Sveikos
Per paiešką žiūrėjau ir apie antieną temos neradau
Maximoje buvo didelė akcija ir aš prisipirkau antienos nemažai kažkaip nebuvau anksčiau ragavusi, tai nusprendžiau pabandyti tik va iškilo bėda, kad nežinau jokių receptų su antiena Ką jūs gaminate iš antienos? Pasidalinkite receptais
Pati neruošiau dar antienos, bet vis ruošiuosi paeksperimentuoti. Todėl turiu du receptukus. Galiu pasidalinti, tik jie dar neišbandyti
1. Antiena baltame padaže (iš www.sintagma.lt)
1 antis
džiovintos arba šviežios petražolės šaknies
džiovintos arba šviežios saliero šaknies
druskos
pipirų
lauro lapų (Lauro lapas)
petražolių šakelių
Padažui:
0,5 stiklinės džiovintų grybų
30 g sviesto arba margarino
3 šaukštai miltų
1 stiklinė grietinės
Antį nuplauname, nurenkame padaigus, užpilame šaltu vandeniu, užverdame, nupilame visą vandenį ir antį išplauname.
Tada ją supjaustome gabalais, užpilame vandeniu, pridedame prieskonių ir verdame ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja.
Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 1 val.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus, į juos supilame 3 stiklines sultinio nuo anties, 1 stiklinę grietinės ir sudedame susmulkintus grybus. Išmaišome, užpilame ant anties ir užviriname.
Antis būna skanesnė, jei dar šiek tiek pastovi su padažu.
Patiekiame karštą su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.
2. KEPTA ANTIS A LA VALKATINĖ IR TETA (iš skanaus.visada.lt)
Išspaudžiau 1 citrinos sultis,
išspaudžiau 1 granato sultis,
įbėriau 5 pipirų prieskonių gerokai,
juodųjų pipirų, bet visai nedaug,
6 kvapniuosius pipirus sutrupinau,
įdėjau šaukštelį garstyčių,
įdėjau 3 šaukstelius medaus,
druskos įdėjau gerokai, jautėsi marinate, kad daugoka.
Ištryniau anties vidų ir išorę, įdėjau į celofaninį maišelį, visą marinatą likusį irgi supyliau, užrišau maišelį, įdėjau į lėkštę ir padėjau į šaldytuvą, na, dar kelis kartus apverčiau.
ĮDARAS
Išviriau ryžius su trupučiu druskos,
nusausinau nuo vandens, primečiau slyvų ir persikų džiovintų ir prikimšau antį.
Visą antį dėjau į kepimo maišelį, pribadžiau viršuje skylučių, aplink ją dar irgi pridėjau džiovintų slyvų. Kepiau 80 minučių.
Tai tiek, gal bus naudinga.
1. Antiena baltame padaže (iš www.sintagma.lt)
1 antis
džiovintos arba šviežios petražolės šaknies
džiovintos arba šviežios saliero šaknies
druskos
pipirų
lauro lapų (Lauro lapas)
petražolių šakelių
Padažui:
0,5 stiklinės džiovintų grybų
30 g sviesto arba margarino
3 šaukštai miltų
1 stiklinė grietinės
Antį nuplauname, nurenkame padaigus, užpilame šaltu vandeniu, užverdame, nupilame visą vandenį ir antį išplauname.
Tada ją supjaustome gabalais, užpilame vandeniu, pridedame prieskonių ir verdame ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja.
Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 1 val.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus, į juos supilame 3 stiklines sultinio nuo anties, 1 stiklinę grietinės ir sudedame susmulkintus grybus. Išmaišome, užpilame ant anties ir užviriname.
Antis būna skanesnė, jei dar šiek tiek pastovi su padažu.
Patiekiame karštą su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis.
2. KEPTA ANTIS A LA VALKATINĖ IR TETA (iš skanaus.visada.lt)
Išspaudžiau 1 citrinos sultis,
išspaudžiau 1 granato sultis,
įbėriau 5 pipirų prieskonių gerokai,
juodųjų pipirų, bet visai nedaug,
6 kvapniuosius pipirus sutrupinau,
įdėjau šaukštelį garstyčių,
įdėjau 3 šaukstelius medaus,
druskos įdėjau gerokai, jautėsi marinate, kad daugoka.
Ištryniau anties vidų ir išorę, įdėjau į celofaninį maišelį, visą marinatą likusį irgi supyliau, užrišau maišelį, įdėjau į lėkštę ir padėjau į šaldytuvą, na, dar kelis kartus apverčiau.
ĮDARAS
Išviriau ryžius su trupučiu druskos,
nusausinau nuo vandens, primečiau slyvų ir persikų džiovintų ir prikimšau antį.
Visą antį dėjau į kepimo maišelį, pribadžiau viršuje skylučių, aplink ją dar irgi pridėjau džiovintų slyvų. Kepiau 80 minučių.
Tai tiek, gal bus naudinga.
Mes tai anti idarom ryziais,obuoliais,svogunu ir razinom,(viskas smulkiai supjaustyta ir sumaisyta)paprieskoniujam,dedam ja i kepimo inda,iki puses uzpilam alum ir kepam orkaitei-labai skanu
Ačiū už receptukus Bandysiu gaminti
Antis labai skanu raugintu kopustu sriuboje ( mazi gabaleliai), is anties file galima pasidaryti labai skaniu vyniotiniu.
