Aš irgi noriu gimdyt KMUK. Bet jeigu aš ten nesilankiau, o jau prasidėjo gimdymas ar galiu nuvažiuoti kaip niekur nieko?. Ar reikia kokių papildomų siuntimų?
QUOTE(IngaKate @ 2005 11 07, 12:51)
Jeigu mamai yra kokios nors sveikatos problemos, tai aš tik už klinikas,bet jeigu viskas gerai - tikrai ne.
Nikkita,2005 11 07, 12:56]
Bet tu niekad negali garantuoti, kad tos problemos tavęs neaplankys per patį gimdymą . Tokiu atveju vistiek veža į klinikas. O ir pati tikriausiai norėtum kad gydytų, o vėliau ir užtikrintų sveikatą su tobuliausia technika ir tyrimais . Tikrai ne vienai gimdyvei teko iškęsti kančias, kai gimdymas netikėtai komplikuojasi, tada skubama gelbėti vaikelį, paliekant mamą tuose gimdymo namuose, o vaikelį skubiai vežant į klinikas.
Nikkita,2005 11 07, 12:56]
Bet tu niekad negali garantuoti, kad tos problemos tavęs neaplankys per patį gimdymą . Tokiu atveju vistiek veža į klinikas. O ir pati tikriausiai norėtum kad gydytų, o vėliau ir užtikrintų sveikatą su tobuliausia technika ir tyrimais . Tikrai ne vienai gimdyvei teko iškęsti kančias, kai gimdymas netikėtai komplikuojasi, tada skubama gelbėti vaikelį, paliekant mamą tuose gimdymo namuose, o vaikelį skubiai vežant į klinikas.
pritariu Nikkitai-niekad negali zinoti,kada gali kilti komplikacijos.man jau per nestuma buvo komplikaciju del inkstu,bet visi tikejosi,kad kai pagimdysiu,viskas pageres,o gavosi atvirksciai todel dziaugiuosi,kad paklausiau ir nuvaziavau i klinikas
ta akusere,apie kuria cia nemazai kalbeta,jei neklistu (ir atmintis nemeluoja)Regina Semeniene.labai sauni moteris
QUOTE(daskeviciai @ 2006 02 14, 12:23)
Aš irgi noriu gimdyt KMUK. Bet jeigu aš ten nesilankiau, o jau prasidėjo gimdymas ar galiu nuvažiuoti kaip niekur nieko?. Ar reikia kokių papildomų siuntimų?
manau,kad gali nuvaziuoti ir nesitarusi,jei tik tu tokiu atveju jausies saugiai,nes paskaicius susidaro ispudis,kad nesitarusiu del gimdymo liko vienetai
QUOTE(pilypukė @ 2006 02 14, 15:38)
manau,kad gali nuvaziuoti ir nesitarusi,jei tik tu tokiu atveju jausies saugiai,nes paskaicius susidaro ispudis,kad nesitarusiu del gimdymo liko vienetai
Manu kad tik forumieciu vienetai nesusitarusiu del gimdymo, o siaip ten vaziuoja galybe moteru gimdyti ir tikrai nera daug susitarusiu.
As irgi nesitariau is anksto su niekuo, nors pati ten mokaus ir kuo puikiausiai pagimdzaiu
QUOTE(pilypukė @ 2006 02 14, 15:38)
ta akusere,apie kuria cia nemazai kalbeta,jei neklistu (ir atmintis nemeluoja)Regina Semeniene.labai sauni moteris
Pritariu del akuseres Reginos Semenienes, tikrai puiki moteris. Patys geriausi atsiminimai paie ja is mano antrojo gimdymo !
O del susitarimo is anksto, tai manau, jog susitarus is anksto moteris jauciasi saugiau ir ramiau. Manau, kad visos mielai tartusi is anksto, jei uz tai nereiktu susimoketi. Nors dabar gimdymo skyriuje dirbantys gydytojai tikrai saunus ir, manau, jie tikrai profesionaliai atliks savo darba, bet as vis delto tarciausi is anksto, man rupetu nors kiek susipazinti su tuo, kas priims mano mazaji zmogiuka .
QUOTE(daskeviciai @ 2006 02 14, 14:23)
Aš klinikose pagimdžiau visus 3 savo lelius Su pirmu patys pasiėmė mane (prieš daug metų turėjau nemažai operacijų, todėl mano pilvas atrodo, lyg chirurgai būtų su peiliukų žaidimą "žemės" žaidę). Su niekuo išanksto niekada nesitariau, niekam nemokėjau ir esu patenkinta viskuom, na gal kartais galėtų ir mažiau lankstyti ir klausinėti ar viska gerai
O kaip dėl planinio cezario? Aš iš Šiaulių, bet man stuburo problemos ir šiaip sunkus nėštumas. Turėtų būti daroma su pilna narkoze. Tikiuosi ten geresnės pogimdyvinės, pooperacinės palatos nei Šiauliuose?
Kam buvo atliekams cezaris, ar kai atėjo anestioziologas, mokėjot jam?
