Gavau tokią informaciją iš darželio "Vaikystės kiemas":
1. Mūsų istorija su savivaldybe. Taip ši istorija ir ginčas tikrai buvo bet jos esme ne ta kad mes nemokėjome nuomos o ta kad neteisinga mokėti nuomą investuojant tokias lėšas(ne fondines, paramines ar dar kažkokias kitokias o nuosavas) į valstybinius pastatus ir kalba ne apie sienų padažymus o pastato prikėlimą iš mirusiųjų. Šios istorijos pabaiga patalpų panaudos sutartis kurios pagrindu šiai dienai disponuojame šiomis patalpomis.
2. Mūsų istorija žiniasklaidoje dėl lėšų negrąžinimo tėvams kur buvome apkaltinti įžūliu elgesiu. Šis straipsnis buvo užsakytas M*ndaugo Su*ačiaus. Tai spalvinga asmenybė ir politiko duonos ragavęs. Istorijos esmė ta jog jie išanksto rezervavo vietą pas mus naujoje darželio grupėje ir susimokėjo už pirma lankymo mėnesį (tokia sąlyga yra sutartyje rezervuojantis iš anksto, pradėjus lankyti šis mokestis nuskaitomas už pirmą mėnesį, nes stojamųjų mokesčių pas mus nėra). Tačiau jei pasikeičia situacija ir dėl lankymo apsigalvojama įmoka negrąžinama ir nuskaitoma už vietos rezervavimo laikymą. Ši situacija nutiko ir sujais jau kai reikėjo ateiti į darželį paskutinę dieną paskambino mama ir paaiškino jog pasikeitus šeimos finansinei situacijai negalės lankyti savo svajonių daželio (čia pačios mamos žodžių citata). Kitą dieną paskambino tėtis ir pasakė kadangi gavo vietą valstybiniame darželyje pas mus nei ir prašė grąžinti pinigus. Mūsų atsakymas buvo paprastas kadangi nesusitariate kaip meluosite to padaryti negalime. Na po to sekė aibė purvo žiniasklaidoje kurioje buvo pateikta dalis informacijos visuomenes teismui (o visuomenė lakios fantazijos tai kurti istoriją pabaigė pati). Po to visokie raštai savivaldybei, skambučiai švietimo skyriaus vadėjui Bagdonui, skambučiai mano pažystamiems ar buvusiems bendradarbiams kurie paskui skambino su M>S prašymu įtikinti grąžinti lėšas. Po to Vartotojų teisių apsaugos tarnyba kuriems buvo pateikta versija kad pinigus paėmėm o paslaugą suteikti atsisakėm, sekantis etapas ekonominė policija kuriai buvo pateikta versija kad susirinkom pinigus ir nieko nepadarėm. Tai truko kokius 1,5m. rašėm raštus visiems rezultatas likom teisūs. Nežinai su kuom gyvenime susidursi, bet čia buvo vadovautasi paprastu principu jei nori kad tave gerbtu, pradžioje pats turi parodyti bent lašelį pagarbos.
3. Dėl to jog nevisiems pasiseka prigyti pas mus priežastis dažnai labai paprasta daugumoje atvejų ne vaikas pas mus nepritampa o nepavyksta rasti bendros pagalbos su jo tėvais, nes jie jam nenori padėti o priešingai dirba kita linkme sukeldami jam dar daugiau baimiu ir nesugumo. Apie tai galima kalbėti ir knygą parašyti, bet nevisi gali pakelti tiesą ir pažvelgti jai į akis.
4. Higienos pasas, taip iki šiol mes jo dar neturim, bet iki rugsėjo turėsim ir ne dėl to kad mums jo reikia o dėl to kad kažkodėl žmonės vesdami vaikus į ugdymo įstaigą kuri jį turi jaučiasi saugiau. Tikriausiai taip yra dėl to jog, nesuvokia šio dokumento esmės. Pas mus sąlygos vaikams yra tokios kad ne kiekvienas tokias ir namie turi. Paso prašėme kelis kartus, bet jis nebuvo išduotas dėl to jog pirmojoje darželio grupėje tolete pasielgeme nestandartiškai ir vietoje tipinių keremikos plytelių sudėjome supjaustę raudonas molines plytas, nes tuo metu atrodė jog taip bus jaukiau. Aišku jaukumo rezultatas buvo pasiektas bet likome nesuprasti visuomenes sveikatos centro kurie į tai žiūrėjo labai kreivai ir paso nedavė, o kad tas plytas pakeisti reikia uždaryti grupę kuri dirba 12 mėn. per metus nuo to nepatogumo bus labai daug visiems lankytojams. Čia yra tiesiog principinis požiūris pagal raidę. Pats higienos pasas išduodamas įstaigos naudojamoms patalpoms ir su maisti nieko bendro neturi, už maistą yra atsakinga kita įstaiga Vetirinarijos tarnyba (VET) kuri išduoda maisto gamybos arba dalinimo pažymėjimus. Tikrai sutinku jog maistas ir nuo pat jo paruošimo iki vaiko burnos visas procesas labai svarbus nes per burną