Įkraunama...
Įkraunama...

Adrenogenitalinis sindromas

QUOTE(Miklioji @ 2012 11 07, 13:38)
Sveiki 4u.gif Junkitės drąsiau friends.gif
Aš vilnietė, lankomės privačioje poliklinikoje. Sūnus eina į valstybinę,tai palyginusi dukrą nusprendžiau užregistruoti kitur. Kažkaip norėjosi privatumo blush2.gif
O kur gimdėte, Kaune ar Vilniuje? g.gif Tai Jūsų pirmas vaikas? blush2.gif

Gimdziau Vilniuje smile.gif Jo tai mano pirmas vaikelis, ilgai lauktas, o cia dar toks sokas ir nezinia unsure.gif uzrasiau dukryt unsure.gif e i valstybine istaiga, bet ne pagal gyvenamaja vieta, ten musu irgi nepazista niekas, tai manau taip bus geriau dukrytei blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(GUGUTE @ 2012 11 06, 11:03)
Sveika, oskaraa 4u.gif  Zinoma, kad priimsim, kuo daugiau mamyciu, tuo linksmiau smile.gif
Del gydytoju Vilniuje nieko nezinau, bet cia yra mamyciu is Vilniaus, kurios tikrai tau patars. O kur lankotes pas endokrinologa? Irgi Vilniuj?

Sveika smile.gif Jo pas gydytoja irgi lankomes Vilniuje, pas gyd. Kemezi. Jis mus priziuri nuo gimimo.
Atsakyti
sveikos mamytes
gal zinot, kur Kaune nusipirkti hydrokortizono 10 mg, Gintarinė vaistinė neturi ir aiškina, kad nėra kur jų užsakyti. Dabar mums daro miltukus iš 20 mg, bet vargas kas mėnesį pas gydytoją lakstyti ir laukti, kol padarys.
Atsakyti
QUOTE(ignesa @ 2013 02 09, 11:52)
sveikos mamytes
gal zinot, kur Kaune nusipirkti hydrokortizono 10 mg, Gintarinė vaistinė neturi ir aiškina, kad nėra kur jų užsakyti. Dabar mums daro miltukus iš 20 mg, bet vargas kas mėnesį pas gydytoją lakstyti ir laukti, kol padarys.

kiek pamenu, man atrodo nebegamina 10mg, tik 20mg. o mes kiekvieną mėnesį lakstom ir gaminamės miltukus jau 6 m mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Įdomūs tie vaistinių pasakymai, kad nebegamina g.gif Yra po 10mg tikrai. Čia matyt Lietuvoj tokia tvarka įvesta, kad kompensuoja tik vieno gamintojo ir jeigu jis nebegamina, tai vadinasi ir nėra.
Ignesa, o jums dar neišeina tabletės padalint? Aš kai prisimenu miltukų darymus ir lakstymus kas mėnesį pas gydytoją ir į vaistinę, tai doh.gif Tikra kančia buvo... Pradėjus imti tabletėmis, rodos, laisvę atgavau. Musone, pagarba tau už tokią kantrybę, jau 6 metus 4u.gif
Kaip jūsų vaikuciai gyvena? Numarinom visai šį forumą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(GUGUTE @ 2013 02 09, 14:50)
Sveikos smile.gif Įdomūs tie vaistinių pasakymai, kad nebegamina g.gif  Yra po 10mg tikrai. Čia matyt Lietuvoj tokia tvarka įvesta, kad kompensuoja tik vieno gamintojo ir jeigu jis nebegamina, tai vadinasi ir nėra.
Ignesa, o jums dar neišeina tabletės padalint? Aš kai prisimenu miltukų darymus ir lakstymus kas mėnesį pas gydytoją ir į vaistinę, tai  doh.gif Tikra kančia buvo... Pradėjus imti tabletėmis, rodos, laisvę atgavau. Musone, pagarba tau už tokią kantrybę, jau 6 metus 4u.gif

