Įkraunama...
Įkraunama...

Lengavtinės paskolos būstui

Kilo man keletas klausimų.

1 Ar pajamas reikia deklaruoti už praėjusius metus, ar už paskutinį pusmetį?
Problema: Jei už paskutinį pusmetį, tai vidurkis gaunasi per didelis, jei už praėjusius metus - į lengvatą pretenduoju, bet bankas gali neduot tiek, kiek noriu, nes per mažai (kažkoks uždaras ratas)

2. Ar savivaldybei reikia pristatyt pajamų deklaraciją, ar jie tiesiog patiki žodžiu, kad neviršijai tų 32 tūkstančių per metus ir palieka tai išsiaiškinti bankams?
Problema: pernai dirbau kitoj darbovietėj, prie kurios dabar net arti prieit nenoriu.

3. Jei bankas būsto kredito duoda tik 95 procentus ar galima tuos likusius penkis paimt kaip vartojamąją? GAl kas bandėt?
Problema: kaip ir visiems, na, nesusitaupau aš tokių tūkstančių doh.gif

4. Kiek reikia turėt dar pinigų dokumentams susitvarkyt?
Problema: ta pati. Nieko neturiu susitaupius, gal tik kokį tūkstantėlį iš algos sukrapštyčiau.

5. Jei šiuo metu esu deklaravusi gyvenamąją vietą Palangoje, o realiai gyvenu Vilniuje, ar galiu dėl lengvatinės kreiptis į Palangą, o butą pirkt Vilniuje?
Problema: nesiruošiu grįžt gyvent į Palangą.

6. Maksimali paskolos suma - 240000. Ar galiu likusią dalį imt komercine paskola?
Problema: už 240000 Vilniuje išeina tik koks 2 kambarių butas griūvančiam bendery
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 05 30, 10:51)

1 Ar pajamas reikia deklaruoti už praėjusius metus, ar už paskutinį pusmetį?
Problema: Jei už paskutinį pusmetį, tai vidurkis gaunasi per didelis, jei už praėjusius metus - į lengvatą pretenduoju, bet bankas gali neduot tiek, kiek noriu, nes per mažai (kažkoks uždaras ratas)

2. Ar savivaldybei reikia pristatyt pajamų deklaraciją, ar jie tiesiog patiki žodžiu, kad neviršijai tų 32 tūkstančių per metus ir palieka tai išsiaiškinti bankams?
Problema: pernai dirbau kitoj darbovietėj, prie kurios dabar net arti prieit nenoriu.

3. Jei bankas būsto kredito duoda tik 95 procentus ar galima tuos likusius penkis paimt kaip vartojamąją? GAl kas bandėt?
Problema: kaip ir visiems, na, nesusitaupau aš tokių tūkstančių doh.gif

4. Kiek reikia turėt dar pinigų dokumentams susitvarkyt?
Problema: ta pati. Nieko neturiu susitaupius, gal tik kokį tūkstantėlį iš algos sukrapštyčiau.

5. Jei šiuo metu esu deklaravusi gyvenamąją vietą Palangoje, o realiai gyvenu Vilniuje, ar galiu dėl lengvatinės kreiptis į Palangą, o butą pirkt Vilniuje?
Problema: nesiruošiu grįžt gyvent į Palangą.

6. Maksimali paskolos suma - 240000. Ar galiu likusią dalį imt komercine paskola?
Problema: už 240000 Vilniuje išeina tik koks 2 kambarių butas griūvančiam bendery

1. savivaldybei deklaruot uz praejusius kalendorinius metus, bankas ziuri paprastai uz paskutinius 6 menesiu, taigi vidurkiai gali oi kaip skirtis (pas amne taip ir buvo biggrin.gif )
2. reikia pateikti dokumentus apie pajamas, nori ar ne
3. del likusiu 5 proc kaip vartojamosios tarkites su banku, jei jusu dabartines pajamos isnesa, galima
4. man isejo apie 3200 (o dar pigiai pirkau buta - pries trejus metus), nes notarams, registru centrams ir busto paskolu draudimas kainuoja daaaug (notarai ir BPD skaiciuoja nuo busto vertes)
5. taip, galite
6. taip, galite, bet palukanas susigrazinsite tik nuo pirmos paimtos paskolos (pakeistas gyventoju pajamu mokescio istatymas sako, kad jei nuo kazkurios datos nepamenu dabar, berods nuo 2006 kazkada paimti kreditai tik nuo pirmo palukanu pajamu mokesti galima susigrazint)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 30 gegužės 2007 - 10:06
QUOTE(Smurka @ 2007 05 30, 10:51)

Kiek kalbėjau banke, tai galima trūkstama dalį imti komercine paskola, jei tik pajamos leidžia.