ateina labai daug ligų ir infekcijų, todėl maisto dalinimo pažymėjimą mes turime (nr 1086) jis išduotas darželio ir vaikų vasaros stovyklų veiklai paskutinės korekcijos data 2012 09 25 jei neturėtume šio dokumento tiesiog jau būtume senai uždaryti. Higienos pasas patalpoms tik formalumas kuris iš esmės nieko neduoda nesuteikia nei saugumo nei galimybės mums išvengti atsakomybes esant kažkokiam įvykiui suprasdami šį faktą įsigijome veiklos civilinį draudimą ko pasekoje apdraudėme visus vaikus lankančius mūsų darželį (LD NR 101424394). Šis draudimas sukuria realią galimybę gauti kompensaciją esant incidentui dėl įstaigos kaltės draudimo suma 100000Lt kiekvienam įvykiui. Kaip bebūtų higienos pasą iki rugsėjo mėn. gausime vien dėl visuomenės ramybės.
5. Vaikų ligos. Labai dažnai jaučiame tai, kad dauguma tėvų galvoja jog darželis yra virusų veisimo laboratorija kur gautas rezultatas bandomas ant vaikų. Tikrai taip nėra virusų čia negaminame ir nebandome ant vaikų. Visos ligos į darželį atnešamos pačių lankytojų ar jų tėvų, kurias paskui dalinasi visi ir sąmoningi ir ne. Nereikia kovoti prieš ligas reikia stiprinti vaiko imuninę sistemą. Vaiko sergamumas labai priklauso ar vaikas iki darželio matė kitų aplinkų ir kiek buvo tarp kitų vaikų, galiu pasakyti tik tiek kuo mažiau vaikas buvęs lauke ir bendravęs su kitais vaikais tuo daugiau serga darželyje nes jo organizmas nėra susipažinęs su bacilom ir imlus viska iš eilės, taip ir būna kad pirmą pusmetį liga veja ligą, bet tikrai tai galioja ne visiems yra tokių kurie serga labai retai. Taigi galiu pabrėžti dar kartą ne darželis kaltas dėl vaikų sergamumo. Pas mus aplamai vyrauja tokia tvarka pasirodžius virusui ir gavus diagnozę iškarto informuojam visus apie situaciją ir kad sustabdyti plitimą dažniausiai vaikai lieka namuose. Apie tėvų sąmoningumą ir ne išeitų ne vienas knygos tomasJ todėl čia neišsiplėsiu.
6. Dėl mokėjimo pavedimu. Tokia galimybė yra visada, bet jei nesukelia nepatogumo mokėjimas grynais mieliau renkamės šį variantą. Čia nėra jokio kriminalo patarčiau kiekvienam vieną dieną prisėsti ir paskaičiuoti kiek kas mėn. iš jūsų sąskaitų nuteka lėšų bankų išlaikymui. Kol kas mes pinigus turime kur dėti ir dar turėsime ilgai todėl nesame pasirengę prisidėti prie trijų pakopų banko apmokestinimo ir jo išlaikymo.
7. Dėl mūsų mergaitės gražių pasakojimų apie mūsų veiklą. Kadangi patys viską nuo A iki Z kūrėme ir visur betarpiškai dalyvaujame žinom šios veiklos vertę ir kainą ne pinigais o asmeninio gyvenimo patirtimi. Kalbėdami tiek su naujais tiek su esamais lankytojais niekada negrąžiname veiklos ir nežadame to ko negalėsim padaryti. Kūrybinės raiškos centras Uniqum pagal veiklos gausą ir jos pobūdį Lietuvoje nelabai turi kokį analogą. Sakom viską taip kaip yra. Kartasi esame nepatogūs tėvams su savo klausimais kurie gal paliečia skaudžias šeimos vietas arba opias problemas, bet esame pasiryžę prarasti lankytoją stengdamiesi padėti vaikui.
8. Mūsų kiemas. Labai norime kad jis būtų kitoks bet visiems darbam turime tik dvi rankas ir viskas vyksta palaipsniui. Šiemet labai žymių pokyčių jame nebus, nes šiuo metu ruošiame naują darželio grupę o rudeniop laukia šildymo sistemos rekonstrukcija. Šie procesai reikalauja gan nemenko finansavimo ir jis yra iš to ką uždirbame vykdydami veiklą. Dėl tvoros galvojame, bet yra kiti niuansai kaip PVZ varteliai kurie būtini ir kurie manau visada bus atviri tai kokia prasmė iš jos?
Aciu jums uz visa surinkta informacija. Visgi istorijose ziniasklaidoje ir pasakojimuose tiesos yra. Nors ir burbulas dar ispustas papildomai.
Va tik liudna, kad ir privaciuose darzeliuose tevams truksta samoningumo ir veda sergancius vaikus...as naiviai tikejausi, kad cia griezciau ziuri ir sirguliuojanciu vaiku i darzeli nepriima
Va tik liudna, kad ir privaciuose darzeliuose tevams truksta samoningumo ir veda sergancius vaikus...as naiviai tikejausi, kad cia griezciau ziuri ir sirguliuojanciu vaiku i darzeli nepriima

