Įkraunama...
Įkraunama...

Klinikų pranašumas prieš kitas Kauno gimdyklas

idomu kaip man seksis. gimdysiu klinikose. aisku susitarusi, pas ta pacia gydytoja pas kuria ir laukiausi visa nestuma. po visko galesiu ir as pakomentuoti smile.gif
Atsakyti
Aš likau labai smarkiai nusivylusi ir klinikų gydytojų kompetencija... ir priežiūra po gimdymo ir bendra tvarka... Klinikas atsimenu, kaip kažkokį košmarą... Taigi ir tos sienos, kad jos gražesnės man nieko nereiškia... Susidarė toks įspūdis, kad ten tik konvejeris... ir gydytojai visai neatsižvelgia į patį žmogų... viskas, kad tik greičiau... kad tik tipo savo darbą atlikau... ir visai nesvarbu kaip...
Taigi norėjau bėgt iš ten kuo greičiau...

Gal ir gerai toms, kurios susitaria iš anksto, susimoka už vienutes ir šiaip... nemažai gydytojams į kišenes įdeda...

Pats geriausias bairis buvo toks, kad kažkokia " vanda" atėjus pašnekėt apie natūralų maitinimą krūtimi labai labai nusišnekėjo... Ir aš manau, kad daughelį mamų, kurios neturi nei patirties nei žinių apie tai... labai suklaidina...

Beje, klinikose už vienutę reikia mokėti 80 LT, kai kitose ligoninėse tokios vienutės yra prieinamos kiekvienai norinčiai. Klinikose vyras gali likti ir padėti tik toms, kurios vienutę turi, kai kitose ligoninėse kiekvienas norintis vyras gali likti...

Aišku gal ir nėra mikrobangės kitur... bet...

Galiu pasakyti tik tiek, kad gulėjau II ligoninėj ir klinikose... tai nepalyginamas įspūdis... II ligoninėj viskas buvo gerai, o klinikose - tikrai ne.

Jei kam nors būtų idomu, galėčiau apie viską parašyt plačiau...

Sėkmės visom susilaukti lelių...

Atsakyti
QUOTE(GABO @ 2006 11 16, 13:16)
Aš likau labai smarkiai nusivylusi ir klinikų gydytojų kompetencija... ir priežiūra po gimdymo ir bendra tvarka... Klinikas atsimenu, kaip kažkokį košmarą... Taigi ir tos sienos, kad jos gražesnės man nieko nereiškia... Susidarė toks įspūdis, kad ten tik konvejeris... ir gydytojai visai neatsižvelgia į patį žmogų... viskas, kad tik greičiau... kad tik tipo savo darbą atlikau... ir visai nesvarbu kaip...

Gal ir gerai toms, kurios susitaria iš anksto, susimoka už vienutes ir šiaip... nemažai gydytojams į kišenes įdeda...

Pats geriausias bairis buvo toks, kad kažkokia " vanda" atėjus pašnekėt apie natūralų maitinimą krūtimi labai labai nusišnekėjo... Ir aš manau, kad daughelį mamų, kurios neturi nei patirties nei žinių apie tai... labai suklaidina...

Beje, klinikose už vienutę reikia mokėti 80 LT, kai kitose ligoninėse tokios vienutės yra prieinamos kiekvienai norinčiai. Klinikose vyras gali likti ir padėti tik toms, kurios vienutę turi, kai kitose ligoninėse kiekvienas norintis vyras gali likti...

Galiu pasakyti tik tiek, kad gulėjau II ligoninėj  ir klinikose... tai nepalyginamas įspūdis... II ligoninėj viskas buvo gerai, o klinikose - tikrai ne.

