labas merginos.Visos kažkur pradingę. Aš irgi kažkaip užsimiršau.Po tėvelio mirties su mama padaugėjo rūpesčių ir šiaip,pavasaris juk... Mano sveikata būtų nebloga,bet jau 4dienos kaip hemarojus kamuoja,kažkas baisaus,nei miegot normaliai,o vairuot mašiną ir sėdėt iš vis košmaras.NUsipirkau žvakučių,kompresus ąžuolo žievės ir ramunėlių dedu,bet kolkas jokio poveikio.
Gal jau yra kokių naujienų apie hidrokortizono kompencavimą? Mums jau reikės gegužės mėn.,tai įdomu,ar kompencuos ar ne.
O dehamethasoną geriu kasdien.Jo poveikis man ir vaisiui visiškai nekenksmingas,jis tik gali šiek tiek sumažinti mamos imunitetą ir yra maža per greito svorio priaugimo rizika.Kol kas man nieko tokio nenutiko.Svarbiausia,kad šis vaistas susilpnina AGS sindromą.Labai tikiuosi,kad jo išvis nebus...
Ku kū,mamytės,kur jūs visos pradingę? Parašykit nors kas nors
Sveikutės
Jo, tyla tyla tyla...
Na ką, tada aš papasakosiu kokia bėda mus buvo ištikus... Maniškis pasigavo kažkokią žarnyno infekciją - vėmė iš vakaro, naktį paviduriavo - ryte leisgyvis... Lekiam į infekcinę, išaiškinam priimamajam, kad yra AGS, kad pavojinga mums visi viduriavimai ir vėmimai, kad reik sekt K ir Na. Na, galvoju įsiminė, užsirašė, darys tyrimus. Palatoj gauna lašelinę, paima kraują tyrimams - sakau, žiurėkit K ir Na, sesutės nieko nežino, čia gydytojo kompetencija. Ateina jau kitas gydytojas - nedarom mes jokių tokių tyrimų, nebijokit, juk lašelinę jau turi Mano prašymai veltui... Kol nepaklibinau per pažįstamus, tol nieko netyrė - nu ką, padarė, K ant ribos. Gulim toliau, vaikis guvus, viskas gerai - ateina kita gydotoja - pati pasisiūlo kad reik daryt tyrimą, aš dar pasikonsultavus prašau gliukozę pažiūrėt ir spaudimą sekt. Ir ką - K žemiau ribos - tik 2,8 - vėl lašelinė, jau šįkart su K, nors vaikis judrus buvo... Tai ką - pragulėjom nuo šeštadienio iki antradienio (čia praeitą savaitgalį), o galėjom trumpiau... Ne gana to, paskui ir aš, ir vyras dar tą virusą gavom
Taigi, merginos - jei nutiks taip, prašykit daryti K, Na ir Gliukozę bei sekti spaudimą Tikiuosi, kad nereiks su tokiais neišmanėliais susidurti kaip mums
renute džiugu girdėt, kad gauni vaistukus kažkiek saugančius o dėl hemarojaus - oi ir aš pamenu turėjau šią bėdą, tai žvakutėm bandžiau gydytis, bet fui koks nemalonus jausmas
gugute ot, galvojau tau sukti kol gulėjom, bet neberadau tavo tel. kaip nervavaus maniškis vėl vaistukus puikiai geria o dėl protingumo, man irgi taip dažnai atrodo, kad mūsų vaikiukai protingesni - maniškio kalbėjimas, žodžių gausa ir fantazija bei atmintis, mane kartais pribloškia
o dėl tai tikrai noriu, ir nebandau išsisukti - tik kažkaip dar nestabiliai jaučiuos ir dar darbo reiktų tokio, kuriame galėčiau eit į dekretines ir gaut pinigėlius
o su kompensavimu - tai aš nežinau, man vis išrašo gydytoja, o vaistinėj sėkmingai duoda tuos vaistukus - tai nežinau kas čia nusiženginėja, gydytoja ar vaistinė, bet aš patenkinta gaunu su kompensavimu
Jo, tyla tyla tyla...
