Įkraunama...
Įkraunama...

Guminukai

QUOTE(irmulia @ 2007 07 26, 23:42)
kai tik išbandysiu, būtinai parašysiu visus kometarus su foto , kol kas dar ne (tikiuosi greitai  biggrin.gifax.gif

Aha, čia ir laiko reikia turėti tokioms terlionėms, bet įdomiausia kokie ten jie gaunasi bigsmile.gif .
Atsakyti
Ne tiek daug jo ir reikia, na gal kokias pora valandėlių, bet užtad verta jie pasakiškai skanūs tongue.gif

Tiesa, dėl recepto, bandžiau daryti, bet jie pusiau gavosi (manau kad skysčio per daug buvo) nes stingo viską parą, o ištraukti iš šaldytuvo po kurio laiko leidosi.
O gavosi taip todėl, kad patingėjau masę plakti iki tirštumo (ji negali būti skysta kaip vanduo). Bet kokiu atveju visiems ragavusiems patiko biggrin.gif

Pirmas blynas atrodo štai taip:

user posted image



Pabandžiau daryti pagal kitą receptą, kur reikia mažiau skysčio ir nereikia palikti šaldytuve ir galiu pasakyti kad gavosi thumbup.gif (vėliau įkelsiu foto)

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 07 30, 10:55)
Ne tiek daug jo ir reikia, na gal kokias pora valandėlių, bet užtad verta jie pasakiškai skanūs  tongue.gif
Pirmas blynas atrodo štai taip:
user posted image
Pabandžiau daryti pagal kitą receptą, kur reikia mažiau skysčio ir nereikia palikti šaldytuve ir galiu pasakyti kad gavosi  thumbup.gif  (vėliau įkelsiu foto)


bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
butinai ir as pasidarysiu rolleyes.gif
Atsakyti
irmulia, tai kurie skanesni - ar pirktiniai, ar savos gamybos? mirksiukas.gif
Atsakyti
Be abejo naminiai: jie minkstesni, skanesni, šviežesni, be konservantų ir t.t.t.t tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 07 30, 09:55)
...Pabandžiau daryti pagal kitą receptą, kur reikia mažiau skysčio ir nereikia palikti šaldytuve ir galiu pasakyti kad gavosi  thumbup.gif  (vėliau įkelsiu foto)


o gal gali parašyti, pagal kokį receptą darei? ax.gif
pirmai progai pasitaikiu (ir aišku radus laisvo laiko) ketinu pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
Kaip ir žadėjau biggrin.gif

Receptukas: (jis verstas ir truputį mano pakoreguotas)

75 g kiaušinių baltymų (3-ų kiaušinių)
250g cukraus
4 želatinos lapeliai (arba 1 pokelis birios )
25 g gliukozės sirupo arba toks pat kiekis gliukozės milteliais
75 g vandens
sirupo (nebūtinai)
maistinių dažų (nebūtinai)
cukraus pudros
druskos
citrinos sulčių
4 - 6 lašai aromato (ar kvapų esencijos)

Taigi:
pamerkiame želatiną su trupučiu vandens (aš merkiau puodelyje arbatos, užpyliau pusę puod. vandens)
Išplakame baltymus su trupučiu druskos ir keliais lašais citrinos sulčių iki standžios fomą palaikančios masės.

Į indą sulipti curkų, gliukozę ir vandenį. Užvirti. Kaip sirupas pasiekia 130 laipsnių ( reiktų skaičiuoti apie 10 min., ir patikrinti galima lašą sirupo įvarvimus į stiklinę su šaltu vandeniu: jei burbuliukai išlaukia ir paėmus tarp pirštų sukietėja, vadinasi jau išvirė) Išbrinkusią želatiną supilti į kitą puodą su aromatu , pakaitinti iki išsilydys iki skyčio ir supilti į sirupą (nukėlus nuo ugnies) išmaišyti ir pilti plona srovele į baltymų masę nuolat plakant. Plakti reikia galingesniu režimu apie 10 ir daugiau minučių iki masė taps vienalytė ir tokia standi, palaikanti formą. beplakant galima įlašinti truputį maistinių dažų. Ištepti indą trupučių riebalų 9tinka ir aliejus) r apibarstyti cukraus pudra, sukrėsti masę ir palikti kambario temperatūroje singti visai nakčiai. Kitą dieną išimti iš formos ant stalo paviršiaus pabarstyto cukraus pudra, gerai apvolioti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, juos gerai apvolioti cukraus pudroje ir palikti dar vienai nakčiai (geriau 2- 3 dienoms, vis pavartant) džiūti.

P.s. pati nelaikiau taip ilgai šio saldumyno ir iš karto ragavau wub.gif dieviskas skonis thumbup.gif Dabar jums eilė bandyti tongue.gif

O čia kaip jie atrodo biggrin.gif

user posted image

minkštutėliai ir tirpstantys burnoje... mmmm wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 rugpjūčio 2007 - 09:22
gaminau ir aš per atostogas bigsmile.gif
skanumėlis thumbup.gif
Atsakyti
Ir aš noriu tokių guminukų pasigaminti ax.gif . O kur galima nusipirkti gliukozės sirupo? unsure.gif
Atsakyti
Gliukozės sirupo neradau, bet jį galima pakeisti gliukoze (milteliai) yra pirkti maximose prie cukraus. Kiekis berods 200 g kaina apie 3 lt, tokia mėlynos spalvos dėžutė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar užsimaniau tokių, tik šokoladinių tongue.gif tikiuosi šį vakarą mano planų niekas nesutrukdys, noriu šių saldainių yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 08 02, 11:51)
Gliukozės sirupo neradau, bet jį galima pakeisti gliukoze (milteliai) yra pirkti maximose prie cukraus. Kiekis berods 200 g kaina apie 3 lt, tokia mėlynos spalvos dėžutė.  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif .
Atsakyti