Įkraunama...
Įkraunama...

Guminukai

QUOTE(irmulia @ 2007 05 21, 13:00)
Kiteme recepte rašo, kad 34gr želatinos arba 18 lapelių. Taip pat radau, kad želatinos lapeliai nevisada yra vienodo svorio, tad kaip nustatyti kiek reiktų želatinos smulkios vietoje 5 lapelių... g.gif skaičiuoti apytiksliai  g.gif

Želatinos lapelių yra Thomas Philips.
Bet kad 34g yra lygu 18 lapelių labai abejočiau. ax.gif
Kažkada berods Sonatinos receptuose buvo parašyta kiek birios želatinos gramų atitinka lapelių. mirksiukas.gif
Tie medžiai, tai thumbup.gif
Aš tai galvoju gal galima paimti apvalią floristinę pemzą ar kaip jinai vadinasi, aptraukti maistine plėvele ir tada jau su dantų krapštukais prismaigstyti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 14 birželio 2007 - 18:42
Gal ir yra tiesos, kad 34g yra 18 lapelių blush2.gif
Nes pažiūrėjau, kad 4 lapeliai yra 8g želatinos. ax.gif
Tik manau darant tokius guminukus geriau dėti lapelius, nes man su jais gaunasi kietesnė masė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 10, 01:51)
Bandom  mirksiukas.gif

Visas gaminimo laikas: 142 min

12-ai asmenų:

3 baltymai (110g)
500g stambaus cukraus
200g vandens
1 valg. š. medaus (apie 30g)
34g želatinos (18 lapelių)
3 valg. š. aromato (citrinų, vanilės, rožių, apelsinų, braškių, aviečių...)
50g cukraus pudros
50g kukuruzų krakmolo (galima bandyti keisti balvių krakmolu)
aliejaus
truputis citrinos sulčių
valgomųjų dažų

Tęsinys vėliau...


O kaip gaminti daugmaz neisversi?
nereikia pazodziui, bet ka po ko deti, sildyti ar ka daryti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 06 15, 09:36)
Gal ir yra tiesos, kad 34g yra 18 lapelių  blush2.gif
Nes pažiūrėjau, kad 4 lapeliai yra 8g želatinos. ax.gif
Tik manau darant tokius guminukus geriau dėti lapelius, nes man su jais gaunasi kietesnė masė. 4u.gif



Kažkur prancūziškame saite radau info, kad želatinos lapeliai skirtingai sveriam o tiek kiek nurodyta duotame recepte tiek ir yra unsure.gif
Kaip faina, ačiū Kozete už info, ryt važiuoju į TP lapelių pirkti biggrin.gif (jei atsikelsiu, siaubas kiek valandų, SM galima iki ryto prasedėti nepastebimai blink.gif )

Kris908 išversiu, juk prižadėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 10, 00:51)
Bandom  mirksiukas.gif

Visas gaminimo laikas: 142 min

12-ai asmenų:

3 baltymai (110g)
500g stambaus cukraus
200g vandens
1 valg. š. medaus (apie 30g)
34g želatinos (18 lapelių)
3 valg. š. aromato (citrinų, vanilės, rožių, apelsinų, braškių, aviečių...)
50g cukraus pudros
50g kukuruzų krakmolo (galima bandyti keisti balvių krakmolu)
aliejaus
truputis citrinos sulčių
valgomųjų dažų

Tęsinys vėliau...


Gaminimo eiga:


user posted image
1. Ištepti formą su trupučiu aliejaus. Apibarstyti formos sieneles ir dugną cukraus pudros ir maizena (kukurūzų krakmolas) lygiomis dalimis. Nuimti perteklių.
Sudėti želatinos lapelius į indą ir užpilti šalto vandens. Galima naudoti mažas atskiras formeles, kurios pripildomos masės konditerinio švirkšto pagalba.

2. Išplakti kiaušinio baltymus iki standumo su trupučiu citrinos sulčių, vis pabarstant 40 g cukraus (geriau naudoti kelių dienų senumo baltymus, nes šviežius sunku išplakti iki standžios masės, jei yra galimybė, palaikyti keletą valandų uždengtame plėvele inde neplaktus baltymus priš juos plakant).

user posted image
3. Į puodą suberti cukrų, medų, vandenį ir virti 121 laipsnių temperatūroje (maždaug 7 minutes nuo užvirimo) truputis cukraus pamerkto šaltame vandenyje... *galima įpilti truputį cukraus į šaltą vandenį, kad masė butų standesnė ir ne per lipni
*(reikia patikslinti)

4. Tuo metu, kai cukrus verda, į puodą įpilti 3 š. aromato, sudėti želatiną ir ją lengvai patirpinti (niekada neužvirinti). Vos cukrus išverda, išjungti ugnį, supilti želatiną į išvirtą cukrų ir keletą sekundžių pamaišyti.

user posted image
5. Supilti verdantį cukrų srevele tarp į išplaktus kiaušinio baltymus, atsargiai plakti iki pat atvėsimo (apie 10min) Masė turi gautis pakankamai standi, bet ne per daug atvėsusi , kad būtų tąsi.
Masę supilti į formą ir palikti šaldytuve apie 2 valandas, naudojant konditerinį švirkštą, mažiau atvėsinti masę, kad ji būtų skysta.

user posted image
6. Sustingusią masę ištraukti iš šaldytuvo, apibarstyti cukraus pudros ir maizena mišiniu, ir supjaustyti dalimis. Gerai apvolioti mišinyje gabaliukus.

Pabaigai...
Masę galima nudažyti keletu lašų įvairių spalvų ir kvapų maistinių dažų. Pvz.: masė braškių kvapo, nudažyta raudonai, supilstyta į braškių formeles ir apvoliota raudoname cukruje. Taip pat galima juos galima naudoti šokoladiniam fondiu, apipilti šokoladu, ar juos apkepti su šviežiais vaisiais, suvėrus ant iešmo.

Versta nepažodžiui mirksiukas.gif
Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
super reiks pabandyti
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 16, 10:30)
Gaminimo eiga:
Versta nepažodžiui   mirksiukas.gif
Skanaus  biggrin.gif

Aciu
Reiks gal kada laiko turint koki savaitgali pazaisti pagaminti
jei kuri isbandysit parasykit kaip sekes. mirksiukas.gif
Atsakyti
geras na ir sugalvoja zmones saunumelis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 05, 18:31)

o gal gali situos isversti dar mirksiukas.gif
cia isvis paprastai atrodo, ingridientai zelatina cukrus ir vaisiai (matyt)
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 06 16, 10:30)
Gaminimo eiga:
user posted image
1. Ištepti formą su trupučiu aliejaus. Apibarstyti formos sieneles ir dugną cukraus pudros ir maizena (kukurūzų krakmolas) lygiomis dalimis. ...



Pasirodo ir pas mus galima rasti kukurūzų krakmolo (IKI ar MAXIMA) clap.gif o jis atrodo štai taip Kukuzūzų krakmolas
Atsakyti
Na, gal bandėt kuri gaminti guminukus? mirksiukas.gif . Kaip pavyko?
Atsakyti
kai tik išbandysiu, būtinai parašysiu visus kometarus su foto , kol kas dar ne (tikiuosi greitai biggrin.gif ) ax.gif
Atsakyti