemiela dazniausiai buna likt,nes ieskos kaip atleist, arba kolegos nemegs. Kentesi ir tu, ir darbo kokybe.
Manau siu atveju vienas lauke ne karys.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 07 17, 09:59)
Pagal statistika moteru karjera pradeda stagnuoti butent atsiradus vaikams. Vaikai vyru karjerai arba nedaro poveikio, arba jis mazas. Imant pavienius atvejus, as zinau, kad buna visaip, visgi tendencija yra akivaizdi.
</p>

pas mus uz jokius biliotenius nieko nemoka, tai ima laisvas dienas tas kas maziau uzdirba, jei reikia arba samdo aukles zmones, arba ziuri kaip kam patogiau, kam lygioje vietoje kelti burbulus, seima gal pati sugeba issaikinti ir susitvarkyti, pagal aplinkybes.

Ne visos moterys zinok nori tu karjeru, o kas nori tas ir darosi.
Man ta karjera kaip karvei sparnai, visai nereikalinga, kitokioj visuomenei is vis nei nedirbciau kazkam kitam, o ne sau .
Kodel snekama tik apie tas moteris, kurios nori karjeros, o kaip tos kurios nenori, kokios jom salygos sudarytos, buti namie auginti vaikus ramiai?
ar cia jau is esmes neteisingi norai?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 07 17, 11:05)
As manau, kad tai visu problema. Mergaites gimdamos nenusprendzia, kai vaikai joms. Toks poziuris suformuojamas. Tada spaudimas sau vaikus "rezervuotis" tiek is isores, tiek vidaus. Galima cia isvedzioti, kad pati moteris renkasi. Turiu toki giminaiti, kuris turi 5 vaikus ir kai kuris is ju netinkamai elgiasi sako "motina neaukleja vaiko". Lyg jis cia butu ne prie ko.
</p>

tu ziuriu atsilieki nuo paskutiniu madu , dabar i svis galima nuspresti tu mergaite ar berniukas, ka jau cia apie vaiku problema lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 18, 21:44)
klausyk, suauk ir baik nusisneket. Is kur tu cia istraukei, kad kazkas VERTE dirbt? Nieks nieko neverte ir nevercia, ne vergija siais laikais. Pasiule darba Anglijos fabrike, pasake kiek mokes uz valanda. Nuvaziavau. Dirbau. Bet pamaciau, kad moterim vienaip ar kitaip, vistiek moka maziau nei vyrams. Nepatiko ne tik alga, bet ir salygos. Susipakavau ir grizau. Nieks jega ten manes nelaike. O, kad nesiskundziau, tai ar visi taip jau skundziasi??? Ne. Tikrai ne visi skundziasi ir tiesos iesko, nes:
1.ne visiems tai idomu ir yra prasme (jei ir taip nesinori ten likt dirbt, net jei mokes tiek pat)
2. ne visi angliskai moka.
3. is prigimties nera skundikai.
4.zino, kad bus tu darbu, ne karo metai, nera ko plesytis.

Tu gal sau patarimus pasilaikyk?
Mano mintis buvo, kad jei kazkam kazkas nedamoka, tai ju reikalas ir pasirinkimas tokiam darbe dirbti? Kam tada dejuoti, kad moka maziau nes moteris ir vyrma buna moka maziau tame paciame darbe , pagal tai kaip dirba, o jei del lyties, religijos ir t.t. diskriminuoja, tai jau nusikaltimas, apie kuri butina pranesti.
prie ko cia sundikai? doh.gif tai tu apie nusiklatimus is principo nepranesi, kad skundike nebutum? doh.gif
tai ko tada norit tos teisybes, jei del jos pirso nenorit pajudinti?

