Kaip ir žadėjau
Receptukas: (jis verstas ir truputį mano pakoreguotas)
75 g kiaušinių baltymų (3-ų kiaušinių)
250g cukraus
4 želatinos lapeliai (arba 1 pokelis birios )
25 g gliukozės sirupo arba toks pat kiekis gliukozės milteliais
75 g vandens
sirupo (nebūtinai)
maistinių dažų (nebūtinai)
cukraus pudros
druskos
citrinos sulčių
4 - 6 lašai aromato (ar kvapų esencijos)
Taigi:
pamerkiame želatiną su trupučiu vandens (aš merkiau puodelyje arbatos, užpyliau pusę puod. vandens)
Išplakame baltymus su trupučiu druskos ir keliais lašais citrinos sulčių iki standžios fomą palaikančios masės.
Į indą sulipti curkų, gliukozę ir vandenį. Užvirti. Kaip sirupas pasiekia 130 laipsnių ( reiktų skaičiuoti apie 10 min., ir patikrinti galima lašą sirupo įvarvimus į stiklinę su šaltu vandeniu: jei burbuliukai išlaukia ir paėmus tarp pirštų sukietėja, vadinasi jau išvirė) Išbrinkusią želatiną supilti į kitą puodą su aromatu , pakaitinti iki išsilydys iki skyčio ir supilti į sirupą (nukėlus nuo ugnies) išmaišyti ir pilti plona srovele į baltymų masę nuolat plakant. Plakti reikia galingesniu režimu apie 10 ir daugiau minučių iki masė taps vienalytė ir tokia standi, palaikanti formą. beplakant galima įlašinti truputį maistinių dažų. Ištepti indą trupučių riebalų 9tinka ir aliejus) r apibarstyti cukraus pudra, sukrėsti masę ir palikti kambario temperatūroje singti visai nakčiai. Kitą dieną išimti iš formos ant stalo paviršiaus pabarstyto cukraus pudra, gerai apvolioti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, juos gerai apvolioti cukraus pudroje ir palikti dar vienai nakčiai (geriau 2- 3 dienoms, vis pavartant) džiūti.
P.s. pati nelaikiau taip ilgai šio saldumyno ir iš karto ragavau
dieviskas skonis
Dabar jums eilė bandyti
O čia kaip jie atrodo
minkštutėliai ir tirpstantys burnoje... mmmm