Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti :)

QUOTE(Stebukle @ 2007 05 11, 16:11)
taigi prie manes ne ta fotika pripaiset tongue.gif As su muiline fotkinu tongue.gif F828 4u.gif

Nu labas rytas,madmuzele.A pabudai? hihihi.gif jau trecia tema keliauji su SONY biggrin.gif o butu dar leide koreguot buc prirasius ta tavo kombinacija F828 hihihi.gif [cia turbut Panasonic?]
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 16:09)
  aš rašiau  blush2.gif
iš čia  galima http://ulead-photoim...n.softonic.com/

aciu 4u.gif

O sakykit,kas zinot,ar ten sustriau nei asdcee?gal neapsimoka net bandyt?aciu.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 11, 18:21)
Nu labas rytas,madmuzele.A pabudai? hihihi.gif jau trecia tema keliauji su SONY biggrin.gif o butu dar leide koreguot buc prirasius ta tavo kombinacija F828 hihihi.gif [cia turbut Panasonic?]
Papildyta:

aciu  4u.gif

O sakykit,kas zinot,ar ten sustriau nei asdcee?gal neapsimoka net bandyt?aciu.

šustriau smile.gif čia toks palengvintas fotošopas. Pabandyti verta, nepatiks ištrinsit.

turiu labai kvailą klausimą ax.gif

bet gal man ekspertai galėtų pasakyti

ar šitos foto labai gražintos su fotošopu ar čia taip su Canon EOS 350D galima padaryti?
http://www.photosig....hotos?id=267570
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 11 gegužės 2007 - 17:32
kazkaip man pasivaideno tada, kad jus muilinikes ginat labai unsure.gif

na as bet kuriuo atveju pirkciau padeveta veidrodini su perspektyva, kad kazkada turesiu ir nauja, o ne nauja muilinike ar pusiau SLR ir vistiek svajociau apie veidrodini g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 11, 18:23)
ar šitos foto labai gražintos su fotošopu ar čia taip su Canon EOS 350D galima padaryti?
http://www.photosig....hotos?id=267570

Apdorotos. Ir apdorotos tikrai smarkiai. Jokio skaitmeninis fotoaparato iškart tokių foto nepadarys.

Nors, reikia pastebėti, jis labai sumaniai panaudoja šviesą, visos nuotraukos darytos tada, kai saulė žemai.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 14:41)
Muilinių (prie jų priskiriu ir DSLR-like) minusai:
- neturi optinių vaizdo ieškiklių;
- triukšmai (dėl mažos matricos);
- labai didelė ryškumo zona (dėl mažos matricos);
- lėtos.

- Mano muiline turi optini ieskikli ,
- Atrask triuksma mano fotografijoj,(skirk kur yra minimalus ISO-60 ir kur ISO-200)ir tada proporcingai atskaiciuok. mano ISO-200 kaip tau ISO-600. Ir nemanau kad matysi triuksmo pas mane su ISO-200. Mano muilinej triuksmas prasideda nuo ISO-400. Tai taviskiui bus ISO kazkur 1200. Tai pabandyk ir pasakyk ar yra pas tave triuksmas ar ne .
- Mano muilinej pakankamai trumpa ryskumo zona tai diafragma uzdaryta iki F/2.8 ( galiu imest ir pavyzdziu jai labai nori)
- Pakankamai greitas, kad galetum pyskinti ant greicio. Tiesa sakant as dar nesu tokiu apsisukimu kaip mano muiline. Man dar pora metu mokintis kad aplenkciau ja, ir keikciaus kad ji nespeja su manim.