Tai taip, būtinai papasakok savo situaciją, kada gimdei, pas ką gimdei. Kokios situacijos konkrečiai tave šokiravo, kad norėjai iš ten bėgti. Kol kas aišku, tik tiek, kad visi su tavim ten blogai elgėsi. Kai papasakosi, kiekvienai bus lengviau suprasti kas negerai, ir kaip reaguotų vienoj ar kitoj situacijoje.
Galbūt man bepigu liaupsinti klinikas(nors va dar vakar labai užgavo kai kurie mano nuostabaus daktaro kvailos seselės komentarai...aišku, ten yra visokių, bet ji mano nėštumui ir gimdymui įtakos nedaro), nes antrą vaiką gimdysiu pas tą patį daktarą. Bet čia yra pasisakę eilė moterų, kurios važiavo į klinikas nesusitarusios, gimdė ir liko labai patenkintos. Taip kad, laukiam tavo išsamaus pasakojimo ax.gif
Atsakyti
hm, nenoriu pasirodyti priesiskai nusiteikus, bet, GABO, tu parasei nieko + dar nieko ir tada neigiama info, kurios vel niekaip nepagrindei. gal kitu nuomone, jei skirias nuo tavo yra neteisinga, nors realiai gal klysti tu?(apie maitinima).. nu cia neaisku niekas isvis, nes sakau kad tu nieko neparasei KODEL negerai, ar KA negerai papasakojo. bei jokios tikslios info. beja, kaip tavo nuomone trejo but, bet nebuvo klinikose.
Atsakyti
QUOTE(Campariuke @ 2006 11 17, 20:38)
hm, nenoriu pasirodyti priesiskai nusiteikus, bet, GABO, tu parasei nieko + dar nieko ir tada neigiama info, kurios vel niekaip nepagrindei. gal kitu nuomone, jei skirias nuo tavo yra neteisinga, nors realiai gal klysti tu?(apie maitinima).. nu cia neaisku niekas isvis, nes sakau kad tu nieko neparasei KODEL negerai, ar KA negerai papasakojo. bei jokios tikslios info. beja, kaip tavo nuomone trejo but, bet nebuvo klinikose.

tai palaukim pasakojimo mirksiukas.gif , man irgi labai įdomu, kodėl susidarė tokia bloga nuomonė. Ir noriu ne vien dėl cekavumo, o tam, kad įvertinti žmonių požiūrį, gal tai, kas vienam užkliūva, kitas į tai dėmesio nekreiptų. Taigi, noriu ir save pratestuoti wink.gif. Taigi, Gabo, laukiam
Atsakyti
as siaip zinau viena, kad kai kurie zmones nezino ko nori biggrin.gif tai noriu isitikint ar cia kartais ne toks variantas irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Campariuke @ 2006 11 17, 22:33)
as siaip zinau viena, kad kai kurie zmones nezino ko nori biggrin.gif tai noriu isitikint ar cia kartais ne toks variantas irgi biggrin.gif

nu aš ir tokį tikslą turiu smile.gif, bet niekad negali žinoti. Nors šiandien aš be galo pakylėta, nes pagaliau šiandien pagimdė mano draugė ir dabar džiaugiasi vyro ir dukrytės draugija klinikų vienutėje
Atsakyti
kaip fainai... blin as tai kaip vaikstanti bomba. liko 14 dienu ir nzn ar tempsiu iki termino ar gal ir ilgiau net. bet kai grysiu, tai kai desiu komentara apie klinikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Campariuke @ 2006 11 17, 22:53)
kaip fainai... blin as tai kaip vaikstanti bomba. liko 14 dienu ir nzn ar tempsiu iki termino ar gal ir ilgiau net. bet kai grysiu, tai kai desiu komentara apie klinikas biggrin.gif

Vaje kaip fainai! Man dar daugiau nei 120 dienų. Atrodo dar visą amžinybę teks laukti
Atsakyti
QUOTE(GABO @ 2006 11 16, 14:16)

Galiu pasakyti tik tiek, kad gulėjau II ligoninėj  ir klinikose... tai nepalyginamas įspūdis... II ligoninėj viskas buvo gerai, o klinikose - tikrai ne.

