Įkraunama...
Įkraunama...

Lengavtinės paskolos būstui

Labas visoms,

Turiu klausimėlį, su vyru negyvenu jau 1,5 metų, dabar skiriamės ir kai jau būsiu laisva norėčiau imti paskolą, įdomu ar skaičiuojamos bus tik mano pajamos ar ir jo?
Būčiau dėkinga jei kuri atsaktytumėt?
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2008 01 02, 14:01)
Labas visoms,

Turiu klausimėlį, su vyru negyvenu jau 1,5 metų, dabar skiriamės ir kai jau būsiu laisva norėčiau imti paskolą, įdomu ar skaičiuojamos bus tik mano pajamos ar ir jo?
Būčiau dėkinga jei kuri atsaktytumėt?

tai kai busi laisva, bus skaiciuojamos tik tavo pajamos, jei turi vaikuti, tai + elimentai.. buves vyras ne prie ko jau bus mirksiukas.gif
Atsakyti
gyvenu šiauliuose,paskola-vilniaus banke,iš šiaulių savivaldybės gavom 5tūkstančius litų 2005metais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2008 01 03, 05:38)
tai kai busi laisva, bus skaiciuojamos tik tavo pajamos, jei turi vaikuti, tai + elimentai.. buves vyras ne prie ko jau bus mirksiukas.gif

Bet juk skaiciuojama uz 2007 bus. Tai as dar buvau santuokoj kaip ir , bet negyvenau su vyru. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kentaure: 03 sausio 2008 - 08:25
Norėjau pasitikslinti, esame 3 asmenų šeima: 2 suaugę ir 1 vaikas (neįgalus). Ar mes galime pretenduoti į valstybės subsidijuojamą kreditą būstui įsigyti, jei mūsų šeimos pajamos ir turtas didesnis nei reikalaujama, tačiau vienam asmeniui tenka mažiau nei 14 kv. m. gyvenamojo ploto?
Atsakyti
savivaldybe ziuri, kad nevirsytum tam tikru pajamu dydzio, ir neturetumet savo turto, siemet ju limitas gali pasikeisti, o gal ir ne , niekas dar nezino, jei nevirsysit, tada ir 20% sumos padengs perkant busta nuo 240000( cia pernai taip buvo), apmokes 50%bustu paskolos draudima.
Atsakyti
Gal nesupyksite,jei aš paklausiu,nes nelabai suprantu,ką ten rašo tuose visuose įstatymuose blush2.gif 4u.gif
Žodžiu,situacija tokia,su draugu esame dar nesusituokę,bet jau galvojame apie savo būstą. Draugas praeitais metais dirbo vienoje darbovietėje ir gaudavo apie 1000lt "į rankas", dabar perėjo į kitą darbą,jau šį mėnesį baigiasi bandomasis laikotarpis,bandomuoju laikotarpiu gavo apie 1400 lt "į rankas", žinoma,po bandomoju laikotarpio alga kils. Aš esu studentė, iki dabar gaudavau 40 lt stipendiją, o nuo vasario tikriausiai,kad gausiu apie 200lt ir susiradau darbelį,kuriame dirbsiu pagal autorinę sutartį,gausiu apie 300lt. Jokio turto neturime. Tad, jeigu susituoktume,ar mes galėtume pretenduoti į valstybės finansuojamą lengvatinę būsto paskolą? Ir kada geriausiai tai daryti? Ar metų pabaigoje nebus per vėlu ar geriau tai padaryti iki vasaros?Nes kaip supratau,tai savivaldybių biudžetuose metų pabaigoje nebelieka pinigų. Na,gal kas nors suprasite,ko čia norėjau paklausti. Šioje srityje aš visiškai "žalia" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myliu``tave: 13 sausio 2008 - 21:31
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 12 08, 17:29)
o jums jau grazino tuos 10%? ar dabar is mokesciu inspekcijos susigrzinat mokescius uz sumoketas bankui palukanas? girdejom kad pasiemus jau situos 10% is savivaldybes, negrazina mokesciu.. tai ir galvojam kad taspats ant to pacio iseis.. juolab zinai, mes vaiko neturim, ir neplanuojam kolkas, kai paskolos liks mazesne dalis, tada nebent, tai taip ir svarstom, ar verta sitiek vargo del keliu tukstanteliu  doh.gif o mums dar popierius tektu kitam mieste tvarkyti, is darbo atsiprasineti, ir paskui jei nespejam, tai ablomas  biggrin.gif

10 proc. niekas negražins. Paprasčiausiai tą sumą padalins iš 60 mėn. ir kas mėnesį minusuos nuo bendros paskolos bankas. Pasibaigus lengvatiniam periodui, mokėsit pilną įmoką.

Mes susigražinam dalį palūkanų

QUOTE(neberyza @ 2007 12 10, 14:16)
Tik noreciau dar zinanciu paklausti: kaip man skaiciuosis mano pinigeliai kai as busiu vaiko prieziuros atostogose? Ar isvis jie isiskaiciuosis  kaip mano gaunamos pajamos? Gal ir kvailai skamba, taciau esiu girdejusi pasisakymu, kad tie pinigeliai nesiskaiciuoja. Nes dabar imant paskola reikia is darbovieciu paimti pazymas apie gautas pajamas. O jai imsim paskola kai busiu vaiko prieziuros atostogose, kur man reikes issiimti tas pazymas? I sodros...ar kaip?

