Jus labai nepergyvenkit,nieko baisaus ta liga ,mergaites is jus gali isaugti prasidejus menesinems arba pagimdzius pirma vaikeli.
QUOTE(lasisa @ 2008 02 10, 23:33)
Jus labai nepergyvenkit,nieko baisaus ta liga ,mergaites is jus gali isaugti prasidejus menesinems arba pagimdzius pirma vaikeli.
Tu turbut kazka painioji , kad ir kaip noretusi, bet is sitos ligos neisaugama
Jei neskaitei visos temos, trumpai primisiu, kad igimta antinksciu hiperplazija (arba adrenogenitalinis sindromas, tik sitas terminas dabar nebelabai naudojamas) yra genetinis antinksciu funkcijos sutrikimas, o genu, kaip zinia, dar niekas neisgydo
QUOTE(GUGUTE @ 2008 02 10, 22:50)
Tu turbut kazka painioji , kad ir kaip noretusi, bet is sitos ligos neisaugama
Jei neskaitei visos temos, trumpai primisiu, kad igimta antinksciu hiperplazija (arba adrenogenitalinis sindromas, tik sitas terminas dabar nebelabai naudojamas) yra genetinis antinksciu funkcijos sutrikimas, o genu, kaip zinia, dar niekas neisgydo
As pati nuo pat mazens gyvenu su sita liga ir laabai puikiai zinau kas ir kaip.Turiu du puikius vaikus ir po pirmo gimdymo viskas susitvarke,po daugelio metu galejau nulipti nuo vaistu.Dar anais rusu laikais niekas nezinojo apie sita liga tai vaziavom i Maskva ten gulejau ligoninej ir nustate,dabar kaip matau yra daugiau tokiu ir gydytojai gudresni.
QUOTE(lasisa @ 2008 02 11, 16:14)
As pati nuo pat mazens gyvenu su sita liga ir laabai puikiai zinau kas ir kaip.Turiu du puikius vaikus ir po pirmo gimdymo viskas susitvarke,po daugelio metu galejau nulipti nuo vaistu.Dar anais rusu laikais niekas nezinojo apie sita liga tai vaziavom i Maskva ten gulejau ligoninej ir nustate,dabar kaip matau yra daugiau tokiu ir gydytojai gudresni.
Nu nepyk, bet tokio dalyko, kad nuo tos ligos pasveikti galima dar niekur negirdejau Gal tavo labai lengva forma sios ligos buvo
Jeigu gali, parasyk placiau, nes labai idomu pasidare
QUOTE(lasisa @ 2008 02 11, 17:14)
Ogo tikrai neįtikėtina istorija - tikrai būtų labai įdomu plačiau sužinoti
kaip jau visos zinot antinksciai gamina vyriskus ir moteriskus hormonus,ir sita liga yra ju sutrikimas .Mergaitems brestant persivercia visi hormonai aukstyn kojom ( man tik prasidejus menesinems ji pasireiske)yra sansas ,kad prasidejus menesinems viskas susistatys i savo vietas ,kitas dalykas po gimdymo irgi vyksta tas pats organizme,man tik pastot ir isnesiot buvo problema reikejo gerti idealia doze vaistu ir kas dvi savaites eme krauja ir tikrino ,po gimdymo as kaip ir visada geriau sena doze vaistu tik man nuo ju buvo bloga ,jauciausi kaip nescia,vis tasydavo rytais ,kvapai netikdavo,patikrino krauja ir nustate ,kad jau per daug moterisku hormonu ,nutraukiau vaistus viskas susitvarke,negaliu net pagalvot ,kad vel reiktu sest ant vaistu. dar kazkada senai klinikose gyd.Stankevicius sake ,kad buna varjantu kaip moters organizme vyksta dideli pasikeitimai viskas susitvarko as nezinau tik kaip buna su berniukais. Nera sita liga manau labai big deal ,aisku ji pas mane genuose yra ir yra tikimybe kad mano vaikai paveldejo ja ,bet dabar as nedariau jiems jokiu testu ir jokiu vaistuku jie negeria
QUOTE(lasisa @ 2008 02 11, 18:36)
