Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinės, batukai, tapkutės

Gal padetumete rasti aiskia instrukcija kaip kudikiui kojinytes virbalais numegzti.
Aciu 4u.gif
Kazkur SM-e buvau suradusi tokios detalios instrukcijos nuoroda su paveiksliukais, kaip uzmesti ant virbalu akis, kaip ismegzti kulna, nu bet niekaip nerandu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 24 lapkričio 2005 - 09:09
Labai patiko sie batukai, tik nezinau kaip gauti ju aprasyma:
http://www.7ya.ru/ph...oID=597757&ob=0
http://www.7ya.ru/ph...oID=497576&ob=0
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2005 11 24, 08:57)
Gal padetumete rasti aiskia instrukcija kaip kudikiui kojinytes  virbalais numegzti.
Aciu 4u.gif
Kazkur SM-e buvau suradusi tokios detalios instrukcijos nuoroda su paveiksliukais, kaip uzmesti ant virbalu akis, kaip ismegzti kulna, nu bet niekaip nerandu g.gif

ciburaska tos temos pirmam puslapyje 4zinute ar kielinta, yra tos pamokos thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Iskart labai atsiprasau administratoriu, kad nenaudoju lietuvisku rasmenu. Gyvenu emigracijoj - neturiu ir nezinau, kur gauti blush2.gif

Narsau po foruma, niekaip nerandu, ar buvo kalbama apie kojiniu mezgima.
Buciau labai dekinga, jei kas idetu schemu, kaip megzti kulna. Kiek esu mezgusi kojiniu, visas numegzdavau iki kulno, o veliau duodavau brolienei pabaigti. Brangusis su tokia nostalgija kalba apie mamos megztas kojines, kad kyla motyvacija numegzti pora kita biggrin.gif Broliene dabar sunkiai pasiekiama. Gal kas is dalyviu galetu padeti.

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2005 12 04, 16:48)
Iskart labai atsiprasau administratoriu, kad nenaudoju lietuvisku rasmenu. Gyvenu emigracijoj - neturiu ir nezinau, kur gauti blush2.gif

Narsau po foruma, niekaip nerandu, ar buvo kalbama apie kojiniu mezgima.
Buciau labai dekinga, jei kas idetu schemu, kaip megzti kulna. Kiek esu mezgusi kojiniu, visas numegzdavau iki kulno, o veliau duodavau brolienei pabaigti. Brangusis su tokia nostalgija kalba apie mamos megztas kojines, kad kyla motyvacija numegzti pora kita  biggrin.gif Broliene dabar sunkiai pasiekiama. Gal kas is dalyviu galetu padeti.

Aciu!

Kaipo tokios schemos-tai neturiu, bet knygoje radau darbo aprašymą.Ar toks tiktų?
Atsakyti
Temoje apie kojinyciu mezgima kudikiams buvo nuorodos apie kojiniu mezgimo pamokas:

Pamokos kaip megzti kojines (ir ne tik):
http://avemeri.by.ru...nie/noski1.html
http://www.niv.ru/bi...blio5.pl?id=008
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2005 01 28, 13:58)
Idedu batuka aprasyma (beje ji galite rasti 2001 m. "Tavo vaikas" Nr.5)

Pradedama megzti nuo padelio. Apmetama 12 akiu ant dvieju virbalu ir mezgamos 44 eiles ripsu (abi puses tik gerosiomis akimis). Po to padelio sonuose surenkama po 20 akiu, galuose po 12 ir mezgama penkiais virbalais aplink 1 geroji, 1 isvirkscioji (kaip kojines atnara).
Numezgus 8 eiles, mezgamas batelio virsus.
12 batelio priekio akiu mezgama dviem virbalais lygiuoju rastu (gerosiomis akimis is gerosios puses, blogosiomis is blogosios). Cia galima megzsti kitos spalvos siulais. Ismezgama 11 akiu o 12 - oji sumezgama su viena sonine akimi. Mezginys pasukamas. Taip mezgama 20eiliu ir sumezgama po 10 akiu is kiekvieno sono.
Po to penkiais virbalais mezgamas batelio "auliukas". Ismezgama viena eile su skylutemis raisteliui: 1 uzmetimas, 2 akys sumezgamos kartu. Batelio "auliukas" gali buti mezgamas stulpeliais 1x1, ripsu, su spalvotomis juostelemis ar puostas neriniu.
Batelio virsu galima pasiuvineti.
Raistuku galuose isneriau tokius apskritimukus, galima padaryti burbulus arba kutus.
Ta pacia tvarka galima ir vaseliu nerti, tik as dar tokiu nebandziau.
O cai mano megzti pagal sita aprasyma :
Batukai

Pirma karta gyvenime mezgiau batukus mazyliui ir gavosi labai faini thumbup.gif
Aciu, simre, uz nuostabia instrukcija 4u.gif

Norejau paklausti... Kiek jus dedate akiu megzdamos kudikiui kojinytes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 14 gruodžio 2005 - 11:02
QUOTE(tokom @ 2005 01 10, 10:00)
va siek tiek info  wink_3.gif
user posted image
user posted image

Nesu labai stipri rusu kalboje blush2.gif Gal padetumete? blush2.gif
Noriu megzti 1 modelio batukus.... Tik nesuprantu uzdejus tas 33 akis reikia pradeti megzti 2 ar 5 virbalais? Ir nesuprantu ka reiskia "чулочное вязание", "пицевой ряд", "изнаночной стороной", "мизинца".