psp dar idomu, kaip suzinojai kiek kitiem moka? jus ten ka savo atlyginimu payslipus rodetes vieni kitiem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 19 liepos 2019 - 14:24
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 19, 15:22)
Kam tada dejuoti, kad moka maziau nes moteris ir vyrma buna moka maziau tame paciame darbe ,

o is kur tu cia istraukei, kad as dejuoju? Nei dejuoju, nei skundziuosi. Konstatavau fakta, kad net ir tavo tam pamegtam uzsieny moterims uz ta pati darba moka maziau. Nepatiko, tai isejau, bet tai nereiskia, kad turiu tylet, nes jei tik kam pasakysiu (siuo atveju, parasysiu), tai jau reiks, akd dejuoju. Nespresk pagal save, jei esi amzina verksne ir amziais del visko verki, tai nereiskia, kad ir kiti taip elgiasi.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 07 18, 22:25)
Is tokiu darbu iseina, o jei jau isejai, tai nebeaktualu, ka palieki uz nugaros. Nebent esi teisybes ieskotojas is prigimties,bet dazniausiai jau rupiniesi savo uzdarbiu, seima ir kt reikalais.
O jei issikovoji, tai tokiam darbe nebemiela dazniausiai buna likt,nes ieskos kaip atleist, arba kolegos nemegs. Kentesi ir tu, ir darbo kokybe.
Manau siu atveju vienas lauke ne karys.

Butent, nepatinka, tai iseini. Bus tu darbu, ne karo metai. Man nepatiko ne tik alga, bet ir kiti faktoriai. Susipakavau ir namo grizau. O anot liutukes, kovot reikejo, skustis. Likt??? Vardan ko? Vardan darbo, kuris nepatiko, kur buvo blogos ir darbo, ir gyvenimo salygos? Skustis, laukt kol kazkas patikrins darbdavi, nubaus ir tada vaziuot namo? Tai gausis del kiti turiu likt ir skundus rasinet. Lyg netureciau ka veikt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 19 liepos 2019 - 15:56
QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 19, 16:54)
o is kur tu cia istraukei, kad as dejuoju? Nei dejuoju, nei skundziuosi. Konstatavau fakta, kad net ir tavo tam pamegtam uzsieny moterims uz ta pati darba moka maziau. Nepatiko, tai isejau, bet tai nereiskia, kad turiu tylet, nes jei tik kam pasakysiu (siuo atveju, parasysiu), tai jau reiks, akd dejuoju. Nespresk pagal save, jei esi amzina verksne ir amziais del visko verki, tai nereiskia, kad ir kiti taip elgiasi.
Papildyta:

Butent, nepatinka, tai iseini. Bus tu darbu, ne karo metai. Man nepatiko ne tik alga, bet ir kiti faktoriai. Susipakavau ir namo grizau. O anot liutukes, kovot reikejo, skustis. Likt??? Vardan ko? Vardan darbo, kuris nepatiko, kur buvo blogos ir darbo, ir gyvenimo salygos? Skustis, laukt kol kazkas patikrins darbdavi, nubaus ir tada vaziuot namo? Tai gausis del kiti turiu likt ir skundus rasinet. Lyg netureciau ka veikt.

o tai apie ka cia diskusija per kelis lapus ar ne apie tai, kaip vargses moteris skriaudzia nesumoka, kaip darbdaviai kamantineja apie vaikus ir t.t. As tik sakau, kaip leisites, akd su jumis elgtusi, taip ir elgsis.

As asmeniskai nesuprantu zmoniu, kurie nutyli apie nusikaltimus ir isivaizduoaj, kad pranesimas, tai kazkoks skundimas. Siaip kalejime zmones su tokiom "panetkem" unsure.gif

Ne, anot manes, reikejo pranesti tinkamom instancijom apie nelygu uzmokesti,ir tiek niekur nesakiau,kad reikejo likti ar dar kazka daryti.
Gerai jus isejot kiti liko ir tebedirba tikriausiai ir tyli? O paskui po forumus verkia, kad moterim maziau moka? bigsmile.gif
As irgi sakiau, kad ir uzsienyje yra ir nelegaliu darbuotoju ir nusiklatimu, bet esmeje istatymai neleidzia sitaip elgtis, bet zinoma, jei zmones tyli ir jiem vsikas gerai, tai kokie angelai ka pakeis? Man neteko dirbti, kur butu moterys vien del lyteis kazkiap zeminamos, mokama maziau ar klausinejama apie vaikus.

