Įkraunama...
Įkraunama...

Mažyliai ir Mc'Donalds

Ketvirtadieni Snobo kine buvo rodomas dokumentinis filmas berods pavadinimas 'Mano didelis as'. Mcdonald's norejo paduoti i teisma filmo kurejus. Jei dar karta per metus uzsukdavau ten ko nors uzkasti, tai paziurejus ta filma is vis noras 'atsoko' ziureti i ta puse smile.gif

Filmo trumpas reziume-vyrukas pasisvente eksperimentui visa menesi maitintis tik tuo maistu. Finale suslubavus sveikata, +11 kg, gydytoju komentarai...o dar, kai parode nutukusius vaikus, dainuojancius apie greita maista ir ju kepenu tyrimu atsakymus bei sveikatos prognozes ateityje doh.gif

Labai geras 'profilaktinis' /auklejamasis filmukas tongue.gif Savo vaika (nors buvo velu) priverciau paziureti ta filma. Manau, kad susimaste, nes paskutiniu metu tik apie tai kalba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2006 12 30, 13:31)
Ketvirtadieni Snobo kine buvo rodomas dokumentinis filmas berods pavadinimas 'Mano didelis as'. Mcdonald's norejo paduoti i teisma filmo kurejus. Jei dar karta per metus uzsukdavau ten ko nors uzkasti, tai paziurejus ta filma is vis noras 'atsoko' ziureti i ta puse smile.gif

Filmo trumpas reziume-vyrukas pasisvente eksperimentui visa menesi maitintis tik tuo maistu. Finale suslubavus sveikata, +11 kg, gydytoju komentarai...o dar, kai parode nutukusius vaikus, dainuojancius apie greita maista ir ju kepenu tyrimu atsakymus bei sveikatos prognozes ateityje doh.gif

Labai geras 'profilaktinis' /auklejamasis filmukas tongue.gif Savo vaika (nors buvo velu) priverciau paziureti ta filma. Manau, kad susimaste, nes paskutiniu metu tik apie tai kalba biggrin.gif

Machiau shy filma. Verta visiems pazhiureti! Pries pora metu Norvegijoje buvo atliktas zaidimu kambariu patikrinimas. Buvo ishimti visi kamuoliukai ir tikrinamos kokios ten bakterijos randamos. Man pakako ir tu grindu vaizdo blink.gif blink.gif

Greito maisto vietomis tenka naudotis retokai, tik kelioniu metu, kuomet kelione trunka 8-12val. Bet atsiradus pupai reiks kazhka kita sugalvoti...
Atsakyti
NEEEEEEEEEEEEE