Papasakokit kaip ten klinikoje su personalu po operacinėse palatose ie naujagimių skyriuje?
Papasakokit kaip ten klinikoje su personalu po operacinėse palatose ie naujagimių skyriuje?
QUOTE(Teta Anna @ 2006 02 17, 23:53)
O kaip dėl planinio cezario? Aš iš Šiaulių, bet man stuburo problemos ir šiaip sunkus nėštumas. Turėtų būti daroma su pilna narkoze. Tikiuosi ten geresnės pogimdyvinės, pooperacinės palatos nei Šiauliuose?
kažkuri čia yra įdėjus nuorodą iš gimdyklų ir pogimdyvinių palatų. Aš po gimdymo gulėjau 2aukšte. Personalas . Vyr akušerė labai faina. Tvirta tokia moteriškė, labai atsakingai prižiūrėjo. O šiaip palatos buvo valomos du kartus į dieną. Dėmesio tikrai netrūko. Reanimacijoje irgi personalas čiki. Šiaip teisingai kažkuri parašė, kaip nusiteiksi, tą ir turėsi. Tikrai važiavau ten ne į personalą pažiūrėti. Bet visi puikiai atliko savo pareigas.
na,pinigeliu kimsti kaip ir nebutina,cia velgi kiekvieno asmeninis reikalas.as kaip mokejau,taip ir atsidekojau gydytojai,o anesteziologui-tai irgi,kas nori duoda,kas neturi-neduoda,nemanau,kad jei ir neduosi-padayrs blogai...
QUOTE(Nikkita @ 2006 02 18, 22:51)
kažkuri čia yra įdėjus nuorodą iš gimdyklų ir pogimdyvinių palatų. Aš po gimdymo gulėjau 2aukšte. Personalas . Vyr akušerė labai faina. Tvirta tokia moteriškė, labai atsakingai prižiūrėjo. O šiaip palatos buvo valomos du kartus į dieną. Dėmesio tikrai netrūko. Reanimacijoje irgi personalas čiki. Šiaip teisingai kažkuri parašė, kaip nusiteiksi, tą ir turėsi. Tikrai važiavau ten ne į personalą pažiūrėti. Bet visi puikiai atliko savo pareigas.
as irgi gulejau antrame aukste, viskas buvo bet va, kas is draugiu ir pazistamu guejo trecame aukste, to pasakyti negali ir nezinau, kame cia suo pakastas...
Reanimacijoje po Cezario prieziura buvo pusetina. nieko labai blogo,bet... ipyle arbatos ir padejo ant lentyneles, tipo, gerk... troskino ziauriai o kad iki tos lentyneles pasikelt sveikatos truko,nikeam ne motais... aisku, cia smulkmena, greitai atvaziavo vyras, viskas buvo OK.
mergytės, o po kelias palatose guli? Kaip aš norėčiau viena, ar yra tokių palatų?
QUOTE(inore @ 2006 02 23, 09:02)
mergytės, o po kelias palatose guli? Kaip aš norėčiau viena, ar yra tokių palatų?
yra ir vienviečių palatų. Jei pageidausi ir bus galimybės, paguldys kad ir ne į vienvietę, bet tave vieną. Ten stengiasi guldyti į vieną palatą panašaus gimdymo mamytes. Ir jei labai nori būti viena, tai ieško variantų, kaip tave vieną paguldyti
Aš prieš mėnesį turėjau klinikose planinį cezarį. Pati esu iš Šakių ir visą nėštumą galvojau gimdyti pati ir savo mieste, bet likus mėnesiui iki gimdymo prisiminiau, kad kažkur turiu Vilniaus angiochirurgų tyrimų išvadas. Kai parodžiau jas savo gydytojai, tai ta tuoj siuntimą į Klinikas, o jau čia tai be jokių kalbų pareiškė, kad su tokia diagnoze jokiuose Šakiuose neleidžiama gimdyt, o ir operacija būtina ( ne tiek dėl lėliuko, kiek dėl mamos). Apie Klinikas galiu atsiliept tik kuo geriausiai - operavo gimdymo sk. vedėjas Kliučinskas ( buvau susitarusi), spinalinę nejautrą darė anesteziologijos sk. vedėjas ( nieko nemokėjom, bet darbą atliko nepriekaištingai - operacijos metu anekdotus pasakojo, gyrė mūsų mergytę ir t.t.). Reanimacijoj gulėjau labai trumpai (5 val., nors priklauso visą parą), nes buvo labai daug gimdyvių ir mane, kaip stipriausią išgabeno į paprastą palatą. Gulėjau vienvietėje mokamoje palatoje (150 Lt. trys paros). Priežiūra nesiskundžiau, labai padėjo naujagimių slaugytoja O.Borkertienė, nes visiškai nemokėjau tvarkytis su maitinimu. Sesutės paslaugios, norėjau kelioms atsidėkot, tik kad jos labai dažnai keičiasi, tai nesuspėjau nieko. Taigi, jei vėl pavyks pastoti (Miglės susilaukėm po 3 metų bandymų), keliausiu tik į Klinikas.