QUOTE(astra02 @ 2008 02 29, 18:22)
reiktu ir jusu darbe kameras irengti, ir tualete,prausykloje...man labai idomu ar tai jums patiktu? galvokite ka kalbate,nes jau net slykstu klausyti.jei domina jus ka jusu vaikas veikia darzelyje kol jusu nera, tai gi paprasykite aukletoju ir manau jos tikrai sutiks pafilmuoti jusu vaikuti.
apie tualeta, prausykla net ir kalbos nebuvo
ir net labai galvoju, ka kalbu

nereikia tik jau cia isteriju, ir gink dieve, tik jau neapsivemkite
QUOTE(vannilė @ 2008 02 29, 20:55)

nemanau,kad save gerbiantis pedagogas sutiktu visa laika buti filmuojamas - man tai paprasciausiai asocijuojasi su nepasitikejimu.
plius ir atsipalaiduoti sunku butu, bei savijauta nekokia,kai zinai,kad tave visa laika filmuoja
na taip, galbut pries parasydama sia minti, apie pedagogu savijauta sioje situacijoje nepagalvojau - prisipazistu
man taip pat patiko forumietes mintis, kad tiesiog karts nuo karto pafilmuoti vaiku gyvenima grupeje
QUOTE(EDITA* @ 2008 03 02, 18:12)
Nusprendžiau ir aš prisidėti prie jūsų diskusijos. Kadangi turiu pedagoginį išsilavinimą (bet pagal išsilavinimą dirbti neteko) tai Kauno darželių esu daug mačiusi. Išsakyti savo nuomonę kaip mama daugiau ar mažiau turinti supratimą apie ikimokyklines įstaigas.
Darželių materialinė bazė tikrai skurdoka. Daugumai pastatų reikalinga renovacija (ne tik langų keitimas, bet ir apšildymas, stogų remontas). Daugumos darželiu labai prastai sutvarkyta darželio teritorija (tvoros sulūžę, smėlio dėžės šuniukų ir kačiukų "nuosavybė", pavėsinės išlaužytos ir t.t.). Grupės perpildytos, 20 vaikų vienoje gr.
Tos sieninės lovos mano supratimu apskritai yra kažkas baisaus (o kaip jos atsibodo auklėtojoms ir šeimininkėms). Vis dar trūksta vaikų veiklą skatinančių priemonių.
Tai mano nuomone buvo valstybinių darželių didžiausi minusai. Bet yra ir teigiamų dalykų:
Gerų , mylinčių vaikus ir savo darbą auklėtojų tikrai yra.
Maitinimas tikrai nėra blogas, jei darželio administracija dalie vaikams skirtų maisto produktų nepasisavina sau ir jei virėjos vertos šio vardo.
Dabar jau beveik visuose darželiuose yra įvairius vaiko pomėgius lavinantys užsiėmimai (dailės, šokiai ir t.t.)
Šiandien aš tikrai galėčiau leisti savo vaiką į privatų darželį, bet jei Kaune būtų tokia galimybė aš labai rimtai pagalvočiau.
Jei grupėje 5 vaikams butų 1 auklėtoja + šeimininkė;naujas, ekologiškas (gal rastinis) atitinkantis saugumo reikalavimus pastatas ir interjeras, visapusiškai vaiko lavinimą sukurta aplinka, ekologiškas maitinimas, įvairių užsiėmimų pasirinkimas tai gal ir susigundyčiau.
Labai patiko vienos mamytės pastebėjimas: " Nenorėčiau ,kad mano vaikas pasijustų pranašesnis už kitus". Ir jei jau grupėje susirinktų "NAUJŲ LIETUVIŲ" vaikai tai oi mes iš ten bėgtume.
Mano nuomone mokestis turėtų būti nuo 800 iki 1200 Lt.
Vaikai į darželį ateina iš namų ir ką jie atsineša ateidami į kolektyva manau priklauso tik nuo mūsų tėvų.
dekoju uz nuomone