Gal kas užmatėt kur galima nusipirkt ančių kepenėlių.... vištų tai pilna, o ančių nematau (jau nekalbu apie žąsų)... labai norisi paštetą pasidaryt...
Nu o aš kiek bandžiusi per kalėdas vietoj pabodusios vištos antį ar žąsį išsikepti- nu tiesiog nevalgomos gaudavosi- atrodo pirkdavau ir ruošdavau pagal SM gudrybes, pagal kurias kitoms, kaip sakė, gaudavosi super- nu man kad ir kur bepirkčiau, kad ir kaip beruoščiau- vienos plėvės gaunasi, visai be raumens- tik plėvės kietos, ir tą šlykštų atskonį ir kvapą turintys riebalai- nu tiesiog nevalgoma man gaudavos.
Ar aš nemoku jos nusipirkti, ar nepataikau ir nežinau kur pirkti, nu kad jau kiek bandžiau, tai visgi nusprendžiau padėti tašką antyčių/žąsyčių ruošime, ir grįžti prie tradicinės vištelės.
Gal kas galėtų mane paprotinti ką ne taip darau? Na, perku, aišku maksimkėse visokiose, dar lygtai turguje esu pirkus, tai gal reiki pirkti kur kitur, gal geresnė mėsa bus? Kiba pas kaimiečius kokius važiuoti ir pirkti (bet tie kur mes pažįstame, labai toli nuo Vilniaus, prie kauno gyvena, o kitų nežinome)..
O gal antis visada tokia gaunasi- nu bet netikiu, kad čoinykštės SM šeimos tenkinasi tom kietom plėvėm ir riebalų specifiniu skoniu ir smarve Nu ten tiesiog nebūna ką valgyti- jokio raumens- tik smirdantys riebalai ir plėvės nesukramtomos visokios..
Ar aš nemoku jos nusipirkti, ar nepataikau ir nežinau kur pirkti, nu kad jau kiek bandžiau, tai visgi nusprendžiau padėti tašką antyčių/žąsyčių ruošime, ir grįžti prie tradicinės vištelės.
Gal kas galėtų mane paprotinti ką ne taip darau? Na, perku, aišku maksimkėse visokiose, dar lygtai turguje esu pirkus, tai gal reiki pirkti kur kitur, gal geresnė mėsa bus? Kiba pas kaimiečius kokius važiuoti ir pirkti (bet tie kur mes pažįstame, labai toli nuo Vilniaus, prie kauno gyvena, o kitų nežinome)..
O gal antis visada tokia gaunasi- nu bet netikiu, kad čoinykštės SM šeimos tenkinasi tom kietom plėvėm ir riebalų specifiniu skoniu ir smarve Nu ten tiesiog nebūna ką valgyti- jokio raumens- tik smirdantys riebalai ir plėvės nesukramtomos visokios..
Galiu pasiulyti viena megstamiausiu patiekaliuku
Antyte apelsinu padaze
Puikiai tiks kalediniam stalui
Antyte apelsinu padaze
Puikiai tiks kalediniam stalui
O mes anti kepam taip. Supjaustom ketvirciais, itrinam druska ir pipirais, paliekam pasimarinuot bent dienele. Kepam skardoj kokias 2 val, o baigiant apdedam antaniniais ar kitokiais rugsciais obuoliais ir kepam, kol jie suminksteja. Mums tai vienas skaniausiu patiekalu.
Kepta antis su šalavijais,imbierais ir naminiu rabarbarų padažu
pagal.J.OLIVERĮ
Reikės:anties,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių imbierų,
rabarbarų stiebų,
šviežių šalavijų,
česnako,
raudonojo svogūno,
daržovių,
vištienos ar antienos sultinio,
alyvuogių aliejaus,
Marsala arba Vin Santo
Įkaitinkite orkaitę iki 180.C.
Antį iš vidaus ir išorės gausiai įtrinkit prieskoniais.Stambiai sutarkuokite pusę imbiero ir rabarbarų.
Sumaišykite juos dubenyje su puse šalavijų,visu česnaku ir svogūnais ir sukimškite į anties ertmę
Sudekite antį į skardą ir kepkite orkaitėje valandą paskui temperatūrą sumažinkite iki150.C
ir kepkite,kol apskrus ir suminkštės.Kol antis kepa jums reikės maždaug tris kartus nupilti riebalus į dubenį-šiuos skaidrius taukus galite vartoti ką nors kepdami.
