manau kad mano vaikas tokio kaip mcdonalds net nežinos. nebent ledų, kokteilį gal ir bus leidžiama suvalgyti
O mes tai visai nesibaidom to McDonaldso. Nematau as net dideles problemos, jei suvalgys as ar mano vaikas ta mesaini. As namie kitaip nepagaminu, t.y. dazniausiai gaminu lietuviska maista, o jis, kaip buvo cia mineta, tikrai nera tas pats sveikiausias maistas. Kad suvalgius ta mesaini vel greitai norisi valgyt, cia matyt kaip kam, nors mano dukrai to uztenka, kaip ir to pacio karbonado. Ir man visai dzin ar mano vaikas parejes pietums suvalgys karbonada, ar nueis i McD ir susveis mesaini, faktiskai tas pats. Bet ir nesakau, kad mes kasdien ten einam, retkarciais, mazdaug karta per du men, o kartais ir karta per men, jei vaikas nori, ir jam tai yra svente, kartais tai ir paskatinimas siok toks, kad gali ten pasiausti ir isgerti cocos, nes namie geria tik sultis ir vandeni. Aisku, neskatinu as jos valgyti tuos mesainius ir bulvytes, visada akcentuoju, kad yra dar ir kitokiu patiekalu, ir sulciu irgi, ji kartais ir tuo susigundo paragauti. Bet tai yra vienas is nedaugelio kartu, kada vaikas suvalgo ko jis nori, o tas supratimas apie sveika maista ateis tik is to kaip pacios juos mokysit, o jei vaikas nori i McD ir jo neleist... nesamone
p.s. tarp kitko, as turiu sioki toki virssvori, bet tai tikrai ne McD kalte, o dukra sveria pagal ugi per mazai, ir nemazai per mazai...
p.s. tarp kitko, as turiu sioki toki virssvori, bet tai tikrai ne McD kalte, o dukra sveria pagal ugi per mazai, ir nemazai per mazai...
QUOTE(baltic*girl @ 2005 02 03, 23:48)
man smalsu, is kur taip gerai TEN NESIMAITINANCIOS sveikuoles zino ju raciona
Manau, kad yra pasisakoma tiesiog prieš McDonald's įvaizdį... O jį, matyt, daug kas prilygina labai storam ir bukam amerikonui arba labai negražiam riebiam hamburgeriui su riebiom nesveikom bulvėm . Manau, kad į McDonald's meniu niekas čia nėra per daug įsigilinę...
QUOTE(delfinas @ 2005 02 05, 16:36)
Manau, kad yra pasisakoma tiesiog prieš McDonald's įvaizdį... O jį, matyt, daug kas prilygina labai storam ir bukam amerikonui arba labai negražiam riebiam hamburgeriui su riebiom nesveikom bulvėm . Manau, kad į McDonald's meniu niekas čia nėra per daug įsigilinę...
tiksliausiai isdestei tai, ka as meginau ir vis nesugalvojau kaip
i macdonalda nuejus nebutina fri bulviu est ir burgeriu kimsti. as jei kada uzklystu, valgau salotas, ledus. geriu kava. fri bulviu isvis nepamenu kada bevalgiau, kartais sugriesiju nusiperku mesaini su suriu(jis man vienintelis skanus).
be to sakau, rode per tv reklama, kad net svieziu vaisiu galima gauti vaikams, kaip ir sultyciu ir tt. pvz jei tai butu vienintele vieta pavalgyti, as nupirkciau dukrai vistos gabaleliu, nulupus ta trasku virsu lieka balta mesyte. o uzsakius kokiu salotu prie tos mesytes tuikrai gaunasi ne toks jau ir klaikus maistas
stengsiuosi isvengti, kad macdonaldas vaikui taptu kaip kakzokia svente ar super atrakcija, bet del atsitiktinu ar neisvengiamu apsilankymu jame tragedijos tikrai nedarysiu
QUOTE(norge @ 2005 02 02, 03:16)
Kas čia rašė, jog salotos ten suvytusisios- susmirdusios . Dažnai lankosi, musėt . Kiek kartų valgėm salotas ten - na visuomet liuks, traškios, šviežutėlės, krevetės irgi šviežutėlė, absoliučiai jokių priekaištų. O mes labai išrankūs maistui.
