Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

QUOTE(Ornellitta @ 2008 03 28, 23:55)
Nu nieko cia baisaus kad siulo naturalu maitinima. ne be reikalo KMUK ir yra gavusi palankiu naujagimiui gimdymo namu varda, ne taip kaip mazylis, kur tik gimus ne neklausia mamos ikisa misini. tikrai daug motinu nutraukia maitinima ir nemaitina ne del to kad nera pieno o del to kad ziniu truksta, o KMUK ten jos stengiasi kad tik kudikis butu maitinamas naturaliai, stengiasi suteikti mamos daug ziniu ir padeti. normalu kad 2 dienas ir dar kelias gali nebut tiek to pieno kiek jus isivaizduojat tik reikia tiketi ir nestresuoti, nukrenta svoris visiem kudikiams po gimimo. ir cia yra normalu. kas liecia KMUK kudikiu prieziura - ten ji auksciausio lygio, vien del vaiko tik ten ir gimdyciau dar, jau viena gimdziau, kad seseles keiciasi normalu normaliausia, po para ir taip jos ten dirba, ir visa informacija yra perduodama kitom seselem. taip atsakingai dirbanciu mediku kaip naujagimiuose nesu maciusi niekur. kaip savus vaikus ziuri.
.....

Su šiuo sakiniu drįsčiau LABAI nesutikti ax.gif Ir iš kur tokios naujienos?? Nebent pati gimdei pirmą vaiką Mažylyje, o antrą KMUK, tuomet gali taip drąsiai lyginti.
Arba kažkas tave blogai informavo mirksiukas.gif
NIEKAS Mažylyje naujagimiams nekiša pieno mišinių, vos gimęs vaikelis (jei be komplikacijų ir viskas tvarkoje) dedamas motinai ant krūtinės, gerti savo pirmojo pienuko wub.gif motina kantriai sesučių, akušerių ir kito aptarnaujančio personalo yra mokoma žindyti mirksiukas.gif Pastoviai, kas valanda, kartais ir dažniau užeina į palatą naujagimių seselė, kuri patikrina, pažiūri dar kartą pamoko kaip maitinti vaikelį MP, patikrina ar užtenka pieno, ar nenugriaužti speneliai ir tt... Viskas 100 proc yra daroma, tam, kad mažylis būtų maitinamas mamytės pieneliu mirksiukas.gif

Tiesiog nereikia perlenkti lazdos su viena ar kita gimdymo įstaiga ax.gif Visos įstaigos vienaip ar kitaip yra geros, čia kaip sakant "skonio" reikalas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ornellitta,2008 03 28, 23:55]
Nu nieko cia baisaus kad siulo naturalu maitinima. ne be reikalo KMUK ir yra gavusi palankiu naujagimiui gimdymo namu varda, ne taip kaip mazylis, kur tik gimus ne neklausia mamos ikisa misini. tikrai daug motinu nutraukia maitinima ir nemaitina ne del to kad nera pieno o del to kad ziniu truksta, o KMUK ten jos stengiasi kad tik kudikis butu maitinamas naturaliai, stengiasi suteikti mamos daug ziniu ir padeti. normalu kad 2 dienas ir dar kelias gali nebut tiek to pieno kiek jus isivaizduojat tik reikia tiketi ir nestresuoti, nukrenta svoris visiem kudikiams po gimimo. ir cia yra normalu. kas liecia KMUK kudikiu prieziura - ten ji auksciausio lygio, vien del vaiko tik ten ir gimdyciau dar, jau viena gimdziau, kad seseles keiciasi normalu normaliausia, po para ir taip jos ten dirba, ir visa informacija yra perduodama kitom seselem. taip atsakingai dirbanciu mediku kaip naujagimiuose nesu maciusi niekur. kaip savus vaikus ziuri.

Ką manai jos daro per visą naktį, kai po cezario gimdyvė visą naktį reanimacijoje miega? Pvz man vaiką po cezario atnešė tik praėjus 6val., paskui vėl nemačiau jo iki vėlyvo ryto. Kažin ką jis valgė? Manęs niekas neklausė ar galima duoti mišinį. O kai perkėlė į palatą ir vaikas kelias dienas buvo alkanas (net neturėjo kuo lapintis) ir aš paprašiau mišinio, nes jau stogas važiavo nuo rėkimo ir skausmo, tai manėže taip užterorizavo, lyg būčiau nuodų o ne maisto vaikui prašius. Sakė kad reiks pasirašyti ir t.t., tai nuteikė, kad atsisakiau to mišinio, bet po pusdienio vėl prašiau nes buvo nebeįmanoma.
Aš t.p. už natūralų maitinimą, bet ne visada būna taip kaip norėtum verysad.gif
Atsakyti
O as girdejau, kad ar yra pieno ar ne priklauso tik nuo mamos psichologines busenos... mirksiukas.gif jei ji nori maitint vaika, tai ir pieno buna smile.gif
as irgi maitinau savo maze iki kiek buvau nusiteikus, kai priejau riba ir pienas dingo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Limo @ 2008 03 30, 10:47)
O as girdejau, kad ar yra pieno ar ne priklauso tik nuo mamos psichologines busenos...  mirksiukas.gif  jei ji nori maitint vaika, tai ir pieno buna  smile.gif
as irgi maitinau savo maze iki kiek buvau nusiteikus, kai priejau riba ir pienas dingo smile.gif

