Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno privatūs lopšeliai-darželiai

QUOTE(Dew drop @ 2008 04 12, 15:46)
ar buvo kada tokia įstaiga Kaune, tikrai nesu net girdėjusi  unsure.gif

QUOTE(Liorka @ 2008 04 22, 12:52)
Gal is tiesu ne tokia ir bloga padetis pas mus sitoj sferoje, kaip Vilniuje, todel ir privaciu darziuku reikes palaukti smile.gif Bet jei yra daug galvojanciu, reik tiketis greit atsiras ir pralauzanciu ledus smile.gif

Kaune privaciu darzeliu dar visai nera, na tu tikruju darzeliu (yra tipo mokykleles ir pan), nes Kauno savivaldybe tam reikalui neduoda leidimu - tipo nereikia g.gif
tai va del to ir nera dar to pas mus , ka Vilnius jau seniai turi doh.gif
Atsakyti
davile ar tu tikrai zinai,kad butent savivaldybeje yra klausimas? Toks reikalas manau greitai pasijudintu su didesniu skandalu. Bet pirmiesiems butu sunkiausia [garantuotai po to komisijos supultu], bet po to eitu vis geryn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dew drop @ 2008 02 27, 11:39)
Manau, kad privačių darželių reikia ir tikrai leisčiau savo vaiką  smile.gif Vien dėl mažesnių grupių, didesnio dėmesio kiekvienam vaikui, geresnio maisto, priežiūros. Lavinimas taip pat svarbu  smile.gif 
Belieka laukti, kada Kaune toks atsiras  unsure.gif

Mane irgi mažos grupės sudomintų. Jau vien dėl to, auklėtojos galėtų daugiau dėmesio skirti vaikui.

Atsakyti
Butu labai gerai, jei kur nors prie lampedziu atidarytu privatu darzeli. leisciau savo dukryte nuo rugsejo, zinoma, jei priimtu. Mokeciau iki 1000 litu.
Atsakyti
labas visoms. norėčiau apie privačius darželius savo nuomonę pasakyt.Prieš 10 m ėjom į Tilindienės montesorinį darželį.Tada mokėjom 250 lt, pinigai niekis, palyginus kiek jis davė naudos. Nuo 3m vaikai buvo mokomi žaidimo forma skaityti, rašyti, skaičiuoti, pažinti aplinką. Svarbiausia, kad buvo ugdomas loginis mąstymas. Auklėtojos dirbo su vaikais nuoširdžiai.Mūsų darželis buvo panemunėje.Teritorija sutvarkyta, baseinas lauke. Dažnai vykdavo įvairios vaikams skirtos šventės.Teritorijoje statydavo palapines.Vaikai beveik kiekvieną penktadienį vykdavo į ekskursijas po Kauną. Rašau dėl to, kad mano dukrai tikrai lengvai sekasi mokslai. Ji dabar 7klasėje. Mokytis pradėjo nuo 6m. 4u.gif
Atsakyti
permetus akim sita foruma susidare ispudis, kad yra kategoriskai vskirstomi darzeliai: valstybinis; privatus.
Ir lipdomos etiketes: valstybinis, kuriame elgiamasi su vaiku "pagal istatyma", t.y. taip, kaip reikia ir tiek, kiek reikia, o privaciam vaikai lepinami ir pan.

kol kas vaiku neturiu, tai negaliu patikrint kaip ir kas ten yra, bet....

Yra Kaune tokiu rajonu (ypac aplink miesta naujai besistatanciu), kur paklausa yra, o pasiulos - ne. Savivaldybe statyti darzeliu neskuba, tai manau, butu gera terpe atsirast privatiems.

Bet nejaugi yra tokie dideli skirtumai tarp vaiku auklejimo, liaupsinimo ir t.t.?
Ar jus butumet uzbrezusios griezta bruksni tarp valstybiniu ir privaciu? Ar negali buti skirstymas daugiau pagal gyvenemaji rajona, o ne pagal "valstybinis" ir "privatus"?
Atsakyti
Sveikos mamkos 4u.gif

