Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti :)

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 11, 20:39)
tai kad lyg negina, kiek rašyta , kad ne...
negi sunku suprasti, kad žmonėms ir galimybės ribotos gali būt - na man ir anas paminėtas pvz. per brangu buvo (ir muiline jo jau nevadinčiau). Padėvėto irgi kaip kažkas minėjo nepirkčiau, nei garantijų nei nieko - ateis laikas ir turėsiu savo, o ne second hand nežinia iš kokių rankų ir kodėl parduodamą (nebent tai turėtų būti tikrai labai patikimas savas žmogus).

kažkaip sad.gif...kai vieni kalba, kad sugebėjimo fotografuoti esmė ne fototechnikoj, o kiti tarsi kaip tik tai ir bando pabrėžti. Ką jau aš čia su savo muiline  verysad.gif - niekad jum neprilygsiu , tai nė stengtis neverta gal arba skyrely ne tam sad.gif Aš beje jo muiline nevadinu ir visko ką jis gali dar nemoku. Čia kaip su photoshopu - didžioji dauguma neišnaudoja ir nė nesiruošia išnaudoti visų jo galimybių, bet parsisiunčia visą baisulinę programą, nors pašarpinti, pakontrastuot, rėmuką uždėt ar dar ką smulkaus padaryt tereikia - na ir kas kad turi tą krūtą (apie legalumą išvis patyliu) programą, kai tau iki pabandymo  su ja visa dirbt toli toli. kažkurioje temoje skaičiau lyg californiagirl (atsiprašau jei klystu) ape kažkokį mažą tos programos pagr. funkcijų ar kažkaip panašiai paketą. Ir nebrangu palygint su visa programa , ir legalu ir iš tikrųjų atitinka poreikius. Aiškiau nemoku pasakyti.  blush2.gif

nereikia taip pesimistiškai. Aš už tai kad perprasti fotografavimo principus su bet kokiu fotoaparatu, o tada, kai jau matai, kad sugebi daugiau nei fotoaparatas gali, ir turi noro, pradedi dairytis kažko kito, kiek galimybės leidžia.
dėl fotošopo aš mokausi taip - pasiimu iš šio puslapio http://www.tutoriali...Photo-Effects/1
kokį įdomesnį ar paprastesnį efekto aprašymą ir darau pagal instruciją, kol kažkas panašaus išeina...paskuj pereinu prie kito.
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 05 11, 20:10)
Na as pries savaite ferrari pasidovanojau, bandysiu mokintis vaziuoti biggrin.gif
O jus visi pasitvarket custom WB isigije aparata? Nes man kazko dabar spalvos nelabai patinka g.gif

Sveikinu thumbup.gif
Niekada nekisau nagu prie WB aparate. Statau ant auto ir fotografuoju RAW. Jei fotikas nesusitvarko (o tai buna gana retai), labai lengvai tai taisau raw konverteryje.
Atsakyti
O man iskilo klausimas kaip i namu darbu albuma ikelti nuotraukas? Ar jas tik Bitemaja gali ikelti? Nes as dar laukiu sestadienio kuris turetu grazu saulelydi turet, gal pavyks ka nors kokybiskai nufotografuot.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 05 11, 20:10)
WB - buvo nustatytas "ant" automato ax.gif

Jei nenori fotkint raw, reguliuok wb. Tavo kameroje yra funkcija, leidzianti nustatyti wb pagal balto popieriaus lapa pries fotografuojant. Paieskok, tikrai rasi.
Siaip priezastis gali buti ir kita. Jei imestum koki pvz, gal butu aiskiau.
Atsakyti
QUOTE(sunnyday @ 2007 05 11, 21:25)
O man iskilo klausimas kaip i namu darbu albuma ikelti nuotraukas? Ar jas tik Bitemaja gali ikelti? Nes as dar laukiu sestadienio kuris turetu grazu saulelydi turet, gal pavyks ka nors kokybiskai nufotografuot.

pirmiausiai dėk čia. parašyk, kad čia namų darbas, nuotraukos parametrus. o po to aš tavo nuotrauką įkelsiu į albumą mirksiukas.gif

Atsakyti
Taigi pirmieji mano namu darbai.
Pagal parametrus palyginus jau matau, kad jie ne labai tinkami saules fotografavimui blush2.gif
Bet as dar ismoksiu smile.gif

Tv: 1/60; Av: 3.5; Focal Length: 7.3mm; ISO Auto; White balance: Auto
user posted image

