Neesu gyvenime kategoriska, bet kas liecia McDonald'us esu kategoriskai pries kad sis maista, chipsai, ir salia ju siulomi cukriniai gerimai nebutu vaiko racione. Gyvenu pati JAV keleri metai, McDonalde buvau viena karta, kai viena drauge pakviete.... i si "restoarana". Deja, as ten nieko nevalgiau. Deja, JAV McDonaldo nei salotos nei visciukai nera sveiki. Siulomos "darzoves/salotos" taip pat perzengia visas cukraus leistinas normas, na o visciuku kauluose pastoviai randama tam tikra liga, kuri "isimeta" deka hormoninio lesalo. Esu ne tik pries McDonald'us bet ir pries visus "Perkins", Wendy's ir t.t.
Kai po gimdymop jauciausi negrazi, ir buo apemusi depresija del isvaizdos, nuvaziavau praleisti valanda i Buerger Kings. Pamacius kokios moterys ten lankosi (ir kaip jos tuo maistu zaloja savo atzalas), pasibaisejau, pagailo man tu vaiku ir apsiraminau pasijutus grazuole... Vyras is mano isvykos juokesi, bet man tai buvo puiki grozio terapija.
Aukletojoms darzely taip pat grieztai prigrasaiu, kad nebutu jokiu bulvyciu fri ir kt. nesveiko maisto mano vaiko racione. IS pradziu buvau nesuprasta, bet prisijunge ne viena mama prie sio reikalavimo ir aukletojai nieko nebeliko, kaip reguliuoti "sveiko maisto" valgiarasti, kuri sudarome mes, mamos. Vyras mano sai inicityva palaiko, nes pagal savo specialybe zino, kaip silpnai yra pazeidziama vaiko mitybos receptoriai su "nekaltu" greitu maistu ir "skystu cukrumi" - coke.
Ir nemanau, kad amerikonai su "McDonald'u" yra klishe, tai yra kasdienis JAV paveikslas: McDonalde kasdien "valgo" kudikiai, mamos-namu seimininkes, kurios isties turetu rasti laiko namie sveikai maitinti savo vaikus, bet ne greito maisto istaigose, na ir zinoma, gvardija dabinoinku, tarnautoju ir kt.
Viena karta maciau vaizda, kai vienoje greito maisto uzegoje, klientas pries valgi sukalbejo 10min. padekos malda uz savo pietus...
Ne, as kategoriskai prie greita maista, pries tas "nekaltas bulvytes fri" ir "traskias salotas"...