As kartais nerimauju,kad mano vaikiukas geria didokas dozes. Mes nuo pat ligos nustatymo geriam po 2.5-1.25-2.5. Dabar maniskiui 1metai ir 9menesiai. Paskaitydama tema susidariau vaizda, kad daugelis vaiku gauna mazesnes dozes...

[/quote]
Bent jau man Jūsų vaikinuko geriamų vaistukų dozės neatrodo didelės, nes aš gerdavau žymiai daugiau, gal dėl to, kad liga vėliau nustatyta, bet žinau, kad net ir mano geriamų vaistų kiekiai nėra dideli. Būtų gerai, kad ir Trikse papasakotų po kiek ir ką ji geria. Žemiau papasakosiu kokius ir po kiek vartojau ir vartoju.
Diagnozavus ligą kokius du ar tris metus, aš gerdavau po dvi tabletes prednisolon (5mg/tab). Tai staigiai uždarė mano augimo zonas, nes iki gydymo taikymo pradžios buvau praaugusi ir trim metais vyresnę seserį.
Po to dozę sumažino iki tabletės, bet ją visaip dalino ir keitė vaistų gėrimo laiką, pvz: pusę ryte, pusę per piet; pusę ryte, pusę vakare; pusę ryte, ketv. per piet, ketv. vakare. Šitą brūdą aš vartojau 15 metų.
Po tų ilgų metų buvo įvesti "švaresni" vaistai - Dexamethason po dvi tabletes per parą (0,5mg/tab).
Pamenu pastabą viename atsakyme, kad šito vaisto dozė skaičiuojama pagal svorį, tai būtų: 10-čiai kg - 0,25 mg Dexa, aš svėriau 45 kg, tai būtų - 2,5 tab, bet gerdavau mažiau, tokios dozės užtekdavo kompensuoti antinksčių veiklą. Man jau geriau mažiau, negu per daug. Per didelė gliukokortikoidų dozė staigiai duoda didelį antsvorį. Kartą dvigubai padidinus dozę per mėnesį priaugau 10 kg, tiesiog išsipučiau.
Pastojus, vaistai buvo pakeisti į Hydrocortone (10mg/tab) po dvi tabletes: ryte tabletė, pusę per piet ir pusę vakare. Taip vartoju iki šios dienos