Mes einam Vilniuje i privatu darželi ir esam labiau nei patenkintos. Ėjom prieš tai i valdiška. Žodžiu nera ko lyginti ir kainoje ir visame kame..
Pirmiausia tai važiuojam i darželi apie 15 min ir mums jis toli gražu ne prie namu, bet visa tai ka vaikas gavo ten nuėjes, kad puse metu nesirgo, kad pradėjo valgyti darželyje tai man buvo pats didžiausias jo ivertinimas.
Tame darželyje grupėse iki 10 vaiku, dabar jos grupėje nuo rugsėjo bus 7 vaikai, auklėtojos nuostabios pedagogės, vasara aplankė žirgynus ir visokias "stiklo manufakturas", keliais sakiniais sunku papasakoti kiek daug vaikas ten gauna, net baseinas yra i kuri eina 2 kartus per savaite.
Valgyti darydavo virėjas, kuris atėjes dirbti iš restorano, vaikas mano nevalgus, valdiškame iš viso "badaudavo" o ten viska valgyti pradėjo, nes labai skaniai ir puošniai peteikdavo vaikams.
Grupės atskiros, miega lovelėse su vaikiška spalvota patalyne, tualetukai berniukms ir mergaitėms atskirai su mažais klozetukais. Piešimo kambarys atskirai, žaidimu kambarys atskirai, muzikos, anglu k. kambariai atskirai.. 3 aukštu name isikures.
Esam labai patenkinti. Labai.
Bėda tik vienintelė - prieš Kalėdas kelsimės i Kauna ir man didžiausias galvos skausmas kur mergaite reikės leisti..i koki vaiku darželi... verysad.gif negana to kad niekur vietu nera.. Gal jus patarsite kur mums kreiptis, kad nebutu vaikui didelio šoko. Kad tikrai gautume pagalba iš pedagogu ir nors kiek atrestauruota darželi surastume nuo caro maro laiku.. 4u.gif
Atsakyti
Mane irgi labai domintu privatus darzelis Kaune g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gija* @ 2008 10 06, 10:25)
Mane irgi labai domintu privatus darzelis Kaune  g.gif

Nėra tokio schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gija* @ 2008 10 06, 11:25)
Mane irgi labai domintu privatus darzelis Kaune  g.gif

Bet ar verta leisti į tuos privačius darželius ir mokėti tokius pinigus? g.gif Mano vyras dirba keliuose darbuose, aš pati dirbu kelių etatų krūviu, taigi tikrai galėtumėm leisti į privačius darželius ar net samdytis žmones. Bet manau, kad tai yra visiškai kvaila. Aš tuos pinigėlius geriau investuoju.
Mūsų grupė yra visiškai naujai suremontuota, modernūs, šiuolaikiški baldai, visiškai naujos plytelės, tualetai, kriauklės- tai mums nekainavo nė lito. Pamačius grupę likau tiek sužavėta, kad nežinau kaip perduopti tą visą grožį wub.gif Esam surinkę pinigėlius tik savo reikmėms ir naujiems žaisliukams. Mano mergina 2m, 9 mėn, pati skaičiuoja iki 10, piešia, bando skaityti raides, pati nusirengia, pati apsirengia. Ko daugiau ją galėtų išmokyti privačiuose darželiuose?
Taigi noriu paklausti ko ieškot tuose privačiuose darželiuose? Ko iš jų tikitės tokio, ko negali duoti paprasti darželiai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(braskute_v @ 2008 10 07, 17:09)
Bet ar verta leisti į tuos privačius darželius ir mokėti tokius pinigus?  g.gif  Mano vyras dirba keliuose darbuose, aš pati dirbu kelių etatų krūviu, taigi tikrai galėtumėm leisti į privačius darželius ar net samdytis žmones. Bet manau, kad tai yra visiškai kvaila. Aš tuos pinigėlius geriau investuoju.
Mūsų grupė yra visiškai naujai suremontuota, modernūs, šiuolaikiški baldai, visiškai naujos plytelės, tualetai, kriauklės- tai mums nekainavo nė lito.  Pamačius grupę likau tiek sužavėta, kad nežinau kaip perduopti tą visą grožį  wub.gif Esam surinkę pinigėlius tik savo reikmėms ir naujiems žaisliukams. Mano mergina 2m, 9 mėn, pati skaičiuoja iki 10, piešia, bando skaityti raides, pati nusirengia, pati apsirengia. Ko daugiau ją galėtų išmokyti privačiuose darželiuose?
Taigi noriu paklausti ko ieškot tuose privačiuose darželiuose? Ko iš jų tikitės tokio, ko negali duoti paprasti darželiai?  rolleyes.gif

Taigi matyt,ne lygis su biednioku vaikais leisti,daugiau skirtumu ir as nematau schmoll.gif

Atsakyti
Nagi mamos pasisakykit, ar pasiruosusios 1500lt moketi per men , jei taip ir daug jusu tokiu tai bus privatus darzelis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ishiri: 20 spalio 2008 - 16:38