kaip jau visos zinot antinksciai gamina vyriskus ir moteriskus hormonus,ir sita liga yra ju sutrikimas .Mergaitems brestant persivercia visi hormonai aukstyn kojom ( man tik prasidejus menesinems ji pasireiske)yra sansas ,kad prasidejus menesinems viskas susistatys i savo vietas ,kitas dalykas po gimdymo irgi vyksta tas pats organizme,man tik pastot ir isnesiot buvo problema reikejo gerti idealia doze vaistu ir kas dvi savaites eme krauja ir tikrino ,po gimdymo as kaip ir visada geriau sena doze vaistu tik man nuo ju buvo bloga ,jauciausi kaip nescia,vis tasydavo rytais ,kvapai netikdavo,patikrino krauja ir nustate ,kad jau per daug moterisku hormonu ,nutraukiau vaistus viskas susitvarke,negaliu net pagalvot ,kad vel reiktu sest ant vaistu. dar kazkada senai klinikose gyd.Stankevicius sake ,kad buna varjantu kaip moters organizme vyksta dideli pasikeitimai viskas susitvarko as nezinau tik kaip buna su berniukais. Nera sita liga manau labai big deal ,aisku ji pas mane genuose yra ir yra tikimybe kad mano vaikai paveldejo ja ,bet dabar as nedariau jiems jokiu testu ir jokiu vaistuku jie negeria
Na tai tau laaaaaaaaaaaabai pasiseke Sveikinu
Nesiginciju, galbut sios ligos formu yra daug ir ivairiu, as ne medike, kad galeciau kazka kategoriskai teigti..... Bet, tikrai negirdejau ne vieno atvejo, kad sergant klasikine drusku netenkamaja AGS forma imanoma pasveikti. Daugumoj atveju tai yra daugiau nei vyrisku ir moterisku hormonu sutrikimas - antinksciai negamina kortizolio ir mineralkortikoidu, kuriu trukstant negyomi vaikuciai ir menesio neisgyvena Jau vien tai, kad tau sita beda atrado prasidejus menesinems rodo, kad tavo sutrikimas nebuvo toks rimtas
Tau tikrai labai pasiseke, dziaugiuosi uz tave
O kokius vaistus tu gerei?
Dievaži negaliu patikėti,kad galima nuo šios ligos išgyti.Reiks savo gydytojos paklausti ar jos praktikoj buvęs toks atvejis.Aišku tokia žinia mums visoms suteikia kažkiek vilties.Kad cortinefo galbūt nereikės gerti nuo brendimo,tai šitą mums gydytoja sakė ir aš labai tikiousi kad mano mergaitei nereikės,nes pas ją lengva ligos forma ir šiaip jos organizmas labai stiprus.O be to ,juk ir medicina vis tobulėja.
Papildyta:
Pamiršau dar parašyt apie sinusitą.Traukt nereikėjo,išgijau nuo antibiotikų ir dar 3rūšių vaistų,labai sąžiningai juos gėriau 2savaites ir išsigydžiau. Beje, vieni iš vaistų buvo tie,kur reklamuoja per televizorių- Gelomyrtolforte ar kažkaip panašiai. Jie tikrai veiksmingi.Jeigu ką nors kamuos sunkesnė sloga,tikrai patariu jų įsigyti
Papildyta:
Pamiršau dar parašyt apie sinusitą.Traukt nereikėjo,išgijau nuo antibiotikų ir dar 3rūšių vaistų,labai sąžiningai juos gėriau 2savaites ir išsigydžiau. Beje, vieni iš vaistų buvo tie,kur reklamuoja per televizorių- Gelomyrtolforte ar kažkaip panašiai. Jie tikrai veiksmingi.Jeigu ką nors kamuos sunkesnė sloga,tikrai patariu jų įsigyti
QUOTE(renute666 @ 2008 02 20, 17:03)
Kad cortinefo galbūt nereikės gerti nuo brendimo,tai šitą mums gydytoja sakė ir aš labai tikiousi kad mano mergaitei nereikės,nes pas ją lengva ligos forma ir šiaip jos organizmas labai stiprus.O be to ,juk ir medicina vis tobulėja.
