Įkraunama...
Įkraunama...

Sąnarių, kremlių traškėjimas, skausmas

Jei traška kaulai, tai galbūt kaupiasi per daug druskų organizme. Tikrai patartina gerti daugiau skysčių.
Esu girdėjusi, kad reikėtų vartoti daugiau omega rūgščių ir mankštintis. Manau, kompleksiniai vitaminai irgi nepakenktų. smile.gif
Atsakyti
reikes bandyti taip daryti. mano mociutes kaulai visa gyvenima traska gal atsigimiau. bet tiesiog geda pries zmones, net nosis traska ausys, kai pakelia mane visa nugara sutraska kad net issigasta. lipant laiptais viena koja traska, nu zodziu bloga man nuo visu tu garsu kaip medine.
Atsakyti
Mano tas traškėjimas (per kelius) išaiškėjo, kaip menisko plyšimas ir kremzlių artrozė apsirodo yra, nors man tik 34- eri.

Atlikau vieno kelio operaciją. Kitą dar tirsiu kada naors ateityje, jis ne taip traška, bet vis vien, gali būti tas pats.
Atsakyti
Jau kokia 10 metų turiu tokią problemą - kelienų sąnariai traška braška, taip pat negaliu ilgai būt atsitūpus, o atsistot būna labai sunku .
Šiandien atsikėliau su siaubingu sąnarių skausmu, skauda sulenkiant, ištiesiant, stojantis, vos iš lovos išlipau. Kartais taip būna, bet gana retai. jaučiuos kaip kokia pensininkė, o man tik 24 metai verysad.gif
Esu buvus pas gydytojus, bet nieko man jie nerado, tiesa, net nepersviete unsure.gif
Nezinau, gal atsiras panasiu problemu turinciu, gal kas ka patars. Tokio amziaus, su tokiom problemom, jauciuos nevisaverte kazkokia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amellie: 19 gruodžio 2009 - 15:12
QUOTE(Amellie @ 2009 12 19, 15:11)
Jau kokia 10 metų turiu tokią problemą - kelienų sąnariai traška braška, taip pat negaliu ilgai būt atsitūpus, o atsistot būna labai sunku .
Šiandien atsikėliau su siaubingu sąnarių skausmu, skauda sulenkiant, ištiesiant, stojantis, vos iš lovos išlipau. Kartais taip būna, bet gana retai. jaučiuos kaip kokia pensininkė, o man tik 24 metai verysad.gif 
Esu buvus pas gydytojus, bet nieko man jie nerado, tiesa, net nepersviete unsure.gif
Nezinau, gal atsiras panasiu problemu turinciu, gal kas ka patars. Tokio amziaus, su tokiom problemom, jauciuos nevisaverte kazkokia  unsure.gif

Sveika,turiu tokia beda nuo vaikystes.Tik senais laikais visi vis kartojo,kad per greitas augimas.Kenciau skausmus nezmoniskus,o dabar po visu apziuru zinau,kad neturiu abieju keliu girneliu jos susidevejusios.Traumatologas dar juokavo,kad gal baznycioje per ilgai klupiu (tipo,per jauna sanariu artrozei),bet kai padare rengeno nuotraukas apsiramino su savo juokeliais.Paguoda tokia,kad tipo tokiu jaunu neoperuojame.O,skausmai ir traskejimas keliu siaubingas doh.gif Po to nusiunte pas reumatologe,ji nieko paguodziancio nepasake.Paskyre kelias savaites rebilitacijos,ten manksta dariau, parafinu silde ir magneta dejo,siek tiek palengvejo,bet tupeti ar klupeti negaliu.Taip pat ir laiptais lipti sunku.
Pasiprasyk seimos daktares siuntimo pas traumatologa,ten apziures ir nusius atlikti vieno kelio rengeno nuotraukos,o kur toliau nusius nezinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 12 19, 23:23)
Sveika,turiu tokia beda nuo vaikystes.Tik senais laikais visi vis kartojo,kad per greitas augimas.Kenciau skausmus nezmoniskus,o dabar po visu apziuru zinau,kad neturiu abieju keliu girneliu jos susidevejusios.Traumatologas dar juokavo,kad gal baznycioje per ilgai klupiu (tipo,per jauna sanariu artrozei),bet kai padare rengeno nuotraukas apsiramino su savo juokeliais.Paguoda tokia,kad tipo tokiu jaunu neoperuojame.O,skausmai ir traskejimas keliu siaubingas doh.gif Po to nusiunte pas reumatologe,ji nieko paguodziancio nepasake.Paskyre kelias savaites rebilitacijos,ten manksta dariau, parafinu silde ir magneta dejo,siek tiek palengvejo,bet tupeti ar klupeti negaliu.Taip pat ir laiptais lipti sunku.
Pasiprasyk seimos daktares siuntimo pas traumatologa,ten apziures ir nusius atlikti vieno kelio rengeno nuotraukos,o kur toliau nusius nezinau mirksiukas.gif

