QUOTE(mylimukeA @ 2013 11 14, 16:37)
O vienas svarbiausių dalykų, man asmeniškai, pasirenkant darželį - maitinimo klausimas - nenorėčiau, kad mano vaikas valgytų pašildytą, iš kavinės atvežtą maistą. Kai pradedi galvoti, tai labai daug svarbių dalykų ir reikalavimų turim mes, mamos, kai kalba eina apie privačius darželius, nes visgi nemažus pinigus mokam.
Aš pati vedu į privatų nepilną savaitę ir jei reikėtų jį keisti į kitą privatų, norėčiau panašaus - ir maistas puikus naminis, ir pušynas prie pat, ir pedagogė nuostabi.. Bet vat kai gausim vietą valstybiniam, į kai kuriuos punktus reikės numoti ranka, nes nebus pasirinkimo galimybės
Maitinimas yra sudėtingas klausimas, nes norint įsirengti darželyje savo maitinimo liniją, yra labai daug reikalavimų, kas iškart kelia darželio kainą. Arba tai daroma nelegaliai. O valstybiniai darželiai taip pat perka maitinimo paslaugą. Bet nematau tame nieko blogo, nes maistas atvežamas karštas, jis nėra papildomai pašildomas. Taip pat ne visos kavinės gali tiekti maistą darželiam/mokyklom. Taip pat meniu turi būti patvirtintas savivaldybės. Jei darželis visais atžvilgiais vykdo legalią veiklą, jis laikosi visų šių reikalavimų ir maisto kokybė tikrai nenukenčia.
Ir vis tik manau, kad privatus darželis nėra labai brangu, jei nėra galimybės vesti į valstybinį. Nes kitu atveju arba samdai auklę, arba pati namie sėdi su vaiku. Abiem atvejais tai kainuoja pinigus ir dažnai išeina brangiau.
Aš darželį rinkausi arčiau darbo, o ne namų. Man taip patogiau.
Ir dar privačių darželių pliusas tas, kad jie gali samdyti ir atleisti darbuotojus savo nuožiūra, t.y. jei pedagogas nemoka dirbti su vaikais, jį gali greitai atleisti, kas valstybiniame darželyje gana sunku. Kur mūsų dukra lanko privatų darželį per 6 mėn pasikeitė 5 auklėtojos, kol galų gale atėjo tokia, kuri ne tik moka, nori dirbti, bet ir patinka vaikam.
Papildyta:
QUOTE(mylimukeA @ 2013 11 14, 22:49)
O ką reiškia rėžimą - juk savaitgaliais tai nevedate vaiko?
Režimas tai ne darželio lankymas, o vaiko dienotvarkė, t.y. jis keliasi kasdien tam tikru laiku, tam tikru laiku valgo, eina pietų miego, žaidžia, eina į lauką, vakare eina miegoti. Režimo reikėtų laikytis ir savaitgaliais, jei ne pagal valandas, tai bent jau pagal veiklą.