QUOTE(pesca @ 2014 06 21, 23:00)

O kaip gali nepriimti? jei atveda vaiką ir palieka? Negi išvysi lauk. Ir dėl tų ligų, gal ne visada tėvai pagalvoja, kad tai kažkas rimto, kad ir sloga - vienam gali baigtis sinusitu ar ausų uždegimu, o kitam vaikui net nepatogumų nekelia. Todėl ir nepagalvoja, kad blogai daro.
Paskaicius pikkolo zinutes atrodo kad darzelio savininkai rasytu. Nes tiek daug visko zino, vien pliusai ir tt.
Gal ir klystu.
Mes buvom ta darzei apziuret, nepatiko man ten kad jis didelis, noretusi man leisti maziu i mazesni, jaukesni. Tai musu kiemas isvbrauktas is saraso , ieskom toliau
NeuZkabino kazkaip
Gal ir klystu.
Mes buvom ta darzei apziuret, nepatiko man ten kad jis didelis, noretusi man leisti maziu i mazesni, jaukesni. Tai musu kiemas isvbrauktas is saraso , ieskom toliau
NeuZkabino kazkaip
QUOTE(Nordex @ 2012 10 08, 14:57)

Kolpingo mokyklelej ne vien maziukai, ten yra ir virs triju metu kiek zinau. Musu draugu eina vaikelis, tai labai patenkinti teveliai, labai rupestingos aukletojos

O jie savo kiema turi? Valgyt vietoj gamina?
QUOTE(Ledi @ 2014 08 01, 14:43)
O jie savo kiema turi? Valgyt vietoj gamina?
Koki Kolpingas turi kiema tai visi darzeliai gali pavydeti. Ziema kasdien prie Rotuses eglutes eina, senamiesti vaikscioja, o vasara tai Santaka, Jurgio baznycia ir visa senamiescio teritorija. Siauniai ten jie laika leidzia. O maista uzsako ir atveza. Tikrai sveikas ir skanus maistas buvo. Mano mazius lanke si darzeli kelis men. kol valstybini gavom