panasu, kad likimo seses esam smile.gif man siandien jau maziau skaudejo, bet vis tiek, sunku labai atsistot. klupet galiu, bet atsistot sukandus dantis, kaip pensininkei reikia biggrin.gif
kazkada vaikystej buvau pas gydytojus, tai irgi pirma traumatologe apciupinejo ir nieko nerado, nusiunte pas reumatologe, ta irgi nieko nepasake - atseit del augimo ir paleido namo blink.gif
o kaip vadinas sita liga? as po tu apsilankymu pas gydytojus jau seniai susitaikiau, kad tai nepagydoma, bet va vakar kas nugasdino, kad skaudejo ne tik kelius, bet toks pats skausmas buvo ir klubo sanario verysad.gif
Atsakyti
Mano kelių sanariai taip pat braška, bet skauda ne visada. Darė menisko operaciją tai sakė, kad yra pasidėvėję, išrašė gerti Artril'į. Naudojau beveik 4 mėn. Dabar kurį laiką visai neskauda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2009 12 21, 02:50)
panasu, kad likimo seses esam smile.gif man siandien jau maziau skaudejo, bet vis tiek, sunku labai atsistot. klupet galiu, bet atsistot sukandus dantis, kaip pensininkei reikia biggrin.gif
kazkada vaikystej buvau pas gydytojus, tai irgi pirma traumatologe apciupinejo ir nieko nerado, nusiunte pas reumatologe, ta irgi nieko nepasake - atseit del augimo ir paleido namo  blink.gif 
o kaip vadinas sita liga? as po tu apsilankymu pas gydytojus jau seniai susitaikiau, kad tai nepagydoma, bet va vakar kas nugasdino, kad skaudejo ne tik kelius, bet toks pats skausmas buvo ir klubo sanario  verysad.gif

Si liga vadinasi artroze (kelio sanariu),tik buna dar susidevejimo laipsniai mirksiukas.gif Man desinysis klubo sanarys paskauda,bet tuomet kai sedziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 12 21, 08:53)
Si liga vadinasi artroze (kelio sanariu),tik buna dar susidevejimo laipsniai mirksiukas.gif Man desinysis klubo sanarys paskauda,bet tuomet kai sedziu doh.gif

Arba artritas.
Atsakyti
Jei dar nėra visai susidėvėję sąnariai, tai padės ir Artrilis, dar sako sviesto ir pieno produktų reikia daugiau vartoti. Man vienas traumatologas patarė dažniau šaltienos išsivirti užuot pirkus brangius papildu. Ir žinoma mankštinti sąnarius.
Nes nejudėdami, jie dar labiau sustings ir traškės. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2009 12 21, 15:08)
Jei dar nėra visai susidėvėję sąnariai, tai padės ir Artrilis, dar sako sviesto ir pieno produktų reikia daugiau vartoti. Man vienas traumatologas patarė dažniau šaltienos išsivirti užuot pirkus brangius papildu. Ir žinoma mankštinti sąnarius.
Nes nejudėdami, jie dar labiau sustings ir traškės. ax.gif

Juokaujant, žinoma, galima siūlyti ir šaltieną ar kitus patiekalus turinčius daug želatinos vartoti. Tačiau pakankamai dideliam chondroitino ir gliukozamino kiekiui gauti tokiu būdu suvartoti lipidai per metus kraujagysles užkimš.
Atsakyti
Issiaiskinau, kad mano liga vadinaso chondromaliacija - girneles suminkstejimas. Gal atsiras daugaiu su tuo susidurusiu zmoniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amellie: 27 balandžio 2010 - 13:58