Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokate savo vaikams už ūkio darbus

QUOTE(JABLYNKST @ 2007 05 28, 14:46)
Mano giminaitei tevai, taip pat mociute visada mokedavo uz ivairius darbus grindu plovima ir pan., dabar ji jau suaugus bet taip ir paprato kad pastoviai jai butu mokama ir sako as kitaip negaliu, ir nasarina is tevu, mociutes nors suaugus moteris savo seima turi, manau vaikai turi turet namuose savo pareigas ir tai atlikti nemokamai,juk tevams niekas nemoka uz tai ka jie dirba namuose, bet jiems turi buti duodami kisenpinigiai kuriuos gali leisti savo reikmems smile.gif


Va va aš irgi pritariu, turiu tokį pavyzdį - mama savo dukrom mokėdavo už ravėjimą darže vaikystėj, tai dabar tos mergaitės jau moterys, gyvena dar pas mamą - o daržai apžėlę kaip pas Katrę iš žemaitės apsakymo.
Atsakyti
Siandien mano sunus gerokai padirbejo ir as daviau jam 10 lt kebabui.Manau, tai nieko bloga- paskatinimas ir pavalgys tai, ko retai ragauja.
Atsakyti
Man niekas uz namu ukio darbus nemokejo, o kisenpinigiu duodavo dienai-50ct (pries 10 metu)-as tuos pinigelius taupiau-dviraciui ar pan, aisku, kai tevai pamate, kad neislaidauju-pridedavo trukstama suma, kad nusipirkciau tai, ko noriu.
O mano broliui(jaunesniam 6metais) mokejo ir uz namu ukio darbus, tai dabar vaikinui jau 20metu, o jis dirbti be atlygio tingi, taip kad manau, jog si sistema nera gera.
Kaip daug kas cia raso, tai moketi manau tikslinga tik uz sunkius ir nekasdieninius darbus.
Atsakyti
As irgi uz vaiku skatinima, bet iki tam tikros ribos. Remiuosi savo asmenine patirtimi: mus su broliu tevai skatindavo premijomis (piniginemis arba labai norimu daiktu) uz ivairius papildomus darbus (jokiu budu ne uz indu plovima ar kambario sutvarkyma schmoll.gif ), todel nuo pat vaikystes abu ismokom taupyti, nes sunkiai uzdirbdavom tuos pinigelius ir budavo gaila isleisti tuos pinigelius tiesiog kramtoskem (skirtingai nuo tu, kuriuos duoda tiesiog siaip, kisenpinigiam).
O kas del mokslu tai semestro pabaigoje gaudavom irgi siek tiek pinigeliu uz surinktus 10-ukus. Tuomet dazniausiai irgi vaziuodavom pirkti kazkokiu dovaneliu arba taupydavom didesniam pirkiniui. Todel labai abu stengemes ir mokemes. Aisku,istojus i universiteta visi skatinimai baigesi, bet vis tiek jau buvom isikale i galvas, kad issilavinimas butinas.
Manau, kad tokie skatinimai tikrai nesugadina vaiko, o tik ismoko taupyti.
Atsakyti
Man tai visada buvo ir tikriausiai bus kvaila, kai tėvai moka už buities darbus ar už pažymius. Na gerai semestro gale paskatinimas gali būti, bet kai kiekvieną dieną atskaičiuojami pinigai tai už dešimtuką tai už daržo ravėjimą, tai man kvaila ir nesuprantama.
Atsakyti
O man mokėdavo už darbus (kai kuriuos) ir nematau čia nieko blogo. Visokie daržų ravėjimai, uogos kokios ir t.t. Arba pvz. aš nemokamai galėdavau sutvarkyti kambarius porą kartą į sav., bet kai norėdavo kiekvieną dieną ir be jokios dulkelės, kai lauke 28 šilumos (vasarą) ir tikrai nesinori pusdienį namuose knistis, labai man tie pinigai "atsverdavo" tą vargą biggrin.gif Ir tai nereiškia, kad dabar, kai gyvenu atskirai, pas mane šiukšlynas, nes niekas pinigų už tvarkymąsi nebeduoda. Man arbatpinigių išvis neduodavo, tai susirinkdavau juos atlikusi visokius tokius namų darbus. ( O iš kur daugiau, man vaikui, reikėjo jų gauti?) Ir, išvis, man atrodo, kad čia ne mokėjimai/nemokėjimai už darbus nulemia, koks darbštus ar nedarbštus bus žmogus ateity...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 04 gruodžio 2009 - 19:50
Kokiu 12 metu esu gavusi (vieninteli karta!) pinigu uz pienu ispjaustyma is vejos lotuliukas.gif Matyt mano teciui sis darbas buvo jau mirtinai igrises lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš manau, jei vaikai prisideda prie darbinės veiklos, atlieka rimtus darbus, tai kaip jiems nemokėti. Jei konkrečiai, mano du sūnūs kiekviena vasara dirba mūsų ūkyje: ravi, sodina, kasa bulves, nuima daržovių rudeninį derlių (Mūsų ūkis pramoninis), ir mes jiems už darbą mokame, manau, kad tai teisinga, nors ir sau dirba, bet jiems mokama. Jie gi sukuria nemažą pridėtinę vertę, po to turi savų sunkiai uždirbtų pinigų ir perkasi tai, ko jie patys nori. Negana to, pas mus mielai atvaziuoja vasaroti sesers 2 vaikai, nes žino, kad jie irgi gali užsidirbti pinigėlių. Bet, manau, kad už pažymius ar kambarių tvarkymą mokėti tikrai nereikia, mes nemokame.
Atsakyti
As tai moku vaikui uz padarytus darbus
Atsakyti
Man paciai kai buvau maza ir dar tevai turejo soda uz kiekviena kalorada vabala mokedavo po 10cnt lotuliukas.gif patikekit kaip as juos rinkau ir skaiciavau lotuliukas.gif o siaip manau kad uz kazkoki sunkesni darbeli tiktrai reiktu duot pinigelius kad ir po kazkiek centu ir mokinti deti i taupykle,taip nuo mazumes vaikas mokosi naudotis pinigais,as taip manau g.gif
Atsakyti
Siaip manau vaiko pareiga yra padeti tevam... pritariu paskatinimui kokiam bet ne pinigais. ar mes vaikus auginame tam kad paskui paprasius kazka padaryti turesiu savam vaikui moket???
Nedarysiu klaidos. mama visada sumokedavo uz padaryta darba, taiir tedirbdavau tuo atveju kad zinodavau jog man sumokes. taip negerai vaika pratinti...
Atsakyti
QUOTE(DAIIVA @ 2010 02 23, 21:59)
Man paciai kai buvau maza ir dar tevai turejo soda uz kiekviena kalorada vabala mokedavo po 10cnt  lotuliukas.gif patikekit kaip as juos rinkau ir skaiciavau  lotuliukas.gif o siaip manau kad uz kazkoki sunkesni darbeli tiktrai reiktu duot pinigelius kad ir po kazkiek centu ir mokinti deti i taupykle,taip nuo mazumes vaikas mokosi naudotis pinigais,as taip manau  g.gif


mociute mums (anukams) mokejo uz koloradus, tai mes.... (vaikiskas protas) juos specialiai augindavome ir.... keisdavomes su aplinkiniu ukiu vaikais, ar net tuos pacius stiklainius 2 kartus nesdavom. kodel?... geda aisku dabar uz save, bet taip buvo.
Atsakyti