Įkraunama...
Įkraunama...

Laktozės netoleravimas

QUOTE(erikae @ 2010 05 13, 21:15)
Mano pienuka ragauja ryte ir vakare ..
O su misiniais panasu kad paskelbtas karas
Bet man daktare uzdraude ilgiau maitinti, del mano pacios sveikatos .  verysad.gif
Nebezinau ka ir bedaryti ..

Pas mus ta pati beda. Pienelis mano baiginejasi (nepriauga antras menuo normaliai, pasak gydytojos, svorio tik 400gr.), liepe primaitinti misinuku. Nepatikesite kas darosi gokcioja, verkia, uzsiciaupias spyriojasi, jeigu kaip pavyksta apgauti ir suduoti viena sauksteli, tai spjauna toliau, negu pats mato:) Visikai nusistates pries misinius, nusprendziau duoti pienuko skiesto su vandeniu ir pavirinto, ogi lygiai tas pats:) Vaikas visiskai nemegsta pieno. Nors puikiai valgo varskyte, jogurtuka, o ir nepastebejau, kad netoleruotu laktoze. Jis matyt i mane, kai mane baige mama maitinti as pieno nuo to karto ir nebegeriau iki sios dienos. As i piena net paziureti negaliu, nors kitus pieno gaminius valgau:)

Gal Erikae issprendete sia beda kazkaip, ka duodate gerti maziukui, nes man tai aktualu, nes prarandu vilti ji pagirdyti kokiu nors pienu. Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(mamoolka @ 2010 09 24, 16:06)
4u.gif ,

Musu berniuka taip pat kankina si beda  verysad.gif . Dabar jam jau 6,5m., o viskas prasidejo nuo gimimo. Pati maitindama pastebejau kad jei ka suvalgau pienisko, jis dar labiau verkia del pilvo skausmu, paberdavo zandukus, paviduriuodavo. Taigi ir maitinau ji valgydama viska kur nera pieno ir koses virdavausi sau tik ant vandens. Veliau perejom prie misinuko su soja (isomil pries 5 metus buvo mums kaip tik), tada ivedant naujus produktus vis pastebedavau, kad sviezio pieno jis tikrai negali gerti, dar pavirinta siek tiek sriubyteje geriau toleruodavo, raugintus duodavau. Bet aisqu visko pasitaikydavo, tai pas senelius suvalgydavo tai dar kaip ir efektas tas pats, staigus pilvo skausmas ir i toleta, po to vel viskas gerai. Po kiek laiko atradom piena visiskai be laktozes (dabar perkame RIMI, melyname pake), jis pakankamai nepigus, bet tai buvo issigelbejimas, ji ir i sriubytes pilem ir pilam, i koses ir pan. Bet vat pries daugiau nei metus atsirado krenkstimas vaikui, galvojo tikas, bet po to pripazino refliuksa. Laikemes ale dietos, gereme vaistus (omeprozoli) ir krenkstimai baigesi. Retai, bet vis viena karts nuo karto pasiskusdavo pilvo skausais (aisku zymiai maziau nei kudikysteje) ir paviduriuodavo. Dabar menesio begyje, pasidare ypatingai negerai, uzejus skausmui net raitydavosi kaip jam skauda, i savaite diena dvi vemdavo, be temperaturos ar viduriavimo. Nusprendziau prasyt issitirt. Ir vat jau po tyrimu. Nieko kito nerado, tik ta pati refliuksa (stemle visa paraudusi) ir itarimai kad jis nuo laktozes netoleravimo. Tiesa tyre ir laktozes toleravima, bet vos tik jos isgerus ja isveme, tai tyrimas liko nebaigtas o ir paaiskino kad tai reiskia kad tikrai jos netoleruoja.
Gyd. sako kad pas zmones buna arba mažai fermento laktozei virskinti arba jo visai nebuna. Jei visai nebuna tai net visi pieniski produktai grietine, jogurtai, kefyras ir pan. gali sukelti blogumus. Netoleruojant laktozes sako reakcija i saldu piena is karto pasireiskia, o vartojant raugintus produktus ji po trupusti susikaupe ir gali truputi veliau pasireiksti.
Dabar mums skyre vaistus ir 3 men dieta be pieno produktu, jokiu, tik ta pati pienuka be laktozes leido gerti, dar ir sviestuka nupirkau tos pacios firmos ir belaktozes. Po to sake po truputi ivesti raugintus produktus ir ziureti.
Pas mus dar ir darzeli duodamas maistas manau prisidejo. Ten pienisku sriubu ir pacio pieno jau senokai nebevalgydavome, bet juk deda pieno i visas koses, grietine i padazus ir pan., Tai po gydytojo paskirto gydymo nuejau ir pakalbejau darzelyje, jie pazadejo pagelbeti ir atrinkti jam maisteli be pieno ir vis jo produktu. Tai matysime koks rezultatas bus. Sunku isivaizduoti, kad negaletu ir raugintu produktu, tuo labiau kad jis nori, manau gal po gydymo vis gi galesime juos po truputi ivesti i mityba. Tiesa liepe nevartojant visiskai pieno produktu pagerti kalci. Dar reikia atkreipti ir visu perkamu produktu miltiniu, desreliu ir pan. sudeti, ten daznai sudetyje ir figuruoja pieno milteliai, jie kaip ir pienas...
Gal per daug cia prirasiau, bet kiekvienos mamytes patirtyje gal kazka rasime ir sau.  rolleyes.gif

