Feminizmas yra tai, kokios buvo jo pirmines istakos. Tai problemos iskelima sir kova uz galimybe balsuoti, uz lygias galimybes politikoje, ekonomikoje, sociume. Bent apie tai pirmas garsiausias judejimas.
Bet nereikia kaltinti viso feminizmo del krastutinumu (nors zinia, saukstas deguto visa medaus statine gadina). Liemeneliu deginimas, vyru persekiojimas ir kraujuotu tamponu mojavimas viesai man nesiasocijuoja su feminizmu.
Dabar fem. isplites i daugeli gyv sriciu, is esmes tai yra apie lygias galimybes veikti.
Papildyta:
As tai noreciau ir vyrus isteisint, jiems irgi reikalavimu apstu. Bet gal jie labiau koncentruoti ir vienakrypciai (turi dirbti ir uzdirbti). O moterims prie viso to plius dar reikia buti graziai, visada linksmai, vaikus idealius uzauginti ( nors vyrai dabar jau kur kas labiau isitrauke, bet geru vaiku reikalavimas dazniausiai moteru klausimas), namai butinai jaukus, maistas skanus, vyra apsokineti, paskatinti, pagirti ir tt. </p></div></blockquote><p>Tikrai neatsiusiu nuorodos. As seku daug zmoniu, organizaciju oer FB ir linkedin, matau daug panasaus pobudzio informacijos kasdien, tad tikrai nepriisminsiu. </p><p>Zinoma, vyrams irgi keliami reikalavimai. PVz isivaisdavimas, kad vyras LT turetu islaikyti seima daugeliu atveju man atrodo neadekvatus. Privalumas sakyciau tame, kad is berniuku tikimasi buti drasiais, verzliais, ambicingais. Tai yra lyderio savybes, reikalingos siuolaikineje darbo rinkoje. </p><p>Moterys irgi turi dirbti, bet taip savo vietoje. Nei perdaug, nei per mazai. Kad butu alga, bet kad butu ir laiko namams, vaikams. </p>
O man atrodo, kad svarbiausia galeti pasirinkti ka norisi ir nebuti smerkiamam visuomenej uz stereotipu neispildyma.
Gal gi vyras uzsiims tuo, kur jam sii savybiu visai nereikes?
O gal moteris atras savyje ugni, sriti, kur ji gales su didziausiu entuziazmi diena nakto dirbti, kurti, igyvendinti. Ir vaiku jai gsl nesinores, ir namai bus desimtoj vietoj?