QUOTE(irmulia @ 2007 06 10, 00:51)
Bandom
Visas gaminimo laikas: 142 min
12-ai asmenų:
3 baltymai (110g)
500g stambaus cukraus
200g vandens
1 valg. š. medaus (apie 30g)
34g želatinos (18 lapelių)
3 valg. š. aromato (citrinų, vanilės, rožių, apelsinų, braškių, aviečių...)
50g cukraus pudros
50g kukuruzų krakmolo (galima bandyti keisti balvių krakmolu)
aliejaus
truputis citrinos sulčių
valgomųjų dažų
Tęsinys vėliau...
Gaminimo eiga:
1. Ištepti formą su trupučiu aliejaus. Apibarstyti formos sieneles ir dugną cukraus pudros ir maizena (
kukurūzų krakmolas) lygiomis dalimis. Nuimti perteklių.
Sudėti želatinos lapelius į indą ir užpilti šalto vandens. Galima naudoti mažas atskiras formeles, kurios pripildomos masės konditerinio švirkšto pagalba.
2. Išplakti kiaušinio baltymus iki standumo su trupučiu citrinos sulčių, vis pabarstant 40 g cukraus (geriau naudoti kelių dienų senumo baltymus, nes šviežius sunku išplakti iki standžios masės, jei yra galimybė, palaikyti keletą valandų uždengtame plėvele inde neplaktus baltymus priš juos plakant).
3. Į puodą suberti cukrų, medų, vandenį ir virti 121 laipsnių temperatūroje (maždaug 7 minutes nuo užvirimo) truputis cukraus pamerkto šaltame vandenyje... *galima įpilti truputį cukraus į šaltą vandenį, kad masė butų standesnė ir ne per lipni
*
(reikia patikslinti)
4. Tuo metu, kai cukrus verda, į puodą įpilti 3 š. aromato, sudėti želatiną ir ją lengvai patirpinti (niekada neužvirinti). Vos cukrus išverda, išjungti ugnį, supilti želatiną į išvirtą cukrų ir keletą sekundžių pamaišyti.
5. Supilti verdantį cukrų srevele tarp į išplaktus kiaušinio baltymus, atsargiai plakti iki pat atvėsimo (apie 10min) Masė turi gautis pakankamai standi, bet ne per daug atvėsusi , kad būtų tąsi.
Masę supilti į formą ir palikti šaldytuve apie 2 valandas, naudojant konditerinį švirkštą, mažiau atvėsinti masę, kad ji būtų skysta.
6. Sustingusią masę ištraukti iš šaldytuvo, apibarstyti cukraus pudros ir maizena mišiniu, ir supjaustyti dalimis. Gerai apvolioti mišinyje gabaliukus.
Pabaigai...
Masę galima nudažyti keletu lašų įvairių spalvų ir kvapų maistinių dažų. Pvz.: masė braškių kvapo, nudažyta raudonai, supilstyta į braškių formeles ir apvoliota raudoname cukruje. Taip pat galima juos galima naudoti šokoladiniam fondiu, apipilti šokoladu, ar juos apkepti su šviežiais vaisiais, suvėrus ant iešmo.
Versta nepažodžiui
Skanaus