Na ką, tada aš papasakosiu kokia bėda mus buvo ištikus... Maniškis pasigavo kažkokią žarnyno infekciją - vėmė iš vakaro, naktį paviduriavo - ryte leisgyvis... Lekiam į infekcinę, išaiškinam priimamajam, kad yra AGS, kad pavojinga mums visi viduriavimai ir vėmimai, kad reik sekt K ir Na. Na, galvoju įsiminė, užsirašė, darys tyrimus. Palatoj gauna lašelinę, paima kraują tyrimams - sakau, žiurėkit K ir Na, sesutės nieko nežino, čia gydytojo kompetencija. Ateina jau kitas gydytojas - nedarom mes jokių tokių tyrimų, nebijokit, juk lašelinę jau turi Mano prašymai veltui... Kol nepaklibinau per pažįstamus, tol nieko netyrė - nu ką, padarė, K ant ribos. Gulim toliau, vaikis guvus, viskas gerai - ateina kita gydotoja - pati pasisiūlo kad reik daryt tyrimą, aš dar pasikonsultavus prašau gliukozę pažiūrėt ir spaudimą sekt. Ir ką - K žemiau ribos - tik 2,8 - vėl lašelinė, jau šįkart su K, nors vaikis judrus buvo... Tai ką - pragulėjom nuo šeštadienio iki antradienio (čia praeitą savaitgalį), o galėjom trumpiau... Ne gana to, paskui ir aš, ir vyras dar tą virusą gavom
Taigi, merginos - jei nutiks taip, prašykit daryti K, Na ir Gliukozę bei sekti spaudimą Tikiuosi, kad nereiks su tokiais neišmanėliais susidurti kaip mums
renute džiugu girdėt, kad gauni vaistukus kažkiek saugančius o dėl hemarojaus - oi ir aš pamenu turėjau šią bėdą, tai žvakutėm bandžiau gydytis, bet fui koks nemalonus jausmas
gugute ot, galvojau tau sukti kol gulėjom, bet neberadau tavo tel. kaip nervavaus maniškis vėl vaistukus puikiai geria o dėl protingumo, man irgi taip dažnai atrodo, kad mūsų vaikiukai protingesni - maniškio kalbėjimas, žodžių gausa ir fantazija bei atmintis, mane kartais pribloškia
o dėl tai tikrai noriu, ir nebandau išsisukti - tik kažkaip dar nestabiliai jaučiuos ir dar darbo reiktų tokio, kuriame galėčiau eit į dekretines ir gaut pinigėlius
o su kompensavimu - tai aš nežinau, man vis išrašo gydytoja, o vaistinėj sėkmingai duoda tuos vaistukus - tai nežinau kas čia nusiženginėja, gydytoja ar vaistinė, bet aš patenkinta gaunu su kompensavimu
QUOTE(renute666 @ 2007 06 02, 14:41)
dar kartą jums visoms ačiū už palaikymą. Aš žinau,kad mūsų liga palyginus su kitom ne tokia jau ir baisi,tik labai sunku kai nėra pakankamai informacijos ir nėra tokio pat likimo žmogučių,kad galėtum viską iki smulkmenų išsiaiškinti. Kartais kankina vienas ar kitas klausimas,o pasitart nėra su kuo. Pas gydytoją lankomės 3kartus per metus,bet jie nėra linkę per daug pasakoti. Nebent pati užklausi. Baisiausia tai buvo dieną po gimdymo. Pagimdžiau gana lengvai, mergytės būklė buvo įvertinta puikiai. Tik sekančią dieną gydytojai pamatė kad kažkas negerai. Tada pradėjo daryti įvairius tyrimus,o mums nieko nepasakojo. Kai vyras nuėjo pasikalbėti, viena gydytoja sako, kad neaišku kas jums gimė, ar berniukas ar mergytė, niekam dar