As pritariu GABO nuomonei. Prie pora menesiu pati ten gimdziau. Taip pat prisimenu , kaip gyvenimo kosmara. Gimdziau susitariu (ir aciu Dievui, nes gal dabar nesedeciau ir nerasyciau). Gymdymas buvo komplikuotas tiek maziukui, tiek man. As dekinga gydytojui, nes tik jo deka as turiu siuneli, o sunelis mama. Taciau po gimdymo buvo kosmaras. Po gimdymo niekas net napasiziurejo i mane. Gerai, kad atejo is namu tas gydytojas, pas kuri gimdziau, o tai buciau taip ir nukraujavus. visai niekam neidomu. Taip ir isleido namo NEI VIENAS gydytojas net nepasiziurejo. O vaikus dar maziau ten priziuri. Jeigu peronalui sunku vaika pasverti, tai ka daugiau sneketi (motyvuoja, kad neprobleminis vaikas). Po triju dienu, kai prasidejo komplikacijos, pasvere. Ir taip virs 400 gramu neturi svorio. Tada kazkaip stebuklingai korteleje atsirado svorio irasai (aisku is lempos), nes pries tai ju nebuvo. Kad vaikui blogai turi gydytojai matyti , bet jie nemato. Jiems reikejo pasakyti, kad blogai. Isrengtus vaikus palieka koridoriuje, o langai visi atidarineti. Kaip turi jaustis mama pamacius vaika tokioje padetyje. Taigi pagimdai sveika vaika ir gauni puokste ligu, kaip dovana, kad turetum, ka veikti. Man dar daug reikes laiko, kad uzsimirsciau. Tad gimdymas susitarus dar ne viskas. Juk pagimdei, tai dar namo nevaziuoji, o jei komplikacijos... Prie gimdyma taip pat teko guleti. Atsiliepimai tikrai blogi. Nieko nepasako. Padaro ekskopija, pasisneka su kita gydytoja kazka ir nieko nesako. Pabaigoje paklausiau, tai ar gerai ar blogai. Man atsake, kad viska pateiks, kai israsys is ligonines. Tad idave lapa i dantis ir eik. Bet jei esi nemedikas tu visu parasymu tai ir nesupranti.
tad gerai pagalvokit ar norit cia gimdyti.
Atsakyti
QUOTE(rimleo @ 2006 11 18, 17:52)
As pritariu GABO nuomonei. Prie pora menesiu pati ten gimdziau. Taip pat prisimenu , kaip gyvenimo kosmara. Gimdziau susitariu (ir aciu Dievui, nes gal dabar nesedeciau ir nerasyciau). Gymdymas buvo komplikuotas tiek maziukui, tiek man. As dekinga gydytojui, nes tik jo deka as turiu siuneli, o sunelis mama. Taciau po gimdymo buvo kosmaras. Po gimdymo niekas net napasiziurejo i mane. Gerai, kad atejo is namu tas gydytojas, pas kuri gimdziau, o tai buciau taip ir nukraujavus. visai niekam neidomu. Taip ir isleido namo NEI VIENAS gydytojas net nepasiziurejo. O vaikus dar maziau ten priziuri. Jeigu peronalui sunku vaika pasverti, tai ka daugiau sneketi (motyvuoja, kad neprobleminis vaikas). Po triju dienu, kai prasidejo komplikacijos, pasvere. Ir taip virs 400 gramu neturi svorio. Tada kazkaip stebuklingai korteleje atsirado svorio irasai (aisku is lempos), nes pries tai ju nebuvo. Kad vaikui blogai turi gydytojai matyti , bet jie nemato. Jiems reikejo pasakyti, kad blogai. Isrengtus vaikus palieka koridoriuje, o langai visi atidarineti. Kaip turi jaustis mama pamacius vaika tokioje padetyje. Taigi pagimdai sveika vaika ir gauni puokste ligu, kaip dovana, kad turetum, ka veikti. Man dar daug reikes laiko, kad uzsimirsciau. Tad gimdymas susitarus dar ne viskas. Juk pagimdei, tai dar namo nevaziuoji, o jei komplikacijos... Prie gimdyma taip pat teko guleti. Atsiliepimai tikrai blogi. Nieko nepasako. Padaro ekskopija, pasisneka su kita gydytoja kazka ir nieko nesako. Pabaigoje paklausiau, tai ar gerai ar blogai. Man atsake, kad viska pateiks, kai israsys is ligonines. Tad idave lapa i dantis ir eik. Bet jei esi nemedikas tu visu parasymu tai ir nesupranti.
tad gerai pagalvokit ar norit cia gimdyti.