Tv: 1/50; Av: 2.8; Focal Length: 7.3mm; ISO Auto; White balance: Auto
user posted image
Papildyta:
Tiesa, as mokausi su Canon PowerShot A620
Atsakyti
kaip patiko man jusu diskusija thumbup.gif; ta proga perku savo muilinei tele ir macro konverteri ir fotika pasilieku ta pati tongue.gif

zuvialia mano f828 yra sony 4u.gif

roolys supyko hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 11 gegužės 2007 - 22:14
QUOTE(Stebukle @ 2007 05 11, 22:13)
roolys supyko hihihi.gif

Na gal biski tik susinervinau ir tiek, blush2.gif Bet jau praejo. sorry jai kas isizeide, bet savo nuomenes nepakeisiu del muiliniu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 11 gegužės 2007 - 22:45
QUOTE(roolys @ 2007 05 11, 22:43)
Na gal biski tik susinervinau ir tiek,  blush2.gif Bet jau praejo. sorry jai kas isizeide, bet savo nuomenes nepakeisiu del muiliniu  schmoll.gif

smile.gif tam ir yra diskusija, kad savo nuomone isreikst... tik gaila, kad kai kada ji per daug asmeniskai priimama g.gif smile.gif
Atsakyti
Na, rūly ir prirašei... Parašei daug teisybės, bet ir dar daugiau pievų. Cituojamas Rūlio tekstas pasviręs

Mano muiline turi optini ieskikli
Netiesa. Tavo Sonis turi mažytį displėjuką, bet ne normalų didelį optinį vaizdo ieškiklį. Jam 100 metų iki optinių vaizdo ieškiklių kokybės.

- Atrask triuksma mano fotografijoj,(skirk kur yra minimalus ISO-60 ir kur ISO-200)ir tada proporcingai atskaiciuok. mano ISO-200 kaip tau ISO-600.
Kokiu čia principu tu triukšmų analogus skaičiuoji? smile.gif Aaa, supratau, atseit pas tave minimalus ISO yra 80, tai tavo fotikui atleistina, kad jis triukšmauja prie ISO200? smile.gif Ne, neteisingas požiūris. Jei veidrodinukui prie f2,8 ir 1/60sek. reiks ISO800, tai ir tau reiks tų pačių ISO800 ir visiškai nesvarbu koks fotoaparato minimalus ISO. Tų mažųjų ISO šiaip nelabai ir prireikia, paklausk silvio ar dažnai jis pasigenda mažesnio nei ISO200 savo D50? Asmeniškai aš mažesnio jautrumo pasigedau vieną kartą per metus, kai saulėtą dieną norėjau nufotografuoti tekantį upelį.

Ir nemanau kad matysi triuksmo pas mane su ISO-200. Mano muilinej triuksmas prasideda nuo ISO-400. Tai taviskiui bus ISO kazkur 1200. Tai pabandyk ir pasakyk ar yra pas tave triuksmas ar ne .
Pasižiūrėjau su tavo Soniu darytas foto: prie ISO200 triukšmų nesimato, bet jau galima pastebėti triukšmo šalinimo pradėtas trinti detales. Bet šiaip ISO200 tavo fotoaparate tikrai naudotinas. O vat ISO 400 jau tik iš bėdos. Apie ISO800 galima pamiršti.

- Mano muilinej pakankamai trumpa ryskumo zona tai diafragma uzdaryta iki F/2.8 ( galiu imest ir pavyzdziu jai labai nori)
tikiu, kad gali, bet faktas kaip blynas yra tas, kad su didesne matrica prireikus gali gauti keliskart mažesnį ryškumo gylį.

- Pakankamai greitas, kad galetum pyskinti ant greicio. Tiesa sakant as dar nesu tokiu apsisukimu kaip mano muiline. Man dar pora metu mokintis kad aplenkciau ja, ir keikciaus kad ji nespeja su manim.
OK, sakykim, kad mano žinios šioj srityje pasenusios.

Pradesiu nuo pliusu kuriuos turi muiline (tarkim mano : SONY DSC-H5). Pradesiu nuo to kad turiu zooma 12X kuris atitinka veidrodinio fotoaparato objektyva kazkur 300 mm , ir jis kainuoja ( sakykim pigus) apie 1000 lt.
Taippat turiu MAKRO funkcija kuriai gaut ant veidrodinio reikia irgi objektyvo kuris dar kainuos.

