Dar prieš pagimdant dukrytę, mudu su vyru kartais užeidavom į Mc Donald'ą. Su siaubu stebėdavom, kai nutukusios anglės savo atžalėles (kai kurios tikrai neturėdavo daugiau nei 1.6mėn.) maitindavo bulvytėmis ir vištienos gabaliukais (Happy meal). Galiu pasakyti, kad daugumai anglų toks maistas tai kasdienybė. Jei ne burgeriai, tai picos, jei ne picos, tai kebabai ar aliejuje virtos vištos kulšelės, ar žuvis su tom pačiom bulvytėm. Jei ne greito maisto restoranai, tai šaldytas maistas maistas iš parduotuviu, ir tikrai retas, kuris gamina pats namuose. Užtai jie visi nutukę. Aš pati tikrai nevesiu vaikų, ir taip patys kai paaugs eis.
QUOTE(Jurlin @ 2006 10 27, 19:12)
Jei butu mano valia, uzdaryciau tokias maitinimo istaigas. Perverskim meniu:
1. Kola-nuodas siaubingas ir nuo kurio tunkama (uztat mokyklose ir uzdraude gazuotus gerimus)
2, Bulvytes- tai dar baisesnis nuodas, nes kaitinamos aliejuje virs 180 'C ( kaip ir cipsai)
3, Mesainis- nutukimas garantuotas....
IR TAIP TOLIAU
Tai ar verta nuodyti vaika, kad ir retkarciais
1. Kola-nuodas siaubingas ir nuo kurio tunkama (uztat mokyklose ir uzdraude gazuotus gerimus)
2, Bulvytes- tai dar baisesnis nuodas, nes kaitinamos aliejuje virs 180 'C ( kaip ir cipsai)
3, Mesainis- nutukimas garantuotas....
IR TAIP TOLIAU
Tai ar verta nuodyti vaika, kad ir retkarciais
O tai namie bulvyciu fritiurinej negaminat? Jei taip, tai koks skirtumas?
Fritiurineje as negaminu nieko. Apskritai, riebaluose virtus produktus boikotuoju. Nenoriu tersti nei savo, nei savo vaiko kunu.
Bet McDonalds pyrageliai fantastika Neatsivalgau (nu per daznai nesigauna, bet noras yra).
Aš tai nesuvokiu kodel MCdonalds visiems asociuojasi būtent su burgeriu, keptom bulvytėm ir cola?
Aš tai ten valgau, tiesa labai retai - bet vistik tenka. Tai kokiu vištienos gabaliukų su kečupu pasiimu mažiausia porcija, be bulvyčių, ledu arba pyragaitį karštą (jie ten tokie skanūs), nu ir dietinės colos. Ir man tai geri pietūs būna. Ir kažkaip visai dienai pakanka
ir pastebėjimas, Lietuvoje ir slavų šalyse MC donalds yra nepalyginamai geresni ir švaresni nei UK, ir meniu pasirinkimas geresnis, ir aptarnavimas ir aplinka
Hamburgerius kažkada mėgau, bet pastaruosius kelis metus - nini. Guma kažokia ir mėsa neskani.
Dar UK kai buvau tai tekdavo užkąsti ir fishbaruose - nu žinokit jau MCdonaldnes bulvės geriau 100 kartų nei ten.
O kad vaikas kelis kart metuose pavalgys MCdonalds tai tragedijos nematau - svarbu netaptų įpročiu.
o UK tai labiausiai patiko GREGGS bandelės su mėsytėm visokiom. Manau gten gyvenančios žino apie ką kalbu ten tai kasdien eidavau suvalgyti tokia bandelę su jautiena
Biški ne į temą nušnekėjau, bet aj...atleistina man, pati dar vaikas - tik 21 metų
Aš tai ten valgau, tiesa labai retai - bet vistik tenka. Tai kokiu vištienos gabaliukų su kečupu pasiimu mažiausia porcija, be bulvyčių, ledu arba pyragaitį karštą (jie ten tokie skanūs), nu ir dietinės colos. Ir man tai geri pietūs būna. Ir kažkaip visai dienai pakanka
ir pastebėjimas, Lietuvoje ir slavų šalyse MC donalds yra nepalyginamai geresni ir švaresni nei UK, ir meniu pasirinkimas geresnis, ir aptarnavimas ir aplinka
Hamburgerius kažkada mėgau, bet pastaruosius kelis metus - nini. Guma kažokia ir mėsa neskani.