QUOTE(sillwio @ 2007 05 11, 15:06)
Idomu idomu biggrin.gif As savo nuomone jau ne karta sakiau apie DSLR pirkima. Pradedanciajam simta metu to nereikia. Per akis uzteks muilines. Daugelis niekada neperlipa muilines galimybiu ribos, juolab, kad jos siais laikais daro viska, tik peliu negaudo. DSLR pirkimas pradedanciajam, taip kaip ferrari pirkimas dalyvauti dviraciu lenktynese, vaziuojant atbulomis, su visomis is to isplaukianciomis pasekmemis. Ir dar, ne bet kokio ferrari, o pacios pigiausios komplektacijos biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif super palyginimas, spaudziu ranka mirksiukas.gif Ir visiskai su tavim sutinku. smile.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 05 11, 15:35)
Tai aš juk rašiau, kad jie turi visus muilinėms būdingus minusus. jie tokie patys.
Nelabai tiksliai parašiau ten. Ir muilinės turi optinius vaizdo ieškiklius, bet aš turėjau mintyje būtent veidrodinių aparatų vaizdo ieškiklius. Nueik į kokią nors parduotuvę ir paprašyk parodyti DSLR su geru vaizdo ieškikliu (Canon 5D, Nikon D80, Pentax K10D), pasižiūrėk per jų akutę ir suprasi apie ką aš smile.gif
ISO200 didelis jautrumas ar ne? smile.gif O ISO400? smile.gif Mano supratimu tai nėra didelis jautrumas.
Galima ir nuotrauką su PS nupaišyti, išvis fotoaparato nereiks smile.gif Beje, kiek mokėjai už PS?
Matai, čia žiūrint su kuo lyginsi. Jei su muiline už 500Lt, tai greiti, jei su DSLR, tai nelabai.

Is tuscio i kiaura pilstai ir bandai pateisint savo pasirinkima. Ir kiekvienas taip darys. Bet nemanau kad esi teisus, del muiliniu.

Pradesiu nuo pliusu kuriuos turi muiline (tarkim mano : SONY DSC-H5). Pradesiu nuo to kad turiu zooma 12X kuris atitinka veidrodinio fotoaparato objektyva kazkur 300 mm , ir jis kainuoja ( sakykim pigus) apie 1000 lt.
Taippat turiu MAKRO funkcija kuriai gaut ant veidrodinio reikia irgi objektyvo kuris dar kainuos.
Turiu DIDELI ekrana perziurinet nuotraukom arba net fotografuojant matyti busima vaizda ON LINE.
Turiu 13 atskiru programu kurios yra jau suderintos atskiriem gyvenimo atvejam o, taippat yra ir pilnai ar pusiau rankinis nustatymas.
Turiu ir tryju kadru is eiles funkcija.
Yra integruotas judesio slopintuvas.
Integruota blykste, kuri veikia keliomis funkcijomis ( nenagrinejau dar nes neteko pakolkas naudot).
EV korekcija.
Taimeris 2sek. ir 10 sek.
Yra USB jungimasis prie kompiuterio.
Video audio analoginis isejimas jungimuisi prie televizoriaus ar kito vaizdo ir garso grotuvo.
Yra fokusavimo funkcijos : rankinis , multi fokusavimo funkcija (didelis plotas ieskiklyje ir parodoma ryskiai zalia spalva vietas kurias sufokusuoja), Centro fokusavimas, Pasirinktina vieta visam ekrane kuria norima sufokusuot,
Raudonu akiu nuemejas del blico ( nenaudojau nes su blykste nefotografuoju)
Filmavimo funkcija ( Ir patikek tokia kokybe vaizdo ir garso kad nenusileidzia video kamerom. Jai netiki pasiskaityk atsiliepimus apie mano muiline filmavima)
Diafragma darinejas nuo 2.8 iki 8 Ir tai pakankamai daug kad galetum pasiekt savo rezultata.
Maitinimo elementai AA tipo kurie kainuoja kapeikas ir tai labai patogu.
SONY ms kortele. Kaikurie tai vadina minusu bet man tai pliusas nes ir telefonui ir delniniui ir nesiojamam kompiuteriui galiu naudot tas pacias.
Atskiri nustatymai ivairiem parametram tiek sviesumai tiek spalvos tiek apsvietimo , nors ju dar net nepradejau ju naudot , gal po kokiu metu.
Islaikymas reguliuojasi nuo 30 sekundziu iki 1/2000 sek

Ir dar daug daug kitu. nes surasiau kuriuos siaip matau kasdien. O jai paimsi gamintoju aprasyma tai ten visko ko reik ir nereik prirasyta.

