Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas skystu kuru

QUOTE(Giedriene @ 2008 03 04, 15:05)
Sveiki,

Pasijungėm šildymą  02.14d.K1ą pastebėjau,kad katilas gana dažnai įsijunginėja,nors karšto vandens dar neruošiam ax.gif Šildom 230 m2,iš jų 30 m2 grindinio šildymo,visa kita radiatoriais.Dar negyvenam.džiovinam galima sakyti  ax.gif
Bačka mūsų katilinėj,galvojom kai pirkom įkasinet,bet daba taip ir paliksim  4u.gif
Apie sąnaudas bus galima pasneket veliau,nors skaitliuko neturim,ir nežinau,kiek litrų jama  doh.gif Tik vis pažiūrim,kiek valandų nuo pajungimo yra dirbęs katilas.  4u.gif

O as norejau paklausti apie ta skysto kuro talpa-ar ji pastatyta toje pacioj patalpoj kur ir katilas ar ja reikia statyti kitoje patalpoje(cia kazkas minejo,kad reikia stayti i kita patalpa)Kaip ten su saugumu?Aciu
Atsakyti
QUOTE(anyta @ 2008 03 05, 18:01)
O as norejau paklausti apie ta skysto kuro talpa-ar ji pastatyta toje pacioj patalpoj kur ir katilas ar ja reikia statyti kitoje patalpoje(cia kazkas minejo,kad reikia stayti i kita patalpa)Kaip ten su saugumu?Aciu

Pas mus toj pačioj patalpoj.Ištikrųjų man buvo labai sunku pasiryzti šiam šildymo būdui.Nes jis man atrodė žiauriai nesaugus.Bet dabar nurimau.O talpa ir paliksim katilinėj,ir net sieneles nemūrisim.
Atsakyti
Sveiki
Galvojau cia rasiu daugiau info apie skysto kuro katilus, bet deja info is naudojanciu siuos katilus gan mazoka verysad.gif verysad.gif verysad.gif Mano vyras nori statyti si katila (duju nera, elektra brangoka). As esu visom 4 uz patoguma sio katilo thumbup.gif , bet man atrodo malkom butu zymiai pigiau, bet aisku nesinori , o ir niekada as to nedariu kurent malkomis blush2.gif blush2.gif
Gal kas jau daugiau turi ziniu, labai smagu butu kad pasidalintumete pliusais ir minusais ax.gif
Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gandriuke... @ 2008 09 03, 16:30)
Sveiki
Galvojau cia rasiu daugiau info apie skysto kuro katilus, bet deja info is naudojanciu siuos katilus gan mazoka  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Mano vyras nori statyti si katila (duju nera, elektra brangoka). As esu visom 4 uz patoguma sio katilo  thumbup.gif , bet man atrodo malkom butu zymiai pigiau, bet aisku nesinori , o ir niekada as to nedariu kurent malkomis  blush2.gif  blush2.gif
Gal kas jau daugiau turi ziniu, labai smagu butu kad pasidalintumete pliusais ir minusais  ax.gif
Is anksto aciu  4u.gif

Einu rytoj i STATOL nesu uzsakyma dyzeliui.Pazyma jau gavau is mokesciu inspekcijos,buvo net i vieta atvyke,apziurejo katila,talpa.Surase akta.Po poros dienu isdave pazyma.Mano talpa 1225 kg,jos turetu uztekti ir namui apsildyti(140 kv.m) ir karstam vandeniui paruosti.Man VILPRA padare samata.Katilinej sumontuota elektronika,kuri reguliuos degima pagal lauko temperatura,kambariuose termostatiniai reguliotojai.Pagyvensim-pamatysim.Gal nelabai ir pigu,bet bus patogu
Atsakyti

QUOTE(anyta @ 2008 09 03, 21:57)
Einu rytoj i STATOL nesu uzsakyma dyzeliui.Pazyma jau gavau is mokesciu inspekcijos,buvo net i vieta atvyke,apziurejo katila,talpa.Surase akta.Po poros dienu isdave pazyma.Mano talpa 1225 kg,jos turetu uztekti ir namui apsildyti(140 kv.m) ir karstam vandeniui paruosti.Man VILPRA padare samata.Katilinej sumontuota elektronika,kuri reguliuos degima pagal lauko temperatura,kambariuose termostatiniai reguliotojai.Pagyvensim-pamatysim.Gal nelabai ir pigu,bet bus patogu

Smagu kad kazkas atsiliepe thumbup.gif O norejau paklaust namo plota tu cia parasei gyvenama ar bendra plota g.gif Musu gyvenamas plotas 120. Tai gal gali parasyti kiek siuo metu kainuoja kuras? Kada planuojat pradeti sildyma ??
Atsakyti
QUOTE(gandriuke... @ 2008 09 04, 13:05)
Smagu kad kazkas atsiliepe  thumbup.gif  O norejau paklaust namo plota tu cia parasei gyvenama ar bendra plota  g.gif  Musu gyvenamas plotas 120. Tai gal gali parasyti kiek siuo metu kainuoja kuras? Kada planuojat pradeti sildyma ??

