Įkraunama...
Įkraunama...

Guminukai

QUOTE(irmulia @ 2009 12 29, 12:04)
Teko kažkada pirkti saldainių formeles (silikonines) VIlniuje, IKI  šalia PsidarykPats Mada  mirksiukas.gif  bet dabar jų ten nebesimato  g.gif  Manau belieka užsiskyti iš užsienio  mirksiukas.gif

Irmulia, o tai gal bandei guminukus pasidaryti? Nes kiek supratau, darei tik marshmalow saldainiukus. Jei darei ir guminukus, tai man idomu, o jie kambario temperaturoje pabuve nepradeda tirpt, kaip zele? g.gif

Ir dar klausimas - o kas jei i plastmasines leduku formeles juos ispilstyt? Ar atsoks paskui is formeliu?  g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 29 gruodžio 2009 - 14:42
QUOTE(irmulia @ 2007 05 20, 09:39)
Bandau versti (ne viskas bus pažodžiui) mirksiukas.gif jie kas galėtų patikslinti būtų šaunu.

user posted image

4 asmenims
20vnt saldainių reikia:

10 valg.š. obuolių sulčių
4 valg.š. citrinos sulčių
200 g smulkaus cukraus
5 želatinos lapeliai
valgomųjų dažų

Eiga:
1. Pamerkti želatiną šaltame vandenyje. Į indą suberti cukrų, obuolių ir citrinų sultis ir kaitinti iki užvirimo. Pavirti 4-5 minutes.
user posted image
2. Sudėti nusuktus želatinos lapelius ir gerai išmaišyti sirupe,nukeltame nuo ugnies.
user posted image

3. Masę išpilstyti į tris indelius ir įlašinti keletą lašų valg.dažų, greitai išmaišyti.
user posted image
4. Po to greitai supilstyti į formeles (ne iki pat viršaus, kitaip saldainiai bus per dideli (stori))
user posted image

5. Padėti į šaldytuvą kokiai valandai, kol sustings želatina.
user posted image

6. Saldainius pavolioti cukraus pudroje ir belieka ragauti.
user posted image

Dariau guminukus siandien pagal si recepta. Gavos paprasciausia zele schmoll.gif Tai apvoliojau cukraus pudroj ir visai skaniai valgos zele gabaliukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 01 30, 18:15)
Dariau guminukus siandien pagal si recepta. Gavos paprasciausia zele  schmoll.gif Tai apvoliojau cukraus pudroj ir visai skaniai valgos zele gabaliukai  biggrin.gif

O kas per želatininiai lapeliai, kaip jie atrodo ir kur jų galima nusipirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūrė @ 2010 01 30, 22:02)
O kas per želatininiai lapeliai, kaip jie atrodo ir kur jų galima nusipirkti?  g.gif

As su paprasta zelatina dariau. Radau info, kad 1 lapelis atitinka 2-3 gr. paprastos zelatinos. Tik dabar pagalvojau, gal tie lapeliai skirtingo svorio buna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2009 12 29, 15:42)
Irmulia, o tai gal bandei guminukus pasidaryti? Nes kiek supratau, darei tik marshmalow saldainiukus. Jei darei ir guminukus, tai man idomu, o jie kambario temperaturoje pabuve nepradeda tirpt, kaip zele?  g.gif

Ir dar klausimas - o kas jei i plastmasines leduku formeles juos ispilstyt? Ar atsoks paskui is formeliu?  g.gif

žinot, nuo minties bandyti juos pagal š receptą atkratė Nova patirtis, kad gaunasi elementarūs želė gabaliukai schmoll.gif

Turiu mintį dėl formelių - reik paimt dėžutę nuo kalėdinių-siurprizinių vaikų saldainių "advento kalendorių" - ten būna mažulytės formelės įvairių formų.....
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatina: 31 sausio 2010 - 09:20
QUOTE(Renatina @ 2010 01 31, 09:13)
žinot, nuo minties bandyti juos pagal š receptą atkratė Nova patirtis, kad gaunasi elementarūs želė gabaliukai schmoll.gif

Turiu mintį dėl formelių - reik paimt dėžutę nuo kalėdinių-siurprizinių vaikų saldainių "advento kalendorių" - ten būna mažulytės formelės įvairių formų.....
user posted image