va aš ir laukiu, kada ta dozė bus tokia, kad nebereikės miltelių doh.gif
mes va praeitą savaitgalį visa šeimyna noro ar roto virusą apturėjom doh.gif vyresnėlis pusė dienos pravėmė, bet kažkaip pasisekė, kad į tarpą kai vaistukų nereikėjo gerti - o tai baisiai pergyvenau, kad neišvemtų tik išgėręs. Taigi visai gerai atlaikė - apsiėjom ir be ligoninės thumbup.gif
o kaip jums Vokietijoj? ar jau įsikūrėt? apsipratot? kaip su gydytojais?
Atsakyti
QUOTE(musone @ 2013 02 10, 11:55)
va aš ir laukiu, kada ta dozė bus tokia, kad nebereikės miltelių doh.gif
mes va praeitą savaitgalį visa šeimyna noro ar roto virusą apturėjom doh.gif vyresnėlis pusė dienos pravėmė, bet kažkaip pasisekė, kad į tarpą kai vaistukų nereikėjo gerti - o tai baisiai pergyvenau, kad neišvemtų tik išgėręs. Taigi visai gerai atlaikė - apsiėjom ir be ligoninės thumbup.gif
o kaip jums Vokietijoj? ar jau įsikūrėt? apsipratot? kaip su gydytojais?

na jūsiškis gydytojas labai preciziškai vaistus skaičiuoja, kiek pamenu. Nors kita vertus, kai tabletė 20mg, nelabai ją ir padalinsi g.gif
Jau tie vėmimai, mane taip gasdina visada... Nusipirkus turiu vėmimą stabdančių tablečių, tik porąkart nusivemia mažoji, nieko nelaukiu ir duodu. Ne mano nervams laukti ax.gif O kaip su kitom ligom? Išaugot jau?
Vokietijoj gaunam 10mg tabletes be jokių problemų. Iš karto po 100 tablečių ir ramu 3 mėnesius. Buvom jau 2 kartus čia pas endokrinologą, įspūdžiai kol kas puikūs. Tvarka tikrai vokiška visur - iki smulkmenų suderinamas vizito detalės, ką ir kaip darys. Net prieš imant kraują kiekvienąkart atsiklausią tėvų, ar galima. Ir viską atlieka pats gydytojas, seselės tik padeda. Ir papildomai dar daro kažkokų tyrimą iš seilių, tik mano vokiečių kalbos žodyno neužteko, kad suprast iki galo, kas tai per tyrimas. Bet atsakymai buvo geri thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GUGUTE @ 2013 02 10, 22:52)
na jūsiškis gydytojas labai preciziškai vaistus skaičiuoja, kiek pamenu. Nors kita vertus, kai tabletė 20mg, nelabai ją ir padalinsi g.gif
Jau tie vėmimai, mane taip gasdina visada... Nusipirkus turiu vėmimą stabdančių tablečių, tik porąkart nusivemia mažoji, nieko nelaukiu ir duodu. Ne mano nervams laukti ax.gif O kaip su kitom ligom? Išaugot jau?
Vokietijoj gaunam 10mg tabletes be jokių problemų. Iš karto po 100 tablečių ir ramu 3 mėnesius. Buvom jau 2 kartus čia pas endokrinologą, įspūdžiai kol kas puikūs. Tvarka tikrai vokiška visur - iki smulkmenų suderinamas vizito detalės, ką ir kaip darys. Net prieš imant kraują kiekvienąkart atsiklausią tėvų, ar galima. Ir viską atlieka pats gydytojas, seselės tik padeda. Ir papildomai dar daro kažkokų tyrimą iš seilių, tik mano vokiečių kalbos žodyno neužteko, kad suprast iki galo, kas tai per tyrimas. Bet atsakymai buvo geri thumbup.gif