pati gimdžiau mažiau nei prieš du metus. Gimdžiau susitarus ir tikrai galiu pasakyt priešingą nuomonę. Info gavau tiek ir tiek prieš gimdymą, jo metu daktaras ir akušerė, kurią mačiau pirmą ir paskutinį kartą, visada buvo šalia. Po gimdymo buvo super priežiūra. Kadangi pagimdžiau kaip ir sveiką vaiką, o po 2 val komplikacijos, galėčiau irgi sakyt, kad va, klinikos bandė mano vaiką numarinti. Svarbiausia išsiaiškinti, kas yra ir dėl ko yra. Man išaiškino, todėl kad ir gulėjom reanimacijoj, kad ir buvo laikas, kai mums nieko nežadėjo kad liksim gyvi, aš apie klinikas ir jų priežiūrą esu pačios geriausios nuomonės. Mane prižiūrėjo vyr akušerė Regina. Griežta savo pavaldinėms, kad būtų tvarkingos ir švarios palatos, rūpestingai prižiūrėjo plyšimus. Daktaras vaikščiojo kasdien ne po vieną kartą, o gulėjau 10 dienų. Tiesa, nebuvau labai pretenzinga, važiavau ne į poilsio namus, o atlikti didelio darbo - pagimdyti. Gavau ne tik svarbiausią pagalbą, bet ir moralinę ir net ir nuėjus vidury nakties į reanimaciją klausdavau ir gaudavau info kaip mano vaikas. Dargi patys reanimacijos daktarai skatino klausti, domėtis, nebijoti ateiti ir būti kiek noriu. Aišku, reikdavo išeiti, jei kokiam sunkiam reanimacijos ligoniukui ką darydavo. Apie sanitariją galiu pasakyt tik tiek: ateini į reanimaciją, būtinai užsidedi tau išskirtą chalatą, nusiplauni rankas, dezinfekuoji, jei vaikas inkubatoriuje ir tu bandai plika ranka atsidaryti inkubatorių, prisistato seselė ir liepia dar kartą nusiplauti rankas, kad neužnešti jokio brudo iš aplinkos.
Neesu nei kažkokia asaba, nei labai daug sau dėmesio reikalavau, tikrai nekišau kiekvienai seselei į kišenę litų, nes jos keisdavosi kasdiena. Tiesa, daug kartų vaikas važiuodavo iš palatos į procedūrinį ir apžiūras. Visada vežama būdavo pasirūpinus, kad neperšaltų. Kai po savaitės išrašymo teko gryžti dar dėl vienų skiepų, mus lygiai taippat maloniai priėmė ir atsisveikino.
Atsakyti
Žiūriu čia man o komentaras sukėlė nemažai diskusijų... Beje, gimdau trečia vaiką... ir tikrai nesu nernelyg reikli dėmesiui... ir pernelyg priekabi dėl gydytojų...

Beje aš ne tik klinikų personalu buvau nepatenkinta, bet ir greitosios pagalbos medikais, tais, kurie atvažiavo...

Mano lelius gulėjo ant mano krūtinės ir žindo krūtį... kai atvyko greitosios pagalbos gydytoja. Ji buvo pasimetusi ir nežinojo, ką daryti... Tik vėliau susigaudė, kad reikia virkštelę nukirpti, kad reikia suvynioti naujagimį į sterilias palas.... Tai va mano naujagymis suvyniotas tik į sterilias 2 palas, padėtas man ant krūtinės ir dar gerai užklotas važiavo į klinikas, nes tokiais atvejais niekur kitur neveža, tik į klinikas... Tėtukas tuo tarpu padėjęs nunešti mane nuėjo užrakinti namų ir greitosios vairuotojas, nors jam ir buvo pasakyta, kad tėtė tuoja ateina, nekreipė jokio dėmesio ir išvažiavo.... Mašinos dokumentai pas mane, raktas pas tėtę, o mano telefonas namuose... ir net negalėjau pranešti jam, kad dokumentų neieškotų.... Taigi... pusės minutės negalima buvio palaukti?... Tuo labiau, kad jis matė, kaip nuvažiavo greitosios mašina... O važiuojant, kai seselė pasakė gydytojai, kad man labai skauda, gydytojos komentaras buvo toks, kad jai visai nesvarbu, kad priduos mane klinikoms, ir jau jie tenai žinosis....

Tai tiek apie greitąją pagalbą... O dabar apie klinikas....