mum jau 11metu ir mes laktozes netaliruojam verysad.gif Negalima sokolado,desru,desreliu,jogurto,peno ir tt.Kas kaip pripratom,bet pastoviai geriam maisto papildus Ca+Mg,nes del laktozes netoliravimo prasidejo rahitas(nepasisavino Ca is maisto)ir del folio diagnostikos parinkom Omega 3,labai atstate zarnyna,net kartais galim suvalgiti sureli ir ledus thumbup.gif jai idomu placiau rasykit i Az,nes su ta nelaime gyvenam ilgai,pripratom net visa seima valgiti kitaip.
Atsakyti
Mamytes, o kur galima nusipirkti grietines, sviesto be laktozes. Anksciau MAximoje budavo kazkokiu vokisku produktu, dabar nieko nebera, o gal tik PAnevezyje.
Atsakyti
Sveikos mamytės, nuspredžiau papasakoti savo vargus. Mažyliui 3 mėnesiai su trupučiu, valgom tik MP. žandukai paberti ir ištisai bezdam. Kiek sakau gydytojams niekas nieko nenustato, gėrėm lineksą niekas nesikeitė. Vaikutis nėra kad būtų labai neramus tiesiog matosi kad jam blogai, pabunda iš miego ir ištisai bezda kiaurą parą. Retai tuštinamės, svorio priaugam. Bevalgydamas dažnai blaškosi ir burzgia pilvukas, bezda. Ar galėtų būti laktozės netoleravimas? Kiek pasakau gydytojams, jų nuomone vaikas neklykia priauga svorio viskas gerai. Bet jis neramus visa laiką muistosi ir bezda. Gal kas turėjot panašius simptomus?
Atsakyti
QUOTE(markezas @ 2011 04 15, 08:16)
Sveikos mamytės, nuspredžiau papasakoti savo vargus. Mažyliui 3 mėnesiai su trupučiu, valgom tik MP. žandukai paberti ir ištisai bezdam. Kiek sakau gydytojams niekas nieko nenustato, gėrėm lineksą niekas nesikeitė. Vaikutis nėra kad būtų labai neramus tiesiog matosi kad jam blogai, pabunda iš miego ir ištisai bezda kiaurą parą. Retai tuštinamės, svorio priaugam. Bevalgydamas dažnai blaškosi ir burzgia pilvukas, bezda. Ar galėtų būti laktozės netoleravimas? Kiek pasakau gydytojams, jų nuomone vaikas neklykia priauga svorio viskas gerai. Bet jis neramus visa laiką muistosi ir bezda. Gal kas turėjot panašius simptomus?

