Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skalbti naujus kūdikio drabužėlius?

QUOTE(Betukas @ 2007 06 01, 17:07)
Jaučiu pasmerksit mane, bet naujų rūbelių tikrai neskalbiau  blush2.gif  Tikrai nemanau, kad tai kažkas baisaus  schmoll.gif

Gal ir nebaisaus, bet kiek rankų (ir tikrai nežinai, kieno tos rankos) nučiupinėjo tuos rūbelius, kol jie buvo nupirkti g.gif Be to, dulkės nusėda ant audinio. Aš skalbsiu.
Atsakyti
As skalbiau viska ir patalyne vienu zodziu viska su ''Bobas '' milteliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Neskalbiau, tik islyginau viska l. karstu lygintuvu.
Atsakyti
na jau man net mama liepė prasiskalbti ir išsilyginti drabužėlius. Be to, ji man atvežė drabužėlių iš Rusijos, tai ten ant etiketės net užrašyta, prieš naudojant išskalbti ir išlyginti. Manau tikrai nepakenks. Juk parduotuvėse juos N kartų nučiupinėja. O mūsų mažuliukams reikia visa ko geriausio ir saugiausio.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 06 01, 19:18)
Gal ir nebaisaus, bet kiek rankų (ir tikrai nežinai, kieno tos rankos) nučiupinėjo tuos rūbelius, kol jie buvo nupirkti  g.gif  Be to, dulkės nusėda ant audinio. Aš skalbsiu.

drinks_cheers.gif aš ir žadu išplauti ir išlyginti visus rūbelius
Atsakyti
viska issikalbiau ir issilyginau su tais spec.vaikuciams milteliais..Kazkaip vis svariau ir ramiau..O beto koks malonumas lyginti nestuke.gif ..ziurineji .glostai rubelius,ranksluostukus.. ax.gif
Atsakyti
Per paskaitele vaikuciu gydytoja net liepe perskalbt ir islygint naujus vaikucio drabuzelius ir labai smerke mamytes, kurios i ligonine atsinesdavo neskalbtu drabuzeliu su etiketemis smile.gif tad jokiu klausimu nekyla, skalbsiu visus drabuzius ir patalyne smile.gif
Atsakyti
Per mano lankytas paskaiteles,gydytoja pabreze,kad plauti drabuzelius tik su ukisku muilu.Bet as tai nezinau,galvoju,jeigu vaikelis bus alergiskas tai taip.Bet jei ne,tai su vaikiskais milteliais skalbimo masinoj skalbsim.Zinau kas ir naujais,neplautais rubais rengia.Ir vaikai visai nealergiski ir neberia.Cia manau viskas priklauso nuo vaikelio odeles mirksiukas.gif
Atsakyti
as tai irgi uz skalbima. jau vien del to, kad jei ne zmones (nezinia kokiom rankom) deliojo i lentynas, bet ir del to, kad naujas audinys savyje turi chemijos - audinio dazai ir t.t. kai isplauni nauja ruba, visada pasikeicia ir kvapas, ir pats audinys. Siaip as net dabar nupirktus naujus rubus (sau, didesnei dukrai) stengiuosi bent imerkti i vandeni.
Pvz., patalyne nauja - ten net buna paarsyta, kad pries pirma naudojima reikia skalbti, o juk patalyne eina tiesioginiame salytyje su oda. tai lygiai taip ir vaikiukams - bent jau tuos rubelius, kurie prie kuno leiciasi - manau, butina perplauti.
Atsakyti
As tai skalbiau nes,parduotuvese nuciupineja tuos rubelius tiek klijantai,tiek pacios pardavejos kai deda i lentynas ir t.t... smile.gif
Atsakyti
Aš tai tikrai skalbsiu ir lyginsiu visus priktinius ir dovanotus (atiduotus) , tačiau man kitas klausimas kyla kada tai daryti ??? Nes tarkim šiuo metu liko kokie 2 mėnesiai iki gimdymo, tai jei dabar aš viską išsiskalbsiu tai iki lėliuko atvykimo veltui tas lyginimas gausis...Gal reikės kokį mėnesį iki gimimo? Baisoka ir užvėluoti smile.gif ...Kaip Jūs būsimos mamytės darote?
Atsakyti
QUOTE(KristinaP12 @ 2007 07 05, 10:21)
Aš tai tikrai skalbsiu ir lyginsiu visus priktinius ir dovanotus (atiduotus) , tačiau man kitas klausimas kyla kada tai daryti ??? Nes tarkim šiuo metu liko kokie 2 mėnesiai iki gimdymo, tai jei dabar aš viską išsiskalbsiu tai iki lėliuko atvykimo veltui tas lyginimas gausis...Gal reikės kokį mėnesį iki gimimo? Baisoka ir užvėluoti  smile.gif ...Kaip Jūs būsimos mamytės darote?

Jeigu isskalbus ir islyginus padesi i svaria,dulkems neprieinama vietele-tai bus puiku!Nieko drabuzeliams nebenutiks.
O as tai skalbiu visus drabuzelius vien jau todel,kad jie juk yra dazyti,o dazai juk kenksmingi!Ilga laika gyvenau uzsieny,tai cia niekam net mintis nekyla,kad galima rengtis katik nupirktus naujus drabuzius,visi skalbia,juk ir ant etiketes buna parasyta,kad reikia isskalbti 1ar2kartus ir tik tada naudoti.O jei drabuzeliai neuzpakuoti-tai dar ir visokiu bakteriju,virusu pasigaut galima.
Atsakyti