Man teko dirbti vienoje vietoje kur nemokejo uz bank holiday issireikalavau, kad moketu ir dirbau ten kelis metus sekmingai. Kitoje vietoje nenorejo duoti privalomu 11 val nakties poilsio velgi teko pakovoti , issireikalauti ir vel toliau dirbau, nei pabegau, nei ten nesmagu buvo, bet dabar turiu dar geresni dara, kur del nieko kovoti nereikia. Niekas niekur neklausinejo seiminynes padieties, vaiku turejimo, neturejimo faktu, ir kiek dirbu isleidzia, kai reikia del vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 19, 16:54)
Konstatavau fakta, kad net ir tavo tam pamegtam uzsieny moterims uz ta pati darba moka maziau. Lyg netureciau ka veikt.

Teisingai. Ten moteru neskaito protingom, nebent kokia gabi ir irodo ka ji gali... Bet tokiu nedaug.
Jaau geriau darbe net transeksualams, nes juos kazkaip laiko netikromis moterimis tai reiskia, NE TOKIOMIS antros rusies butybemis.
Stebetina, bet taip yra...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 07 19, 21:28)
Teisingai. Ten moteru neskaito protingom, nebent kokia gabi ir irodo ka ji gali... Bet tokiu nedaug.
Jaau geriau darbe net transeksualams, nes juos kazkaip laiko netikromis moterimis tai reiskia, NE TOKIOMIS antros rusies butybemis.

lotuliukas.gif idomucia mosuoja raudonu skurliuku palei veidus
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 07 19, 22:01)
lotuliukas.gif idomucia mosuoja raudonu skurliuku palei veidus

Mano nuomone nesutampa su vakaru visuomenes, tai prie ko cia as?
Atsakyti

kazka tai nusisnekejai, niekas nieko nelaiko, ka moki, ka zinai ta ir turi. cia kaip ta vaikysteje ikale, taip vargsui ir liko trauma visam gyvenimui ir isivaizuoji, kad visi taip masto.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 19, 19:35)

Gerai jus isejot kiti liko ir tebedirba tikriausiai ir tyli? O paskui po forumus verkia, kad moterim maziau moka?  bigsmile.gif

Man neteko dirbti, kur butu moterys vien del lyteis kazkiap zeminamos, mokama maziau ar klausinejama apie vaikus.

.

1. jei tebedirba ir tyli, tai tik ju paciu problemos. Kodel tureciau del ju sukti sau galva?
2.O kitoms teko. O kaip su tuo susitaike/nesusitaike, tai ju reikalas. Bet tai nereiskia, kad draudziama kazkur (net ir forume) apie tai kalbeti.
Prie manes vienas diedas netgi priekabiavo. Ir specialiai tau pasakysiu, kad ne, as jo pati neprovokavau. Slykstybe ne viena mergina darbe graibe. Tada pasiskundziau valdziai, dabar kiek kitaip reaguociau. Bet tai nereiskia, kad man negalima apie tai kalbeti (rasyti), ar, kad jei apie tai rasau, tai jau butinai zliumbiu, skundziuosi, verkiu ir pan.
Papildyta:
Teisingai. Ten moteru neskaito protingom,

KUR nelaiko moteru protingom? Kokiose salyse, gal gali isvardinti, apart musulmonisku krastu?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 21, 12:00)

KUR nelaiko moteru protingom? Kokiose salyse, gal gali isvardinti, apart musulmonisku krastu?

