O mes vakar rinkome akmenis, su karučiu vyras žemes vežė Per vakarą daug maž sutvarkėm 24 kv.m., liko apie 1200 kv.m. Nors imk ir užuojauta sau pasireikšk
QUOTE(holiday @ 2007 05 15, 09:27)
mane prigasdino, kad nupurkšus rundapu gali neuagti žolė ir kiti augalai. ar tikrai? jaučiu, nesąmonė
orai tokie neprognozuojami, negaliu purkšti
orai tokie neprognozuojami, negaliu purkšti
Po dviejų savaicių reika sėti.O jei nedaug žolių,gal su talka pavyktų išrinkti?
QUOTE(holiday @ 2007 05 15, 10:27)
mane prigasdino, kad nupurkšus rundapu gali neuagti žolė ir kiti augalai. ar tikrai? jaučiu, nesąmonė
Teisingai jauti
nesamone
QUOTE(ADA @ 2007 05 15, 09:36)
O mes vakar rinkome akmenis, su karučiu vyras žemes vežė Per vakarą daug maž sutvarkėm 24 kv.m., liko apie 1200 kv.m. Nors imk ir užuojauta sau pasireikšk
Tai va tokie tie dideliu sklypu pliusai ir minusai . Man labai patinka didelis sklypas, bet jau kol sutvarkai , o ypac savo jegom...
QUOTE(ostra @ 2007 05 15, 09:37)
Po dviejų savaicių reika sėti.O jei nedaug žolių,gal su talka pavyktų išrinkti?
tai kad anksčiau ir nepasėsim kaip o dviejų savaičių. tai gal tiek to, jeigu kas, palauksim. iki liepos turiu laiko. nes liepą jau keliamės gyventi. gal tam laikui jau galėsiu džiaugtis veja. kaži, ar ne per daug aš čia optimistiškai
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 05 15, 09:38)
fuuuu, ačiū
Papildyta:
QUOTE(ADA @ 2007 05 15, 09:36)
užuojauta tau bet kaip paskui smagu bus
QUOTE(holiday @ 2007 05 15, 10:41)
tai kad anksčiau ir nepasėsim kaip o dviejų savaičių. tai gal tiek to, jeigu kas, palauksim. iki liepos turiu laiko. nes liepą jau keliamės gyventi. gal tam laikui jau galėsiu džiaugtis veja. kaži, ar ne per daug aš čia optimistiškai
Na paskaiciuokim
nupurskus rondapu reikia palaukt apie 10-14 dieneliu+sukasti zeme, ishrinti bruda, isliginti ir uzseti (cia jau nuo jusu priklausys kiek uztruksit...prades digti jei tinkami orai po kokios savaiteles...Nu gal gal... liepos menesi optimizmas yavo pasiteisins Dar nuo oru priklauso As irgi turiu ara zames, kuriai reikia atlikti tokia pat procedura, ir irgi noriu kuo greiciau Bet oriukas rankas surisa
Bet manau tikra grazia veja pasidziaugsit tik i vasaro pabaiga
QUOTE(ADA @ 2007 05 15, 10:36)
užuojauta jums
mes per tris vasaras užsisėjom savo 13 a, tai kai dabar prisimenu tai kaži ar pasiryžčiau tai pakartoti parduoti vakarai, savaitgaliai, atrodo vos pradėjom tvarkytis ir vasara prabėgo
kaip bebūtų, matyt visi naujakuriai per tai turi pereiti, vadinasi išauš ir jūsų relax'o valanda
relax'as atseit - vieni kiti meteliai su grėbliais ir volais ir visi likusieji - su žoliapjove
QUOTE(vida777 @ 2007 05 15, 09:39)
Tai va tokie tie dideliu sklypu pliusai ir minusai . Man labai patinka didelis sklypas, bet jau kol sutvarkai , o ypac savo jegom...
oi oi...
Buvom sutarę su tokiais žmogeliais - kad išrenka akmenis, suvežioja žemė (su Bobcatu , išlygina ir suvoluoja - 2000,- + Bobcato nuoma. ATvažiavo vieną dieną - pamatė, kad ten kruvinas darbas, ir sako - nu čia pirmiausia reikia "paplaniruoti" - viskas aišku užstumdyti žemėmis akmenis, suvežti papildomai žemę, ir tada paviršium pereiti su grėbliais... Tai kas gausis čia iš tokio darbo Už bobcato nuomą mokėsim pa polnoj programie , o 2000 už ką Vakar saviškiui sakau - einam išgrėbojam tuos akmenis - liks 2000 kišenėj
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 15, 09:47)
užuojauta jums
mes per tris vasaras užsisėjom savo 13 a, tai kai dabar prisimenu tai kaži ar pasiryžčiau tai pakartoti parduoti vakarai, savaitgaliai, atrodo vos pradėjom tvarkytis ir vasara prabėgo
kaip bebūtų, matyt visi naujakuriai per tai turi pereiti, vadinasi išauš ir jūsų relax'o valanda
relax'as atseit - vieni kiti meteliai su grėbliais ir volais ir visi likusieji - su žoliapjove
Džiugina čia mane su savo postais Nepamiršk rytoj
QUOTE(damute31 @ 2007 05 15, 07:26)
pas mus sianakt ne tik kad lijo, bet vysnios didumo ledais vare nakti prabudau galvojau kad lazeriu sou su fejerverkais is visu pusiu zaibavo ir griaudejo ryte islekiau i lauka, tai mano gelynams amen viskas ismusta krusos braskiu tik stiebai belike obelys be ziedu,sakos islauzytos siltnamis be stiklu, kaip kas su akmenais butu apmetes o dar vakar prisipirkau vasaruniu geliu ir sunesiau i siltnami, tai puse galiu mest zolej pieniu irgi nebera, visos sulygintos su zeme
Užuojauta, kaip nesmagu ...