Tai pasakyk man ar cia minusai blink.gif , nemanau kad minusia. O jai ir tavo fotoaparatas visa tai turi , tai ne mano muiline nuo to darosi blogesne, o tavo veidrodinis fotoaparatas su nepilno formato matrica ( nors dar nesu tikras koks tavo fotoaparatas, bet speju) yra nepranasesnis.
Klausymas kyla tada , kiek visas komplektas kainuos tavo fotoaparato, kad galetum ir makro ir zoominti ( kaip mano muiline) ? Manau kad nemazai. Ko nepasakysi apie mano varianta.
Dar klausymas kyla ar reikalinga tampitis 30 cm ilgio objektyvus ir dar tasej pora minimum kad fotografuot seimynines foto ir siaip kartais pazaist su makro ar koki pauksti pritraukt?
Dar reiktu paklaust ar naujai prisijungus dalyve gali skirti tokias sumas pinigu uz veidrodinius , nepilno formato fotoaparatus o tada siulyti?

Ar pakankamai prirasiau ? g.gif Galiu dar .... LAIKYK

Klausymas tau ? Su kokiu automobiliu vazineji ? Galiu ir tavo pasirinkima automobiliuose ispeikt taip kad noresis parduot bigsmile.gif . Ar visdelto pasiliksi prie savo nuomones ir vazinesi su tokia kokia tau miela ?
Gal fotoaparatuose nesu didelis zinovas, bet automobiliuose tai esu laaabai daug kartu pranasesnis uz tamsta cool.gif Aisku cia ne i forumo tema bet pamastyk pries kisdamas savo nuomone kitiem taip agresyviai g.gif

Dar pavyzdys i tavo pasakyma kad kam pirkt didele muiline.
Kam tada pirkt mikro autobusa ar minivena jai gali pirkt golfeli arba iskart autobusa Ikarus ?( kaip tavo pasakymas apie muiline kad tilptu i kisene arba iskart diiideli veidrodini su visom priekabom g.gif )

Ir jai manai kad dideles muilines kurios beveik prilygsta veidrodiniam fotoaparatam su apkarpytom matricom, nereikalingos rinkoj tai klysti per visa pilva. Rinkos tyrejai taip istirineja rinka ir tiksliai nustato ko zmonem reikia ir ka zmones perka ir naudoja. Ir teigti kad jie niekam tike tai yra isvis kvaila.

Galeciau dar rasyt ir rasyt , bet nemegstu taip leist laiko, geriau eisiu paskaitinet kanors internete ar siaip perziurinet fotografijas.

P.S. gali pesiskaitinet apie mano SONY tinklapyje ir paziuret testus palygindamas su veidrodiniais ir nuspresk ar jau tikrai jis labai atsilieka nuo apkarpytu veidrodiniu cool.gif

P.P.S. jai pridariau klaidu rasydamas tai tikrai netaisysiu nes labai jau daug skaityt...