Sveiki.Cia sildomas plotas.Visas pirmas aukstas grindinis sildymas,antras-radiatorinis.Dyzelinas (raudonas,krosninis) kaina siai diena apie 2,80Lt.To kiekio turetu uztekti apsildymui ir vandens paruosimui visiems metams(taip skaiciavo VILPRA).Bet mes bent kol kas negyvensim ten istisai ziema,todel bus tik budintis rezimas(sumontuota elektronika,kuri reguliuos).Bet jei sumastysim kitais metais gyventi pastoviai-paziuresim.Bet musu atveju tai optimaliausias sprendimas-neturim duju,o peckuriu samdyti nesinori.
Atsakyti
kokiam mieste VMI eina tikrinti? koki pasirinkot katila ir koki kuro limita gavot?
Atsakyti
QUOTE(Architekte @ 2008 09 06, 22:30)
kokiam mieste VMI eina tikrinti? koki pasirinkot katila ir koki kuro limita gavot?

Sveiki.Cia veiksmas vyksta VILNIAUS m.O viska mums paskaiciavo VILPRA-ir katilo galia pagal projekta-SIME RONDO, ir kuro talpa.O kuro duoda tiek,k0ks katilo galingumas ir dyzelino talpos dydis.Mokesciu inspekcija(cia mano nuomone)atlieka tik kazkoki formaluma.Atvaziuoja,pasiziuri i katila.nusiraso katilo duomenis ir israso pazyma.
Atsakyti
Na laukiam dar nuomoniu apie si sildymo buda ax.gif Butu gerai isgirst nuomones tu kurie jau sildosi siuo budu antrus , trecius metus .... blush2.gif
Atsakyti
Na stai,siandiena pristate mums dyzelina.Sios dienos kaina 2,60 Lt.Visai padori,nes kainos krito.Paziuresim,kiek iseis kuro visam sildymo sezonui ir vandens pasildymui.Jei jo uzteks metams,tai bus neblogai.Dabar atvyks VILPRA ir paleis katila.
Atsakyti
Mes jau irgi kursim skysto kuro katiliuka, bandomajam kurimui dyzeliuko uzsipylem, dabar telieka iki galo sumontuoti ir uzkurti smile.gif
Planuojam jau sia ziema gyventi ir isbandysim kiek mums tas katiliukas atseis. g.gif Mes tikimes kad dar pataupysim kuomet uzsimanysim jaukumo ir uzsikursim zidinuka, issivedziojom ortakius i visus kambarius, kad butu ir nauda is zidinio. rolleyes.gif
Pavasari jau galesiu ir patirtimi pasidalinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gidaviba @ 2008 09 15, 07:59)
Mes jau irgi kursim skysto kuro katiliuka,  bandomajam kurimui dyzeliuko uzsipylem, dabar telieka iki galo sumontuoti ir uzkurti smile.gif
Planuojam jau sia ziema gyventi ir isbandysim kiek mums tas katiliukas atseis.  g.gif Mes tikimes kad dar pataupysim kuomet uzsimanysim jaukumo ir uzsikursim zidinuka, issivedziojom ortakius i visus kambarius, kad butu ir nauda is zidinio. rolleyes.gif
Pavasari jau galesiu ir patirtimi pasidalinti  mirksiukas.gif

Jei neklystu,jus Sudervej?Ka daugiau zinot apie sildyma?Mus tai ikalbejo VILPRA.Viska jau susimontavoim,beliko paleidimas,VILPRA paleis 300 Lt.Man regis,kad tai neblogas budas,jei nera salia duju.Mes tai negyvensim ziema,o tik palaikysim kokius 17 laipsniu.Pirmame aukste sildomos grindys,tai kai prisils,galesim sumazinti temperatura.O siaip tai santechnikas sumontavo elektronika-priklausys nuo lauko temperaturos.Rezultatus pamatysim pavasari.Sekmes
Atsakyti