labas rytas. idomiai jus cia rasot. juk KMUK nera jokios prievartos. nenori ir nemaitini MP. juk nestovi su botagu ir nevercia? ar vercia?
as pati pernai gimdziau KMUK, vasara tai buvo labai malonus visas personalas, nei kas reke, nei bare. Pradzioj maitinau MP. KAdangi mazai turejau, iskart gyd.naujagimiu sk.pasiule primaitint maziuka misinuku Similac Advanced. Kai po 3 sav.gryzom namo, isvis perejom tik prie misinuko.
Galiu tik pasakyt, kad pati tvarka KMUK tai panasiai kaip armijoj. Bet daugiau tai nusiskundimu jokiu. Jei tektu antra karta gimdyt, rinkciau tik KMUK. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš esu už kuo natūralesnį gimdymą: be skatinamųjų, epidūro ir pan. Norėjau paklausti pas KMUK gimdžiusiais mamytes, ar tose klinikose palankiai į tai žiūri, ar vis tik skuba skatinti bei nuolat siūlo nuskausminamuosius?
Dar vienas klausimas, kokio ten gimdymo lovos? Ar tie paprasti "lėktuvai", ar tokios specialios lovos? Ir dar, ar leidžiama dalyvauti vyrui? Ar vaikutis padedamas ant krūtinės? Ar galima prašyti, jog išvarymo metu būtų prislopintos šviesos? Ar yra vonia gimdykloje?

Buvau apsisprendusi gimdyti Mažylio gimdymo namuose, bet dėl priešlaikinio gimdymo jie, deja, greičiausiai atkris.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 03 31, 07:59)
Sveikos,
Aš esu už kuo natūralesnį gimdymą: be skatinamųjų, epidūro ir pan. Norėjau paklausti pas KMUK gimdžiusiais mamytes, ar tose klinikose palankiai į tai žiūri, ar vis tik skuba skatinti bei nuolat siūlo nuskausminamuosius?
Dar vienas klausimas, kokio ten gimdymo lovos? Ar tie paprasti "lėktuvai", ar tokios specialios lovos? Ir dar, ar leidžiama dalyvauti vyrui? Ar vaikutis padedamas ant krūtinės? Ar galima prašyti, jog išvarymo metu būtų prislopintos šviesos? Ar yra vonia gimdykloje?

Buvau apsisprendusi gimdyti Mažylio gimdymo namuose, bet dėl priešlaikinio gimdymo jie, deja, greičiausiai atkris.

labas. atsakysiu. KMUK gimdymo palatos labai fainos. Iejus nepagalvotum, kad ant odinio minkstasuolio teks gimdyti:)
KAs del epiduro ir skatinamuju_man ju neprireike, nes pas mane buvo prieslaikinis gimdymas (32 sav.), tad ir pats gimdymas buvo labai lengvas:) Bet teko net 3 sav.gulet KMUK, tai teko girdet is keliu gimdyviu, kad skatinamuosius leidzia tik jau extra atveju, o epidura_jei praso pati gimdyve. Nieks prievarta nevercia TAI rinktis. Vyras gali dalyvauti. Juk jau neb tarybiniai laikai. Gali vietoj vyro ir mama dalyvauti:) (deja, as gimdziau viena). Dauguma sake, kad vyro buvimas per gimdyma labai padeda. Na, as nzn, kuom jis ten padeda. Niekas ten perdaug neklausineja. Jei vaikui viskas gerai, tai gal ir prideda ant krutines. Man vaika tik is tolo parode ir skubiai isnese i naujagimiu skyriu. Pamaciau savo grudeli tik vakare:)
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 03 31, 06:59)
Sveikos,
Dar vienas klausimas, kokio ten gimdymo lovos? Ar tie paprasti "lėktuvai", ar tokios specialios lovos? Ir dar, ar leidžiama dalyvauti vyrui? Ar vaikutis padedamas ant krūtinės?