Į klinikas mane atvežė, ir iš manęs paėmė mano lelių apžiūrai... nusinešė į priimamąjį, ir manęs visko klausinėja.... O naujagymis kažkuriai ant rankų rėkia... Ai sako... plaučiai prasivėdins.... Leiskite priminti, kad gimdykloj gimdymo metu turi būti temperatūra +25 laipsniai Celsijaus, o koridoriui tikrai tiek nebuvo, o mano lelius suvyniotas tik į dvi palas... ir tikrai jam šalta buvo priimamajame valandą laukti tos apžiūros.... Į mano prašymus atiduoti man vaiką niekas nekreipė jokio dėmesio... Kai atvažiavo vyras, jam nebuvo pasakyta, kur aš esu... Po kokios geros valandos mane nuvežė į gimdyklą... (Ten ir susitikom su tėte... ) ir mano vaiką apžiūrėjo gydytojas.... Diagnozė... Vaikas gimė sveikas, bet klinikų gydytojų nekompetencijos dėka sušalo ir temperatūra nukrito iki 35 laipsnių celsijaus... Tada buvo suvystytas, padėtas man ant krūtinės ir užklotas, įjungta lempa - šildytuvas ir aš ją apsikabinus šildžiau... Vėliau pamatavo temperatūrą, buvo 35,8... Taigi paėmė į inkubatorių... po lempa toliau šildė.... Sakė, parveš, kai tik temperatūra normalizuosis, o tiksliau niekas nieko nesakė.... Mane perkėlė į palatą... Po kiek laiko aš nuėjau pasižiūrėti, kaip mano mažoji... Pasakiau, kad norėčiau pati pamaitinti, paklausiau ar parveš pamaitinti... Taip taip, sakė parveš.... Taigi visą naktį laukėm (ir kalbėjomės) su tėte, kol parveš pamaitinti... 7 valandą kažkas užėjo... bet nieko negalėjo man pasakyt... ir tik po 9 valandos man parnešė mano mažylę... Taigi pamaitino, ir be manęs, o į mano norą pačiai pamaitinti niekas jokio dėmesio nekreipė... Ir tik kai man parvežė vaiką išlydėjau tėtę namo, o pati ėjau miegot....

Klinikose vienutes negavau.... tipo buvo visos užimtos, o kad vyras liktų kartu nakvot... tai jie išvis pirmą kart girdėjo... Tačiau man pasisekė nors tiek, kad mane paguldė į tuščią palatą...

Taigi, kai tik kas eidavo... durimis taip daužydavosi, kad net ir miegodas vaikas skėsčiojo rankytėmis ir krūpčiojo... Jokios tylos ir ramybės tikrai nebuvo... Apie normalų poilsį taip pat negalėjo būti jokios kalbos... O ir gydytojai, kurie ateidavo vaikelio apžiūrėt, normaliai į jokius klausimus nesugebėjo atsakyti,....

Vėliau atėjo ta moteriškė pakalbėti apie natūralų maitinimą krūtimi, tai tokių pievų pripasakojo, kad jei aš nebūčiau žinojusi, kaip ir kas iš tikrūjų yra, o būčiau patikėjusi ja ir dariusi viską pagal jos rekomendacijas, tai tikriausiai po mėnesio mano pienas būtų pasibaigęs...

Vidurį paskutinės nakties atkėlė pas mumis labai rėkiančią kaimynę.... Taigi išsimiegot visai nepavyko... o ryte masiškai pradėjo lankytojai pas ją vaikščiot.... o kai laisvo laiko turėjo ganėtinai garsiai telefonu plepėjo visai nekreipdama jokio dėmesio, kad ne viena yra... Tai dar gerai, kad tą dieną mane iš ligoninės išrašė...

O ir išraše ne viską nurodė teisingai... gerai, kad tas išrašas tik popieriukas... ir lemiamos reikšmės neturi... Tai ir gerai, kad neturi..., nes jeigu turėtų...

Taigi ... Spręskite pačios... Nu, mano vaiko mirtinai nesušaldė, pamaitino naktį arba ne, tik neaišku kuo, nu tai aš ir tuo turėčiau būt patenkinta... Čia tai yra normalu... Juk taip???? Juk vaikas išgyveno... ir to užtenka...? Ar ne?
Tai tokia ta istorija...

Pirmus du berniukus gimdžiau II ligoninėj ir tečią turėjau tenai gimdyt... ir su gydytoju buvau susitarusi, ir turiu su kuo palyginti...

Tai tiek kolkas... jei dar iškils kokių klausimų, būtinai pasistengsiu atsakyti...
Tikrai nelinkėčiau to nei vienai, ir tikiuosi, kad ir kur Jūs gimdysite , viskas bus gerai...

Taigi sėkmės....

Atsakyti