Papildyta:
O veidrodiniu niekas ir nepeikia, zinoma jie yra geri. AS ir pats nusipirkau veidrodini juostini ,kad galeciau atsimint gerus senus laikus ir pazaist laisvalaikiu kaip hoby. Ir nemanau dabar kist tokiu paciu kitiem schmoll.gif . Kiekvienas savo tegu issirenka pagal poreiki o ne pagal mada mirksiukas.gif

http://www.dpreview....reviews/sonyh5/ pasiskaitinek
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 11 gegužės 2007 - 19:43
QUOTE(wyshnia @ 2007 05 11, 18:39)
kazkaip man pasivaideno tada, kad jus muilinikes ginat labai
na as bet kuriuo atveju pirkciau padeveta veidrodini su perspektyva, kad kazkada turesiu ir nauja, o ne nauja muilinike ar pusiau SLR ir vistiek svajociau apie veidrodini g.gif  4u.gif

tai kad lyg negina, kiek rašyta , kad ne...
negi sunku suprasti, kad žmonėms ir galimybės ribotos gali būt - na man ir anas paminėtas pvz. per brangu buvo (ir muiline jo jau nevadinčiau). Padėvėto irgi kaip kažkas minėjo nepirkčiau, nei garantijų nei nieko - ateis laikas ir turėsiu savo, o ne second hand nežinia iš kokių rankų ir kodėl parduodamą (nebent tai turėtų būti tikrai labai patikimas savas žmogus).

kažkaip sad.gif...kai vieni kalba, kad sugebėjimo fotografuoti esmė ne fototechnikoj, o kiti tarsi kaip tik tai ir bando pabrėžti. Ką jau aš čia su savo muiline verysad.gif - niekad jum neprilygsiu , tai nė stengtis neverta gal arba skyrely ne tam sad.gif Aš beje jo muiline nevadinu ir visko ką jis gali dar nemoku. Čia kaip su photoshopu - didžioji dauguma neišnaudoja ir nė nesiruošia išnaudoti visų jo galimybių, bet parsisiunčia visą baisulinę programą, nors pašarpinti, pakontrastuot, rėmuką uždėt ar dar ką smulkaus padaryt tereikia - na ir kas kad turi tą krūtą (apie legalumą išvis patyliu) programą, kai tau iki pabandymo su ja visa dirbt toli toli. kažkurioje temoje skaičiau lyg californiagirl (atsiprašau jei klystu) ape kažkokį mažą tos programos pagr. funkcijų ar kažkaip panašiai paketą. Ir nebrangu palygint su visa programa , ir legalu ir iš tikrųjų atitinka poreikius. Aiškiau nemoku pasakyti. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 11 gegužės 2007 - 19:41
Klausimas. Ka darau blogai. Fotografuojant patalpoje prie dirbtino apsvietimo, veidai iseina labai "iskepe".
Kokia PS funkcija galiu tai istaisyti?
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 11, 19:39)
negi sunku suprasti, kad žmonėms ir galimybės ribotos gali būt - na man ir anas paminėtas pvz. per brangu buvo (ir muiline jo jau nevadinčiau). Padėvėto irgi kaip kažkas minėjo nepirkčiau, nei garantijų nei nieko - ateis laikas ir turėsiu savo, o ne second hand nežinia iš kokių rankų ir kodėl parduodamą (nebent tai turėtų būti tikrai labai patikimas savas žmogus).

kažkaip sad.gif...kai vieni kalba, kad sugebėjimo fotografuoti esmė ne fototechnikoj, o kiti tarsi kaip tik tai ir bando pabrėžti. Ką jau aš čia su savo muiline  verysad.gif - niekad jum neprilygsiu , tai nė stengtis neverta gal arba skyrely ne tam sad.gif Aš beje jo muiline nevadinu ir visko ką jis gali dar nemoku. Čia kaip su photoshopu - didžioji dauguma neišnaudoja ir nė nesiruošia išnaudoti visų jo galimybių, bet parsisiunčia visą baisulinę programą, nors pašarpinti, pakontrastuot, rėmuką uždėt ar dar ką smulkaus padaryt tereikia - na ir kas kad turi tą krūtą (apie legalumą išvis patyliu) programą, kai tau iki pabandymo  su ja visa dirbt toli toli. kažkurioje temoje skaičiau lyg californiagirl (atsiprašau jei klystu) ape kažkokį mažą tos programos pagr. funkcijų ar kažkaip panašiai paketą. Ir nebrangu palygint su visa programa , ir legalu ir iš tikrųjų atitinka poreikius. Aiškiau nemoku pasakyti.  blush2.gif