Gal kas bandete megzti situos batelius? Gal turite lietuviska instrukcija?
Butu labai ACIU 4u.gif
Atsakyti
Pažiūrėk simres aprašymą (viena pozicija auksčiau), jis tikrai labai geras, net man išėjo per savaitgalį pora porelių. 4u.gif
Atsakyti
labas vakarelis, as cia su dideliu prasymeliu, bukit geros pasakykit kaip numegzti paprasciausias kojinytes, nes noriu savo busimam vaikeliui kaledu proga padovanoti kojinytes 4u.gif tik nezinau kaip numegzti,radau rusiska varianta bet neikertu rusu kalbos blush2.gif padekit man!!!!
Atsakyti
QUOTE(kristucy @ 2005 12 17, 21:11)
labas vakarelis, as cia su dideliu prasymeliu, bukit geros pasakykit kaip numegzti paprasciausias kojinytes, nes noriu savo busimam vaikeliui kaledu proga padovanoti kojinytes  4u.gif  tik nezinau kaip numegzti,radau rusiska varianta bet neikertu rusu kalbos  blush2.gif padekit man!!!!

Na bandysiu paaiskinti... Gal bus aisku... rolleyes.gif

Uzmeti 40 akiu, padalini jas ant 4 virbalu po 10 akiu (kabanti siuliuko gala surisk su paskutine akimi) ir 5 virbalais mezgi rieseli (kokius 4-5 cm) 1 gera akis, 1 bloga.
Dabar megsime kulniuka. 2 virbalus palieki ramybeje, o mezgi 1 ir 4 -tu virbalais 20 eiliu is geros puses geromis akimis, is blogos - blogomis. Baigiame mezgima geraja eile. Dabar sitas 20 akiu, kurias mezgei dalini ant 3 virbalu: 1-as ir 3-as virbalas - po 6 akis, o vidurinis - 8 akys. Dabar mezgame taip: (blogoji puse) ismezgi visas akis blogosiomis ant desiniojo virbalo, po to ant 1. viduriniojo virbalo, isskyrus jo paskutine aki. Ja sumezgi su kaires puses virbalo viena akimi (ant kairiojo virbalo lieka 5 akys, kuriu toliau nemezgi). 2. Apsuki mezgini (jau geroji puse) vel ismezgi visas viduriniojo virbalo akis gerosiomis isskyrus paskutine aki, kuria sumezgi su krastinio virbalo akimi. Vel suki mezgini ir vel kartoji 1 ir 2 punktus, t.y. mezgi TIK VIDURINIOJO VIRBALO AKIS IS KRASTO SUMEGZDAMA PO AKI SU KRASTINIO VIRBALO AKIMI TOL, KOL SUMEGSI VISAS KRASTINIU VIRBALU AKIS IR LIEKA TIK TOS 8 VIDURINIOJO VIRBALO AKYS.
Dabar virbalu ant kurio yra tos likusios 8 akys is "kulniuko liezuvio" krasto ismezgi 10 akiu, toliau ismezgi geromis akimis tuos 2 virbalus, kurie buvo palikti ramybeje mezgant kulna ir vel ismezgi 10 akiu is kito "kulniuko liezuvio" krasto. Ant sito virbalo nuo sekancio (kur 18 akiu dabar) dar paimi 4 akis. Dabar turi buti, kad ant 1-mo ir 4-to virbalo yra po 14 akiu (sita 4 akiu pertekliu reikes pamazu sumegzti toliau mezgant) , o ant likusiu 2 ir 3 po 10. Dabar vel mezgi geromis akimis 5 virbalais kokis 6 cm. 1-o virbalo pabaigoje ir 4-to pradzioje kiekvienoje eileje sumezgi 2 akis i viena, tol, kol ant visu virbalu pasidaro po 10 akiu.
Liko tik uzbaigti kojinyte. Dabar kiekvienoje eileje, kiekvieno virbalo pabaigoje sumezgi 2 akis i viena tol kol ant visu 4 virbalu liks po 1 aki. Siula toliau nutrauki, imi kabliuka, ir pertrauki siula per visas 4 akis, o siulo gala pertrauki i blogaja puse.

Atsakyti
Sveikos mezgėjos 4u.gif .
Šiandien sugalvojau numegzti dukrytei kojines. Susiradau jūsų skyrelyje nuorodas į rusiškus puslapius ir dar perskaičiau ciburaskos pamokėlę.
Ir man iškilo begalė klausimų. Viską darau pagal instrukciją, bet suprantu, kad kažkaip ne taip man čia viskas gaunasi.
Aš parašysiu ko nesuprantu ir tikėsiuosi iš jūsų pagalbos 4u.gif :
1. Kai numezgamas kojinės viršus, tada reikia akis padalinti per pusę ir kulną pradėti megzti ant 1 - ir 4 - virbalo, bet aš nesuprantu kaip tai padaryti, jeigu sujungus šitus 2 virbalus, mano siūlo galas lieka viduryje tų akių blink.gif . Tai kaip man toliau normaliai megzti?
2. Kai numezgamas kulnas, mezgama užkulnė. Tada tas akis reikia padalinti į 3 dalis ir megzti viduriniąją dalį, bet nesuprantu kaip man pradėti megzti tą viduriniąją dalį, jeigu tuo metu mano siūlo galas vienos iš šoninių dalių gale?
Tai sakau, gal kai siūlo galas atsiranda ne toje vietoje, kurioje reikėtų, kad atsirastų, tai gal reikia pradėti megzti iš kito siūlų kamuoliuko? Nes kitaip tai niekaip neįsivaizduoju.
Labai lauksiu atsakymo ir būsiu labai dėkinga 4u.gif .
Atsakyti