QUOTE(musone @ 2013 08 27, 11:43)
kad dabar gi nebedalina i grupes - sunkus, vidutinis, lengvas mano vaikis turi lengva
Aš pagal pasenusią ir nebegaliojančią tvarką "pavariau"
Papildyta:
Radau teisinį dokumentą: Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2012 m. balandžio 6 d. įsakymo Nr. V-304/A1-189/V-614. Šios redakcijos 1 priede yra neįgalumo lygių nustatymo lentelė su susirgimais ir balų vertėmis 20, 35, 50, kas greičiausiai atitiktų sunkų, vidutinį, lengvą neįgalumo lygį. Iš tos lentelės, ties endokrininėmis ligomis rašoma: 35 balai Antinksčių nepakankamumas, esant kas pusę metų pasikartojančioms krizėms, o 50 b. adrenogenitalinės funkcijos sutrikimai.
Dar pamenu iš mokyklos laikų, mano pažymose, kurias pristatydavau į švietimo įstaigas, diagnozė būdavo: antinkščių nepakankamumas. Nerašydavo: adrenogenitalinis sindromas. Miestelis kuriame augau ir ėjau į mokyklą buvo mažas, vieni kitus pažįsta, todėl tikroji diagnozė nebūdavo nurodoma.
Aš per visus mokslo metus buvau atleista nuo fizinio lavinimo pamokų ir nelaikiau 9 klasės egzaminų. Sudaryta komisija nusprendė, jog stresas neigiamai paveiktų mano būklę, nors ir mokiausi labai gerai. O 12 klasėj laikiau.