QUOTE(Cypas @ 2007 05 15, 08:21)
Labas rytas, tik jis nekoks po naktinio škvalo
Na pas mus ne taip baisiai, bet irgi daug bėdos pridarė, labai gaila obelų visi žiedai ant žemės,o taip džiaugiausi, nes viena yra vasarinė ir derlius tik kas antri metai hortenzijos lapai kaip skudurai visi sudraskyti
Naktį galvojau kad stogas įgrius, nes buvo baisu, dar tokio škvalo neteko matyti
mes tai prie Klaipėdos gyvenam, bet manau ir Klaipėdoje buvo tas pats
Na pas mus ne taip baisiai, bet irgi daug bėdos pridarė, labai gaila obelų visi žiedai ant žemės,o taip džiaugiausi, nes viena yra vasarinė ir derlius tik kas antri metai hortenzijos lapai kaip skudurai visi sudraskyti
Naktį galvojau kad stogas įgrius, nes buvo baisu, dar tokio škvalo neteko matyti
mes tai prie Klaipėdos gyvenam, bet manau ir Klaipėdoje buvo tas pats
Žinai, susinervinau - dabar galvosiu iki vakaro kol nepamatysiu kaip mano žiedai obelyčių ir vyšnių Tokie gražučiai žydėjo, dar vakar pasidžiaugiau ... O jei šianakt škvalą praneša, tai jei dar bus su žiedais, gal kokia plėvele apsukti, apsaugoti ? Nesate dariusios nieko panašaus? Tik nesijuokite, pirmi metai tik augaliukus avo turim ...
QUOTE(holiday @ 2007 05 15, 10:27)
mane prigasdino, kad nupurkšus rundapu gali neuagti žolė ir kiti augalai. ar tikrai?
Nupurksti reikia ant jau paugusiu piktzoliu lapu - veikia per lapus, o ne per zeme ir po to 2 savaites laukti kol nusibaigs, po to arti ir aketi.... Viskas augs, is patirties zinau
O purksti gali jei bent minimaliai para nebus lietaus ir geriau seti kuo greiciau - liepos menesi paprastai buna mazai lietaus, tai jei negalesi viso sklypo laistyti, tai gali uzdziuti ir blogai sudygti
Laba diena
Užuojauta nukentėjusioms , pas mus tiek nuostolių nėr , tik galvoju , bus išplovę mano prieskonių darželį , prieš kelias dienas pasisėjau labai jau įtartinai ten žemė atrodo .
Merginos patarkit ką su eglute daryt , turiu dar nuo kalėdų , buvo jau ir naujus ūglius išleidus , bet nudžiūvo ,galvojau visai numirė , bet lygtai nieko , iš apačios padžiūvus truputį . Lauke dabar vazone laikau , bet reik sodint , kaip galvojat ar dar prigis , kaip reikėtų teisingai persodint , kokią vietą parinkt
Užuojauta nukentėjusioms , pas mus tiek nuostolių nėr , tik galvoju , bus išplovę mano prieskonių darželį , prieš kelias dienas pasisėjau labai jau įtartinai ten žemė atrodo .
Merginos patarkit ką su eglute daryt , turiu dar nuo kalėdų , buvo jau ir naujus ūglius išleidus , bet nudžiūvo ,galvojau visai numirė , bet lygtai nieko , iš apačios padžiūvus truputį . Lauke dabar vazone laikau , bet reik sodint , kaip galvojat ar dar prigis , kaip reikėtų teisingai persodint , kokią vietą parinkt
QUOTE(Perliukas @ 2007 05 15, 11:25)
...Merginos patarkit ką su eglute daryt , turiu dar nuo kalėdų , buvo jau ir naujus ūglius išleidus , bet nudžiūvo ,galvojau visai numirė , bet lygtai nieko , iš apačios padžiūvus truputį . Lauke dabar vazone laikau , bet reik sodint , kaip galvojat ar dar prigis , kaip reikėtų teisingai persodint , kokią vietą parinkt
Eglutės nepamiršk lieti - gal ji paprasčiausiai padžiūvo o persodinti induose auginamus augalus galima viso sezono metu - šaknys nenukentės, o tai persodinant svarbiausia.
ir iki kito sezono nesusigundyk tręšti - kol normaliai neprigijusi nesugebės trąšų įsisavini ir gali nudegti šaknys