QUOTE(goshke @ 2008 08 20, 20:19)
Aš vistiek manau kad nėra būtinybės perplauti naujų rūbelių (nekalbu apie "naujus" iš skudurynų). Juk kas liečia bakterijas, tai perplovus ir išlyginus ant rūbelius ant jų taip pat nusėda visos ore esančios bakterijos. Po dviejų valandų nuo gimimo kūdikio oda jau ir taip būna aplipusi visais ore esančiai mikrobais. O milteliai ir minkštikliai greičiau sukels neigiamą odos reakciją nei uždėti nauji, gražūs švarūs rūbeliai.
naujus rūbelius reikia perskalbti ne dėl bakterijų ar dulkių. Pirmiausia, rūbeliai, kad gražiai atrodytų lentynose, neretai apdorojami visokiais chemikalais, juk medžiaga, nuo to momento kai buvo išausta ir nudažyta, nebuvo skalbta, taigi rūbelis pilnas visokios chemijos, kuri kūdikiams, tuo labiau naujagimiams nerekomenduojama. Ar matėt kada kiek ir kur tenka pabuvoti medžiagai iki ji galų gale virsta šliaužtinuku ir galų gale pasiekia parduotuvės lentyną? man teko matyti, ir nepasant kad išoriškai rūbas atrodo švarus ir baltas, jo vilktis net pati nenoriu, jau nekalbu kad tokį rūbą apvilkti naujagimiui.
Žinoma, jei skalbsit naujagimio rūbelius su paprastais kvepiančiais milteliais ir dar pilsit minkštiklio perskalaujant, tai naudos jokios - vieną chemiją pakeisite kita. Man apskritai nesuprantama kokio velnio tuos minkštiklius naudoti, kas kad rūbas minkštas, bet kad smirda ta sintetine chemija
Vaikiškus rūbelius reikia skalbti tik su milteliais, skirtais alergiškiems žmonėms, juose mažiau kenksmingų medžiagų (beja ir su dėmėmis kovoja jie prasčiau), jie bekvapiai. Ir bent jau kol dukrytė buvo mažytė, jos rūbeliams uždėdavau dar papildomą skalavimą - na kad tikrai gerai išskalauti. Mes visos šeimos skalbinius dabar skalbiame su tais milteliais, brangiau tai brangiau, bet bent neatsiduoda skalbiniai tuo vadinamu "kalnų gaivumu" ar nepakartojamu "gėlių aromatu" Jei jau noriu kad mano rūbai kvepėtų, tai tam reikalui turiu kvepalus