lyties neskelbkit,nes dar nežinoma. Įsivaizduojat koks buvo mums šokas. Kai pasigimdžiau juk pasakė kad mergytė,jau ir vardą buvom davę,giminės buvo suvažiavę sveikint kaip Gabijos. Ką jiems būtų reikėję pasakyt. Tyrimų atsakymų laukėm 3 dienas. Tai buvo pats baisiausias laukimas. Ir meldžiausi,ir pati su savim kalbėjausi,raminausi save,kad viskas bus gerai. Dabar mums viskas ir yra gerai. Labai džiaugiuosi,jog turiu savo mergytę,jau pradėjom ir apie antrą vaikelį galvoti.Tik kai pastosiu būtinai reiks važiuoti į genetikos centrą,nes ši liga paveldima ir gali būti,kad ir antras gali ją paveldėti. Nors kaip gydytojai teigia, didesnė tikimybė,kad tai nepasikartos. Kaip jie pasakojo,yra atvejų,kai pirmas vaikelis gimsta sveikas, o tik antras gimsta su šiuo sutrikimu. Kad ši liga paveldima labai sunku sunku sužinoti,nes ji gali ateiti net iš 5 kartos,taigi iš propropro... O anais laikais ji dar nebuvo ištirta ir tokie vaikeliai vos tik gimę numirdavo. Galima nebent tik pasiklausinėti ar praeityje jūsų šeimoje nebuvo staigių kūdikių mirčių,bet tai irgi menka pagalba,nes jai tai ateina net iš kelintos kartos,jokių žinių gali būt ir neišlikę. Taip yra ir pas mus su vyru. Nei vieno iš mūsų šeimose niekas nieko panašaus neatsimena.
Teko kino pavasario metu ziureti filma XXY.tai tikrai siltas filmas apie tarpines lyties vaika(auginta kaip mergaite,turi dvejopus isorinius lytinius organus).rodomas vaikas praktiskai paauglisko amziaus.todel iskyla daug klausimu susijusiu su seksualumu ir lytimi.ten butent nagrinejamas paties vaiko apsisprendimas,nes tevam neteisingai parinkus lyti gali zmogus kankintis(moteris vyro kune ir t.t).ir suauges gali bandyti pats atsikeisti atgal.deja musu visuomene l.netolerantiska transeksualioms operacijoms. laikykites ir butinai paziurekit si filma
labutis.Tai va,jau gavom ir mes vaistukus kompensuojamus.Tik reikėjo 2 kartus iš gydytojos iki vaistinės suvažinėt,nes ant recepto lapelio pareikalavo,kad dar turi būtinai bųt užrašyta vardinis preparatas ir kitos gydytojos parašas ir antspaudas. Ir mokėjau visai nedaug,tik 4 lt su centais.
O apie tą filmą,jis dokumentinis ar meninis? Nes mano vyras sako kažką panašaus matė per Discaver,tik ten buvo dokumentinis.
Ačiū Dievui,mano skausmai dėl hemorojaus praėjo,bet po gimdymo tikriausiai teks operuoti.
O apie gydytojų nežinojimą,tai iš mūsų gydytojos Keturakienės esu girdėjus.Ji pasakojo,kad kaškokiam miestelį vaiką sergantį AGS prireikė skubiai operuoti,tai daktarai niekaip nesuprato,kodėl jam būtina leisti hidrokortizoną ir nieko nedarė,kol mama neprisiskambino Kauno klinikų gydytojai ir kol gydytoja jiems neišaiškino,kad šie vaistai tam vaikui būtini.Šiaip jau visi gydytojai turi žinoti apie retai pasitaikančias ligas ir jų gydymą,to jie mokosi universitete,be to ir jau dirbdami dar gauna papildomos informacijos.
