O darkazkada maciau kaip mama vaikui panasiai kokiu 2-3 metuku cipsu pakeli i vezima idejus ir jis ten kimso, o jau storulis buvo, nu matyt tik tokiu s... ir temaitina
Nesu mcdonaldo gerbeja, bet nematau jokios tragedijos, jei krastutiniu atveju nusipirksiu jogurta, salotu (tik be padazo) ar pan. Kas ka nori, tas ta valgo - lietuviai cepelinus kemsha, rusai degtine siurbchioja, o amerikonai burgerius - kiekvienam pagal savo gyvenimo tempa ir stiliu
beje, ne tik amerikonai burgerius kemsha - paziurekit, kiek shaliu turi greito maisto uzeigas kaip mcdonalds, burger king ir pan. Reishkia, paklausa yra
beje, ne tik amerikonai burgerius kemsha - paziurekit, kiek shaliu turi greito maisto uzeigas kaip mcdonalds, burger king ir pan. Reishkia, paklausa yra
Kas čia rašė, jog salotos ten suvytusisios- susmirdusios . Dažnai lankosi, musėt . Kiek kartų valgėm salotas ten - na visuomet liuks, traškios, šviežutėlės, krevetės irgi šviežutėlė, absoliučiai jokių priekaištų. O mes labai išrankūs maistui.
Apie tą apsirijėlį, kuris valgė tik McDonalds maistą ir jam sveikata parėjo, tai rašiau jau kažkur- nereikia ėsti kaip kiaulei, nuo tokio pat kiekio cepelinų gal iš vis kojas pakratęs būtų.
O apie sveiko maisto įsivaizdavimą galėtume irgi pasiginčyti. Tyliu apie cepelinus, vėdarus, bulvinius blynus - mes tokių nevalgom. O kažkas raito, dar paskrudinto lašinio užsideda . Arba tipiškas lietuviškas dalytkas- grietinė. Kur pasaulyje dar valgo grietinę? Tokį riebalą? Mes grietinės irgi neperkam, išsikyrus retus atvejus, kai jos man reikia kapotai tešlai. Bet šlamšti vieną tokį riebalą? Mes perkam natūralų jogurtą.
Arba vaikiškas maistas. Nu man "žudantis" daiktas atrodo manų košė. Prifarširuoti savą vaiką miltais su cukrum . Na "sveikata" neišpasakyta. Arba saldintos arbatėlės - cukrus mūsų namuose tik svečiams . Gi skanios tos arbatos nesaldžios, jei skonio receptoriai nuo vaikystės cukrum nenudusinti. O blynukai vaikams, kepami milžiniškame kiekyje pigaus aliejaus? Nu niekur pasaulyje nemačiau tokio riebaus ir nesveiko maisto, kaip Lietuvoje. Sakau nuoširdžiai.
Man tie McDonaldsai- tai nekalti kūdikiai palyginus su tipiško lietuvio pietų stalu. Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.
Apie tą apsirijėlį, kuris valgė tik McDonalds maistą ir jam sveikata parėjo, tai rašiau jau kažkur- nereikia ėsti kaip kiaulei, nuo tokio pat kiekio cepelinų gal iš vis kojas pakratęs būtų.
O apie sveiko maisto įsivaizdavimą galėtume irgi pasiginčyti. Tyliu apie cepelinus, vėdarus, bulvinius blynus - mes tokių nevalgom. O kažkas raito, dar paskrudinto lašinio užsideda . Arba tipiškas lietuviškas dalytkas- grietinė. Kur pasaulyje dar valgo grietinę? Tokį riebalą? Mes grietinės irgi neperkam, išsikyrus retus atvejus, kai jos man reikia kapotai tešlai. Bet šlamšti vieną tokį riebalą? Mes perkam natūralų jogurtą.
Arba vaikiškas maistas. Nu man "žudantis" daiktas atrodo manų košė. Prifarširuoti savą vaiką miltais su cukrum . Na "sveikata" neišpasakyta. Arba saldintos arbatėlės - cukrus mūsų namuose tik svečiams . Gi skanios tos arbatos nesaldžios, jei skonio receptoriai nuo vaikystės cukrum nenudusinti. O blynukai vaikams, kepami milžiniškame kiekyje pigaus aliejaus? Nu niekur pasaulyje nemačiau tokio riebaus ir nesveiko maisto, kaip Lietuvoje. Sakau nuoširdžiai.
Man tie McDonaldsai- tai nekalti kūdikiai palyginus su tipiško lietuvio pietų stalu. Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.
.....Na man tai irgi Makdonaldas fuiiiiiii.....Esam buve ten ir ne viena karta,bet mano vaikas ten labai megsta paciuozineti,o va valgyti to slamsto tai -neikisi niekaip,nebent kelias bulvytes kada....ir cocacolos prasyte praso,bet tenka taikytis su sultimis........
