Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinės, batukai, tapkutės

QUOTE(hindy @ 2007 01 31, 22:55)
Nusprendziau 10 cm daryt, gal susieis biggrin.gif o anuos konteplius sunesiosim veliau, nes gavos gal 15 cm doh.gif

Naujagimiui manau tikrai užteks ir 10 cm. ilgio, o anuos pasidėsi ir net nepajusi kai bus jau geri tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 08, 13:21)
Na, aš moku tik batukus arba kojinytes dviem virbalais, kur užkalinėj kojytės pusėj susiūt. jei tinka, galiu paaiškinti.

butu super thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2007 02 08, 21:04)
butu super  thumbup.gif  4u.gif

Tada bandau.
Reikia pamatuoti paduko plotį ir ilgį. Tada iš ilgio atimti plotį ir gautą dydį padauginti iš dviejų (pvz., padukas 7 cm ilgio ir 3 cm pločio, tai (7-3)*2=8 cm). Reikia uždėti atitinkamą akių skaičių, kad būtų 8 cm. Kas antroj eilėj uždėkite po 1 akį mezginio kraštuose ir po dvi akis viduryje, kol gausite pusės paduko aukštį. Čia ir yra batuko padukas. Tada megzkite pėdutės aukštį - kelis cm, priklausomai nuo pėdutės. Dabar pėdutės viršus. Atskirkite mezginio viduryje tiek akių, kiek sudarys batuko pločio, išmegzkite tas akis, o paskutinę jų sumegzkite su likusia mezginio akimi. Mezginį apsukite, išmegzkite viduriuko akis, o paskutinę sumegzkite su kitos pusės likusiomis akimis. Ir taip kol gausite pėdutės viršų. Tada likusias šonų ir vidurio akis megzkite tiesiai, galima stulpeliais, ripsu ar kitu nesiraitančiu raštu kokius 5-6 cm, čia bus batuko viršus. Pabaigus susiūkite užpakalinę dalį ir paduką.
Aš mezgu iš galvos, todėl paaiškinimai man sunkiai gaunasi. Jei kas neaišku, tai klausk, bandysiu kitais žodžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 09 vasario 2007 - 08:28
QUOTE(panelė Prym @ 2007 02 09, 08:28)
Tada bandau.
Reikia pamatuoti paduko plotį ir ilgį. Tada iš ilgio atimti plotį ir gautą dydį padauginti iš dviejų (pvz., padukas 7 cm ilgio ir 3 cm pločio, tai (7-3)*2=8 cm). Reikia uždėti atitinkamą akių skaičių, kad būtų 8 cm. Kas antroj eilėj uždėkite po 1 akį mezginio kraštuose ir po dvi akis viduryje, kol gausite pusės paduko aukštį. Čia ir yra batuko padukas. Tada megzkite pėdutės aukštį - kelis cm, priklausomai nuo pėdutės. Dabar pėdutės viršus. Atskirkite mezginio viduryje tiek akių, kiek sudarys batuko pločio, išmegzkite tas akis, o paskutinę jų sumegzkite su likusia mezginio akimi. Mezginį apsukite, išmegzkite viduriuko akis, o paskutinę sumegzkite su kitos pusės likusiomis akimis. Ir taip kol gausite pėdutės viršų. Tada likusias šonų ir vidurio akis megzkite tiesiai, galima stulpeliais, ripsu ar kitu nesiraitančiu raštu kokius 5-6 cm, čia bus batuko viršus. Pabaigus susiūkite užpakalinę dalį ir paduką.
Aš mezgu iš galvos, todėl paaiškinimai man sunkiai gaunasi. Jei kas neaišku, tai klausk, bandysiu kitais žodžiais.