Dar UK kai buvau tai tekdavo užkąsti ir fishbaruose - nu žinokit jau MCdonaldnes bulvės geriau 100 kartų nei ten.
O kad vaikas kelis kart metuose pavalgys MCdonalds tai tragedijos nematau - svarbu netaptų įpročiu.
o UK tai labiausiai patiko GREGGS bandelės su mėsytėm visokiom. Manau gten gyvenančios žino apie ką kalbu ten tai kasdien eidavau suvalgyti tokia bandelę su jautiena
Biški ne į temą nušnekėjau, bet aj...atleistina man, pati dar vaikas - tik 21 metų
Nesu MCdonalds gerbėja, bet kartą per metus pataikydavom ir ten su dukra, bet kai maždaug prieš porą metų mano dukra apsinuodijo ten keptomis bulvytėmis ir kai mačiau kaip mano vaikas galuojasi, tai po to karto nei mano nei mano vaikų kojos ten nėra ir nebus o beje, tą kart kai mes apsinuodijom, tai mūsų gydytoja sakė, kad tuo metu bent keli jos gydomi vaikai buvo apsinuodiję MCdonalds
as tai jei kada ten uzeinu, tai ledu suvalgyt -- ziauriai megstu McFlurry
o siaip nieko ten gero -- maistas prastas, porcijos miniatiurines, o kainos tai kaip normaliam restorane. atsimenu, kaip baisiai pries 2 metu magejo pamegint to kepto kamambero. atrodo 6 lt kainavo porcija. atsidara, o ten -- 3 mizerni gabaliukai to surio argi ne pasityciojimas?
atsimenu, man gal kokie 13 buvo kai tas McDonalds atsirado, tai aisku Lietuvoj dar nieko panasaus nebuvo, o cia egzotika tokia -- ir tie hamburgeriai, ir tos fri bulvytes. tai tuomet labai norejosi, bet greit tas mandrumas nublanko -- jokie tie hamburgeriai ne delikatesai, man beliasas turguj pirktas ir tai skaniau.
o dabar -- pilna gi normaliu restoranu, pvz. visi Cili, Delano, ir kt. Galima daug skaniau pavalgyt uz panasias kainas.
vaikam gal ten idomu del specialiai vaikams draugiskos atmosferos -- zaisliukai, klounai, zaidimu kambariai.
betgi siais laikais to gero ir kitose vietose nestinga. o vakaruose save gerbiantys zmones i McDonalds valgyt neina.
o siaip nieko ten gero -- maistas prastas, porcijos miniatiurines, o kainos tai kaip normaliam restorane. atsimenu, kaip baisiai pries 2 metu magejo pamegint to kepto kamambero. atrodo 6 lt kainavo porcija. atsidara, o ten -- 3 mizerni gabaliukai to surio argi ne pasityciojimas?
atsimenu, man gal kokie 13 buvo kai tas McDonalds atsirado, tai aisku Lietuvoj dar nieko panasaus nebuvo, o cia egzotika tokia -- ir tie hamburgeriai, ir tos fri bulvytes. tai tuomet labai norejosi, bet greit tas mandrumas nublanko -- jokie tie hamburgeriai ne delikatesai, man beliasas turguj pirktas ir tai skaniau.
o dabar -- pilna gi normaliu restoranu, pvz. visi Cili, Delano, ir kt. Galima daug skaniau pavalgyt uz panasias kainas.
vaikam gal ten idomu del specialiai vaikams draugiskos atmosferos -- zaisliukai, klounai, zaidimu kambariai.
betgi siais laikais to gero ir kitose vietose nestinga. o vakaruose save gerbiantys zmones i McDonalds valgyt neina.
QUOTE(Dios @ 2006 12 13, 14:09)
as tai jei kada ten uzeinu, tai ledu suvalgyt -- ziauriai megstu McFlurry
Man nei Čili, nei Delano nėra restoranai - kavinės, picerijos (beje, picerijose irgi sunku meniu rasti ką nors normalaus, tinkamo mažam vaikui).