kokios tabletės? nesu girdėjus apie tokias g.gif
o kitos ligos, tai jau išaugom manau - mažoji va tik serga, o didčkis laikos didvyriškai thumbup.gif šiemet paskiepijau pneumo skiepu - tai manau ir jis kažkiek padeda mirksiukas.gif
smagu girdėt apie puikius gydytojus biggrin.gif
Atsakyti
Mums ir padidino dozę tuo tikslu, kad galėtumėm tabletėm duoti (buvo 9mg, dabar 10), tik kag jų nėra. O mes nors ir paaugom, tačiau iš ligų neišsikapanojam, vis kartojasi krizės. Endokrinologiniam vis tyrinėja, kraipo galvas kad netipinė liga, ir nieko aiškesnio nepasako. Vis bijau, kad dar kas jai neišlystų....
Džiaugiuosi už jus, kad augat sveiki. Tikrai augat smile.gif? Maniškė darželyje nuo bendraamžių jau visa galva atsiliek, bet užtat visi labiau myli kai tokia mažutėsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GUGUTE @ 2013 02 09, 14:50)
Sveikos smile.gif Įdomūs tie vaistinių pasakymai, kad nebegamina g.gif  Yra po 10mg tikrai. Čia matyt Lietuvoj tokia tvarka įvesta, kad kompensuoja tik vieno gamintojo ir jeigu jis nebegamina, tai vadinasi ir nėra.
Ignesa, o jums dar neišeina tabletės padalint? Aš kai prisimenu miltukų darymus ir lakstymus kas mėnesį pas gydytoją ir į vaistinę, tai  doh.gif Tikra kančia buvo... Pradėjus imti tabletėmis, rodos, laisvę atgavau. Musone, pagarba tau už tokią kantrybę, jau 6 metus 4u.gif

Vilniuje yra ir 10mg ir 20mg ir kiek zinau, dabar jau abu kompensuojami. Gydytoja zadejo atsiusti nauja deklaracija drinks_cheers.gif Kaip gerai, kad yra si tema, nes mano gydytoja net nezinojo, kad 10mg kompensuojami, kai pasakiau, tuomet issiaiskino.

Man irgi patogiau, kad reikia gerti tabletes. Mums dabar patogiau tai padaryti, nes mazute geria 2 kartus per diena 2,5mg i karta 1,25mg. Pastaruosius tai jau duodu milteliais. Bet man milteliu uztenka ilgiau negu menesiui g.gif

Mes kol kas gyvename (tfu,tfu,tfu) neblogai. Tikrai, jei ne vaistai, tai butume ir pamirse apie liga. Mazute pasiutusi pana auga, aktyvi, kaip raketa visur. Vis dekoju Dievui, kad viskas yra taip kaip yra. Dabar aplinkui labai serga vaikuciai ir retomis, ir neaiskiomis ligomis verysad.gif Vasario 26 gulames i ligonine, o 27d. operuos, tai jau dabar bijau, drebu. Turbut tai normalu? smile.gif Taigi labai noreciau paprasyti jusu visu, kad vasario 27d. sukalbetumete maldele uz mano dukra, kad gydytojui rankos nedrebetu blush2.gif Neisivaizduoju kaip reikes istverti tas dienas, kaip uzimti maziuke, kuo maitinti (dar nera metu, tai tik MP ir namuose gaminamos ivairios darzovienes) ir pan.
Papildyta:
QUOTE(ignesa @ 2013 02 11, 12:59)
Mums ir padidino dozę tuo tikslu, kad galėtumėm tabletėm duoti (buvo 9mg, dabar 10), tik kag jų nėra. O mes nors ir paaugom, tačiau iš ligų neišsikapanojam, vis kartojasi krizės. Endokrinologiniam vis tyrinėja, kraipo galvas kad netipinė liga, ir nieko aiškesnio nepasako. Vis bijau, kad dar kas jai neišlystų....
Džiaugiuosi už jus, kad augat sveiki. Tikrai augat smile.gif? Maniškė darželyje nuo bendraamžių jau visa galva atsiliek, bet užtat visi labiau myli kai tokia mažutėsmile.gif