Antis bus iškepusi,kai odelė apskrus,o kojų kaulai lengvai atsiskirs.Iškepus antį padėkite į pašildytą lėkštę atvėsti,o per tą laiką pagaminkite padažą.
Iš skardos išpilkite visus riebalus.Įdarą ištraukiite iš anties ir sudėkite į kepimo skardą,supilkite sunką.Pakaitinkite skardą ant silpnos ugnies,supilkite Marsala arba
Vin Santo ir nukrapžtykite prie dugno prilipusį skanumyna.Jis gali užsiliepsnoti,taigi saugokite.Įpilkite tiek sultinio,kad padažas būtų skanus ir tirštas.Perkoškite pro stambų sietelį.Peiliu lengvai nupjaukite anties krūtinėlę. o rankomis nuplėškite šlauneles.Išdalykite mėsą į lėkštes.Tada plonai supjaustykite likusius imbierus ir pakepinkite šlakelyje įkaitinto aliejaus nesvylančioje keptuvje.Kai jie keisti spalvą,suberkite likusius smulkiai pjaustytus rabarbaus,o galiausiai apskrudinkite
šalavijais.Apibaestykite jais antieną apšlakstykite gardžiuoju padažu
Papildymas:kaip akcentuoja J. Oliveris,tai letai kepta antiena.Bet vienas iš jo geriausių anties kepimo receptų.
pagal.J.OLIVERĮ
Reikės:anties,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šviežių imbierų,
rabarbarų stiebų,
šviežių šalavijų,
česnako,
raudonojo svogūno,
daržovių,
vištienos ar antienos sultinio,
alyvuogių aliejaus,
Marsala arba Vin Santo
Įkaitinkite orkaitę iki 180.C.
Antį iš vidaus ir išorės gausiai įtrinkit prieskoniais.Stambiai sutarkuokite pusę imbiero ir rabarbarų.
Sumaišykite juos dubenyje su puse šalavijų,visu česnaku ir svogūnais ir sukimškite į anties ertmę
Sudekite antį į skardą ir kepkite orkaitėje valandą paskui temperatūrą sumažinkite iki150.C
ir kepkite,kol apskrus ir suminkštės.Kol antis kepa jums reikės maždaug tris kartus nupilti riebalus į dubenį-šiuos skaidrius taukus galite vartoti ką nors kepdami.
Antis bus iškepusi,kai odelė apskrus,o kojų kaulai lengvai atsiskirs.Iškepus antį padėkite į pašildytą lėkštę atvėsti,o per tą laiką pagaminkite padažą.
Iš skardos išpilkite visus riebalus.Įdarą ištraukiite iš anties ir sudėkite į kepimo skardą,supilkite sunką.Pakaitinkite skardą ant silpnos ugnies,supilkite Marsala arba
Vin Santo ir nukrapžtykite prie dugno prilipusį skanumyna.Jis gali užsiliepsnoti,taigi saugokite.Įpilkite tiek sultinio,kad padažas būtų skanus ir tirštas.Perkoškite pro stambų sietelį.Peiliu lengvai nupjaukite anties krūtinėlę. o rankomis nuplėškite šlauneles.Išdalykite mėsą į lėkštes.Tada plonai supjaustykite likusius imbierus ir pakepinkite šlakelyje įkaitinto aliejaus nesvylančioje keptuvje.Kai jie keisti spalvą,suberkite likusius smulkiai pjaustytus rabarbaus,o galiausiai apskrudinkite
šalavijais.Apibaestykite jais antieną apšlakstykite gardžiuoju padažu
Papildymas:kaip akcentuoja J. Oliveris,tai letai kepta antiena.Bet vienas iš jo geriausių anties kepimo receptų.
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 26, 18:29)
O kur jūs perkat antį?- ar nesigauna plėvėta/kremzlėta/riebi, ar su tuo specifiniu namaloniu riebalų skoniu/kvapu?
Tai va mieloji, perku antį iš Maximos , dabar pirkau ar tai olandiška, ar tai kokia tokiam dryžuotam maišely supakuota 1,7 kg svorio.
Atšildau, aišku visaip kaip išplaunu , tada imu paukštienos prieskonių, kartais tinka ir šašlykų, ir maltos mėsos, žodžiu, kokių tuo metu turiu. Visada gaunasi skaniai .