Aš šias formeles po švenčių pritaikiau šokoladiniams saldainiams daryt. Visai gerai gaunasi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2009 12 29, 14:42)
Irmulia, o tai gal bandei guminukus pasidaryti? Nes kiek supratau, darei tik marshmalow saldainiukus. Jei darei ir guminukus, tai man idomu, o jie kambario temperaturoje pabuve nepradeda tirpt, kaip zele?  g.gif

oho visai buvau pamiršusi doh.gif doh.gif blush2.gif biggrin.gif o dėl guminukų tai nusipirkau tam reikalui agar-agar miltelių- gaminant visokius skanumynus su agar-agar milteliais, priešingai nei želė, net karštą vasaros dieną neišsileidžia thumbup.gif ( niu kol kas teorinės žinios, dabar reikia išbandyti juos rolleyes.gif )

Štai kaip manieji atrodo:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 02 02, 12:58)
oho visai buvau pamiršusi  doh.gif  doh.gif  blush2.gif  biggrin.gif  o dėl guminukų tai nusipirkau tam reikalui agar-agar miltelių- gaminant visokius skanumynus su agar-agar milteliais, priešingai nei želė, net karštą vasaros dieną neišsileidžia  thumbup.gif  ( niu kol kas teorinės žinios, dabar reikia išbandyti juos  rolleyes.gif )

Štai kaip manieji atrodo:

user posted image

Irmulia, o kur juos pirkot? blink.gif As ju irgi norejau jau seniai, bet nemaciau niekur.
Papildyta:
QUOTE(Renatina @ 2010 01 31, 10:13)

user posted image

Situ formeliu nemaciau , kokios jos, bet dali zele pilsciau i saldainiu formeles - na tie visokie Asorti kur buna smile.gif O dali i ledo formeles, isteptas aliejumi. Tai is ledo formeliu lengvai issieme zeliukai, o is saldainiu formeliu nea schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūrė @ 2010 01 30, 21:02)
O kas per želatininiai lapeliai, kaip jie atrodo ir kur jų galima nusipirkti?  g.gif

Jie atrodo vienodai išpakavus , būna baltos , skaidrios ir raudonos spalvos

user posted image

user posted image

Foto šaltinis

aš esu pirkusi TP (Vilniuje,šiaurės miestelyje), manau kad jų galima rasti ir kokioje maximoje ar rimi, iki... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 12:33)
Irmulia, o kur juos pirkot?  blink.gif  As ju irgi norejau jau seniai, bet nemaciau niekur.

pirkau Vilniuje, Skonio studijoje mirksiukas.gif manau kad turėtų būti ir kokioje Delonoje mirksiukas.gif

QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 12:33)
...O dali i ledo formeles, isteptas aliejumi. Tai is ledo formeliu lengvai issieme zeliukai, o is saldainiu formeliu nea  schmoll.gif

įdomu bigsmile.gif , nes kažkuriame bloge neperseniausiai buvau radusi info, kad tokiems saldainiams puikiai tinka ir ledukų formelės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 02 02, 13:42)
įdomu  bigsmile.gif , nes kažkuriame bloge neperseniausiai buvau radusi info, kad tokiems saldainiams puikiai tinka ir ledukų formelės  mirksiukas.gif

Irmulia, kai isbandysi guminukus, tai duok zinia, kaip gavos. Man nesigavo guminiai, bet vis tiek idomu smile.gif Ir dar pagal mano daryta recepta man per daug citrinos sulciu buvo - labai rugstu. Bet gal cia skonio reikalas.
Atsakyti
Kaip tik dabar vėl "užsikabliavau" tais guminukais , tai būtinai visa info pasidalinsiu - juk tai toks gėris gomuriui biggrin.gif

Čia, kam įdomu, galite video filmuką pasižiūrėti kaip gaminami guminukai saldainiai biggrin.gif

Video (angl.k.)

na

ir dar vienas superiškas thumbup.gif ( pranc.k.)
Video - naminiai guminukai
Atsakyti
Sveikos
Vakar ir siandien gaminau saldainiukus-guminukus, gavosi tip top kaip vokiskis meskiukai Haribo.

Imesiu foto, jei ka sudomins, imesiu ir receptuka
Gaminasi greitai ir lengvai, netirpsta budami kambario temperaturos.

user posted image
Sitie gaminti siandien

user posted image
Sitie vakar

Man nes skanesni vakaryksciai, jie tokie labiau guminiai pastoveje pasidare.

Geriausia deti i silikonines formeles, lengviau issiima, kadangi turiu tik viena 8 vienetu silikonine leduku formele, tai likusi sirupa supylu i lekstute, kai sustingsta isimu ir supjaustau.
Atsakyti