Noriu namie pasigaminti guminukų, tik nežinau iš ko? gal kas gaminote?
QUOTE(irmulia @ 2007 05 10, 19:56)
Noriu namie pasigaminti guminukų, tik nežinau iš ko? gal kas gaminote?
kazkodel man atrodo, kad namie ju nepasigaminsi...
Kodėl? einu ieškoti receptų, tikrai ką nors surasiu
Radau jų sudėtį:
gliukozės sirupas
pektinas
cukrus
Kaip pasigaminti tokius guminius saldainius
Aprašymas čia (prancūzų kalba)
4 asmenims
20vnt saldainių reikia:
10 valg.š. obuolių sulčių
4 valg.š. citrinos sulčių
200 g smulkaus cukraus
5 želatinos lapeliai
valgomųjų dažų
Papildyta:
O čia bendrai info (kas tai, sudetis, kaip gaminama) apie saldainius tokius kaip :
guminukai
dražė
karamelė
minkšti saldainiai
želė-saldainiai
pastilės
nougat
kramtomoji guma
Kaip šie vadinasi nežinau (shamallows), bet receptas yra
Nu kaip skanu niam niam, tik gaila, kad viskas prancuziskai. O jau nuga kaip megstu
QUOTE(irmulia @ 2007 05 17, 14:31)
Radau jų sudėtį:
gliukozės sirupas
pektinas
cukrus
Kaip pasigaminti tokius guminius saldainius
Aprašymas čia (prancūzų kalba)
4 asmenims
20vnt saldainių reikia:
10 valg.š. obuolių sulčių
4 valg.š. citrinos sulčių
200 g smulkaus cukraus
5 želatinos lapeliai
valgomųjų dažų
Papildyta:
O čia bendrai info (kas tai, sudetis, kaip gaminama) apie saldainius tokius kaip :
guminukai
dražė
karamelė
minkšti saldainiai
želė-saldainiai
pastilės
nougat
kramtomoji guma
Kaip šie vadinasi nežinau (shamallows), bet receptas yra
o gal kam isversti nesunku? bo, cia kalba... sunki
Bandau versti (ne viskas bus pažodžiui) jie kas galėtų patikslinti būtų šaunu.
4 asmenims
20vnt saldainių reikia:
10 valg.š. obuolių sulčių
4 valg.š. citrinos sulčių
200 g smulkaus cukraus
5 želatinos lapeliai
valgomųjų dažų
Eiga:
1. Pamerkti želatiną šaltame vandenyje. Į indą suberti cukrų, obuolių ir citrinų sultis ir kaitinti iki užvirimo. Pavirti 4-5 minutes.
2. Sudėti nusuktus želatinos lapelius ir gerai išmaišyti sirupe,nukeltame nuo ugnies.
3. Masę išpilstyti į tris indelius ir įlašinti keletą lašų valg.dažų, greitai išmaišyti.
4. Po to greitai supilstyti į formeles (ne iki pat viršaus, kitaip saldainiai bus per dideli (stori))
5. Padėti į šaldytuvą kokiai valandai, kol sustings želatina.
6. Saldainius pavolioti cukraus pudroje ir belieka ragauti.
4 asmenims
20vnt saldainių reikia:
10 valg.š. obuolių sulčių
4 valg.š. citrinos sulčių
200 g smulkaus cukraus
5 želatinos lapeliai
valgomųjų dažų
Eiga:
1. Pamerkti želatiną šaltame vandenyje. Į indą suberti cukrų, obuolių ir citrinų sultis ir kaitinti iki užvirimo. Pavirti 4-5 minutes.
2. Sudėti nusuktus želatinos lapelius ir gerai išmaišyti sirupe,nukeltame nuo ugnies.
3. Masę išpilstyti į tris indelius ir įlašinti keletą lašų valg.dažų, greitai išmaišyti.
4. Po to greitai supilstyti į formeles (ne iki pat viršaus, kitaip saldainiai bus per dideli (stori))
5. Padėti į šaldytuvą kokiai valandai, kol sustings želatina.
6. Saldainius pavolioti cukraus pudroje ir belieka ragauti.
Apsvieskit mane - kas yra zelatinos lapeliai?
Tai tokios kaip plokštelės.
Manau galima pakeisti į paprastą želatiną gabaliukais
Manau galima pakeisti į paprastą želatiną gabaliukais
Idomu kiek gramu/sauksteliu zelatinos butu viename lapelyje?
Kiteme recepte rašo, kad 34gr želatinos arba 18 lapelių. Taip pat radau, kad želatinos lapeliai nevisada yra vienodo svorio, tad kaip nustatyti kiek reiktų želatinos smulkios vietoje 5 lapelių... skaičiuoti apytiksliai