Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti :)

QUOTE(sillwio @ 2007 05 29, 14:38)
man ryskumo ziauriai truksta ant akiu ir usu. Per siaura ryskumo zona. Siaip darbelis tikrai neblogas ir vertas duotu balu. net nagai panizo makro pafotkint, gaila, kad makro objektyvo neturiu. reiks matyt isigyt bent jau ziedus ir eit fotkint makro su apverstu 50-tuku.

o kaip dar išplėsti ryškumo zoną? Čia max kiek mano fotoaparatas leidžia (F8) + pilnas zoomas.

dar dėl techninių minusų - keleta peršvietimų ("some overexpositions disturb a little"), na juos dar su PS galima suslėpti.

QUOTE(bite maja @ 2007 05 29, 14:43)
schmoll.gif tokių nematau. man labai gražu (kitaip apibūdint nemoku  tongue.gif )...
dabar šovė mintis... o jei pabandžius vertikaliai nuotrauką padaryt. tada vabaliokas turėtų erdvės į viršų ropot.

matai, kad man asocijacijos daugiau, lyg boružė išlindo iš po lapo ir klausia "na ko gi nori" smile.gif, nei ropojimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 29 gegužės 2007 - 13:51
QUOTE(bite maja @ 2007 05 29, 13:43)
nepriekabiauk Sillwio taip. graži foto tikrai.
beje, ir tave ten užtikau  tongue.gif 
http://fotokudra.lt/...isi.php?aut=466

nepriekabiauju smile.gif tiesiog kritikuoju.
manes visur pilna biggrin.gif

beja, ar kas esat isbande zieda, (nezinau kaip lietuviskai pavadint teisingai, angliskai jis vadinasi reversing ring) leidzianti "prikabint" apversta objektyva prie aparato.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 29, 14:50)
nepriekabiauju smile.gif tiesiog kritikuoju.
manes visur pilna biggrin.gif

beja, ar kas esat isbande zieda, (nezinau kaip lietuviskai pavadint teisingai, angliskai jis vadinasi reversing ring) leidzianti "prikabint" apversta objektyva prie aparato.

čia kažkas panašaus buvo daryta http://fotokudra.lt/...iai.php?aut=329

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 29, 13:46)
o kaip dar išplėsti ryškumo zoną? Čia kiek max kiek mano fotoaparatas leidžia  (F8) + pilnas zoomas.

dar dėl techninių minusų - keleta peršvietimų ("some overexpositions disturb a little"), na juos dar su PS galima suslėpti.

su zoom'u atsargiau, kuo didesnis zoom'as, tuo mazesne ryskumo zona http://www_dofmaster_com/dofjs.html.

nemaciau ten jokiu overexposions - kaip tik ziurisi labai naturaliai. manau, kad zmogui, kuris taip raso - paranoja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 05 29, 13:53)
čia kažkas panašaus buvo daryta http://fotokudra.lt/...iai.php?aut=329

pavyzdziu esu mates. taip pat esu girdejes, kad gana sunku sufokusuoti teisingai. va ir idomu, ar is rankos imanoma fotografuot, ar tik nuo statyvo. nes jei tik nuo statyvo, tai gyva vabala pagaut bus sunku.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 29, 14:56)
su zoom'u atsargiau, kuo didesnis zoom'as, tuo mazesne ryskumo zona http://www_dofmaster_com/dofjs.html.

nemaciau ten jokiu overexposions - kaip tik ziurisi labai naturaliai. manau, kad zmogui, kuris taip raso - paranoja biggrin.gif

yra yra kai įsižiūri, ant nugaros mirksiukas.gif
O tau paranojos nuo šarpo nėra tongue.gif.
Beje ar tiesa, kad LCD monitoriai "aštresnį" vaizdą rodo?

vabalas ne gėlė, jei arti prikiši fotoaparatą - pabėgs smile.gif
na čia jau mano muilinės minusai - arba macro su zoomu (ir konverteriu) arba macro ir labai arti prikišus.

aš macro tik nuo trikojo, arba iš bedos ant žemės ar rankinuko fotoaparatą padedu, nes kitaip nuo rankų drebėjimo jokie IS nebepadeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 29 gegužės 2007 - 14:05
QUOTE(dejavu @ 2007 05 29, 14:02)
yra yra kai įsižiūri, ant nugaros  mirksiukas.gif
O tau paranojos nuo šarpo nėra tongue.gif.
Beje ar tiesa, kad LCD monitoriai "aštresnį" vaizdą rodo?

vabalas ne gėlė, jei arti prikiši fotoaparatą - pabėgs smile.gif
na čia jau mano muilinės minusai - arba macro su zoomu (ir konverteriu) arba macro ir labai arti prikišus.

