Įkraunama...
Įkraunama...

Dainava: l/d "Želmenėlis"

Spragtuk, kad ir kaip liūdna būtų, manau ir mūsų darželyje panašių dalykų yra, tik jie gal tiek nesijaučia. Man regis net ir toje laidoje kalbėjusios moterys perlenkė sakydamos kad iš 6 stiklainių agurkų vaikam į sriubą tenka tik 2. Jei jau ir ėmė juos tai manau buvo mažu mažiausiai priešingai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2007 03 23, 19:38)
Spragtuk, kad ir kaip liūdna būtų, manau ir mūsų darželyje panašių dalykų yra, tik jie gal tiek nesijaučia. Man regis net ir toje laidoje kalbėjusios moterys perlenkė sakydamos kad iš 6 stiklainių agurkų vaikam į sriubą tenka tik 2. Jei jau ir ėmė juos tai manau buvo mažu mažiausiai priešingai.


Nemanau... jei tureciau itarimu, tikrai netyleciau schmoll.gif ne tokie zmones pas mus...
Atsakyti
schmoll.gif mamos...nelabai tykiu, kad moteris visiskai nusisneka...sutinku, kad pradzioje pati buvo kartu, veliau kasko tai nepadalino ir dabar sako ka galvoja, gal kur prideda, bet bendram vaizde...daug tiesios....
mes lankom salia esama lopseli...esam patenkintos. nieko nekomentuosiu del direktores isgertuviu...daugybeje istaigu tai vyxta (ipac biudzetinese)...nepagautas-nevagis, bet...
Jei kalbeti apie maisto vagystes...as pries 15 metu vasara dirbau Vilniaus viename is vaiku namu...nesama...ir ne po maiseli, kas dien ir beveik visi. Atnesa bliuda (toki dideli emaliuota) dziovintu bananu ir...vaikam po 2, viskas kas lieka i maisa (o tai buna daugiau nei puse). jei valgo kepta vistena (karta per savaite), tai is tos pacios porcijos valgo ir grupes aukletojos...ir taip BUVO ir BUS. Kaip sakoma, pirstai ranko s i save...
liudna, bet tai tiesa. Negaliu sakyti apie visas istaigas ir ju darbuotojus,taip nebuna, bet neigti tai-butu nesamone.
As gerbiu musu lopselio-darzelio "sadute" direktore, kuri i darba ateina po 7 ryto ir kartais iseina veliauisiai...domisi visais darbais, atliekamais viduje, vaiksto po grupes ir tikrina, kad butu tvarka, svari pataline ir tevai neprinestu per daug minkstu zaisluis namu, kurie guli ir tik dulkes renka...
Jei mano dukra ateina is lopselio linksma ir savaitgali jau ruosia maisa su zaislais ir sako, kad eina "a liala"...reiskia jai ten gerai...ir as tuo dziaugiuos.
o kas liecia si skandala...daug kur galima pasikapstyti. Drauges vaikai lanko sia istaiga...jinai patenkinta...reiskia ne viska isnesa, vaikam. vaikam lieka smile.gif
Atsakyti
Jau taaaaip sudramatizuota situacija, kad net nežinau, ar labiau juokinga, ar labiau šlykštu doh.gif Man ta buvusi darbuotoja labai jau į pamišėlę panaši.

Kiekvienoj įstaigoj turbūt pasitaiko smulkaus piktnaudžiavimo atvejų, bet bandyt tą pritempt iki organizuoto nusikalstamumo lygmens - tai jau absurdas biggrin.gif

Aš nežinau, kaip ten iš tiesų viskas buvo, nes neturiu jokių ryšių su šiuo darželiu, tačiau tyrimas turėtų būti daromas kur kas labiau civilizuotai, o ne knisantis po svetimus daiktus be kratos orderio ir žaidžiant gaudynes po darželio patalpas.


Atsakyti
doh.gif bet kiek girdejau, viena komisija surado ten supelyjusia duona...nesama vaikam....nezinia kuom tiketi....
Atsakyti
QUOTE(lylu @ 2007 03 23, 23:22)
doh.gif  bet kiek girdejau, viena komisija surado ten supelyjusia duona...nesama vaikam....nezinia kuom tiketi....

nu va prasideda pletkai iš serijos "viena bobutė sakė" Apie sadutę aš patylėsiu, buvau ir tam daržely, deja direktorė atostogavo tuo metu, bet kai priėmė mane direktorės pavaduotoja iškarto nusprendžiau ten savo vaiko neleisti, katastrofa kažkokia doh.gif Nu tai dabar ar iš mano vienos tokios nuomonės galima daryti išvadas kad tas darželis blogas g.gif Man keista, kai blogai apie darželį kalba tie, kurie su juo neturi visai jokio ryšio ir pasakoja kažkokias nuogirdas (nekalbu apie tele laidos dalyves) Želmenėlio aplinka man asmeniškai geriausiai sutvarkyta iš visų trijų šalia esančių darželių, o ir pačiam daržely jauku, tai argi tai rodo, kad darželis blogai valdomas? Bet kas norės prikibti visada ras prie ko prikibti. Maistas, virtuvė visada opi tema tiek darželiuose, tiek mokyklose, tiek baruose. Virėjos nešė ir neš kol jas pagaus. Bet čia kaip per tą multiką: "Drakonas žuvo, tegyvuoja naujas drakonas".
Atsakyti
QUOTE
Nicola,2007 03 22, 10:19
kodel nerasot, kad abejotina žurnalistė su dviem pamišėlėm direktorę isvadino alkoholike (...) Manyčiau, kad būtina kreiptis į teismą, kitaip nuo tokių bepročių ( skundą rašė net ant policijos) neapsiginsi. Gaila kolektyvo.
Būtent! Gal nieko nelaimės kaip įstaigos vadovė, bet asmens orumas pažeistas ir moralinė žala labai didelė!