Pasidalinsiu aš atsiliepimais apie "Vaikystės kiemą" (Uniqum).
Vedžiau savo mažylę (2m) į šį darželį tris mėnesius (nuo gegužės mėn.), nes auklė paliko mus, o į valstybinį (kurį lanko vyresnė sesė) planas buvo pradėti eiti nuo rugpjūčio 1d. Tad reikėjo greitai ieškoti sprendimo. Ir jį radom per kelias dienas (nes abu tėvai esam dirbantys ir ilgai "iškristi" iš darbų negalėjom). Pradžioje susitikimo, pasižiūrėjom, pašnekėjau su vadovais (Jūrate ir Nerijum), tai Jūratė pasirodė šiltesnė, o vyras tai toks jau per daug tiesmukas. na bet čia pirmas įspūdis, o ir ne su juo vaikas bus.
Vieta grupėje buvo. o kadangi rinkausi iš dviejų laisvų darželių (kuriuose buvo vietos. kitas buvo "pabiručių pasaulis"). tai mano sprendimas buvo lengvas.
Pradžioje mažė kiek verkšleno, bet po kelių dienų viskas stojo į savo vietas ir ji labai noriai eidavo pas auklėtoją (kuri bebūtų).
Aš pati su didžiausiu liūdesiu skyriausi su šiuo darželiu, nes vaikas tiesiog pražydo jame
na gal jau čia labai viska hiperbolizuoju, bet darželis buvo spyris į šikną man, kad reikia jau atsisveikinti su sauskelnėm, ir vakarais, grįžus iš daržo nuimdavau sauskelnes ir vaikas labai greit "susiprato". Nuolatinis būvimas lauke (ir nesvarbu koks oras!), darbeliai, kūryba, menai- net aš su pavydu stebėdavau, kaip auklytės užsiima su mažiukais. ypač viena auklėtoja man asmeniškai LABAI patiko- kaip ji bendrauja, kaip šneka, kaip prieina prie kiekvieno snarglio
(Raminta berods
) mažutė prie jos tiesiog lipdavo.
atsisveikinom, sudėjo visą krepšį mažylės darbelių, peckionių. taip miela
nesakau- mano didžioji iš valstybinio darželio irgi parsineša darbelių, vaikai irgi užimami įvairiausia veikla, bet gal tas jaunas auklyčių amžius ar visa jaukesnė aplinka viduj mane labai papirko. ir man buvo gaila atsisveikinti. na bet reikia. nes per kišenę kerta. Negalim mokėti tiek nuolat, o vaikų išskirti nesinori- nejau vieną leisi vienur, kitą kitur? už vieną mokėsi 200, o už kitą 1050 Lt., ir kadangi valstybinis darželis visai šalia namų- tai labai patogu.
Direktorė maloni, bendrauja su tėveliais, aptarėm kaip vaikas pasikeitė, ko išmoko ar šiaip kaip sekas sutarti visiems. nors mes tiek ir telankėm, bet man patiko tas asmeniškas priėjimas ir prisilietimas. Aišku įspūdį paliko ir kas savaitę siunčiama programėlė ką vaikai darys visą savaitę, kokia savaitės tema ir kokios veiklos kasdien, maisto meniu savaitei.
Norėtųsi tokio asmeniško prisilietimo ir valstybinio darželio grupėje. Gal tas senesnio amžiaus auklėtojų 'sukirpimas" kitas ir fantazija skurdesnė, bet tikiu, kad užimtumas ir meninė veikla labai panaši, juk metodika nesiskiria IŠ ESMĖS.
Tad privatus darželis mus tikrai išgelbėjo ir linkiu daugiau tokių šiltų, jaukių ir gerų darželių vaikams.
Papildyta:
pavydėti? ar kas nors pasikeitė per porą metų (nes ten lankėmės kai ieškojom vyresnėlei darželio)?? nes tada kai buvau, tai kiemas vidinis, su (jei gerai pamenu) plytelių grindinių, pora medelių ir tiek.. aš tai tokio kiemelio nepavydžiu. kad eina aplinkui į parkus, aikštes, senamiestį ir pan- tai labai smagu!! Svarbiausia veiklos daug ir pamato vaikai daug.
Aš šiais metais, kai vedžiau vyresnę į pamaininį daržą (nes pastovus darželis liepą atostogavo), tai pagalvojau- koks GĖRIS yra mūsų pastovaus darželio kiemas
- kur yra medžiai ir kur vaikai gali žaisti, lakstyti pavėsyje, kai tame pakaitiniame- plynas be medžių plotas ir per tokius karščius vaikai tiesiog sėdi prilipę prie pavėsinių sienų ar grupėj, nes baisu iškept
fantastika ir su Vaikystės kiemo kiemu- ten medžiai, supynės ir smėlio dėžė pavėsyje- nu super.
Vedžiau savo mažylę (2m) į šį darželį tris mėnesius (nuo gegužės mėn.), nes auklė paliko mus, o į valstybinį (kurį lanko vyresnė sesė) planas buvo pradėti eiti nuo rugpjūčio 1d. Tad reikėjo greitai ieškoti sprendimo. Ir jį radom per kelias dienas (nes abu tėvai esam dirbantys ir ilgai "iškristi" iš darbų negalėjom). Pradžioje susitikimo, pasižiūrėjom, pašnekėjau su vadovais (Jūrate ir Nerijum), tai Jūratė pasirodė šiltesnė, o vyras tai toks jau per daug tiesmukas. na bet čia pirmas įspūdis, o ir ne su juo vaikas bus.