QUOTE(knotknot @ 2007 08 17, 14:57)
Antis labai skanu raugintu kopustu sriuboje ( mazi gabaleliai), is anties file galima pasidaryti labai skaniu vyniotiniu.
Gal turi kokių antienos vyniotinių receptų?
QUOTE(leonel @ 2007 08 30, 22:13)
Gal turi kokių antienos vyniotinių receptų?
Esu auginusi antis, tai zinau, kad jos labai megsta sraiges, todel parasysiu viena vyniotinio receptuka su sraigemis. kas bijo sraigiu, vietoj ju galima naudoti virta jautienos liezuvi.
1 antis
1 paprika
1 vidutinio dyzio morka
2 kiausiniai
3 saukstai maltu dziuveseliu
7 virtos sraiges ( arba 1/3 jautienos liezuvio)
1 svogunas
1 anties kepeneles ( keptos ), bet neturint, galima apseiti i be ju
maltu pipiru, prieskoniu, druskos
Nuo anties kaulu nurengti mesyte, krutines file( su oda) plonai ismusti, likusia mesa sumalti. Paruosti idara: kiausinius isplakti su prieskoniais, druska; sumalti sraiges( liezuvi), sutarkuoti morka; pakepti su trupuciu sviesto smulkiai pjaustyta svoguna, sumalti kepeneles, susmulkinti paprika. Viska sumaisyti, suberti dziuveselius. Galima i idara deti ir smulkiai pjaustyta rugstu obuoli.
Ant merles ar specialios kepimo pleveles deti anties krutineles file odele i medziaga, ant virsaus krauti paruosta idara , susukti viska i vyniotini, perristi siulu ir virti pasudytame vandenyje su lauro lapeliais apie 1,5-2 val.
Galima vyniotini ir kepti. Tokiu atveju nurengiu anties oda pradedama nuo kaklo ( stengiuosi nepazesti odos). Jei oda itruksta - susiuvu keliais dygsniais, kad idaras neiskristu. Odos isnara gaunasi su 5 skylem - kaklo, sparnu, kulseliu ir uodegos. Skyles uzsiuvu, palikdama tik viena didziausia, per kuria sudedu idara. Siu atveju i idara butinai dedu bent pora pjaustytu rugsciu obuoliu.
Prikimsta anti uzsiuvu, ikisu i kepimo maiseli ( buna Maximose), ipilu stikline raudono vyno ar obuoliu, vynuogiu sulciu i maiseli ir uzrisu. Idedu i kepimo skarda ir salia ipilu vandens 1/2 stilkines, kad butu ant dugno( kepimo metu vis papildau). Kepu apie 1,5-2 val.
Tiek virta, tiek kepta vyniotini ( kepta isimu is kepimo maiselio) paslegiu bent 2-3 valandom saltai. Galima juos valgyti ir karstus.
Skanaus!
Papildyta:
Nuo anties vyniotinio likusius kaulus isverdu ir padarau sriuba ( skaniausia su raugintais kopustais).
Dar labai skanu antis su vysniomis
Anti supjaustyti gabaleliais ( panasiai kaip pjaustom vista), pri prieskoninti megstamais prieskoniais ( be cesnako), sudeti i kepimo maiseli, ipilti ten stikline vysniu sulciu ir priberti vysniu be kauliuku ( galima dziovintu). Vietoj vysniu galima naudoti spanguoles, bruknes. Kepti orkaiteje apie 1,5 val.
Labais skanu su keptomis bulvytemis.
Anti supjaustyti gabaleliais ( panasiai kaip pjaustom vista), pri prieskoninti megstamais prieskoniais ( be cesnako), sudeti i kepimo maiseli, ipilti ten stikline vysniu sulciu ir priberti vysniu be kauliuku ( galima dziovintu). Vietoj vysniu galima naudoti spanguoles, bruknes. Kepti orkaiteje apie 1,5 val.
Labais skanu su keptomis bulvytemis.
Sventei galima pasigaminti anties file su ananasais.
Anties mesyte be kaulu plonai ismusti, ispipirinti, apibarstyti prieskoniais( vengti cesnako), ir palaikyti saldytuve apie 2-3 val.
Keptuveje gerai iskepti file. Baigiant kepti ant kiekvieno mesos gabalelio uzdeti po konservuoto ananaso gabaleli ir ipilti ananasu sirupo puse stiklines. Uzdengus patroskinti apie 15 min.
Skanaus!
Anties mesyte be kaulu plonai ismusti, ispipirinti, apibarstyti prieskoniais( vengti cesnako), ir palaikyti saldytuve apie 2-3 val.
Keptuveje gerai iskepti file. Baigiant kepti ant kiekvieno mesos gabalelio uzdeti po konservuoto ananaso gabaleli ir ipilti ananasu sirupo puse stiklines. Uzdengus patroskinti apie 15 min.
Skanaus!
Dar norejau perspeti seimininkes- nepirkit saldytos antienos ir zasienos. Tie paukstukai praguli saldikliuose ilga laika ir mesa buna sausa ir kieta. Geriau pirkti nesaldyta parduotuveje ar turguje.
Saltesniu metu laiku skani antis, troskinta raugintuose kopustuose.
Keliu tema i virsu... kas turite receptu skaniai antienai pagaminti??????? Man sausa visada gaunas, o kinieciuose tokia traski, sultinga ir skani, kaip skaniai padaryt, ar apsimoka nusipirkt visa anti ir ja nukaulint ar pirkt file???