Ech... išsiviriau... šiandien... dvigubą porciją žalių.... ir su lazdyno riešutais...romo kvapo.... laukiu rytojaus kol sustings ir bus galima vėl ir vėl mėgautis dieviškuoju skoniu
Tiesa vienas dalykas: palaikius porą dienų, jie tampa tokie labiau guminiai (ir primena pirktinius, tik už juos skanesnius), o jei prieš tai apvoliojus cukraus pudra, tai jų paviršius pasidengia tokia traškia skania plutele
Aš irgi vakar pabandžiau tokius gaminti. Tik padauginau apelsinų kvapo
ir kadangi netuėjau maistinių dažų, plakant įbėriau raudonų pabarstukų ir jie puikiai nuspalvino masę. O dėk skonio, tai man truputį per saldu ir kitą kartą deciau maziau ir kitokios esencijos.
ir kadangi netuėjau maistinių dažų, plakant įbėriau raudonų pabarstukų ir jie puikiai nuspalvino masę. O dėk skonio, tai man truputį per saldu ir kitą kartą deciau maziau ir kitokios esencijos.
nesitikejau rast sita tema... Bet taip seile nutiso beskaitant... Taip uzsimaniau, kad ryt leksiu i parde jei galesiu tik ir gaminsiu gaminsiu ir dar karta gaminsiu... o kur tu maistiniu dazu yra?
Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant.
Atrodo štai taip:
Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant.
Atrodo štai taip:
Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba
QUOTE(irmulia @ 2007 08 28, 20:02)
Maisinių dažų galima rasti RIMI parduotuvėse: tokia maža dėžutė su keliomis spalvomis (Keturios spalvytės mažose tutelėse (4 x 10 g)
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant.
Atrodo štai taip:
Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba
, kainuoja apie 10 lt, Bet jų užtenta tikrai ilgam, jei saikingai naudojant.
Atrodo štai taip:
Pati "spalvinau" tuos rausvus skanėstus šių dažų pagalba
dekui labai. ot gerai, kad yra kulinariu didesniu nei as, kurie gali patart ir padet...
Maistinių dažų turėtų būti ir kitur kokiose firminėse parduotuvėse, bet pvz. maximoje dar iki dar neteko matyti.
Vieną partiją taip pat teko dažyti su sirupu, bet iš kart kitoks skonis ir nelabai patiko Žodžiu ne bet koks sirupas tinka šios masės dažymui.
Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę Ko nepatarčiau daryti Nes masė iš karto sukrito ir tapo ne puri ir tąsi, bet skysta, na bet juk negaliu išmesti, tai supyliau į indą ir sustingo: kokoso drožlės nusėdo ant dugno ir sustingus priminė dvisluoksnę želė, o visa purioji masės dalis (jos vistik liko) liko paviršiuje. MB šie labai patiko
Reziumė: tik išplakus masę, galima dėti įvarius sunkesnius priedus (kaip riešutus: skaldytus, neskaldytus, šokolado drožles, ar kokoso drožles ar t.t.t.)
Vieną partiją taip pat teko dažyti su sirupu, bet iš kart kitoks skonis ir nelabai patiko Žodžiu ne bet koks sirupas tinka šios masės dažymui.
Taip pat ekperimentavau su kokoso drožlėmis, tiesiog įbėriau beplakant masę Ko nepatarčiau daryti Nes masė iš karto sukrito ir tapo ne puri ir tąsi, bet skysta, na bet juk negaliu išmesti, tai supyliau į indą ir sustingo: kokoso drožlės nusėdo ant dugno ir sustingus priminė dvisluoksnę želė, o visa purioji masės dalis (jos vistik liko) liko paviršiuje. MB šie labai patiko
Reziumė: tik išplakus masę, galima dėti įvarius sunkesnius priedus (kaip riešutus: skaldytus, neskaldytus, šokolado drožles, ar kokoso drožles ar t.t.t.)
o kaip su tais kiausu baltymais, tu juos palaikai kaip ten rasei kelias dienas?
ir i kokia forma pylei?As turiu tik bleta,.bet ji dide , TAI TELIEKA APVALUS...
ir i kokia forma pylei?As turiu tik bleta,.bet ji dide , TAI TELIEKA APVALUS...
Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia taip smalsu
QUOTE(irmulia @ 2007 08 03, 20:17)
Ech... išsiviriau... šiandien... dvigubą porciją žalių.... ir su lazdyno riešutais...romo kvapo.... laukiu rytojaus kol sustings ir bus galima vėl ir vėl mėgautis dieviškuoju skoniu
Tiesa vienas dalykas: palaikius porą dienų, jie tampa tokie labiau guminiai (ir primena pirktinius, tik už juos skanesnius), o jei prieš tai apvoliojus cukraus pudra, tai jų paviršius pasidengia tokia traškia skania plutele
Tiesa vienas dalykas: palaikius porą dienų, jie tampa tokie labiau guminiai (ir primena pirktinius, tik už juos skanesnius), o jei prieš tai apvoliojus cukraus pudra, tai jų paviršius pasidengia tokia traškia skania plutele
o pati nesinori pasimaivyt ir parodyt foto?
labai noriu pabandyt, bet dar kaupiuos.. ir progos ieskau..
o tiesa, daug laiko uzima? daug darbo?
Tai kad jau "maiviausi" dabar tegul kitos panos pasirodo susavo skanumynais O tie jau suvalgyti, tad ir "fotkinti" nebėra ką
Gaminimas neilgai užtrunka, gal kiek ilgėliau reikia masę plakti (nes pilamas karštas sirupas į išplaktus baltymus, ir visa tai reikia plakti iki masė atvės.)
Gaminimas neilgai užtrunka, gal kiek ilgėliau reikia masę plakti (nes pilamas karštas sirupas į išplaktus baltymus, ir visa tai reikia plakti iki masė atvės.)
QUOTE(irmulia @ 2007 08 29, 11:44)
Šiaip tai nelaikau jų atskyrus nuo trynių, (geriau, kad kaiušiniai nebūtų visiškai švieži ir pastovėtų šaltai.) O formą naudojau tokia pailgą keksui (metalinė, nors geriau būtų stiklinė). Pagaminus pasirodyk čia taip smalsu
tai, kad as nei fotiko neturiu nei snd didelej maximoj dazu radau nei aromato normalaus, tai jau susinervinau.
Ai fotkes is telefono galesiu ikelt, tik gali nebut tokios kokybiskos...
Tai kad maximose tokių dalykų niekada nerasi Tik RIMI
Lauksim foto
Lauksim foto