Panasus kaip ir mano leliuko simptomai. 4u.gif
Maitinu irgi tik mp. Ieskau ir as informacijos. O kaip nustato laktozes netoliaravima? Yra kokie nors tyrimai? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelG @ 2011 04 17, 20:53)
Maitinu irgi tik mp.  Ieskau ir as informacijos. O kaip nustato laktozes netoliaravima? Yra kokie nors tyrimai? doh.gif

mano dukra netoleruoja. Tai vat reik daryti kakucio paseli ir matosi, ar yra tu bacilu, kas virskina ar ne. Ir dar mes labai ilgai gerem "gefilus plius". siaip tai pirmas pozymis, kd netoleruoja, tai valgant is karto tustinasi, ir labai daznai, maniskei budavo apie 10 sykiu i diena. kai nutraukiau maitinima ir perejom ant misinuko be laktozes, bedos baigesi unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(kristule666 @ 2010 12 03, 17:11)
Mamytes, o kur galima nusipirkti grietines, sviesto be laktozes. Anksciau MAximoje budavo kazkokiu vokisku produktu, dabar nieko nebera, o gal tik PAnevezyje.

as radau Vilniuje tik piena be laktozes, Valio firmos. o apie grietine ir sviesta negirdejau. Duodu tikro sviesto, bet labai nedaug ir nevakare.
Atsakyti
QUOTE(AngelG @ 2011 04 17, 19:53)
Maitinu irgi tik mp.  Ieskau ir as informacijos. O kaip nustato laktozes netoliaravima? Yra kokie nors tyrimai? doh.gif

Na va galiu pasidalinti info, pasirodo pagal mūsų simptomus tai ne laktozės netoleravimas. Kauno klinikų gydytoja aiškino, kad nuo mamos pieno nebūna laktozės netoleravimo. Pas mus gali būti kažkoks grybelis, kurį galėjom pasigauti per gimimą ligoninėje. Nuo jo sutrinka virškinimas kaupiasi dujos visą parą. Dabar liepė gerti ENTEROL bakterijas, būtent jos turėtų padėti. Matysim kokie bus rezultatai. Bėda tame, kaip sakė gydytoja, kad tos bakterijos nesisėja kūdikių organizme kol geri jas tol gerai, viskas turėtų susitvarkyti apie 6 mėnesį kai pradėsime maitintis ir kitu maistu. Tada vaiko organizmas turėtų susitvarkyti pats. Bandysime gerti, dabar tik 4 diena, bet bezdėjimo jau per pus mažiau pfu,pfu pfu. Matysim, gal būsim prisitaikę vaistukus.
Atsakyti
QUOTE(markezas @ 2011 04 18, 17:01)
Na va galiu pasidalinti info, pasirodo pagal mūsų simptomus tai ne laktozės netoleravimas. Kauno klinikų gydytoja aiškino, kad nuo mamos pieno nebūna laktozės netoleravimo. Pas mus gali būti kažkoks grybelis, kurį galėjom pasigauti per gimimą ligoninėje. Nuo jo sutrinka virškinimas kaupiasi dujos visą parą. Dabar liepė gerti ENTEROL bakterijas, būtent jos turėtų padėti. Matysim kokie bus rezultatai. Bėda tame, kaip sakė gydytoja, kad tos bakterijos nesisėja kūdikių organizme kol geri jas tol gerai, viskas turėtų susitvarkyti apie 6 mėnesį kai pradėsime maitintis ir kitu maistu. Tada vaiko organizmas turėtų susitvarkyti pats. Bandysime gerti, dabar tik 4 diena, bet  bezdėjimo jau per pus mažiau pfu,pfu pfu. Matysim, gal būsim prisitaikę vaistukus.

O geras g.gif dabar isviso pasimeciau. Kaip cia reikes rasti priezasti, kokios specialybes -srities kliniku gydytoja? Nes jauciu su musu pediatre vargu ar ka issiaiskinsime
Atsakyti
QUOTE(electrica @ 2011 04 17, 22:33)

as radau Vilniuje tik piena be laktozes, Valio firmos. o apie grietine ir sviesta negirdejau. Duodu tikro sviesto, bet labai nedaug ir nevakare.