Nemanau kad fotografuot ir jaust malonuma tai darant tikrai reikia brangiausio fotoaparato. Reikia tokio kuri gali nusipirkt ir toki kuris yra mielas mirksiukas.gif

Atsakyti

nesunku ir atsiprasau, jei pasirode, kad as sumenkint ne veidrodinius fotoaparatus norejau. kiekvienas renkames pagal galimybes. todel as ir parasiau, kad ameniskai rinkciausi deveta veidrodini vietoj naujos muilinikes, o dar parasiau, kad geras fotografas ir su muilinike gerai nufotografuos.

va turiu as veidrodini, bet visviena manau, kad roolys uz mane graziau fotografuoja biggrin.gif

tikrai nenorejau nieko izeis 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2007 05 11, 19:41)
Klausimas. Ka darau blogai. Fotografuojant patalpoje prie dirbtino apsvietimo, veidai iseina labai "iskepe".

g.gif as pabandyciau pries fotografuojant nusireguliuoti custom WB butent toms salygoms, manau padetu g.gif

o del PS as nezinau unsure.gif
Atsakyti

kažkaip sad.gif...kai vieni kalba, kad sugebėjimo fotografuoti esmė ne fototechnikoj, o kiti tarsi kaip tik tai ir bando pabrėžti. Ką jau aš čia su savo muiline  verysad.gif - niekad jum neprilygsiu , tai nė stengtis neverta gal arba skyrely ne tam sad.gif Aš beje jo muiline nevadinu ir visko ką jis gali dar nemoku. Čia kaip su photoshopu - didžioji dauguma neišnaudoja ir nė nesiruošia išnaudoti visų jo galimybių, bet parsisiunčia visą baisulinę programą, nors pašarpinti, pakontrastuot, rėmuką uždėt ar dar ką smulkaus padaryt tereikia - na ir kas kad turi tą krūtą (apie legalumą išvis patyliu) programą, kai tau iki pabandymo  su ja visa dirbt toli toli. kažkurioje temoje skaičiau lyg californiagirl (atsiprašau jei klystu) ape kažkokį mažą tos programos pagr. funkcijų ar kažkaip panašiai paketą. Ir nebrangu palygint su visa programa , ir legalu ir iš tikrųjų atitinka poreikius. Aiškiau nemoku pasakyti.  blush2.gif

Mesk tokias mintis is galvos. Daugelis profesionalu, jeigu ne visi, pradeda nuo paprastos technikos ir palaipsniui pereina prie sau tinkamo profesionalaus komplekto. Siulau neklausyt tokiu diskusiju, o eiti i lauka ir fotografuoti. Maciau kazkur galerija, bet dabar vargu ar atrasiu, kur zmogus su mobiliu telefonu fotografuoja geriau, negu dauguma is musu su veidrodiniais ir del to nei kiek nesiparina. O dejavu nesenai imestas galerijos linkas? Ten zmogus su Canon 350d fotografuoja, tuo tarpu "profesionalios technikos kolekcionuotojai" (kitaip ju nevadinu) seiles varvina.

QUOTE(valanda @ 2007 05 11, 19:41)

Gal baltos spalvos balansas blogai nustatytas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 11 gegužės 2007 - 20:05
Na as pries savaite ferrari pasidovanojau, bandysiu mokintis vaziuoti biggrin.gif

O jus visi pasitvarket custom WB isigije aparata? Nes man kazko dabar spalvos nelabai patinka g.gif
Atsakyti
WB - buvo nustatytas "ant" automato ax.gif

ps. custom WB Oi, atrodo sneku ne apie ta pati. Gal galiu kazkur pasiskaityt, arba gal trumpai kas galetu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 11 gegužės 2007 - 20:16