aš macro tik nuo trikojo, arba iš bedos ant žemės ar rankinuko fotoaparatą padedu, nes kitaip nuo rankų drebėjimo jokie IS nebepadeda.

ant nugaros visai nemaiso.
yra, bet dazniausiai del neteisingo fokuso tasko tongue.gif siuo atveju vien tik fokuso tasko pakeitimas nieko gero neduotu, nes tada kojos butu neryskios.
matyt priklauso nuo monitoriaus. darbe turiu lcd, namie crt. per darbini lcd (o jis toli grazu ne pats pigiausias) ziurint savo nuotraukas vidurius vercia lauk biggrin.gif
zoom'inti juk galima ne iki galo. is kokio atstumo buvo fotografuotas vabalas?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 29, 15:25)
ziurint savo nuotraukas vidurius vercia lauk biggrin.gif

ką čia reiškia? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 29 gegužės 2007 - 14:34
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 29, 15:33)
ką čia reiškia?  g.gif  biggrin.gif

kad suvalgė prasto maisto, per daug alaus prigėrė, rankos labai drebėjo ir visos foto išsilieję išėjo lotuliukas.gif

Tiek namie, tiek darbe pas mane stovi Lcd monitoriai. Taigi tikro vaizdo taip ir nematau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 29, 14:33)
ką čia reiškia?  g.gif  biggrin.gif

nerimtai jau atsake dejavu, o rimtai, tai reiskia, kad nuotraukas paruosiu ziuredamas i CRT monitoriu, o ziurint per lcd jos atrodo visai ne tokios. Pvz mano nuotrauka su oro balionu. CRT rodo svelnu perejima is baltos i geltona aplink saule, o LCD rodo kazkokius keistus ratilus, pati saule atrodo isdegus. pastebejau, kad kartais susilaukiu kritikos, jog mano nuotraukos persharpintos, nors man ziurisi normaliai.

QUOTE(dejavu @ 2007 05 29, 14:42)
kad suvalgė prasto maisto, per daug alaus prigėrė, rankos labai drebėjo ir visos foto išsilieję išėjo  lotuliukas.gif
Tiek namie, tiek darbe pas mane stovi Lcd monitoriai. Taigi tikro vaizdo taip ir nematau  doh.gif

lotuliukas.gif
siais laikais as net nezinau, kas yra tikras vaizdas. netgi CRT monitoriui dazniausiai reikia pasharpint siek tiek, kad ziuretusi normaliai. viena nuotrauka ruosiau spausdinimui ant A4. pasharpinau siek tiek, o vat atspaudus pasirode, kad sharpint visai nereikejo. Apie savo darbini LCD net nekalbu. Aisku nuotrauku paruosimas spausdinimui ir web'ui skiriasi, bet esme ta pati. Gal pro monitorius ir parodytu viska, ka reikia matyt, bet ana diena kainas ziurejau, tai vos infarkto negavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 29 gegužės 2007 - 14:51
QUOTE(dejavu @ 2007 05 29, 15:02)
yra yra kai įsižiūri, ant nugaros  mirksiukas.gif

o ten ne taip turi būt? g.gif tas vabaliukas turi kažkokius šviesius dryžius.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 29, 15:25)
matyt priklauso nuo monitoriaus. darbe turiu lcd, namie crt. per darbini lcd (o jis toli grazu ne pats pigiausias) ziurint savo nuotraukas vidurius vercia lauk biggrin.gif

Klausyk, o koks tikslius tavo to darbinio LCD monitoriaus modelis? Na net smalsu, nes jau už 1200-1500Lt galima įsigyti tokį LCD monitorių, kuriam dėl nuotraukų rodymo priekaištų būtų labai mažai, o tu kiekvienai progai pasitaikius spjaudais dėl katastrofiškos LCD kokybės.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 29, 16:01)
Klausyk, o koks tikslius tavo to darbinio LCD monitoriaus modelis? Na net smalsu, nes jau už 1200-1500Lt galima įsigyti tokį LCD monitorių, kuriam dėl nuotraukų rodymo priekaištų būtų labai mažai, o tu kiekvienai progai pasitaikius spjaudais dėl katastrofiškos LCD kokybės.

Pas mane viewsonic ve710s. Beja, o koks pas tave? Gal pavyks pakeisti savo nuomone apie LCD ir daugiau cia ir niekur kitur nebesispjaudyti biggrin.gif

P.S. namie stovi LG Flatron-EZ T910BU - kuris man kainavo 1345 svediskas kronas (~480 Lt), o viewsonic'as pigiausiai, kiek man pavyko cia rasti, kainuoja 2415 kronu (~870 Lt). Kaina skiriasi beveik 2 kartus, o LG rodomas vaizdelis net is tolo nelyginamas su viewsonic'o.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 29 gegužės 2007 - 16:42