QUOTE
Spragtukas,2007 03 22, 11:05
Bet klausimas ko delse direktore vykti??? ko puole i virtuve, kad neaptiktu to, ko negalima?
Pagal higienines normas pašaliniams asmenims į virtuvę eiti draudžiama! Žurnalistai, norėdami patekti į virtuvę, turėtų apsivilkti baltus chalatus ir persiauti švariomis šlepetėmis.

Ai! Dar turėtų pristatyti sveikatos pažymą!
lotuliukas.gif

QUOTE
Amneza,2007 03 22, 14:24
O aš galvoju, kaip ta šizofrenikė buvusi valYtoja kuri ten lakstė, stumdėsi sėdėjo prie to pačio "lovio" ir vogė, gėrė kartu su direktore tai tylėjo, buvo gerai , o kai jau susipyko, tai tada jau blogai pasidarė, televiziją iškvietė, tada jau vaikučių pagailo. Aš pati švietimo sistemoje dirbu ir va nesuprantu tokių žmonių, kai jau užpakaliui šilta tai gerai, o jei jau kas netiko tai ant visos Lietuvos. Galvojate, kad tas skandalas į naudą? Tai labiausiai nukenčia darželio mikroklimatas, o jei jis labai prastas, eina komisijos visokios, tai kas ,manot, nukenčia nuo to? VAIKAI.
Taip, arba kažkam labai prireikė tos direktorės kėdės... g.gif

Prie visų Carrameles išsakytų minčių, kurioms visiškai pritariu, galėčiau pridėti tokią: perdaug žiniasklaida turi laisvių ir permažai piliečiai teisių (o gal pinigų apmokėti advokato paslaugas?). Pasvarstykime, ar neturime pikto linkinčių kaimynų, bendradarbių ir t.t...

Tėvelių dėmesiui: už vaiko išlaikymą (vandenį, šildymą, elektrą) darželyje nemokate. Mokate už maistą! Vaikui dienai skiriama 5 Lt su centais (atsiprašau, tiksliai nepamenu), ir tas tarifas nesikeičia bent penketą metų. Jei manote, kad maistas darželyje suprastėjo, tai nereiškia, kad vagiama. Prisiminkite maisto produktų kainas prieš penketą metų ir palyginkite su dabartinėmis. Taps aišku, kodėl jūsų vaikas maitinamas prasčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 24 kovo 2007 - 13:09
QUOTE
lylu,2007 03 23, 23:22
doh.gif  bet kiek girdejau, viena komisija surado ten supelyjusia duona...nesama vaikam...
Tai ir maximoj galima rasti ne tik supelijusių, bet ir supuvusių produktų! Gali būti, kad tiekėjai atvežė į darželį pasenusį gaminį, o maisto sandėlininkė neapsižiūrėjo... g.gif Bet tai nereiškia, kad vaikai nuolat valgo nekokybišką maistą.
Atsakyti
kad vagiamas maistas beveik visuose darzialiuose zinojau jau seniai, bet juk vagia ne tik is musu vaiku, bet ir is musu.kodel mes turime moket uz tai ko negauname?gal ta laida nufilmavo ir kiek ziaurokai,bet jai ne zurnalistu naglumas tai mes daug ko nasuzinotumem.tikekimes kad sis skandalas priverte susimastyti ir kitu darzeliu virejas, bei vedejas
Atsakyti
Yra nemažai nesąžiningų žmonių, tačiau daugeliu atvejų tos vagystės tooookios menkos, kad tėvų piniginė tikrai nenukenčia.
Antra vertus, niekas nešneka apie tai, kiek maisto atliekų išverčiama lauk: grikių košės, morkų, kopūstų salotų, žuvies kotletų! Kodėl? Todėl, kad vaikai jų nemėgsta. Jei vaikas per pietus nevalgė kepenų, nenuostabu, kad visą pusdienį jausis alkanas, o tėvams kils įtarimų g.gif .
Beje, darželio personalas taip pat valgo darželio maistą, už kurį SUSIMOKA! Todėl nesistebėkite, radę auklėtoją ar aulk. padėjėją kartu su vaikais kertančią dešrelę.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 03 24, 13:00)

Pagal higienines normas pašaliniams asmenims į virtuvę eiti draudžiama! Žurnalistai, norėdami patekti į virtuvę, turėtų apsivilkti baltus chalatus ir persiauti švariomis šlepetėmis.

Ai! Dar turėtų pristatyti sveikatos pažymą!
lotuliukas.gif



Labai idomu, kodel laidos metu visa tai nenuskambejo ne is vienos personos lupu????
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2007 03 25, 11:26)
Beje, darželio personalas taip pat valgo darželio maistą, už kurį SUSIMOKA! Todėl nesistebėkite, radę auklėtoją ar aulk. padėjėją kartu su vaikais kertančią dešrelę.


Susimoka-nesusimoka - ne tame esme. kad valgo darzelio personalas pagaminta maista, tai tik skanaus galiu palinket... (kitu atveju tos nesuvalgytos desreles bus ismestos lauk). cia visa esme, kad zaliava vagiama, vos tik pasiekia darzelio virtuve.
Atsakyti
buvo ir bus taip per amziu amzius... ir sitam ir kitam ir dar kitam darzely, nieko cia nepakeisi o ir nereik jau taip apvogtam jaustis i darzeli vaika vest ir pigiau negu aukle samdyt ir naudingiau kad bedrauja su kitais, nei vienas vaikas dar nenumarintas badu. ieskau vaikui darzelio siuo metu, manau kad apsilankysime ir siame "zelmenelyje"... 4u.gif
Atsakyti