Pažymas reiks pristatyti iš Sodros

QUOTE(inga77 @ 2007 12 19, 14:09)
Laba mamos,
Gal kas esat paėmę lengvat paskola Viln banke?Vienu zodziu situacija tokia- finansu minister kompensuoja 5 proc. palukan 10 metų, paskola paemiau 25 m. ir kas metai iseidavo moketi apie 1-2 proc palukanu kai emiau paskola sake ,jog palukanos 10metu,kol kompens minister mazes-taip ir buvo, o siemet,kai gavau isklotine vos nenugriuvau-paciai iseina moket 4-5proc. palukanu.tai kur tas mazejimas ir kas cia nutiko?Gal kam analogiska situacija?

O kada ėmėt, kad 10 m. gausit lengvatą g.gif Duoda 10 proc. 5 metams unsure.gif O palūkanos smarkiai pakilę šiuo metu mirksiukas.gif

QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 13, 21:30)
Žodžiu,situacija tokia,su draugu esame dar nesusituokę,bet jau galvojame apie savo būstą. Draugas praeitais metais dirbo vienoje darbovietėje ir gaudavo apie 1000lt "į rankas", dabar perėjo į kitą darbą,jau šį mėnesį baigiasi bandomasis laikotarpis,bandomuoju laikotarpiu gavo apie 1400 lt "į rankas", žinoma,po bandomoju laikotarpio alga kils. Aš esu studentė, iki dabar gaudavau 40 lt stipendiją, o nuo vasario tikriausiai,kad gausiu apie 200lt ir susiradau darbelį,kuriame dirbsiu pagal autorinę sutartį,gausiu apie 300lt. Jokio turto neturime. Tad, jeigu susituoktume,ar mes galėtume pretenduoti į valstybės finansuojamą lengvatinę būsto paskolą? Ir kada geriausiai tai daryti? Ar metų pabaigoje nebus per vėlu ar geriau tai padaryti iki vasaros?Nes kaip supratau,tai savivaldybių biudžetuose metų pabaigoje nebelieka pinigų. Na,gal kas nors suprasite,ko čia norėjau paklausti. Šioje srityje aš visiškai "žalia"    blush2.gif

Jei susituoksit - galėsit pretenduoti. Tik klausimas, ar su jūsų turimomis pajamomis bankas duos paskolą unsure.gif

Dėl pinigų likučio bus aišku, tik galia metų.
Atsakyti
Mielos mamytes...
as nelabai suprantu...
siuo metu auginu suneli (1m), laukiuosi vaikucio (6men), esu viena, neistekejusi... Turiu sklypa ir apie 100tukst namo statybai. Aisku truksta pinigeliu, reiks imti paskola. Noriu lengvatines, mano pajamos metams yra tik 12000tukst LT kol kas. Gyvenu nedideliame miestelyje (limitas musu rajonui 760tukst.). Ar as galiu gauti ta lengvata ir kada eiti popierius tvarkytis, kad nebutu per velu?

Padekit, nes susipainiojau ir nebesuprantu.. g.gif

P.S. Jokio nekilnojamo turto neturiu ir neturejau (sklypas mano mamos vardu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutoskelis: 15 sausio 2008 - 13:36
QUOTE(Upokšnis @ 2008 01 13, 21:44)
[b][color=blue]10 proc. niekas negražins. Paprasčiausiai tą sumą padalins iš 60 mėn. ir kas mėnesį minusuos nuo bendros paskolos bankas. Pasibaigus lengvatiniam periodui, mokėsit pilną įmoką.

Bet įdomu, pas mus tai nuo viso laikotarpio nuskaičiavo tą lengvatą, ne nuo pirmų penkių metų. Kai aiškinomės su vadybininku, tai sakė tiesiog numes 10% nuo 240.000 lt (valstybės finansuojamos kredito dalies) ir kas mėnesį visą laikotarpį mokėsim mažiau. Taip ir padarė.
Atsakyti
QUOTE(Rutoskelis @ 2008 01 15, 13:35)
Mielos mamytes...
as nelabai suprantu...
siuo metu auginu suneli (1m), laukiuosi vaikucio (6men), esu viena, neistekejusi... Turiu sklypa ir apie 100tukst namo statybai. Aisku truksta pinigeliu, reiks imti paskola. Noriu lengvatines, mano pajamos metams yra tik 12000tukst LT kol kas. Gyvenu nedideliame miestelyje (limitas musu rajonui 760tukst.). Ar as galiu gauti ta lengvata ir kada eiti popierius tvarkytis, kad nebutu per velu?

Padekit, nes susipainiojau ir nebesuprantu..  g.gif

P.S. Jokio nekilnojamo turto neturiu ir neturejau (sklypas mano mamos vardu)

O iš kur turi tuos 100 tūkst. g.gif Valstybė gal ir kompensuos, bet su tokiomis pajamomis bankas nieko neduos schmoll.gif

QUOTE(Varėnė @ 2008 01 15, 14:41)
Bet įdomu, pas mus tai nuo viso laikotarpio nuskaičiavo tą lengvatą, ne nuo pirmų penkių metų. Kai aiškinomės su vadybininku, tai sakė tiesiog numes 10% nuo 240.000 lt (valstybės finansuojamos kredito dalies) ir kas mėnesį visą laikotarpį mokėsim mažiau. Taip ir padarė.

Mes irgi norėjom visam laikotarpiui, bet paskaičiavo tik pirmiems 5 metams. Kaio nors išgyvensim likusios 25 m. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos! Turiu klausymeli: gyvename su vyru ir auginame vaika, taciau esame nesusituoke. Norime imti bustui paskola. Patarkit, kaip geriau, ar imti atskirai (kiekvienam) ar geriau pirmiausia susituokti ir imti paskola kartu (kaip seima)? Esu girdejusi, kad geriau ir naudingiau yra imti paskola atskirai, ne kaip seima... g.gif
Aciu! 4u.gif
Atsakyti