Apie tą apsirijėlį, kuris valgė tik McDonalds maistą ir jam sveikata parėjo, tai rašiau jau kažkur- nereikia ėsti kaip kiaulei, nuo tokio pat kiekio cepelinų gal iš vis kojas pakratęs būtų.
O apie sveiko maisto įsivaizdavimą galėtume irgi pasiginčyti. Tyliu apie cepelinus, vėdarus, bulvinius blynus - mes tokių nevalgom. O kažkas raito, dar paskrudinto lašinio užsideda . Arba tipiškas lietuviškas dalytkas- grietinė. Kur pasaulyje dar valgo grietinę? Tokį riebalą? Mes grietinės irgi neperkam, išsikyrus retus atvejus, kai jos man reikia kapotai tešlai. Bet šlamšti vieną tokį riebalą? Mes perkam natūralų jogurtą.
Arba vaikiškas maistas. Nu man "žudantis" daiktas atrodo manų košė. Prifarširuoti savą vaiką miltais su cukrum . Na "sveikata" neišpasakyta. Arba saldintos arbatėlės - cukrus mūsų namuose tik svečiams . Gi skanios tos arbatos nesaldžios, jei skonio receptoriai nuo vaikystės cukrum nenudusinti. O blynukai vaikams, kepami milžiniškame kiekyje pigaus aliejaus? Nu niekur pasaulyje nemačiau tokio riebaus ir nesveiko maisto, kaip Lietuvoje. Sakau nuoširdžiai.
Man tie McDonaldsai- tai nekalti kūdikiai palyginus su tipiško lietuvio pietų stalu. Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.
Apie tą apsirijėlį, kuris valgė tik McDonalds maistą ir jam sveikata parėjo, tai rašiau jau kažkur- nereikia ėsti kaip kiaulei, nuo tokio pat kiekio cepelinų gal iš vis kojas pakratęs būtų.
O apie sveiko maisto įsivaizdavimą galėtume irgi pasiginčyti. Tyliu apie cepelinus, vėdarus, bulvinius blynus - mes tokių nevalgom. O kažkas raito, dar paskrudinto lašinio užsideda . Arba tipiškas lietuviškas dalytkas- grietinė. Kur pasaulyje dar valgo grietinę? Tokį riebalą? Mes grietinės irgi neperkam, išsikyrus retus atvejus, kai jos man reikia kapotai tešlai. Bet šlamšti vieną tokį riebalą? Mes perkam natūralų jogurtą.
Arba vaikiškas maistas. Nu man "žudantis" daiktas atrodo manų košė. Prifarširuoti savą vaiką miltais su cukrum . Na "sveikata" neišpasakyta. Arba saldintos arbatėlės - cukrus mūsų namuose tik svečiams . Gi skanios tos arbatos nesaldžios, jei skonio receptoriai nuo vaikystės cukrum nenudusinti. O blynukai vaikams, kepami milžiniškame kiekyje pigaus aliejaus? Nu niekur pasaulyje nemačiau tokio riebaus ir nesveiko maisto, kaip Lietuvoje. Sakau nuoširdžiai.
Man tie McDonaldsai- tai nekalti kūdikiai palyginus su tipiško lietuvio pietų stalu. Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.
boooootent
cia dar apie ta manu kose ... per 5 metus valgiau ja 1 karta ir daugiau niekada nevalgysiu, o ir vaikui daviau karta, bet nevalge ir nebeduosiu. kam kimsti vaika tuo, kad neturi jokios vertes geriau jau macdonaldo salotos su mazais skanias pomidoriukais, morkytem
dar mastau, na kuo tas mesainis toks kaltas ?? juk kai zmgos pietauja daznas valgo mesos gabala, salotu, kiti megsta dar duonele uzsikasti (neskaitant, kad zmona prie mesos dar ir bulviu koses neuzmirso pagaminti ), tai ar ne tas pats gautusi sukrovus ta mesos gabala, salotas ir duonele ar bulka ir dar bulviu kose uzsikasti ?
mes patys maitinames labai ivairiai, nuo sveikiausiu patiekalu iki nesveikiausiu. nedarau is nieko tragedijos, viskas pagal situacija ir galimybes
Mes neesam, labai dideli McDonaldo gerbejai, su mazium teko pora kartu uzsukti, o paskutini karta praejusi savaitgali, pirkom bulvyciu, tai vaikas valge, bet po to tik i zandus pradejo kimsti ir pasake, kad neskanu. Manau vaikai patys atsirenka kas gerai ir skanu jiems.