Lyg tai augame, nors paskutini karta endokrinologei iki idealaus ugio pritruko centimetro, poros g.gif O kokios ligos kankina, susijusios su AGS, ar kokios kitos? Del neaiskumo, tai mes paskutini karta daug apie tai ka savo endokrinologe. Kiek seminaru, stazuociu uzsienyje ir visur tas pats - daug klausimu ir labai mazai atsakymu. Visur tik ,,spejama, kad...". Gal musu vaikuciai paauges padarys perversma sioje srityje ir pagaliau issiaskins kas nuo ko ir kodel. Gal isauginsime geru endokrinologu karta? rolleyes.gif O del staigmenu, tai as irgi labai bijau, kad dar kas nors neislistu, ypac dabar, laukiant operacijos ir jos metu. Taip noretume su vyru, kad merginai viskas butu gerai su tais moteriskais dalykais (vaisingumas).
Atsakyti
QUOTE(musone @ 2013 02 11, 10:43)
kokios tabletės? nesu girdėjus apie tokias g.gif
o kitos ligos, tai jau išaugom manau - mažoji va tik serga, o didčkis laikos didvyriškai thumbup.gif šiemet paskiepijau pneumo skiepu - tai manau ir jis kažkiek padeda mirksiukas.gif
smagu girdėt apie puikius gydytojus biggrin.gif

Tie vaistai yra Domstal. Kiek žinau, juos ir be recepto parduoda.
ignesa, nu tikrai keista, kad krizės jus taip puola... Negi gydytojai nieko negali pasiūlyt, kad ir netipinis atvejis?
O dėl augimo, tai auga gražiai dukriukas. Truputį aukštesnė už vidurkį, pagal augimo kreives žiūrint. Svorio irgi normalaus, atitinka ūgį. Tik kaulinis amžius yra didesnis 1,5 metų negu turėtų, tad dėl to truputį neramu. Lietuvoj gydytojai nesureikšmino to, o vat Vokietijoj sako negerai, reikia stebėt atidžiau, kad nebedidėtų.
Miklioji, suprantu tavo nerimą drinks_cheers.gif Tai tikrai normalu biggrin.gif Būtinai palaikysim špygas už sėkmingą operaciją. Dėl maisto, tai kiek pamenu, bėdos nebuvo, nes pirmą parą nelabai ir reikia jo, tik gerti. O po to, jau ligoninė gal turės ką pasiūlyt skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Miklioji, stiprybės Jums, mažulytei visokeriopo pasisekimo operacijos metu. Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GUGUTE @ 2013 02 11, 19:47)
Miklioji, suprantu tavo nerimą drinks_cheers.gif Tai tikrai normalu biggrin.gif  Būtinai palaikysim špygas už sėkmingą operaciją. Dėl maisto, tai kiek pamenu, bėdos nebuvo, nes pirmą parą nelabai ir reikia jo, tik gerti. O po to, jau ligoninė gal turės ką pasiūlyt skanaus

QUOTE(avaya @ 2013 02 12, 15:12)
Miklioji, stiprybės Jums, mažulytei visokeriopo pasisekimo operacijos metu. Viskas bus gerai 

Ačiū, merginos, už palaikymą wub.gif friends.gif Jau dabar viskas dreba. Važiuoju kaip į kokią nežinią. Sukroviau didžiulį lagaminą, nežinau ko gali prireikti. Dar reiėks kokių žaisliukų įmesti g.gif
Gugute, o MP galės vaikas gerti? Ar tik vandenį? Manau, kad turėtų duoti pamaitinti (.), juk tai vaikams pirmiausias vaistas ir maistas :unsure
Visa laimė, kad dabar viskas vyks mūsų mieste, Vilniuje, vyras galės bet kada atlėkti.
O šiaip net nežinau kur konkrečiai eiti, žinau, kad naujus ligoniukus guldo tarp 10-11val., tai važiuosime ir vietoje klausime kur konkrečiai ligoninės urologijos skyrius (pas Verkauską buvome tik poliklinikoje). Ai, žodžiu, nekvaršinu galvos savo pamąstymais blush2.gif Taip galvoje viskas susisukus. Kažko kaip ir norėjotųsi paklausti, bet nežinau ko, bet viskas taip miglota ir neaišku biggrin.gif bijau.gif wacko.gif
Atsakyti