ooo minėjo, kad palūkanas susigrąžinsit, tik nuo pirmos paskolos. bet man aiskino kad tai skaitysis kaip viena paskola, o ne dvi ir palūnanos bus skaiciuojamos nuo visos imamos sumos vienodos.
Atsakyti
QUOTE(Tutka @ 2007 05 30, 12:13)
Kiek kalbėjau banke, tai galima trūkstama dalį imti komercine paskola, jei tik pajamos leidžia.

ooo minėjo, kad palūkanas susigrąžinsit, tik nuo pirmos paskolos. bet man aiskino kad tai skaitysis kaip viena paskola, o ne dvi ir palūnanos bus skaiciuojamos nuo visos imamos sumos vienodos.

nu siaip tai bus 2 sutartys - viena lengvatine, kita komercine paskola

palukanos gal ir bus skaiciuojamos abiems sutartims vienodos, bet kaip del pajamu mokescio lengvatos uz busto palukanas?
gal geriau butu ne banke o VMI paklaust, kaip jie i tai ziuri ax.gif
Atsakyti
O pažymas apie pajamas neįmanoma gauti kitu keliu? Būtinai reikės kreiptis į buvusią darbovietę?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 05 30, 12:56)
O pažymas apie pajamas neįmanoma gauti kitu keliu? Būtinai reikės kreiptis į buvusią darbovietę?

siaip yra reglamentuojama,kad reikia pazymu is darbovieciu ir berods individualiu firmu savininkams ar dirbantiems pagal verslo liudijima reikia pateikti VMI patviortintas pajamu mokesciu deklaracijas - bandykit su savivaldybes darbuotoja tartis, kad tokia is jusu priimtu, bet butinai turi buti su VMI spaudu patvirtinanciu,kad cia ne siaip beleka is kompo atspausdinot 4u.gif
Atsakyti
Ir dar vienas klausimas. Ar yra galutinis terminas iki kada galima kreiptis į savivaldybę?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 05 30, 13:20)
Ir dar vienas klausimas. Ar yra galutinis terminas iki kada galima kreiptis į savivaldybę?

kreiptis i savivaldybe reikia siais metais, kitaip reiks laukti kitu metu geguzes kol kitu metu kvotas patvirtins, kitas dalykas, kad limitai kreditu bankuose baigsis anksciau nei ateis metu pabaiga - kiekvienam mieste kiekvienam banke baigiasi skirtingai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 05 30, 10:39)
Pažymą gali pasiimti iš soc. rūpybos pagal gyvenamos vietos seniūniją.

Aciu, jau kreipemes 4u.gif
Atsakyti
Upokšni, berods tu rašei, kad 10% grąžins už 5 metų palūkanas. Šiandien paskambinau į savivaldybę, tai sakė, kad tuos 10% paprasčiausiai perves bankui ir tiek g.gif Tavasis aprašytas variantas mums būtų daug palankesnis.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 05 30, 12:28)
nu siaip tai bus 2 sutartys - viena lengvatine, kita komercine paskola

palukanos gal ir bus skaiciuojamos abiems sutartims vienodos, bet kaip del pajamu mokescio lengvatos uz busto palukanas?
gal geriau butu ne banke o VMI paklaust, kaip jie i tai ziuri  ax.gif

Na cia mane isgasdinot - negi rimtai nebus galima gauti GPM lengvatos komerciniam kreditui???? sad.gif Nes su lengvatiniu kreditu tik labai prasta busta Vilniuje imanoma nupirkti. o uz du kreditus - lengvatini ir komercini sioks toks geresnis butelis iseina, juo labiau, kai bankas duoda... g.gif

atsliepkit,kas geriau ismanot si dalykeli!
Atsakyti
QUOTE(Lancome @ 2007 05 30, 18:08)
Upokšni, berods tu rašei, kad 10% grąžins už 5 metų palūkanas. Šiandien paskambinau į savivaldybę, tai sakė, kad tuos 10% paprasčiausiai perves bankui ir tiek  g.gif Tavasis aprašytas variantas mums būtų daug palankesnis.

Taip, tuos 10 proc. perves bankui. Bankas tuos pinigus padalins iš 60 mėnesių ir minusuos iš mokėjimo sumos kas mėnesį. Galima pasirinkti arba pirmus 5 metus pritaikyti lengvatą, ar paskutinius 5 metus.

QUOTE(sermuonėlis @ 2007 05 30, 18:12)
Na cia mane isgasdinot - negi rimtai nebus galima gauti GPM lengvatos komerciniam kreditui???? sad.gif Nes su lengvatiniu kreditu tik labai prasta busta Vilniuje imanoma nupirkti. o uz du kreditus - lengvatini ir komercini sioks toks geresnis butelis iseina, juo labiau, kai bankas duoda...  g.gif

atsliepkit,kas geriau ismanot si dalykeli!

Šiaip už busto kreditą pinigus gražina (bent visi pažįstami susigražina), bet ar turint du kreditus už abu gražina, tai net nežinau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 30 gegužės 2007 - 18:38