Vilniuje VPVDPRC (profesine mokykla Baltupiuose), pas Zuokiene jei apie tokia esate girdeje, ji Lietuvos floristu asociacijos prezidente. Siaip floristikos srityje daug pasisemem, nes turejome tam puikias salygas, dalyvauti konkursuose, isvykti pagal Leonardo Da Vincio projekta i uzsieni floristikos stazuotems, kuom nepasigirciau kad gavau studijuodama aukstojoje biologija
QUOTE(Demokratija @ 2007 06 08, 16:46)
Vilniuje VPVDPRC (profesine mokykla Baltupiuose), pas Zuokiene jei apie tokia esate girdeje, ji Lietuvos floristu asociacijos prezidente. Siaip floristikos srityje daug pasisemem, nes turejome tam puikias salygas, dalyvauti konkursuose, isvykti pagal Leonardo Da Vincio projekta i uzsieni floristikos stazuotems, kuom nepasigirciau kad gavau studijuodama aukstojoje biologija
tai tu turbūt dvejus metus mokeisi pas ją, taip?
apie Zuokienę girdėjau...
o kaip sekėsi stažuotėse? ir kaip jos, apskritai, tokios vyksta?
Taip 2 metus, uztenka ir tu 2 metu svarbiausia kad patiktu floristika tai perprasti visas technikas ir kitus dalykus to pakanka. O stazuotese dalyvavome atrinktos uz gerus mokymosi rezultatus, mes dvi vaziavom i Vokietija, kitos paneles po kelias i Svedija ir Lenkija. Stazuotes mums pilnai finansavo, buvome ten menesi Drezdeno floristikos institute ir mokemes floristikos kartu su ten studijuojanciais studentais, aisku nepalyginsi ten floristikos su Lietuvos, griebia ten studenciokus ziauriai ir mus kaip reik pakankino Per savaite 3 dienas dirbdavom geliu salone (isnaudojimas nerealus). Galeciau pasakyti kad ten floristo amatas ir nelabai vertinamas, labai daug neuzsidirbsi kaip ir Lietuvoje, bet ka padarysi kad daugiau joks darbas nepatinka tik sis
Domina floristikos mokslai?
Domina floristikos mokslai?
taip. domina
aš, matai, baigiau tik kursus ir jaučiu, kad man mažai noriu dar dar ir dar... (kaip tam krokodiliukui su šokoladu)
man labai patinka floristika, o be gėlių tiesiog nebegaliu būti - norisi vis ką nors čiupinėti, krapštyt, narplioti ir pan.
aš, matai, baigiau tik kursus ir jaučiu, kad man mažai noriu dar dar ir dar... (kaip tam krokodiliukui su šokoladu)
man labai patinka floristika, o be gėlių tiesiog nebegaliu būti - norisi vis ką nors čiupinėti, krapštyt, narplioti ir pan.
Tai saunu kad patinka floristika, o kursu as ir manau kad mazoka butu, tie 2 metai vistiek padeda skoni labiau islavinti, spalvas ir komponavimo budus pajausti, svarbu ir praktika, mums praktika mokslu gale buvo tris menesius, teko padirbeti Florisimoje Akropolyje, buvo smagu
QUOTE(Demokratija @ 2007 06 08, 18:16)
Tai saunu kad patinka floristika, o kursu as ir manau kad mazoka butu, tie 2 metai vistiek padeda skoni labiau islavinti, spalvas ir komponavimo budus pajausti, svarbu ir praktika, mums praktika mokslu gale buvo tris menesius, teko padirbeti Florisimoje Akropolyje, buvo smagu
taip taip mazoka. as tai tik savaiciuke salone praktikavausi
buvau nustebusi, kad pas mus tai ypac prastai apmokamas darbas. nors cia tiek fiziskai sunku ir kurybiskai pasikroves turi buti. o kai tu pasakei, kad ir vokietijoje panasiai, tai dar labiau keista. ten gi ypac issivysciusi sita sritis, atrodo, butu....
Gražu, bet gal įmanoma daryti iš gyvų gėlių, pamirkytų glicerine, tikrai nereikės bijoti, kad nuvys
Tai ir daryta iš gyvų rožių žiedlapių ... Kad nenumirtų anksčiau laiko- klijuota "šaltais" klijais ir vandeniu laistyta ir gaivinta buvo karts nuo karto . O ne "čielos" gėlės, nes toks sumanymas- taip gražiau, paslaptingiau ir išraiškingiau , o tas "žiedas" ant rankos, tai tokio didelio , taip gražiai prasiskleidusio ir tokio "tankaus" natūralaus tiesiog nėra