Su kaina praktiškai pataikei, pvz. Sigma 28-300 DG Macro kainuoja kažkur 900-1000Lt.

Turiu DIDELI ekrana perziurinet nuotraukom arba net fotografuojant matyti busima vaizda ON LINE.
O kas to didelio ekrano neturi? Visi turi. „Gyvo“ vaizdo matymas kai kuriose situacijose gal ir nieko, bet tik tuo atveju, jei yra lankstomas ekranėlis ir nori fotografuoti fotoaparatą padėjęs ant žemės ir pan. Kitais atvejais, turint normalų vaizdo ieškiklį visiškai nėra prasmės juo naudotis. Nei už nieką nekeisčiau veidrodinio fotoaparato vaizdo ieškiklio į tą, ką siūlo SLR-like.

Turiu 13 atskiru programu kurios yra jau suderintos atskiriem gyvenimo atvejam o, taippat yra ir pilnai ar pusiau rankinis nustatymas.
Turiu ir tryju kadru is eiles funkcija.
Yra integruotas judesio slopintuvas.
Integruota blykste, kuri veikia keliomis funkcijomis ( nenagrinejau dar nes neteko pakolkas naudot).
EV korekcija.
Taimeris 2sek. ir 10 sek.
Yra USB jungimasis prie kompiuterio.
Video audio analoginis isejimas jungimuisi prie televizoriaus ar kito vaizdo ir garso grotuvo.
Yra fokusavimo funkcijos : rankinis , multi fokusavimo funkcija (didelis plotas ieskiklyje ir parodoma ryskiai zalia spalva vietas kurias sufokusuoja), Centro fokusavimas, Pasirinktina vieta visam ekrane kuria norima sufokusuot,
Raudonu akiu nuemejas del blico ( nenaudojau nes su blykste nefotografuoju)

Nelabai supratau kodėl visa tai vardini. Juk tai standartinis bet kokio trupučiuką rimtesnio fotoaparato „navarotų“ rinkinys smile.gif

Filmavimo funkcija ( Ir patikek tokia kokybe vaizdo ir garso kad nenusileidzia video kamerom. Jai netiki pasiskaityk atsiliepimus apie mano muiline filmavima)
Muilinių pliusas. Buvo išgaravęs iš galvos.

Diafragma darinejas nuo 2.8 iki 8 Ir tai pakankamai daug kad galetum pasiekt savo rezultata.
Diafragma tik pas pinhole nesidarinėja. Pas visus kitus irgi darinėjasi smile.gif

Maitinimo elementai AA tipo kurie kainuoja kapeikas ir tai labai patogu.
SONY ms kortele. Kaikurie tai vadina minusu bet man tai pliusas nes ir telefonui ir delniniui ir nesiojamam kompiuteriui galiu naudot tas pacias.
Atskiri nustatymai ivairiem parametram tiek sviesumai tiek spalvos tiek apsvietimo , nors ju dar net nepradejau ju naudot , gal po kokiu metu.
Islaikymas reguliuojasi nuo 30 sekundziu iki 1/2000 sek

niu, ir visi kiti turi ir maitinimo elementus ir atminties korteles galima įkišti ir netgi išlaikymas reguliuojasi wink.gif

Ir dar daug daug kitu. nes surasiau kuriuos siaip matau kasdien. O jai paimsi gamintoju aprasyma tai ten visko ko reik ir nereik prirasyta.
Ir nereikia, nes visi kiti fotoaparatai (turiu mintyje rimtesni) irgi visą tą turi.

Tai pasakyk man ar cia minusai blink.gif , nemanau kad minusia. O jai ir tavo fotoaparatas visa tai turi , tai ne mano muiline nuo to darosi blogesne, o tavo veidrodinis fotoaparatas su nepilno formato matrica ( nors dar nesu tikras koks tavo fotoaparatas, bet speju) yra nepranasesnis.
He, tu ten mane kažkur apkaltinai, kad aš, atseit, visai iškalbos būdais bandau apginti savo pasirinkimą. Bet aš galiu drąsiai tą pasakyti apie tave. Aš bent jau konkrečiai ir trumpai pavardinau muilinių minusus. O tu vardini visas fotoaparato savybes (kurias turi ir visi kiti fotoaparatai) ir tikiesi padaryti įspūdį smile.gif

Klausymas kyla tada , kiek visas komplektas kainuos tavo fotoaparato, kad galetum ir makro ir zoominti ( kaip mano muiline) ? Manau kad nemazai. Ko nepasakysi apie mano varianta.
Jei norėčiau veidrodinio su tokiu dideliu ultrazūmu ir macro funkcija, tai man kainuotų 2500-2600Lt.