O del keliu hamburegeriu tai nemnau, kad nesveiki pasidarysim, apskritai mes ir taip nezinom ka perkam parduotuvese ir kiek ten "naudingu" medziagu prideta.
O del keliu hamburegeriu tai nemnau, kad nesveiki pasidarysim, apskritai mes ir taip nezinom ka perkam parduotuvese ir kiek ten "naudingu" medziagu prideta.
QUOTE(Aima @ 2005 02 07, 16:56)
teisingai- nezinom ka perkam parduotuvese, tai manau sveikiau vaikui koki savo rankom pamusta, paprieskoniuota kepsni pakepti nei pasitenkinti mcdonaldo isedomis
vakar pietavau tokioje kavinukeje, ten bandeles kepa ir iskart parduoda, yra ir hamburgeriu. Uzgriuvo visa kokiu 1-2 klasiu mokinukai su mokytoja. Uzsisake bandeliu. Prie mano staliuko susedo berniukai, prie gretimo mergaites... Berniukai visi paveikti reklamos- plempia tik coca cola ir hamburgerius valgo... Visi viens kitam pasakoja kad hamburgeriu gali suvalgyti kad ir simta bet deja tevai mcdonalde tenuperka tik 1-2 mergaites pradejo gincytis su berniukais, sakydamos, kad mcdonaldas nesveika ir t.t Berniukai dar ilgai irodinejo, kad mcdonalde galima visokiu masinyciu, zaisliuku gaut ir t.t...
man kazkaip idomu ir tuo paciu graudu pasidare- kad tas kvailokas amerikoniskas mcdonaldas taip giliai musu vaiku smegenelese jau ilindes
Cikadele, čia gi nuo tėvų priklauso, kaip giliai tas McDonaldsas įlįs. Ir kaip tėvai į tą McDonaldsą žiūri. Aš tai garantuoju, kad tie vaikai atspindėjo savo tėvų požiūrį į hamburgerius. Ir viskas. O jei tarpe jų neatsirado nei vieno, kris būtų pasakęs, jog jam patinka McDonaldso salotos, tai ką norėt... Arba, jei kalbėjo, jog hamburgerius gali ryti kibirais- tai jau galima spėti, kokia šeimoje valgymo kultūra. O kad Coca-colą plempė- čia irgi geras rodiklis apie šeimos supratimą apie gaiviuosius gėrimus. Garnatuoju, kad tų vaikų tarpe nebuvo mano dukros, nes a- ji neužsisakytų kolos, b- ji neužsisakytų hamburgerio. O jau kokio naminio varvančio karbonado jai ir per prievartą neįkiši.
Nepaisant to, mes vakar po apsilankymo pas stomatologę (kur gavom pagyrimą, jog yaptingai retai sutinka vaiką su tokais prižiūrėtais dantukais absoliučiai be jokių priekaištų ) užsukom į McDonaldsą ir lengvai užkandom, bo taupėm laiką apsipirkimo sportui.
Nepaisant to, mes vakar po apsilankymo pas stomatologę (kur gavom pagyrimą, jog yaptingai retai sutinka vaiką su tokais prižiūrėtais dantukais absoliučiai be jokių priekaištų ) užsukom į McDonaldsą ir lengvai užkandom, bo taupėm laiką apsipirkimo sportui.
QUOTE(norge @ 2005 02 09, 13:10)
nenoriu ironizuoti, bet ... valgant mcdonalde manau sportuoti reikes...
QUOTE(Cikadele @ 2005 02 09, 13:35)
nenoriu ironizuoti, bet ... valgant mcdonalde manau sportuoti reikes...
Šiandien ryte prie savo 168 svėriau 52.5. Padėjo, musėt, sportas.
P.S. Sakau, saikas svarbu, ir makaulė kad tinkamus produktus rinktųsi. O lietuvišku tradiciniu naminiu maistu tručijantis galima ir amerikonus viršsvoriais aplenkti.
QUOTE(sirduze @ 2005 02 04, 11:33)
o tas supratimas apie sveika maista ateis tik is to kaip pacios juos mokysit, o jei vaikas nori i McD ir jo neleist... nesamone
As tikiuosi savo vaika isaukleti taip, kad jis i McD nesivers, tad ir nereikes jokiu draudimu
o man patinka macdonaldse ledai su karamele arba sokoladu arba kava su pyrageliu labai skanu... O visa kita as galiu ir namie pasigaminti