Vieta grupėje buvo. o kadangi rinkausi iš dviejų laisvų darželių (kuriuose buvo vietos. kitas buvo "pabiručių pasaulis"). tai mano sprendimas buvo lengvas.
Pradžioje mažė kiek verkšleno, bet po kelių dienų viskas stojo į savo vietas ir ji labai noriai eidavo pas auklėtoją (kuri bebūtų).
Aš pati su didžiausiu liūdesiu skyriausi su šiuo darželiu, nes vaikas tiesiog pražydo jame

atsisveikinom, sudėjo visą krepšį mažylės darbelių, peckionių. taip miela

nesakau- mano didžioji iš valstybinio darželio irgi parsineša darbelių, vaikai irgi užimami įvairiausia veikla, bet gal tas jaunas auklyčių amžius ar visa jaukesnė aplinka viduj mane labai papirko. ir man buvo gaila atsisveikinti. na bet reikia. nes per kišenę kerta. Negalim mokėti tiek nuolat, o vaikų išskirti nesinori- nejau vieną leisi vienur, kitą kitur? už vieną mokėsi 200, o už kitą 1050 Lt., ir kadangi valstybinis darželis visai šalia namų- tai labai patogu.
Direktorė maloni, bendrauja su tėveliais, aptarėm kaip vaikas pasikeitė, ko išmoko ar šiaip kaip sekas sutarti visiems. nors mes tiek ir telankėm, bet man patiko tas asmeniškas priėjimas ir prisilietimas. Aišku įspūdį paliko ir kas savaitę siunčiama programėlė ką vaikai darys visą savaitę, kokia savaitės tema ir kokios veiklos kasdien, maisto meniu savaitei.
Norėtųsi tokio asmeniško prisilietimo ir valstybinio darželio grupėje. Gal tas senesnio amžiaus auklėtojų 'sukirpimas" kitas ir fantazija skurdesnė, bet tikiu, kad užimtumas ir meninė veikla labai panaši, juk metodika nesiskiria IŠ ESMĖS.
Tad privatus darželis mus tikrai išgelbėjo ir linkiu daugiau tokių šiltų, jaukių ir gerų darželių vaikams.
Papildyta:
QUOTE(loreta311 @ 2014 08 01, 15:14)
Koki Kolpingas turi kiema tai visi darzeliai gali pavydeti. Ziema kasdien prie Rotuses eglutes eina, senamiesti vaikscioja, o vasara tai Santaka, Jurgio baznycia ir visa senamiescio teritorija. Siauniai ten jie laika leidzia. O maista uzsako ir atveza. Tikrai sveikas ir skanus maistas buvo. Mano mazius lanke si darzeli kelis men. kol valstybini gavom 