Dar klausymas kyla ar reikalinga tampitis 30 cm ilgio objektyvus ir dar tasej pora minimum kad fotografuot seimynines foto ir siaip kartais pazaist su makro ar koki pauksti pritraukt?
Jei nori geresnės kokybės, nei duoda muilinės tai ir tampaisi smile.gif Beje, to ultrazūmo ilgis būtų 9cm wink.gif

Dar reiktu paklaust ar naujai prisijungus dalyve gali skirti tokias sumas pinigu uz veidrodinius , nepilno formato fotoaparatus o tada siulyti?
Jei geriau paskaitysi, tai pamatysi, kad aš jai siūliau arba pirkti kompaktišką muilinę arba veidrodinį.

Pavyzdžių su mašinom nekomentuosiu. Bet jei norėčiau, tai galėčiau prrašyti sau palankių pavyzdžių. Tik nematau prasmės į diskusiją apie fotoaparatus kišti mašinas.

Ir jai manai kad dideles muilines kurios beveik prilygsta veidrodiniam fotoaparatam su apkarpytom matricom, nereikalingos rinkoj tai klysti per visa pilva. Rinkos tyrejai taip istirineja rinka ir tiksliai nustato ko zmonem reikia ir ka zmones perka ir naudoja. Ir teigti kad jie niekam tike tai yra isvis kvaila.
Pavarai vaikine smile.gif Sugalvoji kažkokį ginčytiną teiginį ir pateiki jį kaip aksiomą: matote didelės muilinės beveik prilygsta veidrodiniams smile.gif)) Nu neprilygsta jos, nei iš tolo neprilygsta. Bile kuris veidrodinukas pagal vaizdo kokybę dės į vietą muilines ir dideles ir mažas.

Šnekant apie rinką... Ne viskas, ko reikia rinkai yra gerai. Pats puikiausias pavyzdys yra megapikselių lenktynės. Rinkodaros skyrius liepia kepti matricas su daugiau megapikselių, tokias ir kepa. O tai, kad vaizdo kokybė dėl to kenčia -- visiems (tiksliau beveik visiems) nusispjauti. Realiai 5-6 megapikselių tiems, kurie nespausdina plakatų metras ant metro, yra daugiau nei per akis. Bet ne, į mažytes patricas prikiša po 10 megapikselių ir rezultate muilinėse jau ISO200 darosi vargiai naudotinas, pas 10 megapikselių Panasonicus jau prie ISO100 triukšmų šalinimo pėdsakai (užtepliotos smulkios detalės) matosi. Tad ne viskas, ko rinka reikalauja yra gerai.

O dabar žinutė skirta Ferrari:
Jei jau būtinai nori SLR-like, tai imk Fuji. 6500.
Palyginus su Canon S3 IS:
+ Fuji turi normalų platų kampą (35mm ekvivalente 28mm), Canon jo neturi (35mm ekvivalente 36mm)
+ Fuji turi geresnę matricą, galėsi drąsiai naudoti didelius jautrumus, apie kuriuos su Canon tektų pamiršti;
+ Fuji zūminimas ir rankinis fokusavimas atliekamas sukinėjant atitinkamus žiedus ant objektyvo (kaip ir pas veidrodinius), kas yra nepalyginamai patogiau, nei to darymas mygtukų pagalba (pas Canon tas variantas)
- Fuji neturi vaizdo stabilizavimo sistemos
- Fuji neturi vartomo ekranėlio.

Mano akimis žiūrint pliusai reikšmingesni, nei minusai.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 11, 22:48)
smile.gif tam ir yra diskusija, kad savo nuomone isreikst... tik gaila, kad kai kada ji per daug asmeniskai priimama g.gif  smile.gif

As netaikau sau kitu nuomones, nebent pats to noreciau. Man tik truputi buvo keista del nuomones , kad fotoaparatas yra sh jai neturi veidrodelio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 05 11, 23:13)
kaip patiko man jusu diskusija thumbup.gif; ta proga perku savo muilinei tele ir macro  konverteri ir fotika pasilieku ta pati tongue.gif

zuvialia mano f828 yra sony 4u.gif

roolys supyko hihihi.gif

o kokį macro konverterį perki? aš nužiūrėjau raynox 250, bet dar abejoju...
Atsakyti