Anglija, Vokietija... OLANDIJA... Olandu mentalitetas tai atitinka rusu "glubinkos" lygi. Ar lietuviu buduliu. Totalus kaimas, dalyvavau ju podruzkiu forumuose, realiuose susitikimuose. Ten viskas gerai tik virsuje, o seimose bendruomenese kazkoks kosmaras... Nepatikesit...
Pries 10 metu jei istekejusi moteris ieskodavo darbo, tai paklausdavo, kad kokia is jos darbininke, jei net vyro kuris islaiko nesusiranda.

Zinau... nepatikesit... UK, Vokietijoje irgi ne pasaka moterims...

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 07 23, 11:38)
Anglija, Vokietija... OLANDIJA... Olandu mentalitetas tai atitinka rusu "glubinkos" lygi. Ar lietuviu buduliu. Totalus kaimas, dalyvavau ju podruzkiu forumuose, realiuose susitikimuose. Ten viskas gerai tik virsuje, o seimose bendruomenese kazkoks kosmaras... Nepatikesit...
Pries 10 metu jei istekejusi moteris ieskodavo darbo, tai paklausdavo, kad kokia is jos darbininke, jei net vyro kuris islaiko nesusiranda.

Zinau... nepatikesit... UK, Vokietijoje irgi  ne pasaka moterims...

vis pagalvojau, kaip gerai, kad pasirinkau Airija, man tokios tavo snekos kaip is kokiu pokemonu saliu... blink.gif
nors siaip abejoju ar tu tavo podruskiu snekos atitinka realybe..Mano veina drauge gyveno Vokietijoje, nieko panasaus nepasakojo, tiek, tik, kad vokieciai sunkiau, nei airiai leidziasi i draugystes artimesnes.
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2019 07 21, 12:00)
1. jei tebedirba ir tyli, tai tik ju paciu problemos. Kodel tureciau del ju sukti sau galva?
2.O kitoms teko. O kaip su tuo susitaike/nesusitaike, tai ju reikalas. Bet tai nereiskia, kad draudziama kazkur (net ir forume) apie tai kalbeti.
Prie manes vienas diedas netgi priekabiavo. Ir specialiai tau pasakysiu, kad ne, as jo pati neprovokavau. Slykstybe ne viena mergina darbe graibe. Tada pasiskundziau valdziai, dabar kiek kitaip reaguociau. Bet tai nereiskia, kad man negalima apie tai kalbeti (rasyti), ar, kad jei apie tai rasau, tai jau butinai zliumbiu, skundziuosi, verkiu ir pan.

Mano mintis yra ta , jei tu nieko nedarai del kazkokios situacijos, tai kam paskui del jos skustis? koks tikslas? kas turi tuos atlyginimus suvienodinti, jei jau istatymai yra? zinoma galima skustis forumuose, tik kas is to? pasikeis kas ar tik siaip pasibedavos moteriskes ir to uzteks? biggrin.gif
matot man kartais sunku suprasti moteriska logika lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 23 liepos 2019 - 23:55
QUOTE(lutuke123 @ 2019 07 24, 00:54)

Mano mintis yra ta , jei tu nieko nedarai del kazkokios situacijos, tai kam paskui del jos skustis? koks tikslas? kas turi tuos atlyginimus suvienodinti, jei jau istatymai yra? zinoma galima skustis forumuose, tik kas is to? pasikeis kas ar tik siaip pasibedavos moteriskes ir to uzteks? biggrin.gif
matot man kartais sunku suprasti moteriska logika lotuliukas.gif

konstatuoti fakta arba dalintis patirtimi, tai visai nereiskia skustis. Tai skirtingi dalykai.
As ieskau tiesos (ir netgi prisipazinsiu, jog teko skustis), kai man kazkas rupi ir aktualu yra. Bet tai darau del saves, ne del kitu.
Atlygius turi suvienodinti darbdaviai. Bet jiems dzin tie istatymai. Ir ne vien del atlygio. Kas nori - lai kariauja, skundziasi, tiesos iesko, o kas nenori - tas gali kita darba susirasti, kur jausis labiau vertinami.
Atsakyti