Tada pasirruošiu įdarą - pora minučių paverdu ryžių pakelį ir į ryžius įtarkuoju morkų. Visą šį įdara sukemšu į pamarinuotos anties pilvuką. Kloju į skarda foliją, dedu antytę, užkloju folija, užraitau kraštus, kad būtų šilčiau ir kepu apie 220 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Per tą laiką keletą kartų atvinioju foliją ir sultytėm (na, išsiskyrusiais taukeliais - bet tikrai ne dvokiančiais, o skaniai kvepiančiais) palaistau antytę ir pilu į pilvuką ant ryžių. Tada dar pusvalandį kepu atvyniotą, kad apskrustų. Na tikrai nesigavo neskani. Visada mūsų trijų asmenų šeimai daugiau negu puse anties sueina per kartą...
Pabandykit... ne pats sveikiausias maistas, bet man skanu,..
Tiesa, kad kažkokias plėves minėjai, tai gal antis tiesiog nebuvo iškepusi... Aš patikrinu labai savitai... su šaukštu !!! pabaksnoju ir jei skūrytė plyšta, ir sunkiasi sultytės, tai tada jau iškepusi.
oho kad prirašiau
Ir aš antį gavau. Tai bandysiu kept. Įtryniau prieskoniukais. Galvoju kuo kimšt. Vyras griežtai atsisako visokių vaisiu prie mėsos .. Matyt lieka tik ryžiai. O gal tada kas padažiuką koki prie paukštienos žinot? Turiu šaldytų spanguolių.
va radau internete man atrodo nebloga recepta, naujus metus sutiksime su seimyna namie tai galvoju va taip reiks pabandyti pasidaryti anti
Vilmos kalėdinė įdaryta antis
Receptas labai paprastas.
Antis prieš dvi paras įtrinama garstyčiomis, česnakais, druska, pipirais ir majonezu. Laikoma šaltai. Prieš kepant į vidų prikišama įdaro.
Įdarui išverdama ryžių košė į kurią įdedamą sviesto, pakepintų morkų su svogūnais, džiovintų slyvų, pagardinama druska ir pipirais. Užpakalis užsegamas dantų krapštukais (nepanaudotais, aišku... ) ir kepama 1- 1,5 val., kol iškeps ir apsitrauks gražia plutele.
Mes iš pradžių kepame įvynioję į popierių, kad viršus labai neapdegtų, o paskui jį nuėmę apskrudiname viršų.
Vilmos kalėdinė įdaryta antis
Receptas labai paprastas.
Antis prieš dvi paras įtrinama garstyčiomis, česnakais, druska, pipirais ir majonezu. Laikoma šaltai. Prieš kepant į vidų prikišama įdaro.
Įdarui išverdama ryžių košė į kurią įdedamą sviesto, pakepintų morkų su svogūnais, džiovintų slyvų, pagardinama druska ir pipirais. Užpakalis užsegamas dantų krapštukais (nepanaudotais, aišku... ) ir kepama 1- 1,5 val., kol iškeps ir apsitrauks gražia plutele.
Mes iš pradžių kepame įvynioję į popierių, kad viršus labai neapdegtų, o paskui jį nuėmę apskrudiname viršų.
O mes kemsame grikiais(pries tai isvirt reikia) . Be to mama patare pirkti kuo didesne anti, nes sake, kad is mazu lieka tik riebalai ir kaulai.
Mano antyte buvo nuostabi,kepiau su raugintais kopustais ir obuoliais,na tikra grazuole,skanuole gavosi ,kepe 1,5 val,na super skaitau patiekalas Naujakui namie ,vaikai irgi ivertino
Nieko ypatingo su antiena daryti nereikia, ji ir taip labai skani Pamarinuoti su prieskoniukais, sakyčiau būtinai reikia kmynų, prikimšti virtais ryžiais su džiovintais abrikosais ir slyvomis į vidų, užsiūti, kad nekepti tuščio pilvo Aš kepu suvyniojusi į foliją, kad greičiau iškeptų, o prieš pabaigą foliją nudengiu.
Vyro mama troškina senoviniame storasieniame špižiniame puode supjaustytą, irgi gaunasi labai skani. Ypač man prie tokios antienos tinka kmynai.
Vyro mama troškina senoviniame storasieniame špižiniame puode supjaustytą, irgi gaunasi labai skani. Ypač man prie tokios antienos tinka kmynai.