Viskas priklauso nuo gydytojo. As kai gimdziau, tai manasis gydytojas iki paskutines dienos leido pernesiot, kas antra diena dare echoskopija, kad tik nereiktu skatinti. Bet vaikelis vis negime. Paskyre diena, kada turesiu gimdyt, pati labai bijojau skatinimo, bet uzteko nuleisti vandenis ir gimdymas ojojoj kaip isivaziavo smile.gif
Del epidiuro irgi pacios mano nuomone buvo, ar as jo noriu ar ne. Jeigu jie mato kad kaknieniesi kaip nezinia kas, jie privalo nuskausminti. As pati galvojau kad pagimdysiu naturaliai, juk milijonai pagimde. Bet kai prasidejo saremiai kas 2-3min, pati pasiprasiau epidiuro ir del to labai dziaugiuosi. Juk uz kancias niekas medalio nedalina smile.gif Dabar gimdyma prisimenu kaip didziausia malonuma ir labai noriu dar karta gimdyti, bet tik su epidiuru.
Gimdymo lovos ne paprasti samaliotai, tiesiog tam skirtos lovos. Prireikus nuima is po koju gabala tos lovos ir pristato koju laikiklius. Gali ten jas pasidaryt kaip tau patogu (gulsciau, staciau). Keletas foto
http://www.kmuk.lt/AGK/Gimdykla/10.jpg
http://www.kmuk.lt/AGK/Gimdykla/4.jpg
Vyrui dalyvauti leidziama, vos gimes vaikutis padedamas ant krutines. Del sviesu nezinau, bet ten galima atsinest savo zvakiu, smilkalu, muzikos, tai gal ir del sviesos galima paprasyt. As pati buvau isitikinus kad gimdysiu nakti, bet gimdziau diena buvo sviesu, saule sviete, nelabai buvo imanoma kazka tokio padaryt smile.gif Vienoj gimdykloj yra vonia, as ja nepasinaudojau, nes turejau epidiura.
Sekmes gimdyme ir lauksim atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 31 kovo 2008 - 08:56
QUOTE(simulka @ 2008 03 31, 08:50)
labas. atsakysiu. KMUK gimdymo palatos labai fainos. Iejus nepagalvotum, kad ant odinio minkstasuolio teks gimdyti:)
KAs del epiduro ir skatinamuju_man ju neprireike, nes pas mane buvo prieslaikinis gimdymas (32 sav.), tad ir pats gimdymas buvo labai lengvas:) Bet teko net 3 sav.gulet KMUK, tai teko girdet is keliu gimdyviu, kad skatinamuosius leidzia tik jau extra atveju, o epidura_jei praso pati gimdyve. Nieks prievarta nevercia TAI rinktis. Vyras gali dalyvauti. Juk jau neb tarybiniai laikai. Gali vietoj vyro ir mama dalyvauti:) (deja, as gimdziau viena). Dauguma sake, kad vyro buvimas per gimdyma labai padeda. Na, as nzn, kuom jis ten padeda. Niekas ten perdaug neklausineja. Jei vaikui viskas gerai, tai gal ir prideda ant krutines. Man vaika tik is tolo parode ir skubiai isnese i naujagimiu skyriu. Pamaciau savo grudeli tik vakare:)

Labai ačiū už atsalymą smile.gif
Šaunu, kad gimdyklos jaukios. Dėl vyro, tai man jau antras gimdymas ir tikrai labai norėčiau, kad vyras vėl dalyvautų, jis man daug padėjo, o be to ir pats nori vėl dalyvauti, smagu, kad greičiausiai turėsim tokį pasirinkimą. Man gresia priešlaikinis, todėl, kad pirmą vaiką gimdžiau 34 sav., o dabar vėl prasivėręs, suminkštėjęs ir sutrumpėjęs kaklelis, nuolat guliu ligoninėse dėl gimdos spazmų, taigi žinau, kad gimdysiu tik KMUK.

QUOTE(Forgete @ 2008 03 31, 08:54)
Viskas priklauso nuo gydytojo. As kai gimdziau, tai manasis gydytojas iki paskutines dienos leido pernesiot, kas antra diena dare echoskopija, kad tik nereiktu skatinti. Bet vaikelis vis negime. Paskyre diena, kada turesiu gimdyt, pati labai bijojau skatinimo, bet uzteko nuleisti vandenis ir gimdymas ojojoj kaip isivaziavo smile.gif
Del epidiuro irgi pacios mano nuomone buvo, ar as jo noriu ar ne. Jeigu jie mato kad kaknieniesi kaip nezinia kas, jie privalo nuskausminti. As pati galvojau kad pagimdysiu naturaliai, juk milijonai pagimde. Bet kai prasidejo saremiai kas 2-3min, pati pasiprasiau epidiuro ir del to labai dziaugiuosi. Juk uz kancias niekas medalio nedalina smile.gif Dabar gimdyma prisimenu kaip didziausia malonuma ir labai noriu dar karta gimdyti, bet tik su epidiuru.
Gimdymo lovos ne paprasti samaliotai, tiesiog tam skirtos  lovos. Prireikus nuima is po koju gabala tos lovos ir pristato koju laikiklius. Gali ten jas pasidaryt kaip tau patogu (gulsciau, staciau). Keletas foto
Vyrui dalyvauti leidziama, vos gimes vaikutis padedamas ant krutines. Del sviesu nezinau, bet ten galima atsinest savo zvakiu, smilkalu, muzikos, tai gal ir del sviesos galima paprasyt. As pati buvau isitikinus kad gimdysiu nakti, bet gimdziau diena buvo sviesu, saule sviete, nelabai buvo imanoma kazka tokio padaryt smile.gif Vienoj gimdykloj yra vonia, as ja nepasinaudojau, nes turejau epidiura.
Sekmes gimdyme ir lauksim atsiliepimu  4u.gif