O is ko tu sprendi, kad pas tavo dukryte lengva ligos forma? Siaip kiek zinau yra 4 sios ligos formos: be drusku netekimo, su drusku netekimu (klasikine), velyvoji ir dar viena pati sunkiausia, kai truksta hormono, reguliojancio kraujospudi. Lengviausia yra velyvoji ir be drusku netekimo, o pas musu dukrytes kaip suprantu yra klasikine , o ji nera lengva
QUOTE(ignesa @ 2008 02 23, 17:56)
sverikos, ir aš tiriu dukryte su sia liga. Norėjau paklausti, ar jus pries pastodamos naudojot kontraceptikus, nes man viena gydytoja sake, kad tai jie iššauke sia liga.
Sveika, ignesa,
Smagu, kad atsiliepei Junkis prie musu
Siaip dar neteko girdet, kad kontraceptikai gali buti sios ligos priezastimi. Juk tai genetine liga, o genams kontaceptikai itakos vargu ar gali tureti.
As asmeniskai, iki pagimdziau abi savo dukras, nevartojau jokiu kontraceptiniu tableciu ar spiraliu. Ir ka, vis tiek mazoji turi ta nelemta gena ir ta liga
O kokio amziaus yra tavo dukryte? Kur jus gydotes?
labas, gugute, tu kolkas paneigi mano teoriją. Tačiau aš šventai įsitikinusi, kad kontraceptikai-vienas iš rizikos faktorių. Žinoma, jei vyras ir aš nebūtume turėję to geno, mūsų dukrytė būtų gimusi sveika. Mano vyresnėlis taip pat sveikas (tikiuosi...).Tačiau aš sumasčiau, kad reikia pabandyti kontraceptikus ir naudojau kokius 3 mėn kontraceptinį žiedą. Man ištisai skaudėdavo galvą, staigiai priaugau daug svorio. Bet mano ginekologė nuramino, kad priprasiu ir čia nieko tokio, nepasiūlė kažko kito ir niekada nesakė, kad prieš planuojant vaikelį pusę metų arba bent 3 mėn negalima gerti jokių kontraceptiku. O aš pastojau pirmą mėnesį po kontraceptikų metimo. O kontaceptikuose, ypač žiede, yra didelės progesterono dozės. Kai laukiausi, dar 5 mėnesius skaudėjo galvą, o gydytoja sakė, kad čia nieko tokio. Tad aš visoms linkėčiau neturėti reikalų su šitokiais nekompetetingais gydytojais.
O dar dėl kontraceptikų- mes tiek mažai apie juos žinom. Ir nemanau, kad ir gydytojai viską žino...Tačiau visi mano sutikti gydytojai mūsų pirmiausia klausė, ar nenaudojome kokių harmoninių vaistų, ar vyras nesportuoja ir nenaudojo kokių steroidų.Ir tik keliatas pasakė: taip, tai galėjo būti nuo kontraceptikų. Nes tie nesveiki genai galėjo ir nesusitikti..
O dukrytei 3 mėn. Jau patį sunkiausią laikotarpį išgyvenom, jau apsipratom. Geriam abu harmoninius vaistus, dar druskos tirpalą, nuo kurio ji vemia. Bet jau lyg ir įpratom. Tačiau mūsų dar laukia plastinė operacija, kadangi labai ryškūs vyr. lytiniai organai. Tikiuosi, kad tik viena
O dar dėl kontraceptikų- mes tiek mažai apie juos žinom. Ir nemanau, kad ir gydytojai viską žino...Tačiau visi mano sutikti gydytojai mūsų pirmiausia klausė, ar nenaudojome kokių harmoninių vaistų, ar vyras nesportuoja ir nenaudojo kokių steroidų.Ir tik keliatas pasakė: taip, tai galėjo būti nuo kontraceptikų. Nes tie nesveiki genai galėjo ir nesusitikti..
O dukrytei 3 mėn. Jau patį sunkiausią laikotarpį išgyvenom, jau apsipratom. Geriam abu harmoninius vaistus, dar druskos tirpalą, nuo kurio ji vemia. Bet jau lyg ir įpratom. Tačiau mūsų dar laukia plastinė operacija, kadangi labai ryškūs vyr. lytiniai organai. Tikiuosi, kad tik viena