QUOTE(jolaxus @ 2007 05 16, 07:35)
žemiau augalėliai, kurie pas mane įikūrė tik prieš kelias dienas, tačiau jais pasidalinę gaspadinės, nežinojo pavadinimų, gal padėsit atpažinti:[/b][/color] nedėjau į tą temą, kur gėles prašo atpažinti, nes ten kažkaip daugiau apie kambarinius augalus šnekama.... man atrodo čia daugiau laukinių augalų žinovių sukiojasi
šitas žalias daiktas sakė žydi geltonais žiedais. Po žeme driekiasi toks mėsingas stebas, persodinant kai kurie stiebeliai palūžinėjo, tai priminė bulvių daigų kvapą, kai pavasarį sudygusius tenka nuo bulvių nulaužyti
šitas žalias daiktas sakė žydi geltonais žiedais. Po žeme driekiasi toks mėsingas stebas, persodinant kai kurie stiebeliai palūžinėjo, tai priminė bulvių daigų kvapą, kai pavasarį sudygusius tenka nuo bulvių nulaužyti
Abu augalus turiu ir nežinau jų pavadinimų, nes taip pat iš pažįstamų išsikasiau ir persodinau
Ta pirmoji gėlė turi vieną minusą - kai prigyja, tai po metų kitų baisiai plečiasi į šalis, leisdama šaknis po žeme, į visas puses Tai reikia reguliariai mažinti - aš tą ir darau. Net gaila, kai reikia į šiukšlių dėžę mesti - jeigu yra norinčių, galiu pasidalinti. Auga gana aukšta, žydi geltonais žiedeliais gausiai. Man prie rudos tvoros idealiai tinka.
O antrasis kilimėlis žydi baltais smulkiais žiedelis, bet duoda super gerą foną kitiems augalais. Jo tokia pilkai žalia spalva labai atmuša kitus žalius atspalvius. Ir prie akmenų irgi baisiai tinka. Irgi sparčiai auga.