aciukas, bandysiu g.gif bigsmile.gif

p.s. o gal galetum schemute su paint pabandyt nupiest? kazko nelabai isivaizduoju kai pradejau g.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 11 vasario 2007 - 19:02
batukai
user posted image

batukus reikia megzti 5 virbalais. pradekite nuo padelio. Ant 2 virbalu apmeskite 10akiu ir 38 eiles megzkite ripsu. tada megzkite 5 virbalais. paduko sonuose surinkite akis ant keturiu virbalu( is galu man gavosi po 10akiu, o sonuose 18). tada 3 eiles megzkite gerosiomis akimis ir 3 eiles isvirksciosiomis. tada 6 eiles reikia megzti stulpeliais( 1gera 1 bloga). toliau megzkite tik virsutine batuko dali. 10akiu batuko priekyje megzti taip: 9 akis ismegzti gerosiomis, o 10aki sumegzti su sono akimi. taip megzkite tol, kol bus sumegzta po 9 sono akis is abieju pusiu. 5 virbalais megzkite auliuka. 2 eiles ismegzkite gerosiomis akimis, tada megzkite 1eile skyluciu iverti sniureliui: uzmetimas, 2 sumegztos akys. 4 eiles numegzkite stulpeliais( 1gera 1 bloga). batukai baigti. sniureli neriau vaseliu. nurasiau nuo knygos, jei kils klausimu padesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VAMI @ 2007 02 14, 13:08)

aciu.. reix susirast mociutes uzsilikusius virbaliukus ir pabandyt... ax.gif
Atsakyti
Man labai gražu nerti vašeliu batukai, bet be schemutės niekas neišeina sad.gif . Landžiojau po internetą ir radau labai gražių idėjų batukams, kepurytėms: http://www.kneatheaven.com/ Turėtų praversti pasikausčiusioms nėrime vašeliu wink.gif . Sėkmės
Atsakyti
Oi Temba kokį grožį čia įmetei, jau ryt tuoj pat pradėsiu nert clap.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VAMI @ 2007 02 14, 13:08)
batukai
batukus reikia megzti 5 virbalais. pradekite nuo padelio. Ant 2 virbalu apmeskite 10akiu ir 38 eiles megzkite ripsu. tada megzkite 5 virbalais. paduko sonuose surinkite akis ant keturiu virbalu( is galu man gavosi po 10akiu, o sonuose 18). tada 3 eiles megzkite gerosiomis akimis ir 3 eiles isvirksciosiomis. tada 6 eiles reikia megzti stulpeliais( 1gera 1 bloga). toliau megzkite tik virsutine batuko dali. 10akiu batuko priekyje megzti taip: 9 akis ismegzti gerosiomis, o 10aki sumegzti su sono akimi. taip megzkite tol, kol bus sumegzta po 9 sono akis is abieju pusiu. 5 virbalais megzkite auliuka. 2 eiles ismegzkite gerosiomis akimis, tada megzkite 1eile skyluciu iverti sniureliui: uzmetimas, 2 sumegztos akys. 4 eiles numegzkite stulpeliais( 1gera 1 bloga). batukai baigti. sniureli neriau vaseliu. nurasiau nuo knygos, jei kils klausimu padesiu smile.gif

niu susiradau virbaliukus.. viena batuka baigiu uzbaigti, taciau jau matau minusiuku savo darbeli, bet tai bus pirmas blynas... blush2.gif
tik pastebejau, kad su dviem virbalais lengviau megzti, nors tokiu graziu nepavyktu nurakti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2006 12 15, 14:03)
Aš tokio stiliaus kaip išmokau prieš 10 metų megzt, tai ir mezgu po šiai dienai  biggrin.gif
user posted image

o kaip tokius nunarpliot turiu omrni kad toks banguotas padelis butu?
Atsakyti
Kiek matau batukai megzti virbalais o banguotas padelis apnertas vaseliu... jei neklystu blush2.gif
Atsakyti
KAip viskas graziai atrodo bigsmile.gif
O mano didziausi pasiekimai, tai salikas. Vis ketinu mazei numegsti kojnytes, bet bijau, kad kulno nesugebesiu numegzti verysad.gif .
Atsakyti