Dar norėčiau pasigirt savo dukryte.Ji nors iš grupės mažiausia,bet drąsiai galiu teigti,kad pagal savo amžių protingiausia.Tai ir auklėtojos patvirtina.Gražiai piešia,jau dalyvavo keliose parodose,o eilėraščius kaip greit išmoksta! Ir šiaip labai imli naujiems dalykams,viskas ją domina,aš tiesiog kartais net nežinau ką ir atsakyt,kai paklaus ko nors...Tik viena ,,bėda'' - labai judri,bijau,kad mokykloje nesugebės ilgai išlaikyti dėmesį per pamoką,nes ir dabar vienoj vietoj nenusėdi ilgiau nei pusvalandį.
O apie tą filmą,jis dokumentinis ar meninis? Nes mano vyras sako kažką panašaus matė per Discaver,tik ten buvo dokumentinis.
Ačiū Dievui,mano skausmai dėl hemorojaus praėjo,bet po gimdymo tikriausiai teks operuoti.
O apie gydytojų nežinojimą,tai iš mūsų gydytojos Keturakienės esu girdėjus.Ji pasakojo,kad kaškokiam miestelį vaiką sergantį AGS prireikė skubiai operuoti,tai daktarai niekaip nesuprato,kodėl jam būtina leisti hidrokortizoną ir nieko nedarė,kol mama neprisiskambino Kauno klinikų gydytojai ir kol gydytoja jiems neišaiškino,kad šie vaistai tam vaikui būtini.Šiaip jau visi gydytojai turi žinoti apie retai pasitaikančias ligas ir jų gydymą,to jie mokosi universitete,be to ir jau dirbdami dar gauna papildomos informacijos.
Dar norėčiau pasigirt savo dukryte.Ji nors iš grupės mažiausia,bet drąsiai galiu teigti,kad pagal savo amžių protingiausia.Tai ir auklėtojos patvirtina.Gražiai piešia,jau dalyvavo keliose parodose,o eilėraščius kaip greit išmoksta! Ir šiaip labai imli naujiems dalykams,viskas ją domina,aš tiesiog kartais net nežinau ką ir atsakyt,kai paklaus ko nors...Tik viena ,,bėda'' - labai judri,bijau,kad mokykloje nesugebės ilgai išlaikyti dėmesį per pamoką,nes ir dabar vienoj vietoj nenusėdi ilgiau nei pusvalandį.
sveikutes!
oho koks turgus cia vyksta, o tai rodes, kad numire musu forumas... smagu girdet tiek naujienu
musone, uzjauciu, kad tiek vargo del gydytoju neatidumo teko patirt. Gerai, kad dar laiku susigriebe... Gruodi ir mano mazoji buvo kazkoki virusa pasigavus, bet kai eme vemt is kart dumem i logonine. Nepasikuklinau tada gydytojos paklaust, ar zino kas ta antinksciu hiperlazija, tai isizeide kaip! Kaip as dristu gydytoju abejot, net tyrimu rezultatu paskui paskui nesake - trumpai atreze "atsiusim seimos gydytojai" ir daugiau nesirode. Bet uztat man ramu buvo.
renute, dziaugiuos, kad tau viskas gerai einasi!
O due drops aciu uz gerus norus, bet tu ne i ta tema pataikei... Gal tas filmas ir "geras", bet greiciausiai is fantastikos srities. XXY visu pirma yra berniukai, kurie turi papildoma X chromosoma, ir gyvena kaip normalus vyrai, tik nevaisingi. "Dvejopi isoriniai lytiniai organai" nepyk, bet yra visiska nesamone. Suprantu, kad tai ne tavo teiginiai, o toks buvo filmas, bet vis tiek pikta, kad taip klaidinami zmones. O mums, mamoms aginancias mergaites su AGS, tai ypac jautri tema.