Taip pat Valio firmos yra ir sviestas ir dar jogurtas be laktozes. Jogurtu nemaciau, bet sviesta maciau maximos bazei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelG @ 2011 04 18, 20:34)
O geras g.gif dabar isviso pasimeciau. Kaip cia reikes rasti priezasti, kokios specialybes -srities kliniku gydytoja? Nes jauciu su musu pediatre vargu ar ka issiaiskinsime

Aš pati pas ją nebuvau, konsultavo mus per pažįstamus, jin atrodo gastrologė.
Atsakyti
Laktozės netoleravimas, man asmeniškai buvo sunku prie jo priprasti. dabar aš esu 19m. ir tik prieš metus pati nustačiau, kad visą savo gyvenimą vargau su šia problema nežinodama kas man yra. sunkiausiai būdavo, kai reikėjo eiti į mokyklą ir mama kiekvieną rytą man duodavo sūrelius, tai išėjus greit pareidavau, apsivėmusi su paleistais viduriais. būdavo tokių dienų, kai pradėdavau vemti ir nesustodavau kol praėjus parai laiko vemdavau kraujais ir paguldydavo į ligoninę. gyditojai praktiškai net neieškojo kas man yra tik viską vertė ant skrandžio ir nustatydavo gastritą. ligoninei gulėdavau kas pusę metų su ta pačia problema. svoris krisdavo akyse, jei būdama 176cm. svėriau 49kg. ir kai paguldydavo vėl į ligoninę mane laikydavo anoreksike ir kaltindavo, kad aš pati speceliai einu išsivemti. kai vieną dieną pati išgėriau pieniško kokteilio man iš karto paliko blogai ir pradėjau domėtis ar kažkas tokio galėtu būti o kai nuėjau pas gyditojus pasakė kad tokio tyrimo nėra, tai dabar metus laiko nevalgau pieno produktų ir gyvenu visavertį gyvenimą ir man jokių išaugimų nebuvo, tai tiesiog bus visą gyvenimą, bet manau labai rimtai prižiūrėkit savo vaikus, nes nuo laktozės netoleravimo ir toliau pieno vartojimo, kai dar nieko nežinojau man išsivystė daug kitokių ligų, o apie nervų sugadinimą ir patyčias mokykloje aš net nebekalbu.
Atsakyti
Sveikos, mamos.

Mano kudikeliui vos suejo menesiukas. Gyvename uzsienyje, tiksliau Norvegijoje. Vaikas pries pora savaiciu pradejo ziauriai neramiai valgyt, ima kruti, spjauna, vel ima, raitosi, verkia ir t.t. Dvi savaites ieskojome priezasciu, priaugo per menesi pakankamai daug - 1,5 kg. Visi nurmoja ranka - jam diegliai. Taciau, vaikas istysai bezdejo, raitesi, ypac paryciais. Kai jau vyras neiskentes eilini karta paskambino i ligonine, prase priimti, jie nenorejo, bet ms negalai nuvaziavome, aiskinome kad gal jam laktozes netoleravimas, jie ispute akis ziuri, tipo nesamone, kas cia tokio. doh.gif Galu gale paeme vaika, sake pamaitins is buteliuko (o jis pas mane neima nieko, nei ciulptuku, nei buteliuku), prakankino ta vaika, nieko jis nepaeme, bet vis verke, pamate gydytojai, kad tikrai vaikui kazka skauda, ir pagulde mus. Istate zonda per nosyte, maitino misinuku tuo brangiu be baltymu ir laktozes. Ziaurus vaizdas, vaikas iesko papuko, verkia, kol jo skrandukas prisipildo ir jus nuluzta. doh.gif Zodziu, padare mums kruva tyrimu - rentgena, vidiniu organu echoskopa, kraujo tyrimai ir t.t. Viskas ok. Taigi, pasake, kad TIKRIAUSIAI jam alergija karves pienui. Liepe man laikytis dietos kelias dienas, o ziures kaip vaikiukas reaguos, ar ir toliau labai bezdes, bus neramus ir sunkiai valgys. As kazkaip pasimetusi. Negaliu suprast kaip atskirt alergija karves pienui, nuo laktozes netoleravimo. As visada maniau, kad alergija karves pienui 0 berimai. Taip yra mano seses vaikuciui. O pas mano zuiki berimu ner, tik tas pilvuko putimas, bezdejimas skausmingas. Echo metu pamate, kad daug duju zarnyne pas ji. Sake taip buna, kai nemoka skaidyti baltymo. Bent jau taip supratau, nes kalbejome angliskai, ir jiems sunku viska iki galo nupasakoti, ir man sunku suprast.
Gal kas labiau apsisvietes ir patars kaip man atskirti. Ar dietos tos pacios alergiskiems karves baltymui ir laktozes netoleruojantiems? g.gif
Atsakyti