Įkraunama...
Įkraunama...

Lengavtinės paskolos būstui

[quote=Upokšnis,2007 05 30, 19:36]
Taip, tuos 10 proc. perves bankui. Bankas tuos pinigus padalins iš 60 mėnesių ir minusuos iš mokėjimo sumos kas mėnesį. Galima pasirinkti arba pirmus 5 metus pritaikyti lengvatą, ar paskutinius 5 metus.

O visuose bankuose vienodai? Nes šiandien Parex banke sake, kad lyg 30-čiai metų padalins. Tai susinervavau labai, nes pardavus anksčiau pasinaudotumėm nevisa lengvata. Tikrai žinai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lancome @ 2007 05 30, 20:37)
O visuose bankuose vienodai? Nes šiandien Parex banke sake, kad lyg 30-čiai metų padalins. Tai susinervavau labai, nes pardavus anksčiau pasinaudotumėm nevisa lengvata. Tikrai žinai?  bigsmile.gif

Prieš 2 metus tiek Hansabanke, tiek SEB VB dalino 5 metams. Nors mes tikėjomės, kad 30 - čiai metų ax.gif Pasirinkom pirmiems 5 metams, nes nežinia kas bus po 25 metų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sermuonėlis @ 2007 05 30, 17:12)
Na cia mane isgasdinot - negi rimtai nebus galima gauti GPM lengvatos komerciniam kreditui???? sad.gif Nes su lengvatiniu kreditu tik labai prasta busta Vilniuje imanoma nupirkti. o uz du kreditus - lengvatini ir komercini sioks toks geresnis butelis iseina, juo labiau, kai bankas duoda...  g.gif

atsliepkit,kas geriau ismanot si dalykeli!

Nesuprantu kam imti komercinę ir lengvatinę paskolas g.gif . Bent mes banke forminom,kad imame 300 000 lengvatinę paskolą, tik tuos dešimt procentų gražins nuo 240 000 ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(anyte @ 2007 05 31, 10:50)
Nesuprantu kam imti komercinę ir lengvatinę paskolas g.gif . Bent mes banke forminom,kad imame 300 000 lengvatinę paskolą, tik tuos dešimt procentų gražins nuo 240 000 ir viskas mirksiukas.gif

O jus jau gavote lengvatine ir emete siais metais? Kokiam banke forminote? Nes nesuprantu, musu bustas kainuos 200 000 lt, mes jau inese 20 procentu, tai bankas aiskina, kad lengavtine paskola gausime tik likusiai daliai 160 000, nors noretume imti 240 000, juk buta dar ir irengt reikes doh.gif O pajamos dabar leidzia gauti tokia paskola g.gif
Kol nereikia tvarkytis popieriu viskas atrodo paprasta, bet kuo giliau i miska, tuo maziau aiskumo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukas1 @ 2007 05 31, 10:43)
O jus jau gavote lengvatine ir emete siais metais? Kokiam banke forminote? Nes nesuprantu, musu bustas kainuos 200 000 lt, mes jau inese 20 procentu, tai bankas aiskina, kad lengavtine paskola gausime tik likusiai daliai 160 000, nors noretume imti 240 000, juk buta dar ir irengt reikes doh.gif O pajamos dabar leidzia gauti tokia paskola g.gif
Kol nereikia tvarkytis popieriu viskas atrodo paprasta, bet kuo giliau i miska, tuo maziau aiskumo doh.gif

Mes ėmėme lengvatinę pernai metais. Forminome Sampo banke. Mums buvo reikalinga paskola 300 000, buvome įmokėję 15 tūkstančių, be to iš pradžių mums reikėjo 20 000 pradiniam įnašui. Bet kaip ir minėjau mums formino viską kaip lengvatinę paskolą. Ir pačiam banke sakė, kad tuos 10 proc. valstybė gražins nuo 240 000, kaip ir yra nustatyta ir nėra jokio skirtumo, kad ta paskola didesnė.
Galbūt pasikeitė visa sistema bankuose, nes mums tokių problemų nebuvo.
Atsakyti
Mums irgi sakė, kad savivaldybė dengs tik tą dalį, kurią paimi iš banko. Keista kažkaip g.gif . Būtų gerai jei padengtų 10% nuo įvertintos sumos.
Atsakyti
QUOTE(Lancome @ 2007 05 31, 15:25)
Mums irgi sakė, kad savivaldybė dengs tik tą dalį, kurią paimi iš banko. Keista kažkaip  g.gif . Būtų gerai jei padengtų 10% nuo įvertintos sumos.

O kodėl keista g.gif Lengvata ir skirta, kad mažiau mokėtum paskolos. Kokią sumą pasiėmei, nuo jos ir gauni lengvatą. Tarkim, paėmei 200 tūks., kompensuos 20 tūkst. Sakyčiau, suma nemaža mirksiukas.gif
Atsakyti
Domina mane irgi šita tema sakykit o jei aš auginu vaiką vieną su vyru oficialiai neišsiskyrusi tai prašyti šitos paskolos galiu tik kai išsiskirsiu? ačiū
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 06 01, 12:22)
Domina mane irgi šita tema sakykit o jei aš auginu vaiką vieną su vyru oficialiai neišsiskyrusi tai prašyti šitos paskolos galiu tik  kai išsiskirsiu? ačiū

Gali prašyti ir neišsiskyrusi, tik tada pajamas žiūrės jūsų abiejų mirksiukas.gif
Atsakyti
aiskiai vienam is punktu parasyta - padengia 10 proc.paskolos sumos, kuri yra ne didesne nei 240 000lt dvieju asmenu seimai,auginanciai 1 ar daugiau vaiku,ivaikiu.
tarkim mums banke duoda apie 300 000lt, bet padengs tik nuo 240 000lt=24000lt, sumazeja paskola(bent jau as taip suprantu)ir bankas skaiciuoja ne nuo 300000lt o nuo 276000lt palukanas,mokejimo laika ir pan. cia as tiek suprantu,kiek man paaiskino... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 06 01, 13:51)
aiskiai vienam is punktu parasyta - padengia 10 proc.paskolos sumos, kuri yra ne didesne nei 240 000lt dvieju asmenu seimai,auginanciai 1 ar daugiau vaiku,ivaikiu.
tarkim mums banke duoda apie 300 000lt, bet padengs tik nuo 240 000lt=24000lt, sumazeja paskola(bent jau as taip suprantu)ir bankas skaiciuoja ne nuo 300000lt o nuo 276000lt palukanas,mokejimo laika ir pan. cia as tiek suprantu,kiek man paaiskino... smile.gif

Tikiuosi, jog dabar visoms bus aišku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 06 01, 14:05)
Tikiuosi, jog dabar visoms bus aišku  ax.gif

Jau viskas aisku thumbup.gif
Atsakyti