Atsiprasau, kad taip isiliejau...
oho koks turgus cia vyksta, o tai rodes, kad numire musu forumas... smagu girdet tiek naujienu
musone, uzjauciu, kad tiek vargo del gydytoju neatidumo teko patirt. Gerai, kad dar laiku susigriebe... Gruodi ir mano mazoji buvo kazkoki virusa pasigavus, bet kai eme vemt is kart dumem i logonine. Nepasikuklinau tada gydytojos paklaust, ar zino kas ta antinksciu hiperlazija, tai isizeide kaip! Kaip as dristu gydytoju abejot, net tyrimu rezultatu paskui paskui nesake - trumpai atreze "atsiusim seimos gydytojai" ir daugiau nesirode. Bet uztat man ramu buvo.
O due drops aciu uz gerus norus, bet tu ne i ta tema pataikei... Gal tas filmas ir "geras", bet greiciausiai is fantastikos srities. XXY visu pirma yra berniukai, kurie turi papildoma X chromosoma, ir gyvena kaip normalus vyrai, tik nevaisingi. "Dvejopi isoriniai lytiniai organai" nepyk, bet yra visiska nesamone. Suprantu, kad tai ne tavo teiginiai, o toks buvo filmas, bet vis tiek pikta, kad taip klaidinami zmones. O mums, mamoms aginancias mergaites su AGS, tai ypac jautri tema.
QUOTE(GUGUTE @ 2009 05 09, 15:58)
sveikutes!
kaip antropologe tikrai zinau,kad yra zmoniu su abieju lyciu antriniais lytiniais pozymiais.antropologai išskiria 6 zmogaus lytis.taip,kad nieko nesiruosiu klaidinti.filmas nera "is fantastikos" srities.filmo anonsas anglu klb.:
Alex (Inés Efron), a 15-year old hermaphrodite from Buenos Aires lives secluded with her parents in a fishing village in Uruguay. At birth, her parents decided not to have her operated on, in order for her to choose her gender. Therefore she still has both her sexual organs. However, she takes corticoids and is raised as a girl.
Her parents have moved several times before settling down in Uruguay in order to live a quiet life and keep her from the mockery Alex previously experienced while living in Argentina. One day, however, Alex's mother, Suli (Valeria Bertuccelli), invites a couple and their 15-year old son, Alvaro (Martín Piroyansky) for the week-end. Alvaro and Alex start a friendly relationship and spend a lot of time together under
o XXY yra filmo pavadinimas,tai,kad as cia ne prie ko.pries kritikuodama bent paguglinkit.mano nuomone tai filmas,kuris duoda daug peno apmastymams
QUOTE(due drops @ 2009 05 14, 22:36)
kaip antropologe tikrai zinau,kad yra zmoniu su abieju lyciu antriniais lytiniais pozymiais.antropologai išskiria 6 zmogaus lytis.taip,kad nieko nesiruosiu klaidinti.filmas nera "is fantastikos" srities.filmo anonsas anglu klb.:
Alex (Inés Efron), a 15-year old hermaphrodite from Buenos Aires lives secluded with her parents in a fishing village in Uruguay. At birth, her parents decided not to have her operated on, in order for her to choose her gender. Therefore she still has both her sexual organs. However, she takes corticoids and is raised as a girl.