protest.gif nono.gif gun_smilie.gif
Atsakyti
tikrai ne schmoll.gif schmoll.gif aš geriau namie padarysiu hamburgerius ir bulvyčių prikepsiu,negu tą Š... vaikui kišiu
Atsakyti
O mes nueinam pasibovyt. Manau, negalima drausti, ir dar pabrėžtinai. Reikia duoti paragauti, paaiškinti apie blogumus.
Juk kai paaugs, vaikas vistiek eis paragauti "uždrausto" vaisiaus.
Atsakyti
Gyvenu JAV, McDonalds ant kiekvieno kampo. Bet savo vaika kiek galesiu ilgiau apsaugosiu nuo tokio maisto. Pati nesimaitinu ir nenoriu, kad mano vaikas valgytu. Pirmiausia, man ten visikai neskanu, antra, tikrai nemanau, kad sveika. Dirbau aukle, tai turejau 2 metu mergaite, tai kai vaziuodavome pro McDonalds, ji mojuodavo per langa ir shaukdavo "i love you mcdonalds' blink.gif kartais atvaziuodavo seimininko dukra is pirmos santuokos (tuomet jai buvo apie 6 metus), tai jau turi problemu su svoriu, mama maitinasi vien mcDonalds, tai ir vaika ten tempiasi. namuose valgo tik shokoladini piena, amerikietiskus blynelius (man tai vien kepimo milteliais atsiduoda) su daug daug saldaus saldaus sirupo ir pan...tai as su ja kariaudavau, kad tik ka normlaus paragautu doh.gif Bet kaip ten bebutu, reta amerikieciu seima viska patys gaminasi namuose. Geriau juk uzlekti i greito maisto restoranus, uzsisakyti kokia pica arba siaip maisto is restoranu (ten jau kazkiek normalesnis maistas). Tikiuosi, kad Lietuva tokia nepasiarys schmoll.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlė, jai dabar 6m. gal yra buvusi vieną kartą tame "restorane", tik dėl to, kad buvo pakviesta į gimtadienį doh.gif , maistas jos nesužavėjo. Mes patys to maisto nevalgom, o vaikams tikrai nesiulysiu, yra fainesniu vietų, kur maistas ne tik sintetiniai sumuštiniai ir keptos bulvės bei iki šlykštumo saldūs ledai ar cocacola doh.gif .
Mačiau aš tą filmą, tik gaila ne visą, bet man užteko blink.gif
Kiek supratau, į MacDonald'o maistą yra įdėta opiatų, kurie valgant suteikia malonumo jausmą, o kai pavalgai po kiek laiko vėl jo norisi, nes yra kaip ir priklausomybė doh.gif .Jeigu tai teisybė, tai kaip veikia tokie dalykai mažus vaikus doh.gif , gal dėlto jie pro tuos "restoranus" negali ramiai praeiti doh.gif .
O apie cocacola matėt, man vyras pasakojo, kad 1,9l talpos inde yra apie 40 šaukštelių cukraus doh.gif . Vienas amerikonas išgeria tokius puodelius 4 per dieną, tai sveria jis gerokai virš 100 kg blink.gif Trūksta žodžių...
Ir aplamai, kas čia per restoranas-sumuštiniai, bulvės doh.gif , man jau geriau itališko, prancūziško ar japoniško maisto restoranas thumbup.gif , ten maisto kultūra tikrai aukštesnio lygio 4u.gif
Atsakyti
As dirbau macdonalds'e pora metu,(airijoj)ir kokiu tik vaizdu neteko prisiziureti umn.gif ateina mamos su vaikais ir su kudikiais,mazyliai vos sedeti moka,o jos jau kisa jiem bulvytes su begale druskos...dauguma seimu valgo pastoviai(apie 3-4kartus per savaite),o vaikuciai po mokyklos sedi po pora valandu kiekviena diena....ir visi atrodo,na kaip cia pasakius,gan nepatraukliai...esu nusprendusi savo vaikui tikrai neduoti greito maisto,ir kai paaugs apsviesti kas ten per reikalas.manau kad paragauti visvien paragaus,bet nepiknaudziaus blush2.gif
Atsakyti
schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
tikrai ne, patys nevalgom, nebent ledus su uzpilu, tai juos dievinu, o tuo labiau vaikams neduosu
nei vyresniam, nei juolab jaunesniam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2006 12 30, 11:01)

matėm šį filmą 2 kartus per explorer, gryniausią tiesą atspindi, neinu ir nesivesiu savo šeimos į ,,šituos", neverti restorano pavadinimo schmoll.gif na būna namie sukerti savos gamybos picą, bet juk žinai ką dedi, kaip kepi, svarbiausia nepiknaudžiauti rolleyes.gif
Atsakyti
Buvo tik neseniai atsiradęs Vilniuj. Sykį suvalgiau kokį tai sumuštini, kai draugas užvaišino... blink.gif Kelias dienas po to skrandis nedirbo.
[SIZE=14]NE!!! NĖ UŽ KĄ DAUGIAU! IR JUMS NESIŪLAU. schmoll.gif
[SIZE=7]O tą filmą ir aš mačiau, nė kiek nenustebau. Ir gerbiamas A.Čekuolis kažkada apie tai šnekėjo - varge tu mano, apetito nekeliantys dalykai. Ir tuos pusfabrikačius a-lia mėsos žalius iš arti esu mačius... blink.gif
Žodžiu, NE!
Atsakyti
Nenorėčiau, kad mano vaikas kada nors ten ką nors valgytų schmoll.gif
Atsakyti