Dar labai istrigo ,kad kaip i ta padekla buvo itiestas kazkoks popierius,ten reklama,kad "Sveikas maistas jusu vaikams",kazkas tokio,tai jau cia tikrai nustebom!
O lankemes Makdonalde todel,kad musu draugu viena mergaite tik ten norejo,nors mes siulem i picerija,salia gi :Cilli,Pica Jazz,Arena,niekaip neikalbejom,o mamyte vede ten kur vaikas labiau norejo,kazkaip keista ?Tai i metus karta tenka apsilankyt Bet as neisivaizduoju,kaip ta smirdanti vieta gali vadintis restoranu,tuo labiau,kad stovi su padeklu,kaip kokioj tarybiniu laiku valgykloj.....O dar isejus jauti savo rubuose isigerusi aliejaus smarves kvapa,ot pabuvimas "restorane",o dar ta kabina vaiku gimtadieniams svesti,uz stiklo,vietos tik sedint,nu kazkokia nesamone-kajute,kosmaras Issakiau tik savo nuomone
Dar labai istrigo ,kad kaip i ta padekla buvo itiestas kazkoks popierius,ten reklama,kad "Sveikas maistas jusu vaikams",kazkas tokio,tai jau cia tikrai nustebom!
O lankemes Makdonalde todel,kad musu draugu viena mergaite tik ten norejo,nors mes siulem i picerija,salia gi :Cilli,Pica Jazz,Arena,niekaip neikalbejom,o mamyte vede ten kur vaikas labiau norejo,kazkaip keista ?Tai i metus karta tenka apsilankyt Bet as neisivaizduoju,kaip ta smirdanti vieta gali vadintis restoranu,tuo labiau,kad stovi su padeklu,kaip kokioj tarybiniu laiku valgykloj.....O dar isejus jauti savo rubuose isigerusi aliejaus smarves kvapa,ot pabuvimas "restorane",o dar ta kabina vaiku gimtadieniams svesti,uz stiklo,vietos tik sedint,nu kazkokia nesamone-kajute,kosmaras Issakiau tik savo nuomone
Nors ir nepatinka Makdonaldas man,bet Norge yra teisi Lietuviai nesirupina savo mityba,mes irgi nevalgom jokiu: bulviniu patiekalu,jokiu grietiniu, spirgu ,lasiniu, naudojam tik alyvuogiu alieju....beje blynus tai kepu,nes vaikas labai megsta,bet tie blynai buna tikrai neriebaluose kepti,i pacia tesla ipilu sauksta aliejaus-ismaisau ir kepu ,su jogurtu kapoja net ausys linksta...
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 02 02, 06:59)
Nesu mcdonaldo gerbeja, bet nematau jokios tragedijos, jei krastutiniu atveju nusipirksiu jogurta, salotu (tik be padazo) ar pan. Kas ka nori, tas ta valgo - lietuviai cepelinus kemsha, rusai degtine siurbchioja, o amerikonai burgerius - kiekvienam pagal savo gyvenimo tempa ir stiliu
Valio - as ir bandziau pabrezti skirtuma tarp nuolatinio valgymo McDonalds'e ar retsykinio kelioninio uzejimo. Jau taip krastutiniskai varyti ant maisto istaigos... Nesusipazinus su meniu Lietuviai valgo tuos pacius kotletus, dar riebesnius, tik nededa batono is abieju pusiu... Ir nededa pomidoro ir salotos lapo salia. Kas sveikiau?
QUOTE(remka @ 2005 02 02, 03:27)
O lankemes Makdonalde todel,kad musu draugu viena mergaite tik ten norejo,nors mes siulem i picerija,salia gi :Cilli,Pica Jazz,Arena,niekaip neikalbejom,o mamyte vede ten kur vaikas labiau norejo,kazkaip keista ?
ot skirtumas, ar burgeris ar pica... abu labai "sveiki" patiekalai
Teisingai, lietuvishka virtuve nera ish liesiausiu ar sveikiausiu, tachiau kazhkodel butent JAV visuomene - anot statistikos - kenchia nuo nutukimo, alergiju, virshkinimo sutrikimo ir daugybes kitu sveikatos problemu. Akivaizdu, kad labai didele itaka daro gyvenimo budas, auklejimas ir, zhinoma, ilgainiui - genai...
QUOTE(MAMA2T&T @ 2005 02 03, 07:06)
ot skirtumas, ar burgeris ar pica... abu labai "sveiki" patiekalai
Na man atrodo,kad pica visais atvejais yra geriau,negu Makdonaldo maistas,mesa saldyta,bulkutes galiojancios neribota laika,bulvytes riebaluose virtos-permirke O lapas salotos ir marinuoto agurkelio riekele nepades gauti vitaminu Cia mano drauges,gyvenancios Cikagoj zodziai:Ateina storas amerikonas,pasiima didziausia mesaini,didele porcija bulvyciu ir DIETINES kolos vis maziau kaloriju
Aisku reikia tureti saika ir nepktnaudziauti!