Dėkui, kad atsakėte, taip pat ačiū už nuotraukas, tikrai palata neatrodo kaip gimdykla thumbup.gif Gimdau antrą kartą ir dėl epidiuro ir jo šalutinio poveikio turiu savo nuomonę, todėl nors medalio ir negavau dėl kentėjimo be vaistų, tikiuosi dabar vėl iškentėti rolleyes.gif Iš Jūsų abiejų pasakojimų susidariau labai gerą viziją cool.gif
Atsakyti
QUOTE(wenita @ 2008 03 03, 17:39)
as galvoju atsigulti anksciau kokia sav iki numatytos gimdymo datos,nes esu is kt miesto ir bijau nespeti unsure.gif gal kuri esate anksciau atsigulus pries gimdyma,kaip ten viskas yra,kiek reikia tokiu atveju moketi,nes nesu su niekuo susitarusi.ar taip isvis imanoma toks variantas g.gif

Senas čia klausimas, bet atsakysiu, gal kam šiaip pravers 4u.gif
Dėl atsigulimo prieš gimdymą ten gali būti sudėtinga, jei nėra kitų problemų, tik atstumas. Aš pati ketinau taip padaryti, nes gyvenu 50km už Kauno, bet atvažiavus Į KMUK man buvo gražiai pasakyti, jog kol nieko man nėra(jokių komplikacijų, gimdymas neprasidėjęs), paguldyt manęs negali. Tuo metu buvo kaip tik nestuke.gif ir gimdyvių krūvos, tai net palatų trūko. Žodžiu pasiūlė apsistot Kaune pas giminaičius, jei turim, ir atlėkt kai prasidės sąrėmiai.
Bet matyt likimas buvo man palankus(jei galima taip išsireikšti), pavarčiusios mano kortelę, moteriškės nusprendė pamatuot spaudimą, pamatė, kad jis pakilęs(visą nėštumą vartojau vaistus nuo spaudimo), ir nusprendė, kad vis tik mane guldyti reikėtų.
Taip, kad jei esi visškai sveika, nėštumas normalus, tai nemanau, kad lengva būtų susitarti, jog paguldytų prieš gimdymą.

O šiaip gimdžiusi KMUK nenusivyliau, nejaučiau to konvejerio apie kurį daug kas kalba. Mane prižiūrinti gydytoja buvo nuostabi, gimdžiau prie puikios akušerės ir gydytojos, jos net palaukė, kol pagimdysiu, nors pamaina turėjo keistis. Sulaukiau visokeriopos pagalbos ir tikrai buvau maloniai nustebusi KMUK tvyrančia atmosfera.
Tik kiek matau, ne viena aš likau nepatenkinta naujagimių sesutėmis. Daug nesiplėčiant,iš vienos jų teko išgirsti nemalonių replikų apie mano amžių, šeimyninę padėtį ir apskritai sugebėjimą rūpintis kūdikiu. Gerai, kad pamainai pasikeitus gavau daug pagalbos, nes toji bjaurioji biggrin.gif net nesitengė man padėti, kai klausdavau unsure.gif Nežinau kuo taip neįtikau, matyt biolaukai labai nesutapo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2008 03 31, 09:54)
Gimdymo lovos ne paprasti samaliotai, tiesiog tam skirtos  lovos. Prireikus nuima is po koju gabala tos lovos ir pristato koju laikiklius. Gali ten jas pasidaryt kaip tau patogu (gulsciau, staciau). Keletas foto
Sekmes gimdyme ir lauksim atsiliepimu  4u.gif

labas. del smalsumo ir as paziurejau kmuk gimdyklu foto. bet pasakysiu, as gimdziau ne tokioje:(
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 04 08, 10:09)
labas. del smalsumo ir as paziurejau kmuk gimdyklu foto. bet pasakysiu, as gimdziau ne tokioje:(

o kuo skyrėsi?
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 04 08, 11:09)

as tai tokioj gimdziau, tik aisku buvo jau nuimta grazi lovatiese, gale galvos visokiu aparatu prisukiota, dujos atveztos ir t.t.. smile.gif
Atsakyti