pavydėti? ar kas nors pasikeitė per porą metų (nes ten lankėmės kai ieškojom vyresnėlei darželio)?? nes tada kai buvau, tai kiemas vidinis, su (jei gerai pamenu) plytelių grindinių, pora medelių ir tiek.. aš tai tokio kiemelio nepavydžiu. kad eina aplinkui į parkus, aikštes, senamiestį ir pan- tai labai smagu!! Svarbiausia veiklos daug ir pamato vaikai daug.
Aš šiais metais, kai vedžiau vyresnę į pamaininį daržą (nes pastovus darželis liepą atostogavo), tai pagalvojau- koks GĖRIS yra mūsų pastovaus darželio kiemas

fantastika ir su Vaikystės kiemo kiemu- ten medžiai, supynės ir smėlio dėžė pavėsyje- nu super.
Gal kas atsiliepimu turi apie Romainiu "Bukime kartu"?
QUOTE(Migliuka @ 2014 05 29, 14:52)
Sveiki, gal kas lankote Kolpingo mokyklele ir galite parašyti atsiliepimų? Mano dukrytei bus 3 metai, ieškau kur vesti nuo rugsėjo. Tinkamiausios vietos centras ir šilainiai. Gal galite ką parekomenduoti?
Taip pat gal kas lankote darželį Linksmieji čiauškučiai esantį sporto klubo Impulse pastate (šilainiuose)?
Taip pat gal kas lankote darželį Linksmieji čiauškučiai esantį sporto klubo Impulse pastate (šilainiuose)?

Sveiki,
mano dukra lanko si darzeli nuo 2012 metu, pries tai pusmeti lanke dienos centra Kre kre. Mano akimis tai visai geras privatus darzelis, turi savo vidini kiemeli (kuriame yra viskas ko reikia mazyliams ir smelio deze ir zaislai ir ciuozykla,) taip pat eina i Santaka, senamiesti,Rotuse ir pan.Daug demesio skiriama maistui, kiekviena rugseji meniu aptariamas su teveliais. Maistas yra uzsakomas is salia esancios kavines su kuria yra sudaryta sutartis, yra dvi grupes iki 3 metu ir nuo 3 metu. Daug demesio vaiku ugdymui, sventems su seimomis, dazni susirinkimai, informavimas el. pastu. Kaina pakankamai padori... dirba 3 aukletojos, nuolat buna ir tvarka priziuri pati direktore.
man kai praeityje darželio pasirinkimas, tai tik iš antrų lūpų galiu pasisakyti 
Mano kaimynė veda vaikiukius į "Šviesos taką". Krikščioniškas, nebrangus. Kiek nueinu, pasikalbam su mažiais, tai jie labai gražiai apie auklėtojas atsiliepia, vis pasakoja, ką veikė, ko išmoko, kai kokią istoriją iš Biblijos paporina, tai suprantu, kad toli man iki jų toj srity
O kita kaimynė buvo nuvažiavus į Kolpingo darželį ir kažkokį privatų Romainiuose. Tai tiek ten, tiek ten, sakė nesužavėjo auklėtojos... nežinau smulkmenų, kas ten jai konkrečiai netiko, bet dairosi toliau
Žodžiu, ir nemažai mokant, kokybė gali būti nekokia...

Mano kaimynė veda vaikiukius į "Šviesos taką". Krikščioniškas, nebrangus. Kiek nueinu, pasikalbam su mažiais, tai jie labai gražiai apie auklėtojas atsiliepia, vis pasakoja, ką veikė, ko išmoko, kai kokią istoriją iš Biblijos paporina, tai suprantu, kad toli man iki jų toj srity

O kita kaimynė buvo nuvažiavus į Kolpingo darželį ir kažkokį privatų Romainiuose. Tai tiek ten, tiek ten, sakė nesužavėjo auklėtojos... nežinau smulkmenų, kas ten jai konkrečiai netiko, bet dairosi toliau

Mes Kaune issirinkom Pepes studija. Is pradziu tiko vieta ir kaina, o paskui palyginus kelis privacius darzelius, tiko aukletojos. Ne tas zodis tiko, nu labai patiko
Ir mum, ir vaikui. Jau savaite kaip keliauja i darzeli, kol kas nuomone nesikeicia. Asaru tfutfutfu, nebuvo, irgi tikiuos nebus.
Jei kas nors domina, klauskit
Nors aukletojos tikrai labai malonios ir viska papasakos telefonu, ar uzsukus pas juos

Jei kas nors domina, klauskit