Her parents have moved several times before settling down in Uruguay in order to live a quiet life and keep her from the mockery Alex previously experienced while living in Argentina. One day, however, Alex's mother, Suli (Valeria Bertuccelli), invites a couple and their 15-year old son, Alvaro (Martín Piroyansky) for the week-end. Alvaro and Alex start a friendly relationship and spend a lot of time together under
o XXY yra filmo pavadinimas,tai,kad as cia ne prie ko.pries kritikuodama bent paguglinkit.mano nuomone tai filmas,kuris duoda daug peno apmastymams
Nepyk, jei izeidziau, bet, patikek, sita tema prisiguglinau turbut daugiau negu reikia .. As ne antropologe, ne medike, ir ne visa informacija tam paciam internete galiu objektyviai ivertinti. Taciau viena dalyka supratau, kad daznai sitom temom yra tiesiog spekuliuojama. Ir is gausybes tyrimu, filmu, straipsniu gvildenanciu sia tema kokia nauda tiems zmonems, tiesiogai paliestiems? O siulymas leisti pacia vaikui uzaugus pasirinkti lyti . Man protu nesuvokiama, kaip taip galima butu gyventi .. uzkrauti vaikui ant jo peciu aspsisprendima pasirinkti, kas jis toks o gal tokia Man cia panasu i tevu atsakomybes uz savo sprendimus vengima. O ar taip nepadaroma dar didesne zala tam paciam vaikui? Sia tema turbut galetu buti diskutuojama be galo... Ir kiekviens bus teisus.
Yra toks grubokas posakis anglu kalba, bet jis puikiai atspindi mano poziuri i si klausima: jeigu tu zmogui 99 kartus pakartosi, kad jis yra kiaule, 100-aji karta jis ims kriukseti.
Pažiūrėjau aš tą filmą XXY.Labai niūrus ir nepatarčiau žiūrėti mūsų forumo naujokėms,nes gali neigiamai paveikti.O tos kurios jau apsipratę ir puikiai informuotos apie AGS supras,kad tai tikrai truputį iš fantastikos srities.Dabar medicina vis tobulėja ir liga nustatoma iš kart po gimimo,be to,esam civilizuoti ir išprusę žmonės ir tikrai nė viena mama po ligos diagnozės nelauks 15metų kas išaugs iš jos atžalos,vyras ar moteris.Filmas sukurtas 2007,bet atrodo,kad visa istorija vyko prieš 20 metų ir visiškoi kaimo glūdumoj.Kažkokia nesąmonė,taip dabar nebūna.
Aš tikrai manau,kad šis filmas daugiau skirtas gydytojams arba jums gerb,antropologe,parodyti,kad medikų praktikoj tokių klaidų nebūtų,čia akmuo į jų daržą apie netinkamą profesinį išsilavinimą ir nesugebėjimą laiku įtikinti priimti tinkamą sprendimą tėvam ir jų atžalai.
Aš tikrai manau,kad šis filmas daugiau skirtas gydytojams arba jums gerb,antropologe,parodyti,kad medikų praktikoj tokių klaidų nebūtų,čia akmuo į jų daržą apie netinkamą profesinį išsilavinimą ir nesugebėjimą laiku įtikinti priimti tinkamą sprendimą tėvam ir jų atžalai.
labukas Tiesiog taip neramu pradeda darytis (tai nutariau nors cia prasitart ), 8 diena mus operuos. Niekam nieko nesakom draugams, tai toks akmuo pradeda darytis ant sirdies. Na tikiuos viskas gerai pavyks.
QUOTE(vilsa @ 2009 05 27, 13:31)
labukas Tiesiog taip neramu pradeda darytis (tai nutariau nors cia prasitart ), 8 diena mus operuos. Niekam nieko nesakom draugams, tai toks akmuo pradeda darytis ant sirdies. Na tikiuos viskas gerai pavyks.
Na, kaip sakoma - ne puxa, ne pera kad lengvai perneštumėt operaciją, greit gytumėt ir džiaugtumėtės
QUOTE(vilsa @ 2009 05 27, 12:31)
sveika
Ne viskas taip baisu, kaip atrodo, patikek. O kur operuosites? Kaune? Jei pas Verkauska, tai nebijok, jis ranka jau ant musu merginu "atmuses", sutvarkys viska labai graziai. Mes jau beveik metai kaip po operacijos, sugijo puikiai ir net nepasakysi, kad kas apskritai daryta.
Ir parasyk, kaip sekesi, mes visos cia labai smalsios esam