O pica,tai tikrai nera labai jau sveikas maistas,bet nors is kart pagaminta ir iskepta,aptarnauja,grazi aplinka,nesmirda aliejumi.....!
Tuo labiau,kad pica paruosia is vietiniu produktu,o Makdonalde neaisku is kokios salies atkaliauja ta mesa ir bandeles,pati maciau,kaip saldytus kotletukus dejo kepti... ir dar paciam stovet reikia,kol nusiperki-prie staliuko neateina padavejas...O ir kainos tai hmm.... hmmmm-tyliu,uz ka ?????
As manau neverta gincytis,kas geriau,visi juk renkames tai-kas kam labiau patinka!
Man nepatinka-as neinu,jiegu kam patinka-prasau as tik parasiau savo nuomone!
QUOTE(norge @ 2005 02 02, 10:16)
Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.
kalba eina apie McDonaldso garbinima, o ne porcija bulvyciu i pusmeti
Na ziurint i tai, kad jus esate vieni ish TIK 30 tukst LT gyventoju, kurie maitinasi sveikai... kiekveinas turim savo nuomone apie sveika maista, beje-mes maitinames IRGI ZHEUREI NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. LT gyventoju. I McDonaldsa neinam, taj vadinasi valgom NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99.........9 LT gyventoju pas kiekviena supratimas apie sveika maista skirtingas-nebutina metytis SAVAIS procentais
Siandien teko valgyti McDonalde ir nenumiriau Pasirinkau todel, kad is visu vienoje vietoje buvusiu maitinimo istaigu pasirode sveikiausia. Jauciuosi daug geriau suvalgiusi sviezias salotas su vistiena, spinatais ir pomidorais, nei valgiusi riebalais permirkusi kinieciu, japoniska maista, ar ta pacia riebaluota pasildyta italiska pica. Viskas buvo labai sviezia Nors turiu pasakyti, kad 75% ten buvusiu patiekalu nevalgyciau. Visgi man smalsu, is kur taip gerai TEN NESIMAITINANCIOS sveikuoles zino ju raciona As, pvz., praleidau kiek tai laiko kol rinkausi maista, maciau ne vien tik senu bulku ir bulvyciu fri. Man atrodo, ir sioje temoje prasidejo karas tarp McDonald'sa ginanciu ir tarp jam neprijaucianciu. Tik kaip galima tureti tokia svaria nuomone ten nesilankant ir isivaizduojant, kad vienintelis galimas uzsisakyti patiekalas - batonas su ketcupu Ir dar butinai - coca cola. Taip ir patikesiu, kad picerijoje geriate vandeni. As geriu su salotom, man nors derinasi
Nesitiki, kad palaikau tokia 'ne pagal save' puse, bet rinktis picerija kaipo sveikesne uzeiga O tai ka tik iskepti miltai yra sveikesni uz uzsistovejusius Ir netgi nezinot, kad Italijoj nekalbama apie nutukima, nes lieknumo kriterijai yra visai kitokie
Nesitiki, kad palaikau tokia 'ne pagal save' puse, bet rinktis picerija kaipo sveikesne uzeiga O tai ka tik iskepti miltai yra sveikesni uz uzsistovejusius Ir netgi nezinot, kad Italijoj nekalbama apie nutukima, nes lieknumo kriterijai yra visai kitokie
QUOTE(baltic*girl @ 2005 02 04, 08:48)
Visgi man smalsu, is kur taip gerai TEN NESIMAITINANCIOS sveikuoles zino ju raciona
Būtent. Man irgi atrodo, kad kai kas nenutuokia, apie ką kalba. Bet girdėjo pliotkus, kad McDonalds'e žmonės dusinami, tai vat ir piktinasi. Iš to ir pareiškimai- mes nevalgom McDonalds maisto, todėl esam sveikuoliai (o tai, kad šaldytuvai lužta nuo lašinių, kiaulienos, mišrainių su majonezais, riebių silkių, kad desertui valgomas bankuchenas , tai nerūpi...). Gi mes jau pavardinom, kokie sveiki patiekalai yra MacDonalds'e- salotos, sultys, jogurtai....
Tik vat norėjau paklausti- ar taip jau visoms, kad pavalgius McDonalds'e greit vėl alkio jausmas pajuntamas? Nes man tai kažkokia mistika. Man tai sėkmingai ir ilgam tą alkio jausmą numarina. Ar tai nėra kažkokia klišė, primesta McDonalds priešininkų?
P.S. Širše, kai dėsi mano citatą kitą katžrtą, tai perskaityk bent jau ją iki galo. Kokis sakinys buvo paskutinis toje, kurią tu panaudojai?