Į McDonaldą neinam, manau ir vėliau neisim - dėl maisto kokybės, pasirinkimo, kainų. Man tas McD savitarnos valgyklą primena , "zabegalką", kai nieko geriau nėra.
QUOTE(Simulcika @ 2006 12 04, 20:10)
Aš tai nesuvokiu kodel MCdonalds visiems asociuojasi būtent su burgeriu, keptom bulvytėm ir cola?
Na, kaip buvusi Makdonaldo darbuotoja prieštarauju tavo pasisakymui. Net elementaraus hamburgerio skonis skiriasi nuo lietuviško ir nuo angliško. UK yra daug švariau, skaniau McDonalduose. Beje, ir patikrinimų jie ten sulaukia daug daugiau nei pas mus.
Ale žiūriu čia dauguma tai sveikuolių, nė už ką neveda vaikų. O aš nuvedu. Kol kas nuperkam jam tik bulvyčių ir vanilinį kokteilį. Hamburgerio ar dar kokio burgerio nėra ragavęs. Tokią šventę padarom kartą į tris mėnesius. Kad nutuks tikrai nemanau, nes vaikas labai judrus. O kad maistas nesveikas - sutinku. TAčiau, kiek tų nesveikumų aplink ir be Mcdonaldo yra tai manau, kad tos bulvytės nelabai blogina padėtį
Teko dirbti McDonalds restorane JAV. Salotos kokteiliai ir ledai bei jogurtai pakankamai riebus, bet manau jie tokie ir turi buti, o apie French Fries, burgerius ir visokius kitokius marazmus tai patyliu... Savo vaiku (nors ir ju dar neturiu) tai ne uz ka ten nevesiu. Ne karto neparagavau nei tu burgeriu, nei bulvyciu, keptu dvi savaites nekeistam aliejuj, nei pyragaiciu... Ten visiska plastmase.. Mano nuomone siuo klausimu labai kategoriska - vaikams (ir ne tik) ten ne vieta ir savo skrandzio bei sveikatos gadinti tooookiu nepilnaverciu maistu tikrai neverta
QUOTE(alexxandra @ 2006 12 29, 23:00)
Teko dirbti McDonalds restorane JAV. Salotos kokteiliai ir ledai bei jogurtai pakankamai riebus, bet manau jie tokie ir turi buti, o apie French Fries, burgerius ir visokius kitokius marazmus tai patyliu... Savo vaiku (nors ir ju dar neturiu) tai ne uz ka ten nevesiu. Ne karto neparagavau nei tu burgeriu, nei bulvyciu, keptu dvi savaites nekeistam aliejuj, nei pyragaiciu... Ten visiska plastmase.. Mano nuomone siuo klausimu labai kategoriska - vaikams (ir ne tik) ten ne vieta ir savo skrandzio bei sveikatos gadinti tooookiu nepilnaverciu maistu tikrai neverta
Niekada nepatikėsiu, kad McDonalde nekeičia aliejaus dvi savaites Šimto procentų neteisybė. Tikrai keičia kas dieną. O kartais net dažniau. Yra tam tikras skaičius kepimų leidžiamų viename aliejuje.
Nors šiaip gali būti, kad tie vaikai namie dar nesveikesnį maistą valgo: picos, tos pačios fri bulvytės, saldainiai, čipsai ir t.t. ir pan.
O aš nuvedu savo vaiką, valgo tik bulvytes ten ir nemanau, kad laba stipriai pakenksiu
O kad maistas ten nesveikas sutinku, bet man pvz. kartą metuose tenka maitintis Mcdonalduose 4-5 dienas vien jų maistu Į trečią dieną į tą pusę net pažiūrėt nebesinori, bet ... tada likčiau visai nevalgius... Po tų 5 dienų +2/3 kg garantuoti
O kad maistas ten nesveikas sutinku, bet man pvz. kartą metuose tenka maitintis Mcdonalduose 4-5 dienas vien jų maistu Į trečią dieną į tą pusę net pažiūrėt nebesinori, bet ... tada likčiau visai nevalgius... Po tų 5 dienų +2/3 kg garantuoti